2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

evet çalışıyo olsam hergün yine boş bırakmazdım sizi..ipekten oturamıyorum küüü

huriş geçmiş olsun yafrum çıkarmışın spirali en iyisini yapmışın aman dikkat şimdi:ecrin_bebek:

ya starimu nerelerde özledim ben onuuuuuuuuuuuolumunekankayizsmile

bendeeeee ösledimmm

gunaydınn...
Aksam baktım bıraz gecmıse uzun zamandır bakamıyordumm.
Bı yazıya takıldımm kaldımm 3 defa belkıı daha fazla okudum.. Okurken agladım ama alınmadım kırılmadımm.. Antalya ya gelelı yaklasık 7 ay oluyor ve alısmak oldukca zor tam 4 kez ıs degısıklıgı yapmak zorunda kaldım dun basladım yıne calısmaya... En son ısten cıkıs sebebım dıgerlerınden frksızdı... Oglum grıp oldu ızın ıstedım vermedıler bastım ıstıfayı...neyse uzatmayayımm... Ben ıssız kaldıgım zamanlarda evde oglumla vakıt gecırmek muhtesemdı elbette... Ama calısmak benı rahatlatıyor guc verıyor... Eve gıderken oglıma aldıgım ayakkabılar kıyafetler benı mıtlu edıyor ve anlıyorum kı hayat calısmaktan ıbaret benm ıcın... Bu konu hassas bır konu elbette ama ben burada bu konuyla ılgılı yazı yazan arkadaslarımın nıspt amaclı yazı yazdıklarına ınanmıyorum cunku bız burada cok sey paylastkk sımdı cok katılamasam da hamılelıgım 7/24 burada gectı... Svıyorumm buradakı paylasımları ve arkadaslıklarıı... Hepınızı cokk sevıyorumm...

Bu kadar yeter sabah sabah
bugunnn benımmm erkegımınn bırıcıkk oglumun dogumgunuu.... Artıkk bız 1 yasında kocaman bı erkegızz...

günaydın herkese..gününüz aydın,mutluluk,huzur,sağlık dolu olsun annişler ve güzel bebişleri...
bizim koşturmaca başladı yine.akşam iş çıkışı kayınvalideme gidiyorum.eşim geliyor alıyor bizi..yemekti,yeni evdi derken eve gitmemiz 10 u buluyor.bu dönem çok yorucu bir dönem benim içinde.sabah nasıl uyandığımı bilemiyorum..allahım güç ve sabır versin bize..kuzumada çok zaman ayıramıyorum bu sebeple ona ayrı üzülüyorum.çok özlüyorum onu ben birşeylerle uğraşırken...

lavatam,güzelim merhaba..kulaklarımı çınlatmışsın teşekkür ederim canım..eve çok geç gittiğim için akşamları giremiyorum pek.ama gündüz burdayım.topiğimizi bırakırmıyım hiç..birgün bakmasam özlüyorum hepinizi..acaba hangi bebiş yürümüş,hangisi hasta olmuş,hangisi yaşına girmiş diye merak içinde oturuyorum başına..hep güzel haberlerinizi duymak tek isteğim tabiki..

huricim sen de haklısın çocukla olmuyor..izindeyken bende denedim bir tek geceleri girebildim topiğe..ama vakit bulursanız uğrayın tabiki..özlüyoruz kuzularımızı..

eyetkiner canım yeni işin hayırlı olsun.umarım iyi olur sizin için..güzl gözlünün,boncuk kuzunun doğum günü kutlu olsun canım..allahım sağlıklı sıhhatli nice yaşlar göstersin ona sizlerle beraber..kokluyorum onu koynundan...

inşallah bundan sonrası iyi olur sizin için. doğum günü kutlu olsun kuzunun. allah sağlıkla uzun ömür versin.

İnşallah gerekmez canım. Çok geçmiş olsun sana da. ırmak zor günler geçirmiş. Yavrum canı ne yanmıştır kim bilir.
Biz ilk kez kan tahlili yaptırdık. 9. ayda bişey yapmamıştık. Dr galiba 6. aydan itibaren kan damlasını vermişti. Genelde 1 yaşında bakılıp gerekmiyorsa demir ilacını kesiyorlarmış. Dr daha iyi bilir canım. Hepatit aşısını da zaten doğunca 1 doz sonra ilerleyen zamanlarda 1 doz daha yapıyorlar. Önemli olan aşının yapılması değil vücudun antikor salgılaması. Benim enişte hepatit hastası olduğu için biraz iyi biliyorum bu konuları. Aşı tutmuş mu diye bakılsın istedim. Antikor salgılamış çok şükür. Yani aşı tutmuş. eğer kan alınırsa buna da baktır. Faydası olur canım. Anti HBS bakacaklar.

Teşekkür ederim canım. Senin kociş bitirdi mi askerliği?

Doğum günü kutlu olsun paşamızın. Annesi onu donatmıştır yine. Bizim de 23'ünde doğumgünümüz var. Annemler bugün yola çıktılar. Babam en son 3 aylıkken görmüştü. Patates halindeydi İpek. Şimdi ayaklandı koca kız oldu. İnanamıyorum bu kadar büyüdüklerine. Doğduğu günü düşününce ağlayasım geliyor gözlerim doluyor hemen. Ay ben kızımı evlendirirken komaya girerim artık.

İş meselesinde Hafsa'cığımın canı sıkılmış biraz. Tam olarak okuyamadım ama konuyu anladım. Ben hem çalışan hem evde oturan bir anne olarak her iki düşünceyi de çok iyi anlıyorum. Çalışanların işi zor elbette. Çocuk, iş uykusuzluk hepsi bir arada. Biraz da bu yapı meselesi. Kim nasıl mutlu oluyorsa o şekilde yaşamalı. Ben evde olmayı tercih ettim. Ev çokmu rahat. Kesinlikle hayır. Çalışsam daha çok dinlenirdim bu kesin. Herkesin beklentisi bitmiyor. Eşin düzgün, temiz ev, kurulu sofra bekliyor. İlgini de eksik etmeyeceksin. Bebeğin sadece onunla olmanı, oynamanı, uyutmanı, yedirmeni bekliyor. Ev ütü, temizlik istiyor. bunlara yetişecek de bir süper woman gerekiyor. Çalışınca en azından bunların bir kısmından muaf oluyorsun. Etrafındakiler de daha anlayışlı oluyor. Yoksa herkes zaten bütün gün evdesin muhabbeti yapıyor.

selamlar
taşlındım nihayet
ama evde tel yok net yok
bugün okuldayım , ona sebep yazabiliyorum burdan , ama çıkıcam hemen halletmem gereken işlerim var (
bu arada tosbaaamın dişleri nihayet çıktı :)))
ama bizim herşeyimiz ters ver bi çeşit olduğu için bizim üst dişlerimiz çıktı ilk olarak :)) tavşan gibi bişiii oldu benim paşam :))
onun dışındaaaaaaaaaa .... aslında çok şey var yazacağım ve okuyacağım burda ..
hele bi eve internet bağlantısı yapılsın ve ben şöyle güzzellceee yerleşeyim , ondan sonra sık sık burda olmayı istiyorum
hepinizi çok öpüyo , kuzucuklarınızı koklayarak öpüyorum

lpeegımu meltemcımm elvancmm kızlarr cok tesekkurlerr gecen sene bu saatlerde hastanedee suu suu dıye sızlanıyodumm.. Ne cabukk gectı valla.. Allahım uzun omurler versın.. Bu arada hepınızın kandılı mubarek olsun cannlarımmm

meltemim kaçırmışım seni tatlım girmiş çıkmışsın sanırım göremedim..işler yoğundu bakamadım birara..
ipeğumu teyzemiz teşekkür ederiz.zor günler geçirdi kızım ama inşallah bundan sonraki dişleri böyle zorlamaz onu.canım söylediğin iyi oldu bende bu kontrolde sorayım doktoruna şu kan tahlilini..sen söyleyince içime dert oldu bakılmasında fayda var tabiki..paşalarımız,prenseslerimiz yavaş yavaş doğum günü kutluyorlar..kocaman oldular hepsi..dediğin gibi şaka gibi geliyor banada ırmağın doğduğu gün..içimi titretiyor o günü düşünmek bile..allah canlarını sağ etsin..hepsi dünya tatlısı maşallah..
starimu hoşgeldin canım..hayırlı olsun taşınmışsın.darısı benim başıma inşallah..
senin paşada benim kız gibi.bizde üst orta dişleri çıkarmadan yanlarındakileri çıkarmıştık :) acısız çıkarsınlarda hepsi çıkacak nede olsa :)

kızlar burda hava 45 derece dışarı çıkılacak gibi değil.ırmağı günde 3 kere suyun altına sokuyoruz ona rağmen bile isilik oluyor çocuk.artık geceleri klimayı açıp yatırıyorum.başka türlü uyunmuyor.hasta olacak diyede korkuyorum..gerçi 27 derecede falan çalıştırıyorum..sizler ne yapıyorsunuz bu sıcaklarda..

denk gelemiyoruz canım. bende onu sorucaktım şimdi. zeynepte emerken ve gece çok terliyo. sırtına bez koyuyorum sürekli. hergün yıkıyorum. arada elini yüzünü boynunu siliyorum suyla ama nafile zeynepinde omuzları ve ensesi isilik oldu bugün. emerek uyuduğu için uzun süre yapışık duruyoruz mesela az önce 1 saat memede kaldı şimdi yatırdım yatağına uyuyo. emerken boynundan boncuk boncuk ter akıyo sanki teni yapış yapış gibi. az sonra doktoru arayıp sorayım diyodum bende. ulaşabilirsem yazarım söyledikleri. sanki burda bir arkadaş yazmıştı diye hatırlıyorum ama isilik içinmiydi pişik için mi hatırlayamadım belki sende hatırlarsın sulu pudradan bahsetmişti kimdi bilmiyorum.
kan testi içinde bize de 9. ayda yapıldı canım kansızlık cıkmadığı için 1 yaşında bırakıcaz demişti doktor. bir daha yapılacağını sanmıyorum. zaten kullanmaya devam ediyoruz değerlerde bir azalma olmaz aksine yükselir depoları dolar. her doktorun uygulaması ayrı kimileri de 6. ayda yaptırıyo. 1 yaşında aşımız var demi ya kaç aydır rahattık. birde verem aşısının yeri belli mi ırmağın? zeynepin aşı olduktan 1 ay sonra falan belirginleşmeye başlamıştı ama şimdi yok sanki dikkatimi cekti de. iz kalması gerekmiyo mu tutması için tutmaya biliyomuş gerçi doktorumuz tutmuş demişti ama iz kaybolmuş.

canım bendede br tane krem var eczaneden almıştım isilik için.sanırım sulu pudra dedikleri o.akşama bakayımda ismini yazarım snaa..sürekli kullanmamaya çalışıyorum ama çok kötü oluyor.dr sorunca haber verirsin o zaman banada..verem aşısının yeri belli canım.hep belliydi zaten.kıpkırmızı duruyor orda..birkaç sefer kabuk bağladı soyuldu.şimdi öyle kızarık...evet ya 1 yaşında aşısı başlıyor değil mi tekrar tüh rahattık valla.ben işten çıkıyorum şimdi.akşam uğramaya çalışırım ama çok zor eve 10 da geliyorum...öpüyorum hepinizi..

doktor bir krem önerdi ama ondan ziyade sık sık banyo yapıp terlemesini önlemek lazım dedi. zeynep daha çok gece terliyo gece de duş aldıramam ya normalde terlemiyo zaten dışardayken yada evde oynarken. emerken ve gece uyurken. emdikten sonra siliyorum yada yıkıyorum nemli kalmıyo ama geceye nasıl cözüm bulucam bilmiyorum. camıda aralı bırakıyorum ama yine terliyo sağa sola pek dönmüyo daha çok sabit yatıyo ondan sanırım. yandık bu yaz ya.

haftanın son gününden herkese günaydın..yarın ev toplayacağım o kadar çok işim var ki acaba hafta sonu gelmesemiydi diye düşünüyorum bugün ilk defa :)

meltemcim doktorun dediği doğru aslında.ırmakta sürekli suyun içinde..ama benim kızım gündüzde çok terliyor.nasıl terlemesin çocuk 45 derece sıcaklık..gece sıkıntımız yok çünkü klima ile yatırıyorum artık..

göbek için mekik çekmeye başladım birde bu yorgunlukla..bugün her yerim dayak yemiş gibi ağrıyor...

Allah kolaylık versin bunlar güzel telaşlar canım çocukla zor oluyor amanapalım artık...ırmağın doğum gününü yaparsın bahçede onu düşün keyfin yerine gelsin..
mekik için teprik ediyorum seni bende güvendiğim aktardan bitki çayı aldım dün akşam başladım bakalım bu hafta bir faydasını görecekmiyim..

sELAmLAR AY ÇOK SİNİRLENDİM Bİ SÜRÜ YAZI YAZMIŞTIM DENİZ BEY KLAVYEYE UZANIP HEPSİNİ TEK TUŞLA SİLDİ NASIL BECERDİYSE HERKES İYİDİR UMAIM BİZ 4 YIL İÇİNDE 5 TAŞINMAMIZI GERÇEKLEŞTİRİP HALEN YERLEŞMEYE ÇALIŞIYORUM DENİZİM YÜRÜYOR 4. DİŞİMİZ ÇIKMAK ÜZERE HATTA ŞUAN BİLGİSAYARI KARIŞTIRMASINA İZİNVERMEDİM DİYE DIGIL DGIL BANA SÖYLENİYO

selam canım. niye sürekli taşınıyosunuz ki? nereye taşındınız peki? hayırlı olsun benim kızda sağolsun hiç oturmuyo sürekli bir yerlere tırmanıyo 2 kişi onun enerjisine yetişemiyoruz. eşiminde benim pestilimi cıkartıyo bu günlerde. eşim de okul bitti diye seviniyodum meğersem ben okulda bile bu kadar yorulmuyomuşum diyo. bende zeynepin yürüme calışmalşarının eşimin evde olduğu zamana denk gelmesinden gayet memnunum. bizim de 3. dişimiz cıkmak üzere inşallah kolay cıkartırlar. hepsi öyle canı ya istedikleri olmayınca söylenmeler sinirlenmeler tepinmeler neler neler...

devamlı duşa sokcaz o zaman bu seferde hasta etmeyelim kuzucukları. kışın rahatmışız ya. bende şimdi yıkadım emzirdim uyudu. gece 4 kere kalkıp bez koyup değiştirdim ama sanki isilikleri daha coğalmış omuzlarından aşağı inmiş. bütün vücudu olmasa bari.
kolay gelsin sana bir kadın falan tutsaydın daha iyi olurdu. valla ben mekik cekmeden dayak yemiş gibiyim sıcaklar derman bırakmadı. tatil gelsin bir an önce.

ah ah ahşu an bendee de var bi tane yazdırmıyor kesinlikle.onun uyku saatlerinde gelmeye çalışı1yorum ama cadaloz hisisediyor sanki oturduğumu...kaydirigubbakcemile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…