Canim o cok kucuk daha. Alacagini almistir diyorsun ya, anne sutunde tum mamalardan, inek sutlerinden, havuctan bilmem etten vs vs cok cok cok daha fazla besleyici oge var. 1 yasindan sonra besleyiciligi azalir deniliyor ya bence kesinlikle dogru degil. cunku bebek erken dogdugunda bile vucut onu biliyor ve sutun besleyiciligi 9 aylik dogan bir bebegin emdigi sutten daha besleyici. 1 yasindan sonra da bence oyle. sen kendini saglam tut. etini sutunu guzelce ye. merak etme, yemeklerden cok daha fazla besleyici sutumuz.
zaten bu yaslarda yemesinin nedeni alistirmak olmali doyurmak olmamali. tadina alissin ilerde problem yasamasin diye.
Eger bu konuda suphelerin varsa Carlos Gonzales'in "cocugum yemek yemiyor" isimli kitabi oku. tum fikirlerin degisecek.
Paylaşımın için teşekkürler Kibelecim.
Gülşen çok geçmiş olsun. Çok şaşırdım okuyunca. Daha neler öğreneceğiz?
Ben memeden ayırma konusunda ileri bir yol katedemediğim gibi daha da kötüye gitti herşey. Normalde durduk yere emmeyen çocuk memmeee diye yakama yapışıyor. Bırak kızım artık yeter diyince ıhhhh diye daha çok yumuluyor. Belki Kibele'nin dediği gibi diş yüzündendir. Alttan 4, üstten 4 diş çıkmak üzere. Patladı da uzamasını bekliyorum. Bir de kıyamıyorum Huri gibi. Önümüzdeki ay keseceğim ama. Sigarayı bırakmak gibi bişey bu da.
Hamileliğimi kutlayan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin...
Bende Deniz'imi yarın sütten kesmeyi düşünüyorum.Zira çok zor olmaya başladı.zaten gece uykusu pek yoktu,son 1 haftadır abartısız gece her yarım saatte bir uyanıyor diyebilirim.Onunla uyuyorum artık.Ve de mememi hiç bırakmak istemiyor.Dişlerinin arasına sıkıştırıyor,çekmeye çalışınca bırakmıyor,canım çok yanıyor.Az önce uykusu geldi ve uyutmaya götürdüm odasına.Yanına yatıp her zaman ki gibi verdim ağzına mememi.Uyudu ,mememi çekmeye çalışınca yine bırakmadı ve ben çekmeye zorlayınca canım çok yandı.o ağlayarak tekrar uyandı,ben hem acıdan hem sinirden ağladım.Doğduğundan beri uyku problemi var ama her geçen gün daha da kötüleşti.Artık dayanacak gücüm kalmadı.
Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar?
İpeğimu ve Confuse, Tebrik ederim. Dilerim sağlıkla kucağınıza alırsınız meleklerinizi.
Doğa 13 aylık oldu.
11 aylık olmadan yürümeye başlamıştı, artık koşuyor. Dışarıda kesinlikle elimizi tutmuyor, düşe kalka geziyor.
Henüz konuşmuyor. İşaretlerle,seslerle derdini anlatıyor.
Hiç iştahlı değildi zaten, bu ara çorbasını içmek istemiyor yoğurt,meyva ve anne sütüyle idare ediyoruz.
Kilosu ortalamanın altında,nerdeyse alt sınıra yakın. Doktoru önemsemiyor artık, boyu uzuyor diğer gelişimleri normal diyor.
Biberona alışkın değil, sulukla inek sütü vermeyi deniyorum son günlerde. Gece max. 50 ml içiyor.
Sütümü hiç sağmazdım geçen sağdım 30 ml ancak çıktı bir memeden. Nasıl doyuyor anne sütüyle anlamıyorum. Tabi o emerken daha fazlasını içiyordur ama...
Gece uyuyana kadar 1 dk yerinde oturmuyor. Evde koşturup duruyor,dolap çekmece vs aynı sizin kuzular gibi...