2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kızlar Sağol Sibelcim inşallah başka sefere .ıyiymiş odanın fiyatı kullanışını düşünürsen çok uygun yani .
BURUN TIKANIKLIĞI için Aylin ben günde 2 yada 3 kez direk buhar makinasına yüzünü tutuyorum 5-6 dakika kadar bizim dr.odanın nemli olmasının dışında böyle yaparsak daha çabuk sonuç vereceğini söyledi bizde işe yaradı Birde annem bizim burnumuza zeytinyağı değilde tuzsuz tereyağı koyarmış çok az ablamın bebeğine koyardık ama ben Derinde hiç denemedim buhar işe yaramazsaydı onuda denicektim son care olarak .

Oyyyyy Sevgi çok zor valla Derinde bu sabah kahvaltısını yapmadı biberonla mama içti hergün bir cinslikleri çıkıyor valla bende delirdim bu sabah neden yemiyor diye meğer emmesi gelmiş küçük hanımın
Birde şu yanda çıkan KÜÇÜK RESıMLER ne alaka ya Sibelde sordu dün akşam cevap gelmedi anlatın bakalım bizde yapalım

özlemcim sanal alışveriş replerin yerine artık bunlar var puanlarınla alışveriş yapıyorsun
benimkilerin üzerine tıklarsan anlarsın

selam kızlar
sibelcim geçmiş olsun,bizdede 2 gündür kırmızı noktacıklar oluştu ama bizimkisi sanırım ateşten sonra oldu.yani şu doktorun dediği 6. hastalık.
oda takımınızda çok güzel canım güle güle kullanın

sevgi canım sanada geçmiş olsun,biliosun benimde kötüydü geçen günlerde boğazlarım ilaç kullanamadığım için ben sirkeyle gargara yaptım çok iyi geldi( benim iltihaplanma olmuştu bademciklerimde)

aylincim bencede zeytinyağı iyi gelebilir.bizde normalde serum kullanıoduk.serumu sıktıktan brz sonra aspiratörle çekioyorum yumuşuyanları toparlamış oluyoz sonra tekrar sıkıyorum.

selimecim valla bigünüm bi günüme uymuyor.bazen çok sıkılıyorum,yok diyorum bu böyle zor olacak keşke aynı şehirde yaşasaydık akşam olunca herkes kendi evinde olurdu falan diye.bazende biçok şeyde aslında işime gelecek durumda, yemeğim yapılıyor temizliğim yapılıyor herkesin isteyeceği şeyler yani. ama tabi bunlar yapılırken benim düzenim gözardı ediliyor, mesela hergün mutfakta bişiylerin yeri değişiyor ve bende üşenmeden hergece tekrar değiştiriyorum yerlerini,söylüyorumda bunun yeri burası diye ama bi bakıom yine onların kolayına nasıl geliyorsa öyle olmuş,yada işte çocukla ilgili bi bakıom ellerine battaniye almışlar sallıolarakannehir yapmayın diyorum,yok yok uyutmuyoz oyun oynuyor o diyorlar. amann ne bilim işte, çocuk ağlar hemen kucağımdan almaya kalkarlar.gerçi artık vermiyorum ilk zamanlar sesimi çıkartmıyodum ama abartmaya başlandı sanki tüm sorumluluk tamamen onlarınmış gibi.
çok komik ya mesela birisi arıyor çağırıyor onları ''ay çocukla nasıl gelicezki '' diyorlar kaydirigubbakcemile3 bende geçen gün ''ben varım evde ya içiniz rahat olsun kendi çocuğum gibi bakarım'' dedim

yani selimecim yapabilcek pek bişeyimiz yok,sadece tartışmadığımıza hani böyle eşimle aramı açacak bi durum olmadığına seviniyorum.bizim yerimizde olmak isteyecek inan bir sürü insan vardır.

özlem buarada ortezin çıktı doktorunuz tekrar kontrole çağrdımı
biz sürekli kontrole gidiyoruz ve çift yada büyük bez bağlatın diyor sürekli size
söyledimi böyle bişey kasımın sonunda yine kontrol var yüreğim ağzımda gidiyorum
her seferinde

ve bu aylinin söylediği kan sayımı kafamı larıştırdı
doktor bidahaki aşısı bir yaşında martın 5 de gel dedi
hiç kan sayımından filan bahsetmedi sağlık ocağınada gitmedim uzun zamandır
kızlar sizin doktorlar söyledimi peki

kızlar bu kan sayımı işine baktım..bendeki kitaplarda da 9 ay yazıyor...(bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler) (hoşgeldin bebeğim)...ama doktorunuz istemiyorsa vardır bir bildiği diyelim..herhalde nasıl olsa demir damlası kullanıyor diye düşünüyor olabilirler...

evet aylin demir damlasını her gidişimizde söylüyor zaten kullan diye sanırım ondan ama ben yinede sorucam

Sevgicim iyi oldu konuyu açman ben sana söylücektim ama dr.unuz söylemiştir dedim .
Bizimki de 3 ay sonra tekrar rontgen istedi gelişmenin mukemmel olduğunu bunun sadece kontrol amaçlı olduğunu ,ama bu zaman zarfında ayaklarına çok yüklenmeyin dedi yani tay tay durdurmak falan gibi bırakın herşeyi kendi yapsın zaamnı gelince dedi.Bence sende yürütece falan çok yüklenme canım yaa ben kaç gündür söyleyip söylememek arasında kaldım ben destekle bile oturtmuyorum bir sakıncası olmasın diye

Bizimde yapıldı kan sayımımız az biraz kan değerleri o yüzden demir damlasına başladık .Yaptır canım sende ne olur ne olmaz .
Ya birde 1 yaşında kkk aşısı var birde sağlık ocağına göre pnömokok 4.doz var ama dr.umuz kkk aşısını sağlık ocağında yaptırmayı önermiyor birde pnömokok un son dozunu 14-yada 15 .inci ayında yapılması daha uygun dedi seninde aklında bulunsun Sevgicim

Son düzenleme:
sağol özlem çok öenmliydi benim için bu haklısın canım
çok fazla koymuyorum ama kucağımmızda filan bastırıyoruz
ayaklarını aslında artık kendi basıyor yani kucağa gelince
bu kontrolde hepsini srucam

Sevgicim kucaktayken falan da mümkün olduğu kadar bastırmıyoruz bastıranlara da söylüyorum yapmayın diye alıştı zaten çevremdeki herkes tutarken falan kendileri soruyorlar ay doğrumu tutuyoruz falan diye sağolsunlar .Valla yaz sıcağında kuzumda bende perişan olduk bir daha istemem aynı sıkıntıları yaşamak allahım uzak tutsun bütün bebişleri .
Ben burdayım Asiye iyi akşamlar ama yok galiba kimseler 11 den sonra gelirler yavaş yavaş

aylincim geçmiş olsun çok zor burun tıkanıklığı bizi bile zorluyor bebişler nasıl başediyorlar bilmem

ay kızlar yukarıdaki yazı akşamüzerinden kalmış birçok kişiye cevap yazmaya niyetlenmiş yazmaya başlamışken eşim biraz soğuk algınlığı sebebiyle eve yatmaya geldi
zaten kayınvalideyle birlikteydik üzerine görümce de gelince yazamadan kalmış
sonrasında kayınvalidemin doğumgünü münasebetiyle akşam yemeğine çıktık beraber ancak döndük
şimdi geri dönüp kaçırdıklarımı okuyup eksik cevaplarımı yazayım bari P

hülyacım ya birlikteyken benim de en sinir olduğum şey ağlarken sanki ben susturamazmışım gibi kucağımdan alınmasıydı
bir de insan takıntı yapmaya başladıkça daha da çok batar oluyor

artık kayınpederim muğladan büyük babaannenin yanından döndü benim de sinir bozucu günlerim başlıyor
zamanlı zamansız eve gelen kayınpeder durumları başlayacak (
bugün akşamüzeri geldi zaten kayınvalide buradaydı
çınar uzun süredir onunla doğru düzgün görüşmediğinden kimseye yabancılık çekmeyen çocuk ona sanki uyuzluğuna sırtını dönüyor gitmiyor
için için bir haz da duymuyor değilim hani :))
akşam yemeğe gideceğimiz yere haber vermek için annenle çınarı alıp gidip geliverelim dedi
bir an dondum kaldım tamam dedim ama sonrasında çok pişman oldum
hayır dedesi tab gidecek ama bu sülalede birşeyi bir kere yapmak yetiyor anında alışkanlığa dönüşüveriyor
diye düşünürken akşam yemekte hay dedim kafama edeyim
kayınpeder demesin mi yarın akşamüstü dedesi gelip babaannesiyle gezmeye çıkaracak oğluşunu diye :S
allahım ben nasıl arınacağım şimdi bundan yaaa
offf dertsiz başıma dert aldım yine

ay bunlar alem yaa hepsi aynı bunların benim kayınvalidem hala annem diye seviyor ay çatlayıvercem sinirden .Birde indiriyorum onlara bak balkona falan çıkarma esiyor diyorum ay bir bakıyorum kapı önüne inmiller bizimki çığlık çığlığa sevinçten tabii ondan sonra Özlem uğraşsın burnunun tıkanıklığıyla .
Yarın uydur birşeyler sende yada onlardan önce sabahtan damlamazlarsa tabii çık evden

ne yazıkki mümkün değil güzelim yaa
sabah işe gideceğim çınara bakmaya gelecekler
görümcem zaten kayınvalideyi bize bıraktığı gibi denize diye kaçıp gidiyor -evde sigara içemiyor da
biz büyük ihtimal yine kayınvalideyle kuzu kuzu birlikteyiz yarın gündüz de

akşam adamın boğazını sıkasım geldi zaten
çınar sabah uyanınca yatakta bize oyun yapıyor ortamıza gelip sırayla bizimle oynuyo diye eşim anlatıyordu
sakın dedi uyur kalırsınız başına bişeyler gelir ezersiniz çocuğu
o zaman ben 2nizi de öldürürüm demez mi
yuh yani dedim içimden böyle bir densizlik ve patavatsızlık olabilir mi yaaa

Kızlar ya birşey sorucam Derin malum bebeklerin içinde en küçüklerden ve ek gıdalardan et , tavuk ve balığa yeni başladık.
Şimdi tavuğu çorbalarına koyuyorum onda sorun yok ,ama şimdi kıymayı dolaba koyarken aklıma geldi de size danışayım dedim .Et i nasıl veriyorsunuz dr.köfte yap dedi domates soslu falan ama ben köfte yapmayı bilmiyorum neler koyuyorsunuz içine sizler yada değişik yerken zorlanmadığı tarifleriniz varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…