2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

iyi geceler canım
valla kalabalığın içinde coştu ya bakalımetraf sakinleşince ne yapacak göreceğiz

ay çok sinir bozucu böyle ayrım yapılıyor olması cidden ama en baştan kendini ezdirmemey çalış
bir kere dizginleri verdin mi bir daha öyla gider belkısçım

berru ya geçmiş olsun selma, bak ne güzel kilo da almış hanımefendi, senden keyiflisi yoktur artık, neyse ben artık yatıyorum, Ülkü nisa mı öpeyiim hülyalara dalayım

sibelcim seni görür görmez soruyim dedim geçmişi falan okumadım
mama sandalyesi hakkında memnun musun hani sallanması vs bende ondan almayı düşünüyorum sırf sallandığı için çınarın hoşuna gittimmi güvenlimi sallanırken düşme tehlikesi vs

selmacım inşallah sonuçlarınızda kilo gelişimi gibi güzel olur canım.maşallah berruşaa

kızlar bu arada bende 1 haftadır acayip akıntı ve kaşıntı oldu,ama daha önce hiç böyle bişiy yaşamamıştım yani,deli etti beni.doktoru aradım ilaç söyledi onları kullandım.sebebi nedir mikrop falanmı kaptım yoksa biyerden dedim.yok dedi en büyük sebebi vücudun zayıf düşmesiymiş. özellikle gebelikte ve gebelik sonrasında,antibiotik kullanımı sonrasında,veya ıslak kalmaktan oluşurmuş.bende zaten geçen hafta 2 kere banyo yaparken efe uyandı diye apar topar havluyla çıkıp öyle kurulanmadan emzirmiştim.off off acayip ödedim bedelini aman ha siz dikkat edin kendinize.

selam kızlar
selmacım inşallah temiz çıakr sonuçlar bu arada maşallah çok iyi kilo almış
belkıs hepte seni buluyo böyle şeyler sanırım yanlış anlaşılıyorsun hep
arda gel babası gel yapıyo bayadır artık kendi ge ge ge diyip elini açıp kapatıyo bi kaç gündür de de ma ma anne bide karmakarışık bişeyler diyo anlamıyoruz valla o kadar şeker oluyoki ısırasım geliyo

selmacım maşallah berruya yaaa
bizim oğluşa da kilo almayı öğretsin bir ara P
sağol hülyacım
valla nasıl hızlı aşama kaydettiğine ben de şaşıyorum her gün yeni bir şey ekleniyor
çok zevkli
hele boynuma sarılıp oynaması ömre bedel
haa bi de öpüyoruz artık bol tükürüklüsünden
:))
çene yanak allah ne verdiyse emmek- yalamak arası bol sulu bir eylem

geçmiş olsun hülya çok zor ya sürekli ıslaklık kaşıntı inanılmaz rahatsız ediyo tabiki hamilelik ve öncesinde çok vardı benim çok şükür şuan hiç bir akıntım yok rahatım tabi dikkat etmek lazım ayaklarımı üşüttüğüm anda başlıyo
kısss selma rep lerini neden sildin silinebiliyomuki

sevcancım başka bir topiğe de yazmıştım ama kısaca geçeyim yine
bir daha almam gerekse bunu almam şahsen
çok kocaman ve katlanmıyor çok yer kaplıyor
aldığımızın ardından bi kaç gün içinde çınarın kolunu sıkıştırdı oturma pozisyonunu değiştirirken
taşımak için sözde arka ayaklara tekerlek yapmışlar fakat tekerlekleri kullanma poziyonunua göre yatırıp sürüklediğinde sürekli ayaklarıma çarpıyor ve hatta istediğim yere bırakırken illa ayağımın üzerine iniş yapıyor ne kadar dikkat etsem de (

ay sibel ya ona bende bayılıyorum bütün boynumu yüzümü salya içinde bırakıyor,bide favorisi elmacık kemiğim:)) böyle emer gibi bişiyler yapıp aniden dudaklarını çekio şapp diye ses çıkıncada kikirdiyor.

meleklerimiz bizim ya,allahım eksikliklerini kimseye göstermesin,hasta tüm bebişlerimize de biran önce sıhhatler versin.hepsini ayrı ayrı o kadar çok seviyorumkiopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

hülyacım geçmiş olsun inşallah ilaçlar kısa sürede iyi gelir benim de eskiden sık yaşadığım bir problemdi şükür ki kalmadı artık
ben yarın işe gideceğim çınar da acıktı sanırım kıpraşıp duruyor şimdilik kaçıyorum kızlar
yarın raporumu yazmak için başına oturunca görüşürüz tekrar
öpün koklayın bebişleri benim yerime de
hepinize iyi geceler

teşekkürler kızlar..bende yatıyorun artık,valla mutfağı bile toplamadım ama hiç halimde yok.iiyi geceler hepinzie

günatdın gece sohbet koyuymuş ilk defa bikaç sayfa birikmiş :))
sibel hoşgeldin canım çınarada kocaman maşallah herşeyde erkenci bu çocuk
hülya sanada geçmiş olsun o problemi ben çok sık yaşardım hamileykende olmuştu hatta
çok dikkat etmeme rağmen doğumdan sonra yaşamadım çok şükür
kardelen bu gece rahat uyudu ağlamadı hiç 2 gecedir bi huzursuzluğu vardı uyuyamıyordu hiç

slm kızlar...oğluş ta yine bir huysuzluk had safhada..sabah 4 te kalktık..şimdi uyudu işte....inşallah kuş uykusu gibi 10 dakika sürmez...

bu arada sibelcim çınar a maşallah..çok erkenci bu adaşımız...bence 1-2 ay sonra IQ testi yaptır oğlana...eğer ileri bir durum varsa ona göre yönlendirirsiniz...özel bir çocuğa benziyor çünkü..8 ayda konuşmak ne demek...maşallah oğluşa...

bir blog da yer alan ve bu aralar çok tartıştığımız süt-mama üzerine bir yazı..linklerine de göz atın..faydalı...

ınsan bebeği söz konusu olunca her konuda pimpiriklenip onun iyiliğini istiyor.

Bir önceki yazımda geçen bir cümle hem benim kafamı, hem de ortalığı karıştırdı.

“Efe Deniz, sütlü bisküviye bayılıyor.”...

Öncelikle hepinizin bizim iyiliğimiz için yazdığınız yorumlara çok teşekkür ederim.

Haftasonu doktor kontrolümüz vardı. Tabii haliyle doktorumuza ilk sorum “inek sütü” ile ilgili aldığım bilgiler hakkında oldu.

Kadir bey sadece gülümsedi ve Birleşmiş Milletlerin yayınladığı bir makale çıkardı önüme. Bu makalede mama firmalarının bazı ülkelerde reklama ve promosyona yatırdığı paradan –ki bu oran cirosunun %5’ini geçemez) , bahsediyordu. Rakamı çok net hatırlıyorum; 1 milyon dolar .

Diğer bir makalede ise Filipinlerin mama firmalarının reklam ve satışını engellemeye kalkmasıyla nasıl ticaretlerine ambargo konduğu, ve Sağlık bakanlarının bu uygulamada ısrarı sonucunda oğlu ile birlikte nasıl öldürüldüğü yazıyordu.

Daha önce ilaç firmasında da çalışmış biri olarak işlerin nasıl yürüdüğünü iyi bilirim. ılaç firmalarının, medikal firmaların, mama firmalarının tüm hastaneye hatta tüm doktorlara aynı şeyi söyletebilecek güçleri vardır. Hele ki firma güçlü ve yurtdışıkökenli ise. Eğer firma maddi olarak güçlüyes istediği gazetede istediği yazıyı çıkartır, istediği doktora istediği makaleyi yazdırır,istediği konferansta istediği cümleleri söyletir. Acı ama gerçek...

Tüm bu yazdıklarımdan zannetmeyin ki mamaya karşıyım ya da hiç mama kullanmıyoruz. Efe Deniz’in hala 6 öğünün 3’ü mama. Biri yoğurt (ki yoğurt yaparken de süt kullanmıyor musunuz?)

Biri meyve püresi, biri de ya sebze çorbası ya da sütlü büsküvi J Ama şimdilik 6.ayımız dolduğu andan itibaren hedefim, evde ne pişiyorsa ondan vermek ve mama olayını sonlandırmak.

Ayça’nın “pi’nik kuş” diye bir sitesi var. Aynı konu orada da tartışılmış ve yazılanları sizlerle paylaşmak isterim : http://www.pi.web.tr/aycao/?p=1137

Bir de burada Ayça’nın bir cümlesi benim çok hoşuma gitti , ben de aynen katıldığım için bu cümleye yine sizlerle paylaşmak istiyorum: “eğer doğada mama ihtiyacı olsa aptamil ağaçları olur ya da başka canlılardan aptamil elde ederdik..ama maalesef ki yok”

Diğer taraftandoktorumuz Kadir Tuğcu’nun konuyla ilgili görüşlerini yazdığı bir makale ve www.anneoluncaanladım.com sitesinde yazdığı “anne sütü ve rakipleri” yazısı mama firmalarının startejisini az çok anlatıyor. ılk makale biraz fazla tıbbi terim içeriyor ama eğer sıkılmazsanız aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

tumgazeteler

Anne Olunca Anladım - KADİR TUĞCU F.A.A.P. - Anne sütü ve rakipleri

Sonuç olarak, tekrardan hepinizin konuyla ilgili hassasiyetinize teşekkür ederim.

Ama pek çoğunuzun da yorumlarında yazdığı gibi her anne kendine göre besler, yetiştirir çocuğunu. Yani diğer bir deyişle kendi doğrularıyla. Kimimiz annemizin-kayınvalidemizin bize söylediklerini uygularız, kimimiz doktorumuzun yolunda gideriz, kimimiz tüm bilgi kaynaklarını araştırırız ama hepimiz kendi içgüdülerimizle tüm bu söylediklerimi harmanlar, kendi doğrumuzu yaratırız.

Kimi 6 aya kadar oturtmaz, kimi pastorize süt vermez,kimi mama vermez, kimi yere düşen emziği vermez, kimi yola düşen emziği verir,kimi hiç emzik vermez, kimi yolda emeklemesine müsade eder, kimi yere bırakmaz,...vs,vs bu liste böyle uzaarrr gider...

Ne kadar farklı olursa olsun düşüncelerimiz, davranışlarımız, yetiştirme tarzlarımız, hepimizin ortak noktası, çocuklarımız için en iyiyi istiyor olmamız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…