2009 Şubat Anneleri

iyi akşamlar kızlar..ayy bugün ara ara okudum yazdıklarınızı ama o kadar bitkin hissediomki şöyle doğrulupta iki satır yazamadım.

Merhaba arkadaşlar,pek yazmazmasamda hergun yazıllanları okuyorum..drlar aksını soylemedıkce lutfen bebeklerınız ıcın kotu şeyler dusunmeyın ..ıyı dusunun ıyı olsun mısalı ben mumkun oldukca pozıtıf olmaya calışıyorum hormonlarımla ınatlasıyorum moralımı bozamıyacaksınız dıye..kı benım işim ticaret işler okadar durgunkı buna ragmen kendımı uzmemeye calısıyorum bebegım mutlu buyusun karnımda..cımcıme umarım oda boyarken cok yorulmamıssındır sen cılgın bırı olmalısın...kıl tuy meselesındı ben hamıle kalmadan once cozmustum lazerle..şukurler olsun artık oyle bı sorunum kalmadı dogumdan sonra sızler kesınlıkle tavsıye edıyorum pırıl pırıl:)hepınıze sevgıler

kızlar bugün şeker yükleme testi sonucumu almaya gittim, 6 kasımda tahlil yaptırmıştım, işlerim dolayısıyla bir de önemsememem nedeniyle sonuçları almaya gitmemiştim, nasıl olsa birşey olmaz diye düşünüyordum, kötü haber,

sonuçlarım yüksek çıkmış!!! senağlama:CüvCüv:doktor bu zamana kadar neden gelip almadın sonuçlarını sağlığından daha önemli ne vardı diye çıkışıtı banaklava:, haklıydıda aslında, yarın 100 gr şeker yüklemesi yapılacak, inşallah ondan bari birşey çıkmaz, onun sonuçlarını cuma günü alacağım

babam yıllardır ağır düzeyde diabet hastası, ben de de görülme riski yüksekmiş yaa

moralim bozuldusenağlamasenağlama

ani bebek ölümlerine sebep olabiliyormuş Allahım sen koru yarabbimsenağlama

aybukecim sorularina iki defa cevap yazdim ama ikisini gönderirkende sayfada sorun yaptii sanirim zun yazmistim ondan olmadi bilmiyorum benneyaptımki

ben ogluma normal dogum yaptim hatta suda dogum yapicaktim ama kaynana bende doguma gircem diye tutturunca normal yaptim

vajina kesilmesi herkezde oluyormu bilmiyorum ben doguma girmeden önce vajina kesilmesinden bile haberim yoktu hatta oglum dogduktan sonra ebem dikis yapiyoruz dediginde kestikelrini ögrenmistim yani dogum sirasinda farkina bile varmadim kestiklerinin ...dikislerde can acitmiyordu yani sinek issirigi gibi ..

dogum sonrasi kanama hemen basliyor oglum dogduktan 20 dk sonra yani dikisler falan bitince ben tuvalete gitmistim tek basima yardimsiz yani okadar rahattim hic bir aci cekmedim dogum sonrasi şutarafagitti

hasta bezi falan kesinlikle vermediler normal hastanenin pedlerinden kullandim
zaten kanamalar ilk günlerde biraz fazla sonrasinda normal regli görür gibi geldi
yanlasik 35-40 gün devam etti
kanamalar bittiginde zaten kadin doktoruna gidip doktor kontrol ediyor hersey yolundami diye ...
aksam üstü saat 6:10 gece oglum dünyaya gelmisti sonra odama alindim esimin üvey ailesi ziyarete geldiler gittiler saat 10 falandi sanirim ben dogum yaptigim katta gezmeye cikmistim oglumun yatagini alip ,cidden ne bi agrim nede baska bi sikayetim vardi
hatta dogum yaptigim gün oglumu hemsirelere birakmadim gece ben kalkip onunla ilgilendim
üc gün hastanede kalinmasi gerek ama ben esimden ayri kalmaya aliskin degildim dogum sonrasi hormon degisikligi olmustu cok aglamistim eve gitcem diye göndermislerdi beni eve ikinci gün ..
esimle evimize metroyla döndük :asigim: evime geldim hersey normal devam etti
malesef ne yatabildim nede dinlenebildim herseyimi kendim yaptim normal dogum yaotigim icinde cok cabuk eski kiloma kavustum cnm
umarim yazdiklarim yardimci olmustur cnm sana

bos yere normal dogumdan korkmusum ben onu anladim bu arada belimden falan ignede yaptirmadim tamamen normal oldu
10 tane cocugum olsa 10 nuda normal dogum yapardim yada suda dogum .... a.s.

bide dogum öncesi cok hostu bir dk sancim vardi diger bir dk hic bir agrim yoktu
bir dk sanci cekiyordum diger bir dakka uykuya daliyordum aninda
sonra gene sanciyla uyaniyordum ......güzel bi ani benim icin :)))

cimcime sağol cevabın için, şuan moralim bozuk, doğuma konsantre değilim malesef,

peki bu doğum sancısı adet sancısı ağrısına mı benziyor, yoksa bacağımıza giren kramplara mı?

cok üzüldüm cnm :teselli:
ins. yarinki seker yüklemesi sonucun iyi cikar :Saruboceq:
bendede riski yüksek benim annemde seker hastasi :çok üzgünüm:
rabbim bebislerimizi korusun cnm
senin icin dua edicem ins. cok iyi haberler verirsin bize :teselli:

canım moralini bozma hemen inşallah 100lükte bişiy çıkmaz,bunu sonucunu hmen al takip et ama ihmal etme.yüksek çıksa bile tek sen değilsin bitanem bak bisürü annenin yüksek çıktığı oldu,bide onlarla konuş istersen daha faydalı olurlar.üzme bebişiiii

cimcime sağol cevabın için, şuan moralim bozuk, doğuma konsantre değilim malesef,

peki bu doğum sancısı adet sancısı ağrısına mı benziyor, yoksa bacağımıza giren kramplara mı?

cnm benim morallerini yüksek tutmaya bak :teselli: bebisin icin en azindan iyi olmaya calis :teselli:
dogum sancisi daha cok adet sancisina benziyor

aybükecim bugün kötü haberi alan bir tek sen değilsin. bana da şeker yüklemesi yapıldı bugün.sonuç 164 yani yüksek çıktı. p.tesi 100 mg lık yapılacak. ve de ben çok geç kaldım. 29. haftamdayım. dün akşam rahat ve bol yemiştim. bugünse içim dışım ıspanak oldu. bugün endokrinciye de göründüm ben hamilelikten sonraki 6. haftada da mutlaka şekerine baktırmalısın dedi. aklında olsun. dikkat edersek sorun olmaz herhalde.

benim bebeğimde bir hafta geri canım doktorum gerileme devam ediyorsa sorun vardır ama saadece bir hafta olarak kalıyorsa sorun yok dedi bebeğim 855 gr bayrama kadar 1 kiloyu bulurmuş o yüzden içim rahat sende üzülme biliyorsun stres ve üzüntü onları daha çok etkiliyor

cnm sanada cokk gecmis olsun :teselli:
ins. sende pazartesi günü iyi sonuc alirsin bende simdi 26+2 günlügüm gelecek ayin 6 sinda doktora gidicem bende gec gitmis olmam dimii seker testi icin fisfisfis

kizlar birde benim gelecek randevumda 20 dk bebegin kalp atislari dinlenmeye baslanicak
kalp atislarinin düzenli olup olmadigina bakiliyor sanirim .. sizin doktorlariniz basladimi bebegin kalp atislarini dinlemeye ?? baska ne icin bebegin kalp atislari dinleniyor ??

ben cikiyorum cok isim var kizlar arada sirada gelip bakarim size a.s.
aybuke ,florya üzmeyin cnm kendinizi bebislerinizi :teselli: hersey yoluna girer biz dua edelim

cimcimecim ben her gittiğimde dinletiyor doktor kalp atışlarını ama öyle 20 dk filan değil birkaç dakika neden 20 dk dinleniyor kalp atışları

ya kıslar bebğin boyunu sonuçalrına göre nereden hesaplıyorduk benim doktor söylemiyor ama sanıırm bir adres vardı kafa çapını filan girince tahmini çıkıyordu

kızlar 100 mg lık şeker yükleme testine akşam saat 8 den sonra bişey yeme dediler, ama içme deyip demediğii hatırlamıyorum, ben şimdi bu saatten sonra çay ya da su içemez miyim? çayı boşver de suzusluğa dayanamam yaaa

Canım senin dediğin sanırsam NST. 32. haftadan sonra NST ye başlanıyor Türkiye'de bir sorun yoksa. Bu aletle hem bebeğin kalp atışları hem de sancılar dinleniyor. Yani bir grafik kalp atışlarını kaydediyor bir grafik de sancılarını. Burda da 20 dakika bağlıyorlar NST'ye. Ben de bayramdan önceki hafta gideceğim bir sonraki randevuma, o zaman beni de NST ye alacaklar.

cimcimecim ben her gittiğimde dinletiyor doktor kalp atışlarını ama öyle 20 dk filan değil birkaç dakika neden 20 dk dinleniyor kalp atışları

canım nst diye bir cihaz var
hem kasılma olup olmadığını kontrol ediyor hem de kalp atışlarını dinletiyor
bu cihazın ölçüm aralığı 20 dak
sanırım onun içindir
göbeğe lastikli bir kemer takıyorlar üzerine de bir sensör takıyorlar o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…