2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

ayyy ağzıma hep kısır tadı geliyo...........
akşam olsa da gitsem

gerçi birazdan çıkıyorum farkında değilim ssaat 5,30 olmuş...
gidip kısır yapayım evde.

kızlar bugün yukarıdaki mesajımı yazmıştım.ama anlaşılan o ki kimse beni dikkate almadı.bir kişi bile cevap yazmadı.anlamıyorum neden böyle yapıldığını.ben size yaşadığım birşeyi danışmak istemiştim sadece.fikir alıcaktım.ama dedim ya dikkate alınmadım her nedense.ben sık sık yazamasamda forumda sizi yakından takip ediyorum.
gerçekten çok üzüldüm bu davranışınıza..artık bişi yazmak gelmiyor içimden...
kimseye kızmıyorum ama sadece alındım...
:uhm:

siz neler koyuyorsunuz kısıra.........
zevke göre değişir gerçi de.......
ben küp küp domates
salatalık
havuç
mor lahana
ve baharat olarak tuz ve karabiber koyuyorum.....
öncesin de de bulgurun üzerine sıcak su döküp 2 dk demlendirip salçayla yoğuruyorum.....
siz nasıl yapıyorsunuz..........
aslında marul ve soğan da koyulu ama ben yemediğim için koymuyorum

şeker şey yazını ilk görüyorum.
ben zaten gündeme çoğu zaman yetişemiyorum.işyeri malum.
lütfen alınma.inan herkes bir şeyler düşünüyor ve leidne geldiğince eyrım yapmadan yarıdmcı oluyor bildiklerine.
senin mevzuya gelince, ben olsam doktorumu arardım 3 günde 3 kg ve daha önce olmayan bulantı.
bebek açısından deil.senin bünyene bir şey oldu mu diye?
yani istersen bir doktorunu ara ,bebeiğini etkildiğini sanmıyoırm, bebekelrimiz çok daha dayanıklı bizim bildiğimziden .
sen bence doktoru ara canımçgeçmiş olsun.
sana da yaızk 3 kg az değil. geçmiş olsun tekrar

bizim kısır biraz farklıdır o yzüden ben hiç bahsetmemeyim.
nar ekşisi yada somak ekşisi de ekleriz.
sarmısak ,soğan ,karbiber ,pul biber ,kekik,nane, kimyon olur.salça tab ki.
zeytinyağı , işte dediğim ekşilerden bir tanesi.
içine de en son ,salata tercihe bağlı oalrak tabi ,karıştırılırç
biz biraz baharatlı yaparız canım.
ay kızalr çok mu ayrıntılı yazıdm yoksa.
tadını bilmeyince canınız istemez diye düşündüm de.

Kısır bende severim ne güsel olurdu akşama ama yemeğim var kocişte toplantıdaymış geç gelcek tek yapıp yemek işime gelmedi açıkcası
Bende soğanı yağda kavurup salça katarım şişmiş bulgura katar karıştırırım
İç malzemesi için
ince doğranmış kıvırcık
domates
maydonoz
salatalık katarım
boş ekşili (nar ekşisi)
limon
karabiber
pul biber azcık
harika olur

ahh cnm benim eminim gözden kaçmıştır yoksa biz elimizden gelen aklımız yettiğince herkese fikirlerimizi bildiklerimizi paylaşıyoruz...kırılma sakın...a.s.

canım çok sağol ağlamıyorum artık sabah çok ağladım ayrıntılıda hem daha net göreceğim bebeğimi çünki benim drun usgsi eskilerden daha net olarak göremedik yavrumuzu evet canım pozitif düşünmeye çalışıyorum bende kısırı çok seviyorum melşekcim ama yiyincede midem kaynıyor soğandan dolayı

herkeze iyi akşamlar kızlar...
hepinizi ve bebişlerinizi tek tek öpüyorum benim eve gitme vaktim geldi..
iyi akşamlar..
akşam kısırın ağırlığından kalkıp üst kata çıkabilirsem girerim kızlar...

şeker şey bu arada geçmiş olsun. bu bulantılar hormonlardan kayneklanıyor sanırım. dr unla konuşman en doğrusu ama ben 9 ay boyunca midesi bulanıp çıkaran insan lar tanıyorum eminim çok kötü bi durumdur cnm allah yardımcın olsun...

şeker _şey alınma lütfen arada bizimde yazdıklarımız gözden kaçabiliyor sayfanın kullanıcısı çok olduğu için sayfalar çabuk ilerliyor canım sen gene takıl bize :1hug: Bu arada mide bulantın üşütmedende olabilir ıhlamur felan içmeyi dene ve mutlaka doktoruna danış canım bu durumu ciddi bir kilo kaybın var hafife alma canım

ımm ben kısır hastasıyımm
ben bulguru sıcak su döküp demlendirip bol salça ekliyorum sonra sıvıyağını ekliyorum z.yağı tercih ederim genelde.
sonra tuzunu karabiberini pul biberini ve boool limonunu eklerim
sonrada taze soğan ve marul ve maydonoz ekliyorum sadece
domatesi içine koymuyorum sulanıyor diye onun yerine domatesi dilimleyip yanında yiyorum
ama canım sen marul ve soğan yemediğin için havuç lahana vs.koymanda güzell oldukça besleyicii
afiyet olsun tatlım

Star dustcüm sanada çok geçmiş olsun

teşekkürler canım:1hug:

Merhaba arkadaşlar bende temmuz anne adayıyım aranıza yeni katıldım.

aramıza hoşgeldin canım :1hug: keyifli paylaşımlar , bol katılımlar kaydirigubbakcemile5

rezeneyi dr.una danışmadan içme bence canım .. papatyayı hele hiç içme derim , çünkü papatya bir çok antibiyotiğin yapımında kullanılıyormuş .. bulgaristanda bir antibiyotik fabrikasında çalışmış biri anlatmıştı ..

canım teşekkür ederim , aklım gidiyor öksürdükçe yaaa :1shok:
bu arada ben en çok bunu yani ikincisini beğendim , bebek odası takımlarından da beyazın daha ağırlıklı olduğu takımı beğendim yerimseniben

BEN ÇOCUĞUMUN BANA VEYA BABASINA BENZEMESİNİ İSTERİM..............
BAŞKA KİMSEYE BENZEMESİN.........HERKEZİN ÇOCUĞU KENDİNE BENZESİN BENCE....kaydirigubbakcemile5

walla melekcim çocuk 7 göbekten birine çeker derler .. benim teyze kızının kızı aynı ortanca dayısına çekti mesela , massssssssssmavi gözleri var , boncuk gibi , bem beyaz teni , sap sarı saçları var herkes ablamın bebekliğine de benzetiyor
ayrıca eltim görümcemize çok kızar , yaka silker derecesinde ilenirdi , kızı ayyyyyyyyyynı görümcem .. görümcemin 2 kızı hiç biri eltiminki kadar ona benzemiyor .. eli -ağzı-burnu-vücut yapısı ( biraz obez gibidir görümcem benneyaptımki ) tavırları , tıppppkı görümcem :1shok:
ayrıyetten ablamın hamileliği de bir dönem riskliydi , k.validesinin yanına taşındılar , hiç anlaşamamalarına rağmen , yiğenim ayyyyyynı ablamın k.validesi :1shok:
o yüzden ammman dikkat .. kendime de sık sık hatırlatıyorum bu durumu , birine kızdığım zamanlar hemen ya kendimin yada eşimin resimlerinden birine bakıyorum kaydirigubbakcemile3
o yüzden eskiler derki " kime kızarsan , ayıplar , kınarsan , kime ilenirsen ve hamileliğin süresince en çok kime bakarsan ona benzermiş bebek " ...

bugünkü kısır muhabbetçileriiiiiii ,sizin yüzünüzden benim canım da çekti yahuu
ben de eşime söyliyim getirsin gelirken birazcık , hatta aradım şimdi, vardır inşallah ..
buraya her canınızın istediğini yazmayın canım aaaaa , biz yazıyo muyuz yaaahu yerimseniben bulamazsa ben nasıl yapıcam şimdi kısırı hııııı sorarım size benneyaptımki

arkadaşlar merhaba çok acil xevaba ihtiyacım var nolur cvp yazın benım ikili tarama testinde riskim 1/27000 cıktı ben cok mutluydum fakat free bhcg hormonum( 117,3 3.24 mom )yüksek cıkmıs doktorum daha bugun soyledi çok korkuyorum bu riskden daha mı önemli acaba

derincimmmmmmmmmmm
canım yaaa yaş faktöründendir demiş zaten arkadaşlar , ama biliyorsun bu test bilgisayarın istatiskiti verilere ve senden gelen sonuçlara göre hesaplanıp ortaya çıkan sayının yorumlanması .. en önemli bulgular detaylı usg bulguları ve gerekli görülürse amniyoysentez sonucu .. o yüzden telaşlanmak ve üzülmek için çok erken ve İzmire gelip de bebişini detaylı detaylı görünce boşuna üzüldüğünü anlıycaksın canım .. tabi bizim için bunları söylemek , evet , kolay belki , ateş düştüğü yeri yakar , ben de en az senin kadar paniklerdim sanırım , ama inan bunun ne sana ne de bebeğine bir yararı var .. eltim ilk çocuğunu 32 yaşında , 2. çocuğunu 34 yaşında doğurdu ..görümcem ilk kızını 30 yaşında , ikinci kızını 35 yaşında doğurdu .. ikisinin de çocukları sapa sağlam
bizim okula gelen bir prof. vardı , kadın çok geç evlenmişti , belki tüp bebekle ancak olur benim çocuğum diye düşünürken 39unda hamile kalıp 40ında sağlıklı bir erkek evlat dünyaya getirdi
eminim onlara da demişlerdir test sonuçlarına göre rsik durumunu ve bunun ileri yaş gebeliğinden kaynaklandığını da .. ama Allaha şükür hepsinin çocukları da çok sağlıklı ..
ben , Allahın izniyle , senin ve sweethomecuuumun da bebeklerinizin sağlıkla dünyaya geleceğine inanıyorum ve dua ediyorum :Saruboceq:

hiç bir fikrim yok canım , dr.unu arayıp sorsan daha iyi değil mi :uhm:
ben burada kimseden 100ün üzerine Bhcg duymadım bu arada fisfisfis

canım ya moralini bozma sakın aklınada hiç olumsuzluk getirme
banada doktorum 8.haftada iken amiyosentez kesin yapılması gerekli demişti hem yaştan malum ben 36 yım hemde ikiz olmalarından dolayı ama allah biliyorya hiç içemden gelmiyordu bugün bebeklerime diğer doktor baktı iyice inceledi ve amiyosenteze gerekyok dedi yaşında 40 üzeri olsa kesin yaptır derdim ama hiç gerek yok bence karar sizin dedi detaylı ultrasona girmeyide bize bıraktı bir prof . adresi vererek biz diğer doktorumun yanınada çıktık konuştuk oda önceden amiyosentez kesin yaptırmalısın derken oda bizi detaylı ultrasona girin oda bizim için yeterli dedi ki senin yaşın daha genç korkma sakın değerler yaştan dolayı bir miktar yüksek çıkabiliyor canım merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…