2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Yuhhhhhh diyorum yaaa daha neler artık ay bunlar bizi ne zannediyor yaaa gözümüzden sakınıyoruz bilmiyorlarmı anlamıyorlarmı allahım yarabbim biizmkide 2 de bir bırak bu gece burda yatsın kuzum diyor 1-2 hadi espriye vurdum o benim arkadaşım falan diye baktım tınmıyor yanii emzircenmi gece kalkıp dedim en sonunda hey allahım yaaaa olsun o günlerde gelcek diyor tövbe tövbeeeeeee

özlemcim ben kıyma kullanmıyorum
yağsız dana eti almıştık bunu önce kendi suyuyla kısık ateşte iyice pişirdim yumuşayıncaya kadar da su ilave edip kaynattım
sonrasında blendırdan geçirdim sıcakken
sonra bu etten birer kaşık porsiyonlar hazırlayıp streç film üzerine ince bir katman halinde koyup ayrı ayrı sardım ve hızlı bir şekilde dondurdum
tavuk için de aynısını yaptım
çorbalarına falan bir parçasını çıkartıp ekleyiveriyorum.
ince olduğu için çözünme problemi de yok

bunu hazırlarken bütün işlemleri hızlı yapman önemli canım güvenli saklayabilmek için

nasıl hevestir böyle ben de çözemedim :)
neyseki benim eşim bana fırsat bırakmıyor bu konuda o söyleyiveiyor söylenmesi gerekeni ama hep yanımda olamıyor ne yazıkki

özlemcim çınar kıpraşmaya başladı ben mamasını verip yatmaya gideceğim canım
malum yarın işe gideceğim
bu sezonun son 3 denetimi kaldı
sonra yine ev hanımıyım

size iyi geceler derini öp benim için canım

iyi geceler canım sende Çınarı kokla benim için sağol tarif için de bende tamamen yağsız dana kıyması aldım Derin için direk yağsız bir parçayı 3 kez çektirdim kasabımız mahalle kasabı tamamen gğüvenli ama bende mi et alsaydım acaba bunlar bitsinde bende öyle yapayım olmazsa .

günaydınn herkese bugün güneşli bir hava var istanbulda tam gezmelikzemuszemus
ama çook işim var mafoldumben

günaydın bendende
kızlar size direk bir olay anlatıyim
uyuyorduk az önce kızımla kapı caldı
biliyorsunuz evime yeni taaşındım 1 ay olmadı bile ve kapıyı aççtıgımda bir teyze vardı galiba komsulardandı
ama 25 kişi oturuyor binada ve 3 -4 yüz tanıyorum o kadar baskada kimseyi tanımıyorum
neyse teyze benden toplu iğne istedi şerife evde yok ondan istediydim dedi neyse tamam teyze dedim
gittim 2 tane aldım geldim verdim saol kızım falan filan dedi gitti
5 dakka sonra gene geldi iğneleri getirimiş ay şaşırdım.evde varmıs buldum dedi.ne gerek vardı altı üstü iki iğne kalsaydı dedim gerek yok dedi verdi.bende aldım ama içime sinmedi camdan aşaya attım iğneleri
aklıma kötü bişey gelmedi ama bu devirde kimseye güvenemiyorum

Son düzenleme:
slm daha önceleride arada uğrayıp tecrübelerinizden yararlanmıştım.umarım tanımışsınızdır.sizlere yine bir konuda fikir danışmak istedim.benım kızım 7ayından gün aldı ama 4.ayından beri azar azar kaşıkla yoğurt meyve suyu verıyordum tabıkı 1er kaşık 5.ayında bır kase yogurdu ve meyve puresını yemeye basladı fakat ne aldıgım sütlü pirinçliyı dede tahıllı mamaları yemıyor yogun ve tatlımsı oldugu için yemıyor.kahvaltı zaten ımkansız yapmıyor ıllada bıberon maması olacak.yıne çavdarlı mama aldım içine yumurta,peynır,çok azda pekmez koydum sade yemedıgı gıbı böylede yemedı.bırde patates havuş kabak prıç çorbası yaıyorum yemıyordu dun içine exrtadan mercımek koydum 5kasık falan anca yedı bırde çorbaların su ıbı olmasını ıstıyor galıba yogun oldugunda yemıyor.bana onerecegınız tarıflar varmı.hala ymurtayı yedıremedım alerji yapacakmı onu daha test edemedım.şimdııden teşekkur ederim.

Canım bende et ve tavuğu kıymayı sibelin yaptığı aynı şekilde haşlayıp blendırdan geçiriyorym sonra buz kalıplarına koyup donduruyorum buz kalıplarını çıkarıp buzdolabı poşetlerine doldurup birer küp dönüşümlü olarak çorbalarına ekliyorum streç film olayı beni biraz uğraştırdığı için buz kalıplarına koymak bana daha pratik geliyor ayrıca kışın ikranın yemeklerine salça kullanmayı düşünmediğim için yaz domatesleriylede aynı işlemi uyguladım yaklaşık şu anda 30 küp falan domates oldu dondurucuda kışın daha sağlıklı olur diye bunları kullanmayı düşünüyorum belki fikir olur hayatım..
köfte olayına gelince şu tarif pratik ve tedirmesi kolay canım..
İRMİKLİ SULU KÖFTE
100 GR kıyma 1.5 kaşık irmik 1 kaşık zeytinyağı 1 soğan 1 domates 2 bardak sıcak su yada et suyu 1 tatlı kaşığı incecik kıyılmış maydonoz 1 çay kaşığı kuru nane1 çorba kaşığı irmik ve pirinç karışımı
rendelenmiş soğan kıyma ve irmik iyicene yoğurulur küçük top köfteler yapılır ayrı bir tavada rende domates ve yağ pişirilir 2 bardak su yada etsuyu eklenir i içine 1 çorba kaşığı irmik ve pirinç karışımı eklenir suyu biraz daha koyu olması için pirinçler pişince içine köfteler eklenir 10 dk daha pişirilir maydonoz ve kuru nanae eklenip 5 dk sonra ocaktan alınır.
bu tarifi denemeni tavsiye ederim benim kızım oldukça severek yiyyor.....

canım ben kıymayı 2 kere çekilmiş alıyorum içine yumurta ekmek bira tuz koyup yoğuruyorum sonra köfte şeklini verif tost makinasında pişiriyorum

hülyacı tamamen aynı şeyleri yaşıyoruz. örnğin dün akın ateşlendi gece hiç kapı falan çalmadan yatak odasına daldı. çocu nasıl diye merak etmişte. hiç özelimiz kalamdı. çocuğumu resmen sahiplendi dün akşam akını doktora görüdüm. işte bana talimat veriyor. diş çıkarabileceğini söyle ilaçlarının ismini söyle . ya ben onun annesiyim ya ne yapacağımı senden mi öğrenicem. sen yine iyisin biliyormusun benimkiler kendiler geldiler bide yanlarına annelerini getirdiler. yani sana oldumu 2 kaynana. onun dırdırıda bitmiyo resmen çocuğumu kucağıma almamı bile kıskanıyo. anneanne eşimi aşk derecesinde seviyor dolayısyla akınıda .

neyse canım ben çözümü buldum. 2 ay falan daha katlanıcam durumları biraz düzelttikten sonra çıkıcam işten. daha fazla bu şekilde göttüremem ben . herkes için en iyisi bu.

Son düzenleme:
selmacim cnm iyi yaptin attigin bende olsam bende atardim
belki yoktur öyle bisey ama ne bilim iki igne sonucta .........

kizar bende havaalanina gittim yarim satte gidip bilet islemlerimi yapptim geldim yakin olmasi ne güzel ya 5 otobüs duragi uzaklikta havaalani .... gelirkende keske öyle olsaydi taa 40 km uzakiktakine gelicez offff anam offff metrolarla neyse düsünmiyim ben dönüsü en iyisi

Son düzenleyen: Moderatör:
selam kızlar herkeşler iyidir umarım ben bugün işyerine gittim müdürle konuşmaya iş başı yapmak için
tesadüf patron denk geldi anlattım durumu müdürle görüş iş durumumuza baksın bence problem yok dedi
olabilir dedi ama müdür işler durgun eleman almaya karar verdiğimizde ilk seni arayacağım dedi kimbilir nezaman (( eloktronik bir fabrika burası merkezi sistem uydu anten vs. üretimi ve kurulumu yapılıyor
ben paketlemede çalışıyordum yazın işler çok oluyor kışın genelde durgum şimdide tam yaz sonu canım sıkıldı biraz ya

okadar cok sey yazmistim yukarda bi smiele yaptim yazdiklarim silindiiiiiiiiiii
tekrar yazmaya üsendim canim SIKIIYO EVI TEMIZLEMEM GEREK ICIMDEN GELMIYO HIC

sevgicim cnm üzüme bitanem bellimi olur hic ummadigin bi anda ararlar seni is icin
sen üzüme tatlim

Sağolun kızlar tarifler için .Çok makbule geçti .BEG yaptım hayatım bende domates suyu ben salça kullanmamaya çalışıyorum pek sevmiyorum ben salça annem de sağolsun bol bol domates suyu yaptı her sene domates taze fasulye bezelye atıyorum ben iyi oluyor kışın
OZSEV valla ne desem boş bizimkilerde de olıuyor bazen benimkide meyve yemiyor ama sen sık sık dene yedirmeyi canım yavaş yavaş alışır belki yumurtaya çeyrek dilimle başla ilk etapta baktın 3 gün boyunca ver eğer bir alerjisi çıkmazsa hergün yavaş yavaş arttırarak tam sarıya geç beyazını vermiyorsun kesinlikle .
SEvgi canım işe mi başlıyorsun tekrar üzülme inşallah en kısa zamanda işler açılır da dönüş yaparsın yine ozaman kadar kardelen de büyümüş olur biraz gerçi ozaman bırakmak daha da zor gelir sana ama napalım hayat şartları ...
SELıME hayırlısı olsun diyelim ay çok zor valla aynı evde 3 nesil offff valla allah yardımcın olsun yok Akın da var oldu mu sana 4 nesil ....
Selma sen taşındınmı benim haberim yok güle güle otur canım yeni evinde ama boşver ya tanımadığına kapıyı bile açma boşver hele ki biri kapıda beklerken içeri girip kapı açıkken bekletme aman allah korusun neler duyuyoruz .
CANAN ne zaman kısmetse yolculuk ne kadar kalıcaksın

Son düzenleme:
nolmuş kimseler uğramamış evet özlem başlıcam canım klasik laflar ama gerçeklerden kaçılmıyor olmuyor bu devirde tek maaşla bide ev kiraysa
katlanıcaz artık ayrılılağada napalım onu iyi yetiştirmek için

Rica ederim Özsev.
Hakılısın Sevgi zor gerçekten hele bebekler büyüdükçe iytiyaçları masrafları da artıyor kış geliyor birde kışın ödemeler resmen 3 e katlıyor geçen sen bir derece iyiydi bebekler yoktu daha ama bu kış bakalım ne kadar gelicek doğalgaz benim evim yüksekte artı 4 cephe açık ve 4.yani son kat ev büyük acaip zor ısınıyor .napıcaz bakalım bu kış 400 den aşağıya gelmez doğalgaz faturası ev kirası gibi resmen

haklısın valla doğalgaz küçük kutu gibi evler için güzel
bizim arkadaşlarında evi çok büyüktü bir yaşında kızlarıda var
geçen kış yaktılar tabi mecburen 600 kira veriyorlar 550 de doğalgaz geliyodu
çok zor valla ya allahtan bu yaz taşındılar daha ufak bi eve geçtiler
benim ev sobalı gerçi onunda odunu kömürü var sbada bütün gün yanıcak
geçen kış ben çalışıyordum gündüzleri yanmıyordu bu sene mecburen gece geç sattelere
kadar yanar benim sobada kömür canavarı yarısına kadar dolucakki ev ısınsın
allah yardımcımız olsun valla bunada şükür yinede

SİBELLL oyuncak bölümünde geçmişti konusu buraya ayrıntıları yazayım dedim .
Şimdi biliyorsunuz benim eşim aksaz - marmariste gemide yapıcaktı askerliğini bizde uçak biletini falan aldık herşey hazır cuma günü teslim olacak şekilde ayarladık .Bir arkadaşınında gemisi o sırada marmariste çocuk dyorki gideyimde Enginin ( eşim ) gemiyi göreyim falan bir gidiyor ki gemi yok .akannehir
Meğer gemi bakım onarım için Gölcük tersaneye girmiş bize hemen haber verdi buraya gelme hiç diye .Bizde aradık sorduk aman bir yanlışlık olmasın diye askeriyenin işi belli olmaz çünkü .Dediler ki doğru sizin görev yapacağınız gemi Gölcükte buraya geliceksiniz eeee dedik ne kadar kalıcak mart ayına kadar oradaymış meğer .zaten eşimin askerliği ocakta bitiyor .kaydirigubbakcemile3
Biz tabii sevinç çığlıkları falan çok mutlu olduk yani.zemuszemusBiz götürdük teslim ettik güzel yer . O yüzden şimdi her hafta sonu geliyor yakın ya arabayı da götürdü sabah gelip akşam gidiyor hafta sonları 1 günlüğüne ..
Süper oldu valla Derin için de eşim içinde unutmucak babayı yanii ..Böyle işte :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…