2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

hayaletorka

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2008
1.234
0
116
İstanbul
arkadaşlar artık çoğumuzun bebkelri 6 aya girdiği için ek gıdalara yavaş yavaş başladık bundan sonra burdan günlük olarak bebişleri ne yediğini ve değişik tarifleri aramızda paylaşalım
ilk olarak ben yavaş yavaş geçtiğim için bu günden dünden başlayım sabah anne sütü +100 cc mama içine 2 tane cici bebe
sebze çorbası( havuç patates kabak)öğlen
ikindi yoğurt baybmiks içine 1 tatlı kaşığı pekmez ve meyve püresi (kayısı armut)
anne sütü
sütlü pirinçli muhallebi
mama
anne sütü
not: saatleri tam olarak yazamadım ama bunların hepsini 2.3 saat arayla veriyorum tabi hepsinden çok az alıyo benim mızmız

çok güzel düşnmüşsün canım biz yarın 5.ayımızı bitiriyoruz ve henüz başlamadık ama bizim içinde iyi örnek olur özellikle tarifler verilirse,artık bizde ilerde katılırız tarif vermeyeyerimseniben

Son düzenleme:
çok iyi bir konu olmuş canım benimde kafam karışıyo neyi ne zamn versem diye artık burdan örnek alırım. benimkide pek yemek istemiyo sabah 100cc muhallebi yaptım onu zor yedirdim. öylende corba verecem.

bende sabah anne sütü öğlen saat bir gibi sebze çorbası(patates havuç kabak) saat üç gibi anne sütü dört dört buçuk gibi meyve püresi(elma,seftali,kayısı,armut hangisi olursa)saat altı altıbuçuk gibi babymix elmalı yoğurt veriyorum sekiz gibi anne sütü aksam on on buçuk gibide muhallebi veriyorum tabi her zaman bu kadar sistemli gitmiyor birazda kendi belirliyor gece zaten emmeye kalkıyor biraz benimki meme düşkünü çorbanın yerini anne sütüde alabiliyor çorbada zorlanıyoruz biraz sevmiyor ama diger ek gıdaları maşallah hüpletiyor....sırnaşık şey

biz daha 5.ayımızdayız ama benim kızım doymadığı vekilo almadığı için öğlen 12 gibi muhallebi uyanınca sebze çorbası 1 saat sonra danone akşam mama yatana kadar meme banyodan sonra en son yataken bebe bisküvili mama veriyorum gece uyandığında da emiyo daha yeni başladık bi düzen kuramadım şimdilik böle..
önerileriniz olursa uygulamaya çalışırım..

çok iyi düüşünmüşsünüz ben de zorlanmamış olurum ek gıdaya geçince. ya kızlar bişi sorcam. ek gıdaya geçince sütünüz azaldı mı? bana çok trajik geliyo ek gıda olayı.

canım uyarmak istedim yoğurtla pekmezi karıştırarak veya hemen peşpeşe verme kalsiyumla demir birbirini kesiyor ve ikisininde hiçbir anlamı kalmıyor.ayrı ayrı ver.veya pekmezi meyve pürelerinin içine karıştırarak da verebilirsin.

çok iyi düüşünmüşsünüz ben de zorlanmamış olurum ek gıdaya geçince. ya kızlar bişi sorcam. ek gıdaya geçince sütünüz azaldı mı? bana çok trajik geliyo ek gıda olayı.

yok canım ya azalma olmuyo zaten gene emiyo kendi adıma konuşuyım azalma olmadı ama mideleri artık büyüdügü için artık doyurmuyo ben zaten zorlamıyorum sütüm oldugu için çorbayı içmemekte direnirse anne sütü veriyorum...a.s.

benim sütüm gitgide azalıyor bunu ekgıdaya geçmemle alakası var mı bilmiyorum ama sanmıyorum

sabah kalkınca:
anne sütü+ kahvaltı( 1/8 yumurtasarısı tuzsuz peynir ekmek içini anne sütü içerisinde ezerek verdim)

ara öğün; anne sütü

öğlen:

yayla çorbası yoğurt hahif ekşiyince içine 1-2 tane bebe bisküvisü kırdım

ara öğün

anne sütü

ikindin:

muhalebi

akşama da:

kabak suyuna şehriyeli domates çorbası vermeyi düşünüyorum

ya ben bu çorbaları filan hiç bilmiyorum. peki her seferinde yeni bir çorba mı yapıyorsunuz yoksa 1 çarbayı 2 gün filan yiyebiliyomu

hayır canım her seferinde yeniden yapıyorsun her öğüne taze taze yapıp veriyorsun mesela ben bugün yayla çorbasını şöyle yaptım 1 tatlıkaşığı pirinç 2 çaybardağı kadar su haşladım pirinç çok su çeker içerisine 3 yemek kaşığı yoğurt koyup pişirdim azıcık ta nane çiledim al sna çorba, tuz yağ koymak yok elşi olursa 1-2 tane icicbebe kırabirisin tadı hoş oluyor

sabah 90 ml mamanın ıcıne yumurta sarısı 1 tatlı kasıgı pekmez ve krem peynir
daha sonra mama
bebelac sütlac
öğle tavuk suyunda hasladıgım patates havuc ve yarım bıber den corba
mama
seftalı suyu
muzlu yogurt
aksama kasık maması verıcem armutlu muhallebı
sonra bebelac gece

henüz geçmedik ek gıdaya sadece meyve püresi veriyorum ikindi gibi bu ay doktor kontrölümüz aksadı bu hafta götürcez inşallah bakalım bi liste yapar artık inşallah

bugün bizim biraz düzensizdi dışardaydık ve kardeleni anneme bıraktım
sabah 7 7:30 gibi mama
öğlen meyva
arada uyumuş baya
kalkınca mama
saatleri hatılrmaıyorum
akşam üstü hero beyb sütlü bebe bisküvili kaşık maması
aradan 2 saat geçince biraz yoğurt yedi en son 22: 30 mamasını içti

ama normalde doktorun dediğini uyguluyorum ben
sabah yine aynı saatlerde kalkıp mama içiyor 10 gibi meyvasını veriyorum
öğlen sebze çorbası akşam üzeri yoğrut tabi aralarda mama var hep
zaten şimdi doyucak kadar yemiyor az az mesela sebze çorbasından ve meyvadan sonra genelde yarım saat sonra mama içiyor
muhallebiyi sevmedi kardelen hiçbir şekilde yemiyor pirinç unuylada yaptım yemedi sütlü pirinçlide verdim yemedi oyüzden vermiyorum

sabah erken saatte koyu kivamda biberon mamasi 230 ml(baya tok tutuyo)
öglen 1 gibi kavanoz mamasi(evde yaptiklarimi sevmedi, ayrica doktoruda tavsiye etti, vitaminleri daha cok iceriyormus)
sonra ya bir meyvali yogurt veya meyve
17-18 gibi beron mamasi yaklasik 230 ml
21-22 gibi kasik mamasi
geceleyin kalkarsa koyu kivamda gece biberon mamasi 230 ml(bazen hepsini bitiriyo bazende biraz birakiyo dibinde)

Benim bebişimde sabah kahvaltısını cici bebeli biberon mamasıyla yaptı. Meyve püresi, sebze çorbası, yoğurt, arı mama sütüm kesildiği için annesütü veremiyorum. Yoğurdunu pekmezli, çorbasınıda cici bebenin ekmekleri var heryerde satılıyo, iyice ezdiğin zaman normal ekmek gibi parça parça kalmıyo. Tavsiye ederim. Fiyatıda gayet iyi. işte böyle...

Bişiy sorucam canım yaaa. Yumurta sarısı için erken değilmi. Hem zaman olarak erken hemde çok sıcak alerji yapmaz mı yaaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…