• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

selam kızlar nasılsınız

benim paşa 10 günden beri yürümeye başladı.ne kadar rahatmış yürüyünce kucakta taşımaktan kurtuldum valla.öğlenleri ben hala sebze püresi yediriyorum akşamlarıda ne yemek varsa ondan yiyor.sabahları ama normal kahvaltı ettiremiyorum.hala cicibebeli bulamaç yiyoruz.ben de çalışmak istiyorum ama keşke biraz daha küçükken başlasaydım şimdi o kadar çok düştü ki bana.tuvalate bile sokmuyor.geçen erken kalktım babası ile yatıyordu beni yanında göremeyince salya sümük ağlamaya başladı.

selam kızlar....
ben yarın sabah işe başlıyorum :)
hiç aklımda çalışmak yokken aniden işe başlıyorum
bu işimden önce ben bi süre toys anaokulunda ingilizce öğretmenliği yapmıştım kızlar..
şimdide meb yeni kanunlarına göre 2 veya 4 yıllık üniversite mezunları sözleşmeli öğretmenlik yapabiliyolar belli kendi branşlarında :))
ben de özel bi kreşte işe başlıyorum öğretmen olarak
öykü de benimle birlikte kreşe başlıyo yanımda gözümün dibinde olcak
servisimiz de var kapımızın önünden kızımla bereber işe başlıyoruz bakalım nasıl olacak
bi süre deneyeceğim evde çok sıkılmıştım
uzun yıllar çalışmaya alışınca evde zor oluyo
kızım da yanımda olacağı için kabul ettim yoksa asla başlayamazdım sanırım işe falan
bize şans dileyin kızlar

Melekcim baslıyorsun demekki işe inş memnun kalırsın , sizin için hayırlısı.. gelişmelerden haberdar et
selam kızlar nasılsınız

benim paşa 10 günden beri yürümeye başladı.ne kadar rahatmış yürüyünce kucakta taşımaktan kurtuldum valla.öğlenleri ben hala sebze püresi yediriyorum akşamlarıda ne yemek varsa ondan yiyor.sabahları ama normal kahvaltı ettiremiyorum.hala cicibebeli bulamaç yiyoruz.ben de çalışmak istiyorum ama keşke biraz daha küçükken başlasaydım şimdi o kadar çok düştü ki bana.tuvalate bile sokmuyor.geçen erken kalktım babası ile yatıyordu beni yanında göremeyince salya sümük ağlamaya başladı.

ayyy nihayet Cağın da yürümeye basladı çok sevindim .. rahatlamışsındır tabiki ağırlastılar ii ce tasınmıyor canım.

amatist sakıncası yoksa şurubun ismin alabilirmiyim canım drumuza sorup bende versem naza. aynen dediğin gibi gece içtiği mamadan başka birşey girmiyor midesine .sabah kahvaltı yok öğle yemeği yok akşam yemeği yok gecede iki sefer mama içiyor okadar. bak şu anda uyudu içim sızlıyor aç uyudu.sabah 8 de bir dilim peynir ve domates yedi öğlen birkaç tane çubuk kraker okadar.

ay tabii veririm şekerim.işte egede aynıydı doktoru olmaz böle dedi. genelde çoğu doktor vermeye yanaşmıyor çoğu aile onlardan habersi kullanıyormuş ama bizim doktorumuz önerdi. adı sipraktin. biz günde 2 kez 1/2 ölçek veriyoruz. aslında bir çeşit alerji ilacı ama çocuklarda bu problem için kullanıyorlar. doktorumuz eğer buda işe yaramazsa özel meyve uları var günlük ihtiyacını karşılayan onlardan yazacağım dedi. bakalım.

2 gün gelmedim ne çok şey değişmiş.
Amatist tebriğin için sağol canım. İnşallah yeni bakıcından memnun kalırsın. Anneanne, babaanne olayı zor. Gerçi öncelikle onları öneriyor dr'lar. Güvenilir oluyor sonuçta ama onlara da laf anlatamazsın. Bildiklerini okurlar. Bakıcıya birşeyleri yaptırmak daha kolay.

Yemeklerden konuşulmuş. Ben İpek'e hala sabah bulamaç kahvaltı, öğle sebze püresi veriyorum. Akşamları bizim yediklerimizden veriyorum ama çok yiyemediği için bazen muhallebi takviyesi yapıyorum. Kilosu çok iyi kızımın ama yedikleri azalınca direnci düşüyor gibi geliyor. Zaten hareketli diyerek habire yediriyorum. Gerçi ben hala 150 gr'lık porsiyonlarla veriyorum. Geçen bir arkadaşım bizim yemek tabağı ile 1 yaşındaki kızına yemek yedirince şok oldum açıkçası.
Melek yeni işin de hayırlı olsun. Zevkli bir iş. Biraz yorucu olsa da Öykü'yü de götürebilmen çok büyük avantaj. Ayrıca Öykü de sosyalleşecek. Hem bu zamanlarda çocuklara çok ilgi gösteriyorlar. Bence ikinize de bu yeni iş iyi gelecek. Tek sorun sabah erken kalkmak zorunda olmanız. Öykü kaçta kalkıyor bilmiyorum ama benim kızım 9-9:30'da kalktığı için ona kıyamazdım gibi geliyor. Yine de denemeye değer.

selam kızlar nasılsınız

ne seviyorsa yesin boşver.bende uykuda veriyorum cicbebeli bulamaçı:) yürümeye gelince bir yere gittiğinde artık oturamıyor oluyorsun selsincim :) çünkü bir süre sonra elinide tutturmuyor.

amatist şu şurup sit-rat mı bendede varda daha başlamdım.iştah ve vitamin şurubu gibi birşey
yok hayatım vitamin olarak nutrigen vitamixin kullanıyoruz.bu şrşubun adı sipraktin

selam kızlar....
ben yarın sabah işe başlıyorum :)
hiç aklımda çalışmak yokken aniden işe başlıyorum
bu işimden önce ben bi süre toys anaokulunda ingilizce öğretmenliği yapmıştım kızlar..
şimdide meb yeni kanunlarına göre 2 veya 4 yıllık üniversite mezunları sözleşmeli öğretmenlik yapabiliyolar belli kendi branşlarında :))
ben de özel bi kreşte işe başlıyorum öğretmen olarak
öykü de benimle birlikte kreşe başlıyo yanımda gözümün dibinde olcak
servisimiz de var kapımızın önünden kızımla bereber işe başlıyoruz bakalım nasıl olacak
bi süre deneyeceğim evde çok sıkılmıştım
uzun yıllar çalışmaya alışınca evde zor oluyo
kızım da yanımda olacağı için kabul ettim yoksa asla başlayamazdım sanırım işe falan
bize şans dileyin kızlar

hayırlısı olsun .iyi şanslar

Evet bizdede öyle birgün çok güzel severek yiyor aradan 1-2 hafta geçiyor yine aynısını denediğimizde hiç beğenmiyor ve yemeyi reddediyor.durmadan akşam ne yedirsem diye düşünmekten yoruldum.Mesela bugün öğlen pirinçli yoğurt çorbası içmiş.Akşama yine çorba versem hayır demez ama ben birazda yemeklerden yemesini istiyorum.

ay zor valla çok değişiyor bunlar. hepimize kolay gelsin

HURİŞİM ipekte blogunda çok güzel olmuş. ipek prenseste kocamna olmuş maşallah şekerime Şeniz

İpeğimu nasıl geçiyor hamilelik canım bulantıların var mı, 10 haftalık olmuşsunuz bile masallah

İyi geçiyor. 10. haftayı da devirdim ya bundan sonrası daha rahat geçer diye umuyorum. Mide bulantım 9. haftaya girer girmez iyice arttı. Bu hafta da değişmedi. Gerçi yemek yememe engel bir durum yok çok şükür. Bu aralar favorim limon suyuna batırılmış havuç:))

ipeğimu , sağol caım inşallah iyi olur ne diyeyim. annaneler babalar sorun bakıcılarda başka sorun.bazen kızyorum kendime,kendim büyütemiyorum diye. sanki onun için yararlı bişi yapamıyorum kötü bir anneyim gibi geliyor. :(

ikinci bebeği çok istememe rağmen sırf bu yüzden yapma taraftarıda değilim. ama senin hamile olduğunu öğrenince çok sevindim.ne güzel beraber büyüyecekler :)

selam hanımlar
oooo bugün kalabalığız , 4 kişiyiz :))
canimuuuuu minik mercimek nasıl , bi sonraki kontrole 2li test zamanı gidecektin dimi ;) İpek kuzumun uykuları düzeldi mi biras ??
amatistimle konuştuk bugün , inşallah teyzoştan güzel haberler alıcas bu ay :))))
gülsüm50 hoşgelmiş topiğimize ;)
biz hala ist.dayız , ne kötü bi hava var burda yaa , resmen kış gelmiş :((
İzmirimi özledimmm

starım bir tanem özledim sizi çabuk dönün

biz de ösledik siziiii , dönüşte bi buluşma ayarlayalım , ama hafta içi olursa sevinirim , çünkü haftasonlarında babamız geliyor bizi görmeye İstanbuldan , hafta içinde onu göremediğimiz için haftasonlarını maximum dolu geçirmeye çalışıyoruz beraberce boshayallersmile

Gülsüm sen neler yapıyorsun anlat bakalım. Senin kız koccamaaan olmuştur artık.
Konuşuyordur bile. Öyle okuyup okuyup kaçmak yok.

:asigim::asigim:

Merhaba İpeğimu,
ben tobiğe girmeden okudan işe devam edemiyorum valla.
tebrik ederim seni bebeişini sağlıkla alırsın kucağına
ben kızım büyüdü teyzesi kocaman oldu hiç de susmuyor valla sadece çok nazlı oda çalıştığımdan galiba naz yapıyor sürekli ağlama modunda geceleri ama olsun canı sağolsun.

biz de ösledik siziiii , dönüşte bi buluşma ayarlayalım , ama hafta içi olursa sevinirim , çünkü haftasonlarında babamız geliyor bizi görmeye İstanbuldan , hafta içinde onu göremediğimiz için haftasonlarını maximum dolu geçirmeye çalışıyoruz beraberce boshayallersmile

hallederiz.benim için zor olur ama 1-2 saat erken kaçarım.geceye kadar otururuz :)

benimki arıza çıkarıyo KVnin misafir odasındaki dolaplardaki kırılacaklara el attı , zapt edemiyorum ve kaçıyorum
c u babies :)

ipeğimu , sağol caım inşallah iyi olur ne diyeyim. annaneler babalar sorun bakıcılarda başka sorun.bazen kızyorum kendime,kendim büyütemiyorum diye. sanki onun için yararlı bişi yapamıyorum kötü bir anneyim gibi geliyor. :(

ikinci bebeği çok istememe rağmen sırf bu yüzden yapma taraftarıda değilim. ama senin hamile olduğunu öğrenince çok sevindim.ne güzel beraber büyüyecekler :)

Çalışan anne sendromu seninki. Onu büyütmeyi istemen bile iyi bir anne olduğunu gösteriyor. Çocuğundan kaçan bir anne değilsin. Ben evde olayım kendim bakayım istedim hep. Sanki ona daha fazla şey verebilecekmişim gibi geliyordu. Şimdi bakıyorum da. Ev işi yapmaktan onu yedirmekten ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılamaktan başka pek birşey yapamıyorum. Bu kadarını herkes yapar diye kendime kızıyorum. yetersizmişim gibi hissediyorum. Annelik böyle birşey işte. Yaptığın tüm güzel şeyleri unutuyorsun. Hep daha fazlasını verme çabasındasın. Anladım ki ne yaparsak yapalım öncelikle kendimize yaranamıyoruz.

selam hanımlar
oooo bugün kalabalığız , 4 kişiyiz :))
canimuuuuu minik mercimek nasıl , bi sonraki kontrole 2li test zamanı gidecektin dimi ;) İpek kuzumun uykuları düzeldi mi biras ??
amatistimle konuştuk bugün , inşallah teyzoştan güzel haberler alıcas bu ay :))))
gülsüm50 hoşgelmiş topiğimize ;)
biz hala ist.dayız , ne kötü bi hava var burda yaa , resmen kış gelmiş :((
İzmirimi özledimmm

Ay kız İpek tam gece yattı sabah kalktı derken dün gece yine eski haline döndü. 4-5 kere kalktık. Şu meme olayını aşamıyorum bir türlü. Neyse emsin 18 aylık olana kadar. Sonra o bırakmazsa ben bıraktıracağım.
Mercimek iyidir herhalde. Midemi bulandırdığına göre. İkili testte göreceğim evet. O zaman kadar daha çoook var. Tam 13 gün.
Sen sünnet işini ne yaptın. Aras ne yapacak çok merak ediyorum doğrusu.

:asigim::asigim:

Merhaba İpeğimu,
ben tobiğe girmeden okudan işe devam edemiyorum valla.
tebrik ederim seni bebeişini sağlıkla alırsın kucağına
ben kızım büyüdü teyzesi kocaman oldu hiç de susmuyor valla sadece çok nazlı oda çalıştığımdan galiba naz yapıyor sürekli ağlama modunda geceleri ama olsun canı sağolsun.

Seni özlüyordur annesi. O yüzden nazlanıyordur.
Tebriğin için teşekkür ederim canım. Yaptık bir delilik bakalım nasıl altından kalkacaz laelaelaelaelae

galiba öğle sürekli sendromlu anneleriz :kedi: ne bileyim işte.dün sabah çıkarken ağlıyordu arkamdan söz verdim gelince gezmeye götüreceğim seni diye.sanki anlıyormuş gibi.sonra bakıcı ooyuncak falan verdi dikkatini dağıttı çıktık. dün akşam yorgun olmama rağmen çıkardım ama onu dışarıya deniz kenarına gittik çimlerde yürüdü toplarla oynadı. oyuncak aldık döndük mutlu oldu tosbağam ben de sözümü tuttum diye içim rahat oldu

Amastist cim inş gececek bugünlerde.. bak dün aksam yorgun halde çıkıp gönülün etmişsin oğlunun .. biras büyüdükten sonra kreş daha ii sanirim bakıcılardan tabiki karar senin yine de..

Kızım bir iki üç saymayı öğrenmiş çok komik yaaa
bir iki üç iki iki iki diyor :)) sonrada dönüyor kendi etrafında :))) bunları gördükçe çok mutlu oluyorum

Starcım sizde İStanbul'a gelicekmişsiniz hayırlı olsun, sende tayinini buraya aldırcaksın dimi bir sorun yasanmaz sainirm.

Back
X