2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ay sahi söylemeyi unuttum
biz de bugün oğluşu dra götürdük
bir süredir idrarını yaptığı kısımda bezde pembe kan gibi birşeyler görüyorduk
daha önce hastanenin druna götürmüştük idrar tahlili falan yapılmıştı temiz çıkmıştı ama adamın söyledikleri pek tatmin etmemişti beni
kuzenlerin çocuk druna gittik adamı çok sevdik oğluşu çok iyi buldu ve bu olayın 1 yaşına kadar devam edebileceğini söyledi
sizler de görürseniz telaşlanmayın diye yazayım istedim
hatta bundan sonra daha fazla karşılaşabilirsiniz havalar ısınıyor sıvı kaybı fazla olacağından idrar daha konsantre kristalize şekilde atılabilir ve bu da oksijen ile temas ettiğinde kırmızılaşır dedi

rotavirüs aşısını önceki dr gerekli değil dedi diye yaptırmamıştık fakat bu yapalım dedi diye apar topar onu hallettik ilk 3 ay içinde ilk doz yapılmalıymış haziranda da 2. dozu yapılacak
ağızdan damla şeklinde veriliyor 142 tl aklınızda bulunsun

kilo alımını sordum ilk 3 ayy 750 gr ile 1 kg arasında alması normal dedi
sonraları 450 -750 arasında almasını bekleriz dedi
çünkü 1 yaşında 10 kg civarında olacak dedi

kızlar sağolun ya ben nebilim ben kauçukların kaynatılmıcağını eşime söyledim şimdi alıcak gelirken

slm arkadaşlar bende kullanıyorum gerçekten çok işe yarıyor burnu tıkalı olduğunda emzirmekte zorlanıyordum boğazına kaçıyordu.şimdi emzirmeden önce temizliyorum çok rahat oluyor

bizde silikon emzik kullanıyoruz kaynatarak steril ediyorum.kaka ve gaz sorunu benim oğluşta da var dru bu adam bi gazman dedi karın ağrısı çok dedi.bitkisel bi şurup verdi onu kullandığımızdan biraz rahatız

slm kızlar bugun bomba gunelrımden bırını yasıyorum ayarlasam bu kadar ustuste gelemez hersey 12 cıvarı kayganamın suprıs atagıyla gune basladık salonda oldugu ıcın klıma salonda yatıyoruz dıde uyuyo dıye bızım yatakta toplamamıstım aksamdan yağmurdan kurtardığım camasırlar koltuklrın ustunde bı yanda kahvaltı tepsısı yatak odası kostum bebek odası kostum korıdorda kolıler ve kaynanam hıc haber bıle vermeden mısafır almıs gelmıs yanında sınırden catladım resmen bu kadarda olmaz bıde yabncı dııl dıyo karıyı tanımıom ama nese sabah bı posta rezıl olduk aksama kadar dıde hanım musade ettıkce kostumlerı topladım aksam uzerı bı daha geldı bu sefer o olemı bu bolemı abuk subuk sorular soruyo nıyetı gunduz yaptıgı hataın farkında bısıde dıyemıyo cunku cok fena bozuldum kapıdan gırer gırmez dıdeyı kucamdan cekıo her seferınde gıcık oluorum bugunde almak ıstedı vermedım annadı galıba yanıı ınsallah aksamdan berıde dıdenın susmsı ıcın uğrasıyorum kucakta dahı susmuyo cıldırttı benı ve o kadar sınırlendımkı yapıstırdım el kadar cocuaa sınırlerım cok bozuk acılen bısıler yapmam lazım ii diil durum kendımden korkuyorum hakım olamam bısey yaparım kızıma dıye oda cok huysuz yaaaaa psıkoloğamı gıtsem yoksa babamın evınemı dusunuyom

Kızlar herkese merhaba
Bugün doktora gittim 8 haftam doldu 20 günlük rapor verdi. ama Heyet raporu vermiyor çok üzüldüm 1 ay açığım kalıyor oğluşumu kime bırakcam başıma ağrılar girdi. Çok üzüldüm.
Bu arad sibelin anlattığı aşı varya rotavirüs aşısı bizde yarın yaptıracağız. Yaptıran varmı fiatı yeni zam geldiğinden 142 ama eski fiyatından 130 a veriyor bize eczane. Aklınızda bulunsun yani.

Çiğdem canım seni çok iyi anlıyorum kayganana söyle bence yada boz onu sinir oldum bak. Bebişine de kızma o da senden etkilenmiş olabilir bak sonra üzülürsün yapma canım boşver en güzel şeyin bebeğin ona bak rahatla.

valla bnm kıza bakarak rahatlama fıkrı guzelde olmuo ıste o kadar yıprandıkı hamıleık artı dogumda sınırlerım sımdı en ufak bsıeyde patlıyorum zaten bebeklerle aram ıı dııl babası daha ıyı sakınlestırıo ama oda yok ıste cok asabıyım ben tahammul edemıyorum ama benm bebeğim katlanmam lazım annelık kolay dııl dıyorum bak senı koycam camıı avlusuna ama ıplemıyo bnı hıc :) sımdıde actık sonuna kadar muzığı ben oynuyorum o ızlıo maynakmı nee tuhaf tuhaf ısteklerı var bnm kızda zıvanadan cıktı bnm yuzumden korkuyorum kızıda sınır kupu yapıcam bağırıyorum cok korkuyo ve daha cok ağlıo offff napcam ben yaa

Valla Çiğdemcim sabır kolay değil bende bazen çıldıracak gibi oluyorum ama onlar bize muhtaç, bide benim oğlu rahatsız şimdi, hasta olduklarında kıymetini daha iyi anlıyor insan, kaynana na kızdıysan sinirini ondan çıkar insanı dellendiriyorlar bazen yazık yavruya

Canım yüzünde sivilceler dedıgın sıcaktan cok kat kat ustune bısıler örtmeyın evın sıcaklıgıda ıyıyse hıc gerek yok. Bizdede oldu. Çok üst üste giydire giydire örte örte terlettik ondan olmuş. Bizdede kulağında sarı sarı kabuk bağladı, egzama olmuş krem yazdı doktor. iki sürdük geçti. Elocon pomat. tabi sen yine doktoruna danış. Unutma bebeğin için senin iyi olman gerekiyor.

cigdemim bitanem sakin ol

kaynananin yaptigi cok terbiyesizlik gercekten bende sinirlenirdim hatta ben kusura bakmayin müsayit degilim haber verseydiniz diyip diyip geri cevirirdim

esine söyle esin konussun annesiyle
yaninda misafir getirilirmi hic sana sormadan
ama canim benim önce sakinles
esinle sonra konus
annesini cok kötülemeden kizgin oldugunu cok fark ettirmeden konus
eger cok kizginken konusursan kizginlikla ne dedigini bilmezsin ve agzindan cikan yanlis bi laf esinle aranizin bozulmasine neden olur
oyüzden sakin ve annesini kötülemeyerek konusmaya calis biliyorum cok zor ama dene tatlim
eger böyle yaparsan esin senin tarafinda olucaktir

sakin hic biseyi icine atma canim gel söylemek istedigi buraya yaz
yada al eline bi kagit yaz söylemek istediklerini ama söyliyemediklerini
eminim bu cok cok rahatlamana neden olucaktir sonra yazdiklarini cöpe atarsin

bebegin uyudugu zaman git sende uyu kesinlikle
kapi calsada acma acmak zorunda degilsin
bebegin var uykuya ihtiyacin var

psikolglug bi durumun yok hayatim sadece biraz dinlenmeye ihtiyacin var :teselli:

çiğdemcim senin sinirler iyice yıpranmış canım yaa
biraz dışarıya çıkmaya ihtiyacın vardır belki
insan bütün gün evin içinde bunalım oluyor valla
hiç sana tavsiyede bulunamayacağım kelin ilacı olsa başına sürermiş P
akışına bırak ama didemizi hırpalama sakın
unutma canım o şu anda dünyada herşeyden çok sana muhtaç ve yakınlık duyuyor
psikolog cidden iyi fikir olabilir belki senin göremediğin noktaları ortaya çıkartıp aklı başında tavsiyelerde bulunur

çiğdem hemen hemen hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz bebekte olunca yaşadıklarımız daha ağır geliyor
ama bebek konusunda yazdıklarına üzüldüm lütfen ona iyi davran yoksa sakinleşmez
mesela benim sobayla başım dertte yeni taşındım ve mecburiyetten şimdilik sobalı ewe geçtim soba sürekli tütütyor
benim bebeğim sakin ama soba tütünce oda başlıyor zırlamaya çıldırıyorum bende daha çok ağlıyor
en sonunda ne yaptım biliyonmu
soba tütmeye başalayınca bebeği sarmalayıp diğer odaya geçiyorum
sobalı odanında kapısını kapatıyorum
al işte şimdi istediğin kadar tüt nasıl olsa bi süre sonra söncen diyom kasmıyom
şu süreçtede sana sadece senin yardımın olur kendini telkin et
hepimize kolay gelsinbebekler bize biz bebeklere alışıncaya kadarda böle
benimde kayganam çalışıyor hergün öğlende arıyor 4 te iş çıkışı uğruyor akşamları uğrıuyor gelsin tabide
kontrol eder gibi
birde ne zaman bir yere gitsem hep haberi olcak
çok uzun yazdım neyse

canım ya ewet haklı olabilirsin ben boynundakileri daha doğrusu ensesine doğru olanları egzama diye tahmin ediyorum çünkü sivilce değil
yüzündekiler sivilcede boynundakiler değil
peki sen eleconu yüzünede sürdünmü
bide yüzünde sivilcemi vardı egzamamı
egzama kırmızı kabarık bişi demi
of nasıl geçircem yaw

uff bu kaygaanalar cok tuhaf yaaaa.alahtan 20 gün cektim dogmdan sonra şimdi iyiki yanımda değil

Bugün bütün gün girmwe fırsatım olmadı olmadı ama şimdi de keşke girmeseydim dedim nerdeyse neler neler olmuş .Tatoş için çok üzüldüm ne hayallerle kuruyoruz yuvalarımızı başımıza neler geleceği belli değil .
Çiğdem bir uzmandan yarıdm al canım yada ailenin yanına git biraz değişiklik olur onlar bebekle ilgilenirken sen kendine zaman ayırırsın üzüzüldüm ama bu da bir süreç geçicek alışacakasınız zamanla birbirinize

cok kızıyorum kendıme kızıma yaptıklarım ıcın ama elımde dııl :çok üzgünüm:ınsan bu kadar cırkın aglayamaz ya saka gıbı bnm kız:roflol: ama gozlerıme bakınca hersey bıtıo bıde yaptıklarım ıcın ağlıyorum:çok üzgünüm: ama kayganamı gagalıcam onun kurtulusu yokkötükedihüso

gagala tabe kötükedihüso gec bile kaldın
hatta bizi cağır beraber gagalayak kötükedihüso

günaydın hanımlar dün emziğimizi mahvedince babamız yenisini almış ama bizim kız biraz yadırgadı akşamda misafir vardı onların yanında huysuzluk yaptı biryandanda iyi oluyo aslında nazar değmiyo kızıma:1rolleyes:

çiğdemcim canım bebekler bizim gerginliğimizi hissediyor ben nezaman sinirli morelim bozuk olsa kızımda ogün huysuz oluyor kaynana sinirlenip sinirini ondan çıkarma canım biraz çık dışarı dolaş değişiklik olsun sana hem sana hem bebeğine yazık canım niye başkası için kendini üzüyorsun:teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…