2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

Canim doktorlar neden illa sut sut diye tuttururlar anlamak cok zor. onun yerine bak asagidaki listeden muadilini de yiyebilirsin. ki nohut bile sutten daha fazla kalsiyum iceriyor. cokelek bile daha cok iceriyor. ne bileyim. sutle kalsiyum ozdeslesmis herkes icemiyor ki sutu.

KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
İnek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99
TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217
ET TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Sığır eti: 8
Koyun eti: 7
Tavuk eti: 15
Karaciğer: 10
Sosis (2-3 Adet): 7
Salam (4-5 Dilim): 7
Balık eti: 50
Yumurta (1 Adet):25
SEBZE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 48
Bamya: 78
Bezelye: 25
Enginar: 50
Domates: 7
Yeşil biber: 12
Taze fasulye: 55
Lahana: 43
Havuç: 35
Hıyar: 16
Karnıbahar: 38
Kabak:19
Patlıcan: 23
Marul: 79
Patates: 12
Pırasa: 56
Soğan: 34
Pancar: 20
Ispanak: 80
Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
Semizotu:. 79
MEYVE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
İncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41
DİĞER BAZI GIDALARIN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90

kansızlık problemi ollan arkadaslar yiyebiliyorsanız pekmez yiyin çok iyi geliyormuş .ben baslayacağım .

kızlar aranızda göğüs başı düz olan varmı benim gibi hamilelikte çıkar diye düşünmüştüm ama henüz çıkmadı çıkmazsa bebeklerimi ben nasıl emziririm diye üzülüyorum

Canim ayni sorun bende de var. hatta bir baslik actim anne olanlarin sayfasina gogus ucum yok diye. o kadar cok yazi yazan olmus ki bebek cikarir merak etme diye.

Ve en ilginci ne biliyor musun? pes etmemek bu konuda. yani aman almiyor deyip birakmayacakmissin. bebek ilk basta cok gucsuz oluyor. agiz kaslarini nasil kullanacagini bilemiyor ilk gunler ememeyebilir. nipple shields'ler var. meme ucu. silikonlu. madela'nin.
ya da avent'in. 16 mm-20 mm ve 24 mm si var. 24 mm standart diye geciyor ama cok buyuk geliyor bebbidin agzina. ama tek dikkat etmen gereken yusyuvarlak olmasin yapsitirdigin kism. bu dediklerimde kesik bir tarafi bebek emerken burnu memeye degiyor. yani temas saglaniyor bebek ile anne arasinda.

ilk 3-4 gun falan sen kendini toparlayana kadar shields ile ver. eger gogsunu almazsa ama sakin biberon deneme diyorlar. biberon alirsa cocuk ve gogus ucun yoksa sonra gogsu almiyormus bir daha.

yani ben kendimi cok strese sokmadan emzrimeye calisacagim. insallah bebegim ceke ceke cikarir.

Bu arada adiri'nin biberonlari var. 0-3 months 3-6 months ve ilerisi icin. akiskanliklari farkli. anne memesine en cok benzeyen biberon. boyle biberon degil yumusacik meme yumusakliginda bir sey. ucundan bahsetmiyorum ha. biberonun kendisi yumusak. silikon gibi.

herkes onu tavsiye ediyor. biraz pahali ama yurt disinda tanidiginiz varsa Tr deki bazi acik arttirma sitelerinde satilanin 4 te biri fiyatina satin alabilirsiniz.

Ben de bu konuda bir sey daha yazayim.

Bu egzersiz yapiliyor ama belli bir aydan sonra. yoksa dogum kasilmalarini baslatiyor zamanindan once uyarmak.

Ben de bu konuda bir sey daha yazayim.

Bu egzersiz yapiliyor ama belli bir aydan sonra. yoksa dogum kasilmalarini baslatiyor zamanindan once uyarmak.
ewt kibele aklıma sen gelmiştin böyle bir kontrol yapıldımı sana ben doktorun yalancısıyım :1rolleyes:hani bende eğer öyle birşey varsa geç kalınmasın diie aklıma geldi ve yazdım .zaetn emzirmek birazda sabır işi birde sezeryansan ilk günler biraz sıkıntılı geçebiilir çünkü hemen süt gelmiyor ama onunda çaresi var doğumdan ewel annne çayı içilebilirmiş son aylarende araştırcamkaydirigubbakcemile5

nipple shields yazınca netten çıkıyor ve satan siteler de var. buna sevindim inşallah gerek kalmaz ama kalırsa alacağımız bi site olmazsı ve böyle bişey olmazsı çok güzell :)))

Kıslar bu ek ürünler ne kadar pahalı böyle ya İnş. kullanmak zorunda kalmayız biberona bayıldım ama inş. emerde oğluşum hiç kullanmam

yazdıklarımdan öyle anlaşıldıysam ve bu yüzden de amacımı aştıysam kusura bakma canım .. senin sürekli kilo muhabbeti olduğunda balık yağı + vitamin + demir haplarından vs. fazla kilo almaktan korktuğunu felan okur olduğumuz için öyle düşündüm ve hiç üzerime vazife değilken belki de endişelendim sen ve bebeğin için sanırım .. tekrar diyorum ya , kusura bakma canım ...

benim öyle yemek düzenim hiç yok arkadaslar canım ne istiyorsa yiyorum. pastasından kızartmasına kadar
2 kilo almışım hemde
Her vucudun sanirim hamileliğe tepkisi farklı
Kimimiz az alıyoruz kimimiz fazla yemeyip yürüyüş falan yaptığım halde epey kilo alıyoruz .

kiloyu bende sorun olarak görmüyorum bebeğim için yaralısınıda yiyorum canımın istediğinide 6,5 kilo aldım ama hiç gözüm görmüyo doktoruma çokmu dedim hayır normalsin dedi yemesem eşim burnumdan tıkar sanırım benim çocuğum 1 kilomu doğsun diyoo:) canım ya verilir Allahın izniyle birazda genetik söylüyorum ya ablam 2. oğlunu doğurdu şuan 56 kilo boyuda 1,68 felan rahatım anlıcanız şakkıdı

dead man is walking :roflol:

ben de onu kullanıyorum canım dr.umun tavsiyesi üzerine yerimseniben kokusu başkalarının hoşuna gitse de bana biraz ağır geldi , sevmedim kokusunu :1no2:

Allah özelini güzelini yazsın oğluma!...
Onu bulduğumda mutluluktan gelde ağlama
Sonu çabuk olur umut olur hiç korkmayasın
Çünkü varlığınla yokluğunla sen harikasın...

ne güzel sözler bunlar yaaa , benim de oğluşuma söyleyeyim kaydirigubbakcemile5

bende kiloyu takmıyorum zaten taksam mutlaka tartılırdım.. :))))))
hiç tartılmadım dr umda sormadı nedense moralimi bozmak istemedi sanrım :)) şaka bi yana ben hiç rahatsız olmadan ne yararlıysa yiyorum... düşünmüyorum yanii nasıl olsa bebeğimiz bizi geceleri yoracağı için gündüzleri uyuruz ve kilo veririz herhalde :))))

Basının ismi serdar...
İki aşkım olsun ikisinin adıda serdar olsun kaydirigubbakcemile5
ya ben çok yerden duydum babasının ismini koyanları...
nasıl?:ecrin_bebek:

bu biraz da benim bir arkadaşımın yaptığına benzedi .. ark.adı gamze , kızna gamze su ismini verdi şakkıdı
bana biraz tuhaf geliyor .. onca isim varken , ne biliiim :sm_confused:

Kıslarr bugün arkadaşım mikro enjeksiyon yaptırdı 2. denemeleri yaşıda 39 siz bu aşamada neler yaptınız nelere dikkat ettiniz özellikle yediğiniz bişeyler varmıydı ? Bilgilerinizi paylaşın lütfen.
Tşkler

Aaa evet kisme bugün yazmıyor galiba.
Ben işyerinde fazla katılamıyodum zaten bilirsiniz.
Ama bakıyorum her kes benim gibi olmuş
beslenme konusuna gelince.
Ben özel bir şey uygulamıyorum.
Sadece seveceğim cins peynirler bulamya çalışıyorum.
Onlardan sütten gelecek eksik kalsiyumu almaya çalışıyorum.
Birde meyve olayını severdim abarttım.meyvesiz duramıyorum.
Saat düzeni koymam imkansız ,o yüzden acıktıkça yiyorum aslında.
Ana yemekleri.
Ama illa balık yemek istiyorum, balık da her zaman yetişmiyor yapamıyorum.
Ayda 2 felan oluyor ancak.çünkü kayınvalidem ne zaman yaparsa ve de çağırırsa onda yiyorum:)))))))
arada ton balığı takviyesi yapsam konserve diye düşünüyorum.
Işte offf ne kadar çok konuştum. Valhasılı faydalı olduğunu bildiğim şeyleri artırıyorum.zararlıları kestim.ancak bebeğime inşallah faydalı oluyorumdur.
çok titiz bir beslenme planı yapamıyorum üzgünüm.elimde değil ki.ahhh annem olsaydı her akşam ona gideridm de bana yapardı yemekler işte offffff gurbet ,zalim gurbet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…