2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

canım benim aşkolsun ya kusura bakçak ne var bunda....
evet o yapay vitaminlerle boş bir kilo alındığı kanısındayım...........
belki yanılıyorumdur ama bunu halen sürekli araştırıyorum...
vitaminleri doğal yollarla alırsak daha sağlıklı olacağını düşünüyorum ben..bunu da doktorumla tartıştık........evet mecbur içeceksin diyemedi...
beslenmen düzgünse..yeterli demir,kalsiyum ihtiyacını karşılıyorsan çok da içilmesi gereken hayati haplar değil dedi bana..............
örneğin balık yağı hapı..............hani şu bebklere kilo aldırsın diye verilen haplar............
onun yerine gerekirse haftada 3 kez balık yemeği tercih ederim...
eşimin amcasının kızı diyetisyen ben ona da danıştım bu konuda haklı olduğumu düşünüyor...ve ben sürekli kan tahlilleriyle kandaki demir oranı ve kan sayımımı takip etmekten yana kullandım hakkımı bi düşüklük olursa o zaman düşüneceğim kullanıp kullanmayacağımı..........
herkezin düşüncesi tabi..
yalnış anlamayın sakın...
bu bebek benim için çok değerli tabi herkez için de...
o yüzden herkez inandığı şeyi yaşasın ki içimiz rahat etsin...
bu konuda bi hata ettiysem asıl ben kusura bakma diyorum canımŞeniz

valla bende 1 haftadır sapıtmıştım hamur işleri kızartmalar.....
bugün tartıya bi çıktım 2 kilo almışımdelikafadulden
aslında hep düzenli gidiyordum
azıcık sapıtmaya gelmiyorum yaa
olduk 62

benim dün tansiyonum 10 a 6 çıktı arkadaslar .çok mu düşük oluyor

benim de geçenlerde düştüğünü zannettiğim gün bu değer çıkmıştı .. sonra merkezi aradım genelde bu değerlerdeymiş tansiyonum .. tatlı bir şeyler yiyince o tansiyon düşüklüğü hissi kalkıyor ortadan , galiba şekerle ilgili bir durm çıkıcak yakında :uhm:
geçenlerde bi panikle gittiğimde dr.a tansiyonuma baktılar 13.8di , fırlamış biraz gaiba , ağlamak yok bidaaa stardust hanımmm klava:

kızlar aranızda göğüs başı düz olan varmı benim gibi hamilelikte çıkar diye düşünmüştüm ama henüz çıkmadı çıkmazsa bebeklerimi ben nasıl emziririm diye üzülüyorum

benim de öyle sanırım canım , bir arkadaşımın da öyleydi , eczanede satılan uçlardan ald ,ama bebek pek ememedi ondan , bir türlü alışamadı da , çok sürmedi mamaya geçtiler mecburen benneyaptımki

Kıslar buda benim göbişim ben göbekten çok kilo alıyom

nurcum , jasminimmm çok tatlı göbişleriniz .. benim de hemen hemen sizin kadar kaydirigubbakcemile2
en halen progesteron takviyesi alıyorum da bir türlü inmedi şişliğim neredeyse transferimden beri :1no2:
inşallah bu ha.sonu keser dr.umuz progesteronu , 12. haftadan sonra dışarıdan alınan progesteron takviyesinin pek faydası yok diye okumuştum yanılmıyorsam , doğru mu acaba :uhm:

bunlar benim yaptıklarım canım .. ama aşağıya linkini kopyaladığım topice bakarsan diğer arkadaşların da neleri yapıp yapmadığını öğrenirsiniz yerimseniben

* Transferden sonraki bir kaç gün kasık ağrısı oluyor , hatta bu fazla yumurtası toplanmış kadınlarda daha şiddetli olabiliyor , o ağrılara da yumurta toplama işlemi sebep oluyor , ister istemez içeride bir işlem oldu , o yüzden .. test gününüze yakın ya da onun 3-5 gün öncesi bir şey hissetmiyorsunuz , zorlamayın kendinizi , yada " ben hiç bir şey hissetmiyorum , acaba bir şeyler ters mi gidiyor " diye evhamlanmayın boşuna , herşey yavaş ve mükemmel ilerliyor diye kendinizi teskin edin .. heyecan ve stresten kesinlikle uzak durun
  • ilk üç gün tuvalet ve yemek ihtiyacı dışında pek kalkmamaya özen gösterin
  • yiyeceğiniz gıdalar sebze ağırlıklı ve sulu gıdalar olsun
  • ananas-kivi-tatlı yeşil biber-kuru inciri bol miktarda tüketmeye bakın , nane ve maydanozdan uzak durun
  • (bir arkadaşımın ve annemin aynı dr.dan duyduğunu yazıyorum , bazı dr.lar karşı çıksa da ben yine de yemedim , ne olur olmaz diye ) ceviz-fındık-badem-fıstık yemeyin
  • ağır kaldırmak-uzanmak-fazla merdiven inip çıkmak dışında evde normal hayatınıza dönebilirsiniz diyor dr.lar , ben ev içinde küçük yürüyüşler yaptım , özellikle kahvaltı öncesi , bu kabızlığı da önlüyor , bağırsakları hareketlendirdiği için .. ne duphalac ne de kuru kayısı yemek zorunda kaldım ..
  • taze balık bulamıyorsanız diet ton balığı yiyin , hani yağsız olanından
  • sürekli yatmanıza gerekyok , uzun oturabilir , sadece oturabilirsiniz de
  • evde küçük işlerinizi yapmak sizi daha iyi hissetttirecek ve kendinizi normal hayatın içinde bulduğunuzda günlewrin nasıl geçtiğine inanamayacaksınız , tecrübeyle sabit .. ama kaptırmayın kendinizi , neticede hala teyakkuz durumu devam ediyor
  • kendinizi iyi hisseetiren şeyler yapın.. hani sizi tedavide/bekleme sürecinde olduğunuz fikirden uzaklaştıracak .. mesela ben küçük bir goblen pano işledim , transferin 2. haftasında kazak ördm kendime kitap okurken zihnim daha çabuk kaydığ için içinde bulunduğum psikolojiye bu kez kitap okumadım ..

ilişki yok , alınması gereken ilaçlar düzenli ve zamanında alınacak bir de yerimseniben
http://www.kadinlarkulubu.com/tup-b...erden-sonra-neler-yaptik-neleri-yapmadik.html

evet tatlım onu bende araştırdım gecelik daha rahatmış hastanede ama bir tanede pijama olsa fena olmaz yanımızda zaten hastanede giyemezsem evdede lohusa olduğumuz için ilk 1 hafta pijamayla dolaşacakmışız o zaman giyerim..ben eşoftman giyerim gibi geliyor ama..bide çok güzeldi ya dayanamadım valla görünce..gecelikte alıcam üzerinede sabahlık ohh ne rahat olucaz valla...

Ben de yemek işini çok abartmamaya gayret ediyorum. Hedefim zaten 12 kilo ile tamamlamak ama galiba 15'i görücem. Dr günde yarım kilo süt, 1 kase yoğurt, kalın dilim peynir ye dedi. Bunlar kalsiyum için yeterliymiş. 1200 mg kalsiyum almamız gerekli. Şu belli bir marka bar. Onun kepek sandöviç ekmeklerini alıyorum. Her birinde 200 mg kalsiyum var. Belki fazlası. İçine labne, zeytin ezmesi ve peynir koyup sabahları yiyorum. Hem az kalorili oluyor toplamda 150 kalori civarı hem de besleyici oluyor. Tavsiye ederim. Tatlıyı kestim. Şeker yüksek çıkar korkusuyla. Bir de hamurişi, beyaz ekmek yerine kepek takılıyorum.
Benim yüksek kollestrolüm var. Dr'a söyledim ama kırmızı etin bebek için çok önemli olduğunu günde 50 gr kırmızı et tüketmem gerektiğini söyledi. Haftada 1 balık ve yine 1 gün tavuk yemem yeterliymiş.

canımın ıstedıgı herseyı yerım kilo kompleksım yok benım zaten fılınta gıbıyım
babamızda fılınta gıbı dogal olarak bebısımızde öle

canımın ıstedıgı herseyı yerım kilo kompleksım yok benım zaten fılınta gıbıyım
babamızda fılınta gıbı dogal olarak bebısımızde öle

Evet bence de. Hepimiz 90-60-90'dık Şimdi 90-90-90 olduk. Ne var yani?
Eskiden 34 beden giyerdim nefretle. Üstüme pantolon bulamazdım. Sonra 38 oldum da birşeye benzedim. 170 boya 47 kilo dehşet kötü bence. Tabi abartmamakta fayda var. Arkadaşım 25 kilo almış. O da çok fazla. Ama Ebru Şallı gibi de takıntı yapmayacağım kesin.

Çok hoşuma gitti. Bu yazıyı paylaşmak istedim.

DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Bebekler neden hareket ederler?
Bebeklerin rahim içinde (siz tersini düşünseniz de) keyifleri oldukça yerindedir ve "o ufacık yerde" sıkışmış değillerdir. Aksine, istedikleri her şeye (gıda maddeleri, oksijen, ısı, korunma duygusu) sahip olduklarından mutludurlar. Dünyanın en güvenli yeri muhtemelen burasıdır. Ancak bebeğinizin de bazı görevleri vardır: Bebeğiniz kendini "öteki dünyaya" yani bizim dünyamıza hazırlamak durumundadır. Bebeğiniz doğduğunda vücudundaki tüm kasları (kol ve bacak kasları, solunum kasları) mükemmel bir şekilde çalışır durumda olmalıdır. Kaslar çalışmadıklarında kitlesel olarak azalma yani "erime" eğilimindedir. Bu nedenle bebeğiniz içeride düzenli olarak egzersiz yapar. İşte bu egzersizler sizin tarafınızdan "oynama" şeklinde hissedilir. Oldukça enerji gerektiren bu egzersizler siz çikolata gibi kalorili gıdalar aldığınızda genellikle hızlanır.
İnsan bir pozisyonda sürekli olarak yattığında rahatsız olur ve pozisyonunu değiştirir. Bu, bebeğiniz için de geçerlidir ve siz bunu bebeğinizin daha büyük olan beden hareketleri şeklinde hissedersiniz. Bebeğiniz bu daha büyük hareketleri gün içinde sık bir şekilde yapar.

Bebeğiniz amniyos sıvısını düzenli olarak yutar ve sıvının devri daimi bu yutulan sıvının kana, buradan da böbreklere geçmesi ve idrar olarak boşaltılması şeklinde sağlanır. Bebeğiniz yutmayı yeni öğrendiğinden çok sık olarak hıçkırık nöbetlerine tutulur. Bu hıçkırıkları da çoğu durumda net bir şekilde hissedebilirsiniz.

Rahim güçlü bir kas yapısına sahiptir ve ileri haftalarda doğum eylemindeki kasılmalar için antrenman yapmaya başlar. Antrenmanlar ilk başta rahimin sadece belli bölgelerde kasılması şeklindedir. Bu bölgesel kasılmalar bebeğiniz tarafından algılandığında onu daha farklı bir pozisyon alarak o bölgedeki daralan yerden kurtulma arayışına iter ve bebeğiniz "üstüne doğru gelen duvardan" kaçma çabasına girer ve bedeni bu amaca yönelik hareket eder.

Gebeliğin son haftalarında bebeğiniz henüz baş yukarı duruyorsa 180 derece dönerek baş aşağı pozisyona geçer ve doğum pozisyonunu alır.

Daha ileri gebelik haftalarında zaman zaman bebeğinizin içeride size cevap vermek için çabaladığını da görebilirsiniz.

Bebeğiniz göbek kordonunu en iyi şekilde korunduğu bölgede tutmak zorundadır. Bu bölge bacaklar arasıdır ve bebeğiniz kordon herhangi bir nedenle başka bir konuma geçtiğinde onu ideal yerine getirmek için çaba gösterir.

Her anne adayı ve özellikle de ilk gebeliğini yaşayan anne adayları bebek hareketlerinin yukarıda anlatıldığı gibi net bir ayrımını yapamaz ve her bebeğin oynama alışkanlıkları farklıdır. Eğer yeterince çaba gösterirseniz bebeğinizin yukarıda sayılan hareketlerinin ayrımını önümüzdeki haftalarda güzel bir şekilde yapar duruma gelebilirsiniz.

kızlar benim bebiş biraz aşağıda oynuyo daha göbek hizasında değil bebişi oynayanlar yazarsa sevinirim nerenizde hangi bölgenizde oynuyo merak ettim benim bebiş çokmu aşağıda acaba göbek deliğimin hemen 5 parmak kadar altında hissediyorum CADIARZU merak ettim şimdi kızımda unuttum ya nasıldı ne zamna oynadı neremde oynuyodu aradan 5 yıl geçti ama çabuk unutmuşum nasıl bi hamilelik geçirdiğimi

canım benım bebıs sag tarafta mıdemın orda sureklı mıdeme vuruyo ama cok hafıften ve cok az hareket edıyo gunde 3 - 4 kez falan yada ben anlamıyorumCADIARZU

canım benim göbek deliği hizamda hareketleri

Canim balik yagi hapi yerine muadili yemen nguzel de balik yaginin sebebi bebegin kilo almasi degildir. balik yagi icerdigin omega 3 sayesinde EPA vs DHA icerri. bunlar da bebegin ozellikle beyin ve goz gelisimi icin gereklidir.

yani kilo aldirma degil bebege mesele.

ama kendin yiyorsan o da olur.

benimde göbek deliğimin 4 parmak altında kıpırdanıyor
bazen iki yerde birden kıpırdanma oluyor eliyle ayakları diyorum

canım benım bebıs sag tarafta mıdemın orda sureklı mıdeme vuruyo ama cok hafıften ve cok az hareket edıyo gunde 3 - 4 kez falan yada ben anlamıyorumCADIARZU

canım benim göbek deliği hizamda hareketleri

benimde göbek deliğimin 4 parmak altında kıpırdanıyor
bazen iki yerde birden kıpırdanma oluyor eliyle ayakları diyorum

sanırım her gebelikte farklı oluyo böyle hep aşağıda kalırsa son aylara doğru wcden çıkmamdelikafadulden delikafadulden doktora bi sorayım gitmişken CADIARZU

dilaracım senin ikinci bebeğindi değil mi sana bişey soracam ben 1 tane hastane çıkışı aldım şimdide hastane çıkışı değilde tulum alayım diyorum nasıl bişeyler alayım fikir verirsen sevinirim afalladım kaldım

canım benim 2. bebiş kızım kışın aralık ayında doğdu ve çok soğuktu kar yağıyodu ve ben 5 parçalı hastane çıkışı almıştım ama yeterli gelmedi buda yaz bebeği olacağı için ben içinde battaniyesiyle beraber olanlar var onlardan alıcam takım olarak yazlık battaniyesi içinde daha rahat diye düşünüyorum sanırım 10 parçalı felan oluyo hatta dün baktım çok güzeller almamak için zor tuttum kendimi bu hafta bi doktora gideyimde cinsiyetinden halen şüphem var gibi :) bizim burda sormuştum aynı hastane çıkışı 35 ytl dün eminnönünde 25 ytl di sanırım bütün eşyalarımı gidip ordan alıcam çok güzel gecelikler var hayran kaldım 2 takımda gecelik alın derim yanınıza pjama takımı götürmüştüm ama giydirmediler..:1rolleyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…