2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

Tüm güzel annelerin anneler günü kutlu olsun.
Allah evlatlarınızla birlikte sağlıklı ve huzur dolu bir ömür geçirmeyi nasip etsin.

Ben anneyim...Sevgilerin en güçlüsü ile ödüllendirildim.
Yüreğimde en yoğun duyguları taşıyorum.
En güzel uykusuzluğu ben yaşadım.
En sevimli tekmeyi ben hissettim karnımda.
Öpücüklerle yaraları iyileştirdim bazen, bazen masallarla dünyalar yarattım.
Endişenin de en büyüğünü yaşadım, mutluluğun da...
Varmı Ötesii...
ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN GÜZEL ANNELER...
inşallah torunlarımızında anneler günümüzü kutlamaya geldiklerini görürüz demi

güzel Rabbim herrrrr isteyene yaşatsın bu yüce duyguyu inşallah....

Son düzenleme:
BÜTÜN ARKADAŞLARIMIN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM VE ŞÜKREDİYORUM ÇOK ŞANSLIYIM ÇÜNKÜ BEN BİR ANNEYİMM...

geçen bir akrabamıza gittik komşusu geldi 4 aylık bebeği ile erkek bebek,kucağıma aldığım gibi geri verdim İpek anlatılamaz bir şekilde yerlere yattı bıyak bıyak diye.annesine verince gidip kardeş diye sevdi ama bana el sürdürmüyor,istemiyor kucağıma almamı kardeş diyor ama kucağımdan da inmiyor zilli...

bu aralar gerçek bir 2 yaş sendromu yaşıyoruz,inanılmaz,anlatamam,kimseyi istemiyor sadece ben,evde durmak istemiyor,hiç bir şey istemiyor aslında,herşeye itirazı var,t.v. yasak açılmıyor,açılırsa tarafınca hemen kapatılıyor,mutfağa gitmek yasak,tek başına banyo yasak bana herşey yasak Topkapı Sarayı gibi herşey yasak,ondan soruluyor ve ben bezdim 1.5 aydır kocama yanaşmıyorum resmen mumya oldum ya :44:

eşimde haftada 2 gün cuma-cumartesi kreşe verelim dedi yarım günde olsa belki biraz kendine gelir dedi...:26::44:

2 yaş sendromu bizdede başgösterdi malesef.2 haftadır fenayız..
en çok söylediği 3 kelime men(ben),menim(benim),hayııı(hayır)
Allah sabır versin işim zor..
yaptığım şeye yada yemek yedirmeme anne mennn(kendi yapçak)
bişeyi alamaya kalksam menim deyip kucaklıyor.
herşeye anne hayııı...

nereye gitsem peşimde.mutfakta tezgah üstünde yer edindi kendine bindirmesem ağlıyo deli gibi.her yere küçük taburesini taşıyo peşimden üstüne çıkıp yaptığım şeye bakıyo yapmaya çalışıyo anne mennn diye diye..eşimle yan yana oturmak ne mümkün ağlıyo eşimi itekleyip kaldırıyo kalllkk diyo...
kucağıma çocuk falan alamıyorum.itiyo insin diyo çıkıp oturuyo sıpa...

haftasonu köye annemlere gittim.abimin kızı var 7 yaşında onlarda geldi.benimki herkese yetti.ayça ya hiçbişi vermiyo.yastık,battaniye,oyuncak,top vs aklınıza ne gelirse hepsi ayşe nin.benim deyip ağlıyo bağırıyo..
ayça isyan etti kuzucum.halacım ben ayşe ye küstüm diyo

yemek yemek istemiyor kaçıyor hayıı deyip ağlıyo..

gören ne kadar kıskanç,paylaşımsız çocuk diyo
bilmiyolarki bizimki sendromun ortasında....

herkesin kuzucukları bölemi yaaa???
umarım çok sürmez yoksa baş edilecek gibi değil...o masum sakin çocuk gitti yerine canavar geldi resmenn yaa...

2 yaş sendromuuubizimde başımıza bela benimkide menim diyor başka bişey demiyor ablayı dövüyo ağlatıyo yemek yemiyoruz artık bıraktım öğlen illada çorb içecek güzel besin alcak fln kalktı bizde ne yiyorsa onu veriyorum aburcubur dışında bir hafta boyunca camın önüde direk olduk dışarda çalışma var kepçe dozer dikkatini çekti pepçede pepçe devamlı seyrediyoz tvde bile kepçe arıyo inş bu inatçılığı sendromla geçer ağlama krizleri sinirlenmesi eline geçeni fırlatması huy edinirse fena

aynılar canım aynılar,anneye düşkünlükleri başladı işte..
bugün ne oldu bak şimdi
odasında uyuttum,yanında yatıyordum uyuyunca kalktım,bi süre sonra uyandı,kalktı yanıma geldi dudakları büzmüş bağırıp memesini yere fırlattı ve odasına koştu,
peşinden gitmedim bi süre ağladı,ben seslendim;
_kızım çişim gelmişti çişimi yaptım ,mama yedim...
dedim,kızdı bana haspam yanımdan kalktın diye,
bu hala ağlıyor tabi odanın kapısına kadar gittim yatağa kapanmış ağlıyor beni gördü bir hışım kapıyı yüzüme çarptı
gülsem mi ağlasam mı?
"ay benim uykum geldi ,kızımın yanına gidip yatayım" dedim,kapıyı açtı "del" dedi..
bir süre şarkılar söyledik,parmak oyunları oynadık yatakta keyfi yerine gelince "anni taaalt"(kaalk)dedi...
haspama bak genç kız gibi triplere girdi anam ben bununla ergenlikte ne edecem bilmiyorum,yataklara kapanıp ağlamalar,anneye asiilik

Sanki benim oğlumu anlatmışsın.Bizde pepçe hastasıyız.Camlara yapışıyoruz görmek için karşımızda yeni inşaat başladı.Deli oluyor pepçe ,maynon(kamyon) diye

Bu arada benim kullanıcı adım değişti önceki adım seherrdi hatırlarsanız.Epeydir yazmıyordum buraya.Ama vakit buldukça okuyorum.

İpeğimu,öncelikle allah analı babalı büyütsün uzun sağlıklı ömürler versin sanada sabır ve güç versin.Şimdi zor tabi ama 1 yıl sonra tam tersi olacak.Büyüdükçe sende rahatlayacaksın.Bende bazen istiyorum ama oğlum çok yaramaz ve çalışıyorum annem bakıyor kaana.4-5 yaşına gelince ikinciyi istiyorum nasipse kız istiyorum inşallahhh kız için deli oluyorum...
2 yaş sendromuyla ilgili konuşulmuş aynısı bizdede var.Oğlum yaramazdır ama inatçılığı yoktur sakindir öyle herşeye mızmızlanmaz yemek uyku süper gidiyordu ama şu an için aynısını söyleyemeyeceğim.Ağlama sinir krizleri,herşeyi tutturma,men men bir bencilllik her işe burnunu sokmalar ne yapacaım bilmiyorum.Haftasonu eşimle ikimizi resmen parmağında oynatıyor.Gezdiriyoruz istediği herşeyi alıypruz ama memnun edemiyoruz beyefendiyi.

benimkini anlatmışşın Hurişcim resmen.
dün yan yana yattık uyudu kızım (genelde yanına yatınca uyuyo)
uyurken kalktım bahçede çamaşırım vardı toplıyım dedim.gittim bi geldim bizimki kapıda beni gördü bastı çığlığı...
o önde ben arkada odaya gittik.kızım çamaşırlar ıslanacak, yağmur yağacak,toplayım dedim.ben uyanmazsın sandım.yoksa seni bırakamma falan bizimki çığlıkla ağlamaya devam.
yanına yatayım diyom hayıı olmaz diyo.sallayım yok hayıı.
anlat anlat ancak keyfi geldi.kucak istiyomuş.geldi sarıldık.pışpışladım falan sakinleşti..
uyanınca illa beni görecek sıpamm.bide arada uyanıp anne diyo bakınıyo.ben burdayım kızım yat diyorum dönüp yatıyo.yoksam kalkıyo bi trip bi ağlamak sorma...

valla bi değişik oldu bunlar bu aralar.
ağlama ve ısrarlarına dayanamıyorum.başka bişiyle ilgisini çekebilirsem ağlamayı kesip sakinleşiyo işte..
bide anne bağımlısı oldu.benden başkasıyla pek meşgul olmuyo dediğin gibi
işimiz zor .bücürler 2 yaşında böle büyüdükçe ne olacaklar bilmiyorum yaaa..
allah yardımcımız olsun ne diyim.

hepsi aynı oldu bunların desene..
aslında Ayşenur da çok sakin uysal bir çocuk ama 2 haftadır resmen canavar oldu.şaştım kaldım.aynı şeyler bizdede var menn menn menn menimm menimm menimm hayıı hayııı başka bişi demiyo resmen

selam güzel anneler bende o iki yaş sendromuyla boğuşurken birde su çiçeğini ekledik üzerine halimi sormayın gitsin kızım daha tam iyileşmemişken oğlumda döktü çiçeklerini bahar bize geldi bize

selam güzel anneler bende o iki yaş sendromuyla boğuşurken birde su çiçeğini ekledik üzerine halimi sormayın gitsin kızım daha tam iyileşmemişken oğlumda döktü çiçeklerini bahar bize geldi bize

çokk geçmiş olsun canım..
bende küçükken geçirmişim.abim geçirmiş ondan bana geçmiş 2 aylık falanmışım.
aynı evde olunca kaçınılmaz sanırım.
merak ettim su çiçeği aşısı yaptırmışmıydın.bi faydası oluyomu???

çok sağol canım yok hayır yaptırmamıştım öncesinde soğuk algınlığı vardı daha öncesinde ishal olmuştu.. tamamen iyileşsin diye bekledim pazartesi için aşı yaptırıcaktım cumartesi çiçek çıkardı çiçeği dökerken biraz ateş yapıyor oda 2 gün kadar ara ara oluyor çok zorlanmadık Allah tan şimdi kremler ilaçlar kaşınmasınıda engelliyor hiç iz kalmadı çok şükür...

Geçmiş olsun canım.

Sehercim çok sağol tebrik için. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.

İpek de 2 yaş sendromunda. Ama ben çok üstünde durmuyorum daha doğrusu duramıyorum. herşeyi benle istiyor ama öyle bir lüksüm yok. Arda'yı emzirmeme karışmak istiyor, oralı olmuyorum. neden kızgınsın onu emzirdiğim için mi diyorum susuyor. Biraz empati kuruyorum hissettiklerini söylüyorum daha iyi oluyor sanki. Geceleri ağlıyor tepiniyor uykusunda. bensiz parka gitmek istemiyor. Ama karar verdim bugünden sonra onu istemediği biryere göndermeyeceğim artık. Zaten haftaya annemlere gidiyorum. Orada bakalım neler çıkacak.
Bu arada haftasonundan bu yana hepimiz zehirlendik. Önce İpek kustu, ishal oldu. Halsizleşince dr'a götürdüm. Antibiyotik başladı. 2 kez kullanıyorum. Artık 2 yaşta 2 antibiyotik çok da kötü değil diyip kendimi avutuyorum. Şimdi daha iyi gibi. 3 gün önce de ben ateşlendim, eklemlerimde ağrı vardı. Dr yapacak bişey yok kendiliğinden geçmesini bekeleyeceksin. Emzirdiğin için ilaç veremem dedi. Dün de eşim benim gibi yatak döşek yattı. Tahlil yaptırdı o da zehirlenmiş. Galiba su yüzünden oldu. Ablam ve annem de rahatsızlandı. Neyse şimdi hepimiz iyiyiz.

İpek sürekli bana vuruyor bu arada. Sizinkilerde de benzer durum var mı?
Üşenmiyor oyun oynarken bana kızarsa kalkıp taaa uzaktan gelip vuruyor. Kızdığımı bile bile gene yapıyor. Bazen suratının ortasına şöyle okkalı bir geçiresim geliyor. Sonra 2 yaşla 2 yaş olma diyorum. İçimden bir ses de diyor ki tabi aman sakın vurma sonra milletin şımarık çocuğu gibi gelip gelip patlatsın sana. Büyüyünce de bu çocuk niye böyle oldu de dur diyor. Öyle mi yapsam böyle mi arada kaldım. İlk çocuklar biraz deneme yanılma ile büyüyor galiba. Yanlış bişey yapmak da istemiyorum.

Aynen canım kaanda bize vuruyor,saçımı çekiyor sadece kızdığı zamanlar değil içinden ne zaman vurmak gelse patlatıyor.Bilmiyorum ne zaman geçecek.Tv de bişey görse mesela gidip tv ye vuruyor.Gelip dövdüm diyor birde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…