• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

Gebelik sırasında nasıl beslenmeli neler yenmelidir?
Gebelikte beslenmenin ana ilkesi 'dengeli beslenme'dir.
Bebek için yararlı ya da zararlı olabilecek 'yenmesi gerekenler ve gerekmeyenler listesi' oluşturmak pratik ve yararlı değildir. Akılda tutulması gereken, bebeğin gereksinimlerinin çok da fazla olmadığıdır. Örneğin, anne adayının gebelik öncesi döneme göre enerji (günlük kalori) ihtiyacı çok fazla artmaz. Çevrenin gebeye gereğinden fazla yemesi için iyi niyetli baskı yapması, doğru olmayan ve sakıncaları bulunan bir tutumdur. Öte yandan gebelikte kilo almamak amacıyla özel bir diyet de uygulanmamalıdır. Gebe kalmadan önce alınan gıdaya ek olarak hergün fazladan 1 tabak etli yemek (kuru baklagil olabilir) ya da 2 yumurta, ayrıca 1 bardak süt, 1 dilim ekmek ve 1-2 tane meyve (elma, armut, muz, portakal gibi) yenmelidir.

ve buda benim göbişim..gaydin nerelerdesin al sana göbiş:=)

hüzün yılı senide tebrik ederim,Allah tamamına erdirsin canım.

gobistg1.th.jpg

çok tatlı göbüşün var canım maşallahhh:nazar::CüvCüv:

Herkese günaydınnnn... Bugun son sohbet günüm sonra 5-6 gün ortalarda olmıcam. İzmir'e gidiyorum iş seyahati için. İlk kezde hamileyken uçağa binicem bilas heyecan yaptım. Çok sükür İstanbul İzmir arası kısa bi mesafe :bbo:

zuzumm güle güle git güle güle gel inşallah canım iyi yolculuklar:1hug:

Kızlar doktora gitmememe 3 gün kaldı.çok heyecanlıyım.inşallah bebeğimi sağlıklı bir şekilde görürüm.vede cinsiyetini öğrenirim.bana erkek gibi geliyor.doğru tahmin edebildim mi bakalım.

canım inşallah Allah gönlüne göre verir ve öğrenirsin bu sefer:1hug:

Arkadaşlar merhaba ,çok kötü grip oldumsenağlama

Sadece bir merhaba diyeyim dedim.Başım çatlıcak gibi ağrıyor.Geçmişi falan okuyamadım..Şimdi tekrar yatıcam.Kendinize iyi bakın...:a015:

badem geçmiş olsun canım dikkat et kendine bol bol dinlenyerimseniben

kızlar bende 1 haftadır karnımın küçüldüğünü hissediyorum çok endişeliyim açıkcası .haftaya salı kontrolum var umarım herşey yolundadır.

aynı durum bende de var canım sanki göbüşüm küçüldü ve daha bi yumuşadı inşallah yoktur bi sorun aklına kötü şeyler getirme:1hug:

günmaydın öksürmekten mahvoldum artık ödüm kopuyor bişi olacak diye birde baş ağrısı çatlıyor başım yatıyorum sürekli arada kalkıp okuyorum yazdıklarınızı insanın aklı burda oluyor

derincim sana da çok geçmiş olsun öksürük için biraz tereyağını tavada kızdır köpük köpük olunca kapat altını ve küçük bir kase pekmezle karıştır kaşık kaşık ye bunu öksürdükçe yap inan çok çokk iyi geliyor oğlumda özellikle bunu hep yapıyorum ben.
kendine iyi bak canım...

stardust hakkaten bahtsızmış arkadaşın çok üzüldüm gözü para bürümüş doktorlardan korusun Allahım hepimizi benimde özel sağlığım var ilk başlarda çok korktum sırf kullanmak için herşeyi isterler diye ama doktorum aksine hiç o tarafı düşünmüyor bana burası pahalı gelirse testlerini dışarda yaptır bana faxla sonuçları için ararım seni dedi saolsun arkadaşımında oğlunu özel sağlığı var diye hastaneye yatırıyolardı bebek sadece soğuk almış kız ilk duyduğunda fenalık geçirmişti apar topar başka yere götürdüler sadece soğuk algınlığı demiş doktor bu densizliği yapanda istanbulda kocaman eski bir gazetenin hastenesi düşünün artık daha iyi şartlarla yaşayalım diye sağlık sigortası yaptıyoruz onu nasıl kullanmak istiyor tıpçılar Allah korusun hakikaten Allah iyi mesleğini yapanlarla karşılaştırsın üzüldüm arkadaşına kıslar bursada olan arkadaşlar yardımcı olsa bu bayana en azından bildikleri bir doktora yönlendirsinler

demetcim hoşgeldin güzelim
aynen küçüldü sanki birde yumuşadı:)) herşeye takılıyoruz işte napalım.

ıyı olmaya calısıyorum canım.
bıraz dıs agrım var.yarın hem bebegımızı gormeye hemde dıscıye gıdecz.delikafadulden
bakalım ne dıcek.sositososito

geçmiş olsun tatlım:teselli:
ama bebişini görünce tüm ağrılarını unutursun sen merak etme...:sm_cool:
iyi haberlerle dönmeni bekliyorum canım....a.s.:nazar:

kız rosem sen hala dişciye gitmedin mi
gitsene artık tedavi olabilirsin hiç bir sakıncası yok
canım gecen hafta gıttım de jınekologuna danısmadan yapmayalım dedı.kaydirigubbakcemileaksı gıbı doktorumda ızındeymıs yarın yenıden gıdecem
pekı ıgne felan vururlarsa acaba bebege bır zararı olurmu kıslar cok tedırgınım.delikafadulden

Son düzenleme:
geçmiş olsun rosem benimde dişim ağrıyo bugün .sütte içmiyorum.çürüyomu acaba.çürüdüyse yandım diş doktoruna gitmekten nefret ediyorum-tatlicadiarzu-

geçmiş olsun rosem benimde dişim ağrıyo bugün .sütte içmiyorum.çürüyomu acaba.çürüdüyse yandım diş doktoruna gitmekten nefret ediyorum-tatlicadiarzu-
sanada gecmıs olsun gamzecım.bende cok sut ıcıyorum ama benım dısımın hamıle kalmdan once yarısı kırılmıstı.sonrda hamıle kaldıgımı ogrendım ve yaptıramadım.delikafadulden
ben bazen dısıme karanfıl ve zeytın koyuyorum doktoruma sormustum hıc bır sakıncası yok dedı bıraz agrıyı hafıfletıyor.sende dene ıstersen.

ıyı olmaya calısıyorum canım.
bıraz dıs agrım var.yarın hem bebegımızı gormeye hemde dıscıye gıdecz.delikafadulden
bakalım ne dıcek.sositososito

geçmiş olsun canım ama diş için en uygun ayların 2. 3 aylar olduğunu duymuştum sanırım doktorunda söyler zaten sana bunu benimde ufak ufak sızlıyor yakında gitmem gerekecek sanırım:1no2:

demetcim hoşgeldin güzelim
aynen küçüldü sanki birde yumuşadı:)) herşeye takılıyoruz işte napalım.

hoşbulduk canım, evet sanırım herşeyi çok takıyoruz kafamızakaydirigubbakcemile İnşallah yavrular iyi olsunda başka birşey istemeyiz:1hug:

ÇOK İNCE BİR KADINSINIZ EŞİNİZ ÇOK ŞANSLI BENCE UZUN ZANDIR BU GÜNÜ BEKLEDİĞİNİZİ BİLİYORUM BUNA RAĞMEN ÇOK HOŞ BİR DAVRANIŞ OLMUŞ EŞİNİZLE GİTMEYİ SEÇMENİZ a.s.

çok sağol canım evet günleri sayıyordum ama eşiminde ultrasonda bebeğimizi izleyişini bir görseniz ağzı kulaklarında gözünü kırpmadan kahkahalar atarak izliyor :1hug:

sanada gecmıs olsun gamzecım.bende cok sut ıcıyorum ama benım dısımın hamıle kalmdan once yarısı kırılmıstı.sonrda hamıle kaldıgımı ogrendım ve yaptıramadım.delikafadulden
ben bazen dısıme karanfıl ve zeytın koyuyorum doktoruma sormustum hıc bır sakıncası yok dedı bıraz agrıyı hafıfletıyor.sende dene ıstersen.

saol canım zeytin değilde karanfili denerim:CüvCüv:

geçmiş olsun canım ama diş için en uygun ayların 2. 3 aylar olduğunu duymuştum sanırım doktorunda söyler zaten sana bunu benimde ufak ufak sızlıyor yakında gitmem gerekecek sanırım:1no2:
tesekkurler demetcım.
evet canım bende senın gıbı duydum ıkıncı 3 aylarda yaptırmak en ıyısıymıs.
ınsallah cok agrı yapmaz senınkıde.

Back
X