- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #30.501
Arda da çok büyüdü teyzeleri. 55,5 cm olmuş. Artık takip de ediyor. 40 günlük oldu. Tek sorunumuz 5 gündür kakasını yapamaması. İnşallah yarın yapar. Gözüm, aklım çocuğun poposunda. Tecrübeli olan annişler yardım edin. Kızımda böyle şeyler yaşamadım, zormuş.
ipeğimu,günaydın canım.İpeğin kardeşini benimsemesine alışmasına çok sevindim.Annende de olunca biraz daha rahatlamışsındır belki.Mutlaka yardımları oluyordur.Ne çabuk 40 ı çıktı ardanın.Maşallah.5 gün kakasını yapmaması ilginç.Anne sütü alıyor değilmi?Yoksa mamamı veriyorsun?Mama bazen kabızlığa yol açıyor çünkü.İyi biliyorum yeğenimde mamayla büyüdü hep kabız olurdu.Ablam mamaanın içine zeytinyağ damlatırdı faydası olurdu.
Oğlumda bebekken birkaç defa kabız olmuştu böyle 5 gün falan bekledik sonra yapmayınca eczaneden kabızlık için lavman istedik.Bebekler için fitil şeklinde böyle fitil gibi koyuyorsun hatta ben korktum yarısını koydum işe yaramıştı..
hayırlı cumalar arkadaşlar...
bi süredir giremedim.Ayşe nin rahatsızlığı dolayısıyla.
kızımın boğazı kötü diye doktorumuz antibiyotik vermişti ya o antibiyotikten midir olacağımı vardır bilmedim Ayşem ishal oldu.ilk kez başıma geliyo böle bişi mahvolduk resmen.önce ishal ardından kusma başladı.serum falan verdiler rahatladı kızım atlattık testlerde idrar yolu enfeksiyonu çıktı derken.onun içinde ilaç kullanıyoruz bakalım inşallah atlatacak.neşesi yerine gelmeye başladı.ama kilo kaybımız oldu kuş kadar kaldı ayşecik...inşallah yavaş yavaş toparlar kendini...
bu durum bi yandan çarşamba günü eşim menüsküs yırtılması olduğu için ameliyat oldu.1 gece hastanede yattık .kızım babaannesinde kaldı.allahtan hiç yaramazlık yapmamaş.
böyle olunca tuvalet eğitimi rafa kalktı bizde.sendrtom devam ediyor hala ama eskisi kadar hırçın değil sanki kızım....
maşallah ardaya,kaka konusunda İpek bir kere 5 gün yapmamıştı süpürge telinden kopardım zeytinyağına sokup poposuna 2-3 kez sokup sıkarmıştım ve bütün üstümü başımı batırmıştı resmen kaka fışkırdı...
bir kerede 8 gün sürmüştü eczaneden fitil aldırdım onu koyar koymaz 20 dakka içinde bezden kakalar fışkırmıştı zaten kullandığı kullanacağı fitilde o kadar olmuştu...
doktorlara sorarsan normal 9 güne kadar ama niye eziyet edesin çocuğa neticede her gün yapmıyorsun ki alışkanlık olsun bir kere yapacağın bir işlem...BENCE :26:
Maşallah İpek'e. İnşallah benimki de yapar diyeceğim ama yine altına yaptı. Ne yaptın sen çiş mi diyince "Bişey yok. Bişey yok. Bebeğim" diyip öpücük veriyor.kızlar bu aradaa İpek artık bez bağlamıyor sadece gece takıyorum onuda sabah kuru alıyorum gündüz çişimizi kakamızı lazımlığa yapıyoruz
kih kih kih napıyım çocuk kıvranıp duruyor bazen babanne yöntemlerine baş vurmak gerekiyor işe yaradımı sen ona bakKız süpürgeyi kızın totosuna soktun heee. Garibim korkudan altına yapmıştır.:90:
Maşallah İpek'e. İnşallah benimki de yapar diyeceğim ama yine altına yaptı. Ne yaptın sen çiş mi diyince "Bişey yok. Bişey yok. Bebeğim" diyip öpücük veriyor.
kih kih kih napıyım çocuk kıvranıp duruyor bazen babanne yöntemlerine baş vurmak gerekiyor işe yaradımı sen ona bak
bu arada tuvaletişini ben anlamadım ya nasıl oldu,gece gelip yüzümü tokatlıyor anni çişşş diye,birde gaz çıkartmayıda kaka zannediyor oturuyor pırrt yapıyor kaka bitti diyor...ona bile tuvalete koşuyoruz,tam çantam hafifledi oh yaz geldi derken birde klozet aparatı çıktı başıma her yere taşıyoruz mecbur,asla bez istemiyor zorla bağlasam da çıkartıyor ve tuvalet arıyoruz,anlamadım benim yaptığım hiç bişey yok hatta sormayı bile unutuyorum o bana hatırlatıyor,ama elide sürekli orda,sürekli elliyor henüz bir tepki vermiyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum...
bu arada size bişey demedim ama 2 aydır ipek sürekli hasta,
3 gün ateş burun akıntısı öksürük oluyor
doktor ilaç yazıyor geçiyor
10 güne bir daha tekrar ediyor aynı şikayetler
düzeliyor derken 10 güne tekrar aynı şeyler...
delirdim artık kan testi istedim,biraz daha bekleyelim dedi kıl oldum kadına,yine hastalandı kendim ilaç verdim geçti,dün yine ateşi çıktı...
artık bugün türkiye hastanesi şükrü beye gittim,ipeği görür görmez yüzü bembeyaz hemen kan idrar bakalım dedi :26: kanı hemen verdim,idrarı alamadım lazımlık olmadığı için,hastane yakınlarında ki akrabama gittim orda çişi hallettik ama doktora yetiştiremedim..kan değerlerine baktık DEMİR EKSİKLİĞİ VE KAN DEĞERLERİ DİPLERDE NERDEYSE....
tahmin ettiğim gibi dedi,mikrop falan yok ama kan değerleri ve demiri çok düşük dedi,hastalığa çabuk yakalanır ilaçla tedavi olur ama dirençsiz olduğu için hastalık sürekli tekrar eder dedi...
şükrücüğüm benim yaaa,balık yağı,direnç verici şurup ve kan şurubu verdi...düzenli kullan toparlar kendini merak etme dedi....
bizden böyle işte bir halsizlik yok zaten,ama haftada bir ateş burun akıntısından bıkmıştım...
şükrücüğümüde görmüş oldum
sen kimsin,İpek nerde ,çabuk söyle arkadaşıma ve kızına ne yaptın böyleeeeee
ipeğimu canım maşallah subhanallah Allahım inanamıyorum ipek abla olmuş arda kocaman tosuncuk olmuş.zaman ne çabuk geçmiş ne güzel atlattın o günleri iki yavrun var şimdi maşallah Allah nazarlardan korusun
bu cimcimeler şimdi kocaman genç kız oldular yaaa ağlayasım geldi ne zaman büyüdülerBAK BAK ŞUNA BAK ANNESİ YAAAA...
İpeğimu'nun İpeği 38+6
huri37 nin İpeği
uyy yerim ben bunları yaa,gidim kızımı öpeyimmmm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?