2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

çiğdemcim kıyamam ben fıstığıma yaa
kolay mı o kadar hastalık canım bir iyileşsin başlar o zaman almaya inşallah

belkıs geçmiş olsun canımya
kimbilir nasıl canın yandı
en ufak bir kırık bile nasıl acıtıyorken

teşkürler sibelim, bugün erkenden devrilip yatcam vallahi hem can acısı hem yorgunluk perişanım, sibel çınarın yeni resmini eklesene alttaki tickera daha güncelini

ya bişey soracağım bizim sağ üst köşede ruh halim vs.. var ya, onun altında puandan bahsediyor, o puanı neye göre alıyoruz
,
birde, itibar puanı diye bişey var, o puanı kim nasıl veriyor, ya da itibar puanını nasıl kazanıyoruz?

bir dee,

mesajlara alıntı olarak cevap veriyoruz yaa, bazı arkadaşlar farklı farklı arkadaşların mesajlarını birleştirip bir kerede cevaplıyor yaa, onu nasıl yapıyorsunuz? yani aynı cevaplama alanına farklı farklı arkadaşlardan alıntı nasıl yapılıyor?

ammmaa çok bilmediğim varmış yaaa

# 16 Haziran 2009 Salı
Büyüyen bebekler, büyüme hormonu (BH) ve büyüme atakları

Tan yaklaşık 2 haftalıkken bir türlü mememden inmeyip sürekli emmek istediğinde öğrendim "büyüme atağı" tanımlamasını. Bendeki telaşı siz düşünün ey anneler! "Sütüm mü yetmiyor acaba, yok ben bu annelik işini kıvıramıyorum" ile başlayan, lohusa depresyonumun da etkisiyle ağlama krizlerine varan panik hali.

Oysa oğlum artan büyüme hormonunun etkisiyle hızlı büyüme evresine geçerek, sürekli emip, hem büyümek hem de benim sütümü çoğaltmak istiyormuş. Bu büyüme ataklarının bir tanesine de Tan 9. ayına girerken, bir hafta önce 4 gün süren bir uykusuzluk evresi ile yaşadım.

ınternette yaptığım araştırmaya göre büyüme, en başta beyindeki hipofiz bezi tarafından salgılanan büyüme hormonu (BH), triod ve cinsiyet hormonu ile sağlanıyor. BH, bebeklerde 0-1,5 yaş arasında özellikle geceleri salgılanırken, belirli haftalarda salınımını artırıyor ve bebeklerde huzursuzluklara, özellikle geceleri sık uyanmalara neden oluyor. Fakat nedense doktorlar bu son derece önemli konuyu anne ve babalarla yeterince paylaşma gereği duymuyorlar. Bence bebek daha ilk rutin kontrolüne götürüldüğünde anlatılması gereken en önemli konu başlığı. Almanya'da bebekleri yeni doğan ebeveynlerden, yalnızca bu konuda yazılan Oje, ich wachse adlı kitabı okumaları isteniyormuş. (Yazarlar: Hetty Ven de Rijt ve Frans X. Plooji. Almancası olan arkadaşlar belki ilgilenir ve kitabı bulurlar diye düşündüm)

BH, kan şekerini yükseltirken, vücuttaki yağ yıkımını artırıyor, kolestorol ve trigliseridi azaltıyor, protein sentezi ve hücre yapımını uyarıyor. En önemli etkisi kemik ve kıkırdak yapı üzerinde, yani boy uzamasında görülüyor. Bebeklerin yaşadığı değişimi bir düşünsenize. Hiç de kolay bir iş değil yaşadıkları. 4000 vakada bir görülen BH eksikliğinde ise boyda kısalık, beyinde hastalıklar, yüzde şekil bozuklukları gibi istemediğimiz sonuçlar doğurabiliyor.

ınternette bir doktor, "Bir gece yatıyorsunuz ve sabah kalktığınızda uçtuğunuzu görüyorsunuz. ışte bebeğinizin yaşadığı değişimde böyle bir şey" diye anlatıyor.
Gerçekten de birkaç gün önce deyim yerindeyse "labut gibi yatan" bebeğiniz bir bakıyorsunuz gülümsüyor ya da emeklemeye çalışıyor.

Bebekler ilk 20 ayda 10 adet büyüme atağı geçiriyor, bu ataklar bebeğine göre değişecek şekilde 5, 8, 12, 19, 26, 37, 46 ve 55. haftalarda görülüyor. Bu dönemlerde bebeklere sakin, sevecen, taleplerini karşılayacak şekilde yaklaşılması önerilirken, bebekteki huzursuzluklar nedeniyle "büyüme geriliği" diye adlandırılan ve yalnızca birkaç gün süren bu günlerde anne ile babalara paniğe kapılmamaları öneriliyor.
internetten alıntıdır

arkadaşlar şu an neyle uğraşıyoruz eşimle biliyor musunuz hemen söyleyim
google a kız bebeklerde idrar tahlili vermek diye yazın çıkan ilk linke tıklayın
orada bir arkadaş kendi geliştirdiği bir sistemi anlatmış
bugün biz uğraşıyoruz Allah uğraştırmasın ama bilginiz olsun okuyun siz de çünkü gerçekten kız bebeklerden idrartahlili almak çok zor
yarın için bezler hazırlıyoruz o arkadaşın anlattığı gibi
bugün eşim 20 tane çeşit çeşit idrar tahlili poşeti almış

bugün benim topike yazan bir arkadaşla görüştüm özel msaj atmış onlar da natalyada ve tıp fakültesinin çok iyi olduğunu ama işlerin çok yavaş ilerlediğini yazmış
onlar ant.merkezdeki bu sorunları yaşamış biz hergün manavgattan gidene kadar yavrum perişan olacak klimalı otbüslerde en aşağı 10 gün sürer gibi geliyor bana tüm tetkikler Allah yardımcımız olsun

bu arada tüm iyi dilekleriniz için sağolun arkadaşlar

çiğdemcim dideye de geçmiş olsun geldi mi üst üste geliyor herşey ama Allah beterinden esirgesin bebişler hiç hasta olmasınlar inşallah

ben şimdi eşimin yanına gideyim de şu işi bitirelim daha sonra zeynebin çantasını hazırlıcam

saol canım sanada cok gecmıs olsun umarım kısa zamnda atlatırsınız gercekten cok zor gıt gel hastane yollarında mahvoluo cocuklar zaten sıcak hava hıc dayanamıo bnmkı valla bakıcam o lınke ben gecenlerde ck kolay aldım ıdrarı gene o yontemı denıcem ınsallah bu seferde tuttururum yontemii

canım puanı oluşturan birçok nokta var sanırım açtığın konular, ne kadar izlendiği, verdiğin cevaplar, teşekkürler ......
çoklu alıntıyı yapabilmek için ceavp vermek istediğin mesajın alt kısmındaki NQya basıyorsun en son mesajda alıntı yap dediğinde öncekiler ile birlikte çıkıyor

çınarın resmini değiştirmeyi ben de sabah düşündüm ama üşendiydim
şimdi kocişten resimleri alıyorum kısmetse yarına falan değiştiririm

bu arada sinir geldi
bugün anneme msnden çınarı gösterirklen çınar klavyeye atladı ve nasıl becerdiyse ş harfinin tuunu çıkarttı bir türlü takamadım
yarın gündüz gözüyl ilgileneceğim atladığım ş olursa siz eklersiniz canlar

çiğdem sen dah önce nasıl almıştın idrarı bir anlatsan ya otururken ve yatrken almak çok zor çiş beze kayıyor

ya arkadaşlar bu idrar yolu enfeksiyonunun belirtisi nedir yazarmısınız? yine kusma falan mı oluyor benimki çok az ıslatmaya başladı bezini suyuda pek içmek istemiyor çok zorluyorum susuz mu kalıyo acaba??

ya arkadaşlar bu idrar yolu enfeksiyonunun belirtisi nedir yazarmısınız? yine kusma falan mı oluyor benimki çok az ıslatmaya başladı bezini suyuda pek içmek istemiyor çok zorluyorum susuz mu kalıyo acaba??

canım benim kız yeni oldu az idrar,idrarın rengi koyu ve yavruağzı renkte lekeler vardı bazinde ve atbki ateş

noldukı cnm senın kızdadamı cıktı enfeksıyon
bnmkınde ates kusma ve ınanılmaz derecede ıstahsızlık yaptı
bıde çişinin rengi ve kokusu değişti ilk belirtisi buydu zaten

yok bazı doktorlar idrar yolu enfeksiyonu geçiren kız bebeklere ıslak mendil kulandırmıyormuş ondan sordum size böyle bişey dedilermi diye

idrarın azalması yetersiz su alımındandır kızlar
zaten idrar yolları enfeksiyonunun da atılamamasının ve rahatsızlık vermesinin sebebi de yine yetersiz su alımı
hamilelikte çok çektiğim için iyi biliyorum
antibiyotik vermeden önce 3-4 lt falan su içirtiyordu drum gerek kalmadan atmam için
ne kadar az su içerlerse idrar o kadar bekleyerek atılıyor ve ne kadar beklerse orada enfeksiyona neden olan bakteriler rahatlıkla çoğalıp hastalık yapıyorlar

heee bana ole bısı demedıler ıyıde baska ne kullanılırkı bnım ıcın rahat etmez bezle falan ama gercı bnm kız ıdrar dıye gıdıoz bogazı sısmıs oluo bu sefer ona ılac alıoz o yuzden ne ne kadar ıyılesmıs soramıomkı doktora hep acıl gıdıoz hep bı karmasa curcuna bugun muayene suresınce agladı bırde bana yalvarır gıbı bakıo atesı cıkmıs 39 a kurtar der gıbı bakıo herseyı unutuom sormayı

ya kızlar benim kızım günde 200cc su zor içiyor sizinkiler ne kadar içiyor su içmeyi sevmiyor ya biberonu kabul etmiyor emziği de etmemişti yeni başlıklar aldık biberonuna onları da istemiyor

dün mama yaptım milupanın biberonla vereyim dedim ağlamaktan mahvoldu bana da sinir geldi ben de ağladım niye bu kadar üzdüm yavrumu kahrolası bir mamayı içmiyor diye niye bu kadar zorladım dedim
istedimki içsin kilo alsın alışsın sanki bir kere içse alışacakmış gibi geldi zorladım durdum çocuğumu

bugün görüştüğüm arkadaş bebeğine 10 günde 5 lt su içirmiş bizim için bir hayal bu ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…