benim oğlumdada kaşık fobisi oluştu kaşık görünce ilaç içiricem sanıyor ağzını kapıyor sabah elimle verdim kahvaltıyı baştan ikna olunca kaşığa geçtim.çocuk bunaldı şuruplardan.ama hala öksürüğü var.
ya bana bir arkadaş pekmezli su içir demişti içindeki balgamı falan söker demişti sizce denesemmi bir zararı olur mu?
benim oğlumdada kaşık fobisi oluştu kaşık görünce ilaç içiricem sanıyor ağzını kapıyor sabah elimle verdim kahvaltıyı baştan ikna olunca kaşığa geçtim.çocuk bunaldı şuruplardan.ama hala öksürüğü var.
ya bana bir arkadaş pekmezli su içir demişti içindeki balgamı falan söker demişti sizce denesemmi bir zararı olur mu?
doğru söylüyorsun sen benim böyle dediğime bakmma ben severim misafiri ama eşimle hiç başbaşa kalamıyoruz yaklaşık 2 aydır ev hep dolu eski günlerimi özlüyorum valla:teselli:
beg cim ben o yazıları okumuştum..sağol yine de eklediğin için...ama ben fikir olarak aşısı olan hastalıklara karşı çocukların aşılanması gerektiğini düşünenlerdenim..eğer bu fikirde olacaksak çocuklar çiçek-sarılık-boğmaca-kabakulak-zatürre aşısı filan da olmasın..varsın hastalığı geçirsinler...bana pek mantıklı gelmiyor..koruyabildiğimiz kadar korumakta elbette fayda var bebekleri...bu arada grip aşısının kesinlikle domuz gribine karşı koruyuculuğu yok..bu zaten biliniyor..diğer başlığa da yazmıştım sdece influenza için bu aşılar...ayrıca artık her toplu üretimin altında emperyalist bir yaklaşım aramak da çok akılcı gelmiyor bana...mamalar mama firmalarının-ilaçlar ilaç firmalarının-hazır gıdalar gıda firmalarının ticari karına hizmet ediyor diye toptan reddetmeci mantığını ben reddediyorum..grip aşısı bugüne kadar beni korudu..ama kardeşimi korumadığı zamanlar oldu...olabilir yani..bu tartışma rota virüsü aşısı içinde yaşanmıştı bir zamanlar..burası zambiya değil burda rota ihtimali çok azdı dendi ama temmuz ayında hastanelere bir çok rota virüslü bebek yattı...daha düne kadar sağlık bakanlığımızın aşı programında pnömokok yoktu mesela...neyse uzattım lafı çok...her anne kendi çocuğu için kendi doğrusunu bilir zaten...benim laf söylemek haddime değil...bu arada dokturun hepatit aşısı konusunda söylediklerine katılıyorum..yetişkinlerinde mutlaka hepatit ve tetanoz aşılarını yaptırması gerekir bence...daha geçen gün elime paslı bir metal battı allahtan aşılıyım dedim kendi kendime...
canım ben kendim 4 yıldır yaptırıyorum ama ebeye sordum sen emzirdiğin için yaptırma dedi o konuda kafam karıştı zaten ben grip aşısına karşı olduğum için o bilgiyi koymadım fakat çelişkili bir durum var ortada dr ların bir dedği diğerini tutmuyor bu sene şu emzirme konusunu iyice dr a sormadan yaptırmayı düşünmüyorum geçen senede hamile olduğum için dr müsade etmemişti bebişime gelince ona yaptırmama zaten imkansız çünkü yumurta alerjimiz var bebeğimin alerji dr ile görüştüm bu konuyu kesinlikle yaptırmamamı ani şoka bile yol açabileceğini söyledi bu yüzden ona yaptırmak istesemde mümkün değil yinede saol aydınlattığın için..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?