2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

iyi akşamlar kızlar, uzanayım biraz burda çok oturunca belim ağrıyor-tatlicadiarzu-

Kendinize ve bebişlerinize iyi bakın:1hug:

Valla ben çok mutluyum..çok çektik çünkü...Allaha binlerce kere şükür canım..
bademcim bu arada bebislerinin fotolarini gordum taaa eski sayfalarda masallah barekallah.. cook tatlilarr:) allah hepimizinkini hayirli evlat etsin ins..
Canım benim profilimde bakabilirsen açtığım konularda son halleri var yavrukuşlarımın..Daha büyük fotolarda..
iyi akşamlar kızlar, uzanayım biraz burda çok oturunca belim ağrıyor-tatlicadiarzu-

Kendinize ve bebişlerinize iyi bakın:1hug:
Hoşçakal canıma.s.

iyi akşamlar hanımlar
biraz geçmişe baktım geldimm :)))
jasmincin hoşgeldin canım aramıza allah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin

badem canım sen herşeyi kafana takma boşverrr...
bebişlerini göreceğin için çok şanslısın walla ben hamişliğim boyunca 3 kere ultrasona girdim :) en son 14. haftamda bi de 17. haftamda görücem allah kısmet ederse. canım inşallah bebişlerinin cinsiyetlerini öğrenirsin. 4d ultrason resimlerini eklersin artık tatlı bebişlerin :)))

ekleyeceğim canım

arkadaşlar bi şey sorucam
sizde de kollarınızda aşırı şişkinlik , sanki üstüne bir ağırlık düşmüş te ezik ezik ağrıyormuş gibi bir ağrı oluyor mu ?
sol omzumdan el parmak uçlarıma kadar ağrım var.. parmaklarımla bastırınca müthiş gerginlik ve ağrı hissediyorum ..
dün sağ kolum öyleydi , sanki kolumun içinden 3-5 damarı biri şöyle bir parmağına dolamış parmaklarımdan koluma doğru damarlarım çekiliyordu ..
masaj da fayda etmiyor , napıcam bilmiyorum :çok üzgünüm:

iyi geceler kızlar...

star dust canım bence doktoruna sor bunu, benimde belim çok ağrıyor, oturduğum zaman zor kalkıyorumsenağlama Ve kalkarken çok dikkat etmezsem karnıma kramp giriyor, çok fena oluyorum o zaman:1no2:

bencede doktoruna sor canım bende hiç ağrı olmuyor..

Canım süt falan içiyormusun?

Bana kalsiyum ve mağnezyuma gereksinimin var gibi geldi...

Doktoruna sor bakalım ne diyecek....:sm_confused:

canim ben burada daha once bu konunun aciklamasini yapmistim ama karsi cikan arkadaslar olmustu.

simdi soyle. her ay 4.5 haftadir. 28 gun + 2 veya 3 gun. o ayin 30 ya da 31 cekmesine bagli olarak. ama kolaylik olsun diye her ayi 4 hafta sayiyoruz. (ben saymiyorum) ilk ay cok bir sey farketmiyor. ama 8 hafta gectiginde 2 ayligiz diyemeyiz cunku degiliz. daha iki ay tamamlanmasina 5 gun var. (artik gunler) bu fark aylar ilerledikce ortaya cikiyor. mesela 3. ay tamamlandiginda bu fark tam 1 hafta oluyor. yani 12 haftayi tamamlamis arkadaslar 3 aylik degiller. daha 3 ayi tammalamaya 1 hafta kalmis. o sebeple 13. hafta tamamlandiginda 3 ay tamamlanmis oluyor.

embryonun 2 hafta geriden gelme olayi da su sekildedir. 28 gunde regl olan bir hanim icin konusuyorum. cunku butun hesaplar 28 gune gore yapilir.
28 gunde regl olan bir hanim 14. gun yumurtlar ve dollenir. yani regli gelmeyip, hamile oldugunu ogrendiginde embriyonun olusmasinin uzerinden 2 hafta gecmistir ama herkes 14. gun yumurtlamayacagi icin standarta baglamak amaci ile sat hamileligin baslangici kabul edilir ve 4 haftalik hamilesin denilir.

senind e dedigin gibi 14 haftalik hamileyken embriyomuz -ki artik kendisi cenin oldu:) - 12 haftaliktir. ama kimse 12 haftalik embriyo demez. satndartlara giore konusulur ve 14 haftalik hamile denir.

umarim bu bilimsel aciklamayi begenmissinizdir.

Bu arada Badem umarim yarin cinsiyetlerini ogrenirsin. bir kiz bir erkek cok sirin oluyor. bir tasla iki kus. benim arkadasimin vardi. hem de hic olmaz derken hamile kaldi normal yolla ve ikiz ve biri kiz biri erkek. bundan guzel bir surpriz olamazdi kimse icin.

Canım aynen dediğin gibi .Ben böyle yazmamayım ,kısa keseyim dedim değilse çok bilmiş diye görülüyorumkaydirigubbakcemile3

Zaten normal şartlar altında 28 günlük bir periyod baz alındığında ve 14.gün de yumurtlama olduğunu düşünüldüğünde bu mantıklı oluyor..Ama biz klasik olarak son adet günümüzden itibaren sayıyoruz hamilelik başlangıcını...

İnşallah farklı cinsiyetlerde olur..Ama önemli olan sağlıklı olmaları..Şeniz

Allah hepimize sağlıklı bebişler versin de yeni bir topik açıp bebeklerimizin ilk dişlerini,emeklemelerini,ilk anne deyişlerini paylaşalım burada...:1hug:

amin canım inşallah:1hug::asigim:

sana da geçmiş olsun canım .. aynı bel ağrısı bende de vardı .. bel fıtığımdan zannetmiştik ki yanlış oturup yatmamdan kaynaklanıyormuş . bel desteği için ortopedik bir yastık aldım ve çok kısa sürede geçti . bir de o dönem vurulduğum progynex iğneler müthiş ağrı yapıyordu , sağa sola dönerken çok zorlanıyor , ağrıdan uykuya zor dalıyordum , belki o sebepten kastığım için kendimi belime de vurmuş olabilir .
istersen otururken bir süre dik otur , sırtın tamamen yaslandığın yeri dik olarak hissetsin , farkı göreceksin , çabuk geçiyor ağrılar . tabi dr.una danışmakta fayda var canım Şeniz

bencede doktoruna sor canım bende hiç ağrı olmuyor..

bu saat oldu ağrıda belli belirsiz bir azalma var , geçmiş değil tam olarak .. nasıl uyuyabildiysem bu saate kadar zaten hayret ediyorum .. saat 9-10 olsun , arıycam sanırım ..

Canım süt falan içiyormusun?

Bana kalsiyum ve mağnezyuma gereksinimin var gibi geldi...

Doktoruna sor bakalım ne diyecek....:sm_confused:

canım ya o benim de aklıma geldi ama inşallah ondan değilidr diyordum içimden suçlu suçlu
içmeye dikkat ediyorum ama açıkçası unutuyorum
bazen tam uykum gelmiş yatacakken aklıma geliyor o günkü kalsiyum ve magnezyum ilacımı da içmediğim ..
tedavi dönemi ve sonrasındaki haftalar ne güzel bakıyordum kendime , nasıl saldım kendimi ve böyle dikkatsiz biri oldum çıktım bilmiyorum , tam gebeş oldum yani , gebe değil .. Allahın tokadı da böyle bir şey olmalı ..
insan dikkat etmez mi , etmiyor işte .. ille biri hatırlatacak " sütünü içtin mi , ilaçlarını içtin mi , bugün meyve yedin mi "... hamile olan sensin bak işte kendine , dimi , yok .. ama biliyorum ben yapacağımı klava: saat kurucam bundan sonra ..
insan kendiyle didişir mi , didişiyor valla .. uykumu alamadım ya , huysuzluğum ondan .. halen bir sızlama var dirseğimin içine doğru ,

bir yerde okumuştum , eğer anne adayı kalsiyum açısından kendini depolamazsa bebek kalsiyumu çekermiş kemiklerinden ve dişinden ve bir de emin olamamkla beraber bir sebepten kaslardan bir şeyler çekermiş , ama neydi unuttum .. ama hakettim ben :mymeka:

canim gunaydin. ilaclarin konusunda sana bir tavsiyem olacak. kendim uygulamaya basladim faydasini gordum.

birincisi herseyini duzene bagla. yani sabah kalkar kalkmaz kahvalti yapmadan once bir bardak sut ic mesela. ben nesquikli sut iciyorum. 1 saat sonra falan da kahvalti yapiyorum.

ilaclarin her zaamn gozunun onunde olsun. dolaba kaldirma. ben hep unutuyorum rafta falan olunca. yemek masamda tuzlugun ekmekligin yanina koydum. yemek yerken unutsam bile sofrayi kurarken veya toplarken mutlaka aklima geliyor. 3 ogun ymek yiyoruz sonucta ama ilaclari gun icinde karisik degil de mesela hep sabah kahvaltisindan sonra al. ya da aksam yemeginden sonra. yani standart olsun. zamanla alisacaksin bu duzene.

mesela meyveler hemen yemekten sonra yenmemeliymis. oglen 3 gibi hafif miden kazininca meyve gelsin ilk aklina. aksam da yemek yedikten sonra otururken. (bir kac saat sonra)

mesela gece yatarken hem uyumana faydasi olur diye yigurt yemeni tavsiye ederim.

zaten yanlis hatirlamiyorsam 5 porsiyon kalsiyum almaliyiz. sabahki sut. kahvaltida peynir, oglen gene bol yesillikli salata, gece yogurt iste biraz porsiyonlari buyuk tut. 5 olur.

yani demek istedigim hayatini duzenle. dedigin gibi cep telefonu da kurabilirsin. her gece 9 da seni uyarsin.

Herkeze kocmannn günaydın....
demetçim maşallah kuzun kocaman olmuş gözünaydın tatlım maşallahh prensesimize...

starduş canım dikkat et kendine...bol kalsiyum alıp doğal yollarla geçirmeye çalış şikayetlerini...

badem inşallah güzel haberlerle dönersin doktordan

bende yarın gidiyorum allahın izniyle sağlıkla görürüm inşallah meleğimi...

Sana da gunaydin Beyaz Melek.

Aklima takilan bir se var kac gundur unutuiyirum yazmayi. bebeklerin kafasi hep solda mi olur? yoksa kimisi solda kimisi sagda mi olur?

günaydın çok hastaydım dün hiç bir terim tuıtmuyordu başım bütün gün ağrıdı hatta dün giremedim pek fazla yattın bütün gün ve belliydi dünden grip oldum ama drumu aramıyorum sabredicem ıhlamur iğçiyorum limon suyu belki atlatırım burnunma akmaya başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…