2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

beg cim ben o yazıları okumuştum..sağol yine de eklediğin için...ama ben fikir olarak aşısı olan hastalıklara karşı çocukların aşılanması gerektiğini düşünenlerdenim..eğer bu fikirde olacaksak çocuklar çiçek-sarılık-boğmaca-kabakulak-zatürre aşısı filan da olmasın..varsın hastalığı geçirsinler...bana pek mantıklı gelmiyor..koruyabildiğimiz kadar korumakta elbette fayda var bebekleri...bu arada grip aşısının kesinlikle domuz gribine karşı koruyuculuğu yok..bu zaten biliniyor..diğer başlığa da yazmıştım sdece influenza için bu aşılar...ayrıca artık her toplu üretimin altında emperyalist bir yaklaşım aramak da çok akılcı gelmiyor bana...mamalar mama firmalarının-ilaçlar ilaç firmalarının-hazır gıdalar gıda firmalarının ticari karına hizmet ediyor diye toptan reddetmeci mantığını ben reddediyorum..grip aşısı bugüne kadar beni korudu..ama kardeşimi korumadığı zamanlar oldu...olabilir yani..bu tartışma rota virüsü aşısı içinde yaşanmıştı bir zamanlar..burası zambiya değil burda rota ihtimali çok azdı dendi ama temmuz ayında hastanelere bir çok rota virüslü bebek yattı...daha düne kadar sağlık bakanlığımızın aşı programında pnömokok yoktu mesela...neyse uzattım lafı çok...her anne kendi çocuğu için kendi doğrusunu bilir zaten...benim laf söylemek haddime değil...bu arada dokturun hepatit aşısı konusunda söylediklerine katılıyorum..yetişkinlerinde mutlaka hepatit ve tetanoz aşılarını yaptırması gerekir bence...daha geçen gün elime paslı bir metal battı allahtan aşılıyım dedim kendi kendime...

eritilmiş tereyağna pekmez karıştırıp içilirse öksürüğü kesiyor ama bebeklere ağır gelir,büyükler içebilir.
benim kızımda yatarken öksürüyor ben de sekrol veriyorum balgamı için.çok şükür daha iyi.şurubu da ilaç şırıngası ile veriyorum daha kolay oluyor.dene istersen canım.
tüm hasta bebeklere Allah'ım acil şifalar versin inşaalah.

bu arada biz de grip aşısı yaptırdık.iki kızımada.kendimde istiyorum ama bakalım.büyük kızıma da yıllardır yaptırıyorum çok şükür memnunuz.Önce Allah'ın yardımı sonra da aşı sayesinde daha az hasta oldu.
zaten grip aşısı da diğer aşılar gibi % 100 koruyucu değil daha kolay atlatmasına yardımcı.bir de daha az hasta oluyor.

ah canım ah biz neler çektik o öksürük balgam ve hırıltıdan yavrum sulcid,zimaks,novasef iğne 6 tane,zitromaks antibiyotik şurupları, 2 tane balgam söktürücü şurup adları aklıma gelmiyo, allerset ve aeurius alerji şurupları içirdik birer hafta sonra bıldırcın yumurtası içir dediler çiğ ben de mecburen sabah kahvaltılarına yarım çay kaşığı sarısından koydum çiğ bir de bayram öncesi sünnet olduk o zaman da alfoxil şurup içirdim 1 hafta çok şükür 3-4 gündür yok öksürüğümüz inşallah geçmiştir ben pekmez içirdim sulu değil hem de sade bence içir ne olacak ki faydası olur zararı olmaz

huriyecim bıldırcın tyumurtası ağır gelmezmi canım bide çiğden topsaplazma bulaşır çiğ yumurta ve çiğ eten bulaşıyo biliosun

haklısın sevilaycım da daha önce de konuşmuştuk ya 2 ay geçmeyince kullandım valla ne yapayım doktora sordum bıldırcın yumurtasını ver ama katı pişirerek dedi ama ben çiğ olarak 5-6 kere vermiştim sonra 1-2 kere de pişirerek verdim şuan 4-5 gündür öksürüğümüz yok çok şükür oğluşuma sünnet yaradı mı ne iştahı da arttı maşallah öksürüğümüz de yok çok mutluyum inşallah kısa sürmez bu mutluluğum Allah'ıma şükürler olsun 41 kere maşallah

sevilaycım çok teşekkür ederim verdiğin link için okudum endişelendim de ama verdim bir kere Allah'a emanet artık ne diyeyim zatan 2 haftadır vermiyorum bir şey olmamıştır inşallah

huriye çaresiz kalınca insan yapıyor iaşllah öküsrüğü bi daha olmaz.canım bıldırcın yumurtası gerçekten çok yaarlı astıma bronşite ama sen genede çiğ verme bebek nede olsa

doğru söylüyorsun sen benim böyle dediğime bakmma ben severim misafiri ama eşimle hiç başbaşa kalamıyoruz yaklaşık 2 aydır ev hep dolu eski günlerimi özlüyorum valla:teselli:

canım bizim evde kimse yok ama durum yine aynı çocuklar ister istemez ön planda oluyor onu uyutunca ancak başbaşa kalıyoruz ama benim pilim çoktan bitmiş oluyor yinede ihmal etmemeye çalışıyorum eşimi ama ne yalan söyleyeyim ilk evlendiğim yılıda özlemiyor değilim.ama çocuğum için canım feda olsun.:1hug:

canım ben kendim 4 yıldır yaptırıyorum ama ebeye sordum sen emzirdiğin için yaptırma dedi o konuda kafam karıştı zaten ben grip aşısına karşı olduğum için o bilgiyi koymadım fakat çelişkili bir durum var ortada dr ların bir dedği diğerini tutmuyor bu sene şu emzirme konusunu iyice dr a sormadan yaptırmayı düşünmüyorum geçen senede hamile olduğum için dr müsade etmemişti bebişime gelince ona yaptırmama zaten imkansız çünkü yumurta alerjimiz var bebeğimin alerji dr ile görüştüm bu konuyu kesinlikle yaptırmamamı ani şoka bile yol açabileceğini söyledi bu yüzden ona yaptırmak istesemde mümkün değil yinede saol aydınlattığın için..

Arkadaşlar öksürüğe en iyi ilaç soğanı rendeleyin içine 2 -3 çay kaşığı şeker koyup karıştırın suyunu tel süzgeçten geçirip sabah akşam 1 tatlı kaşığı içirin birebir geliyor fakat çoğumuz bebeklerimize şeker vermediğimiz için hiç denemedim ama belki pekmezlede yapılsa olur..bütün bebişlere geçmiş olsun bu arada....

emziriyorsan olmayabilir canım...doktorun diyorsa doğrudur...bizim o iş çoktan bitti maalesef( zaten emziriyorsan anne sütü aşı demek aslında...ne kadar çok anne sütü o kadar sağlıklı çocuk...

kızlar az önce acile götürdük arda yı ateşi yüzünden bi gösterelim dedik aslında ilk önce dr unu aradık ateşi olduğu söyledik oradaki kızlara doktor meşgulmüş bir saat sonra arayın dediler nasıl sinir oldum teli açmıyo yani ciddi bişey olsa yandık götürmiycem bi daha o dr. neyse gittik baktık dr. hiç bişeyi yok dedi ateşi sürekli 37de normal bişey yok dedi sadece fitil yazdı 37den yükselirse verirsin dedi büyük ihtimal diş yani

selam kızlar iyi geceler arkadasta kaldık dün gece anca eve girdik şimdi
ayyyyyy kızlar araba aldık bizzz
benim altın takılarım vardı onları bozdurup aldık kendimize göre bizi idare edicek bişey ama cok rahat oldu ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…