*Hamilelikte maden suyu içilir mi?
Hamilelik, beslenmeye özellikle dikkat edilmesi gereken bir dönem. İnsan vücudu bebeği besleyebilmek ve gelişmesini sağlamak için normalden daha fazla gıda, sıvı, mineraller ve vitaminlere ihtiyaç duyar. Bu katkıyı doğal yoldan sağlayabilmek için, hamilelikte düzenli olarak maden suyu tüketimi tavsiye edilir.
Kibele zaten burada soda denilen maden suyu. TR'de o kadar çeşit yok. Tabi büyük marketlere gitmezsen. ABD'de çok çeşidi var. Hatta normal su içmiyorlar gibi birşey.
kibelecim hangi arada bu arastırmaları yapıyosun şaşırıyorum yani hızına:=) haklısın maden suyu ve soda ayrı şeyler..araştırman için teşekkürler canım:1rolleyes:
canim benim ben burada da Turk marketten aldigim maden suyunu iciyorum:)
Cunku burada icerik kismini bilmedigimden sparkling water yaziyor ama soda mi maden suyu mu bikmedigim icin Turk markalarini tercih ediyorum.
Yaptigim arastirma da Turk sitesinden zaten. Yani maden suyu soda degildir. aynis ey degildir. Ustte yazdigi gibi ayni sey bilinir. ama degildir. Uyarmak istedim sadece cunku bebegin gelisimi icin sodanin zararli oldugunu biliyorum. hatta eminim.
Geçen balık muhabbeti yapılıyordu. Balığa düşkün olanlar için kısa bir bilgi.
ABD’li bilim adamları, toksik bir metal olan cıva bakımından "zengin" olabilen ton balığının, anne karnındaki bebeğin beyin gelişimini engelleyebileceğini öne sürdü. Bilim adamları, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA), hamile kadınların ton balığı tüketimi konusunda uyarıda bulunması gerektiğini belirtti.
UZMANLAR, sadece ton balığı yiyenler için bunun haftada 2 kutu, diyet listesinde diğer balıklar da varsa hafta 1 kutu olabileceğini söyledi. FDA, hamilelerin konserve ton balığı, kabuklu deniz mahsulleri ve okyanus balıkları dahil, haftada toplam 336 gram balık tüketebileceğini bildirdi.
canim dedigin gibi simdi bakiyorum da maden suyu ve soda cok farkli seyler iken ikisi internette cogu yerde ayni manada kullanilmis. vallahi bilemeyecegim hangi marka iyi diye.
bu arada belki milyon defa yazdim. cok heyecanliyim yarin ilk kez bebegimi bebek olarak gorecegim. 6+1 de gormustum. kalbi pipti piti atan nokta kadar bir seydi. simdi elleri ayaklari yuzu, gobisi herbirseyi var olmus olacak. coook heyecanliyim. ve korkuyorum.
maden suyu için ben de bebeğin kemik yapısını güçlendirdiğini duymuştum.
bebek daha erken kafasını tutabiliyormuş mesela.daha dik-sert hareketler yapabiliyormuş daha kısa sürede.
Ben de merak ettim. Hatta evdekilere baktım. Kızılay zaten kesinlikle maden suyu. Özkaynak vardı bir de onun üstünde de mineralli doğal su yazıyor. Soda değildir herhalde. Bu arada araştırmayı seviyorsun sen de. Bir site buldum. Genelde neler yenmeli içmeli, sağlıklı bebek için ne yapmalı gibi bilgiler var. Vaktin olursa oku istersen.
Daha sağlıklı bebek için - Diyetform.com Türkiye'nin En Güncel Diyet Sitesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?