2009 yazı evleneceklerin paylaşım alanı !!

heehehe çok komik bi de gul mul takmış... :)))))))

nastasia sen ne guzel gondermişsin askere kalmıs 3 ay.benimki evlendikten sonra gidicek.biz 3 sene oldu dipdibeyiz hiç ayrı kalmadık nasıl oluyo 5 ay gondermek?düşününce cok korkuyorum ((

bizde sizin gibiydik ama nedense başıma gelmeden okdr hissetmem neler yaşayacağımı zorluklarının onun için ilk aylarda güseldi baya... aman gitsin yapsındı. gitti... aman gitti işte eninde sonunda yapacaktı falan demeye başladım belkide kendimi avutuordum...sonra yemin törenine gittim ayrılırken bir koydu bir koydu gerçeklerin farkına vardım... birde ilk gitti ay rahat olmamın nedeni çok yoğundun iki yakın arkadaşım evlendi ve onlar için koşturdum nasıl geçti anlamadım, sonra ailemle tatile çıktım orada da anlamadım... tatil bitti iş başladı derken ozmn da anlamadım...ztn tam o dönemde yemin töreni oldu... bana dank ettisenağlama heleki orada gördüm ya onu kurbağa gibi yemyeşil işte ozmn... ayrıldık onu orada bıraktım ben ankaraya geri döndüm işte orada film koptu ilk hafta gelince çok ağladım, yokluğu koydu... ama şimdi günler geçiyor gene üzülüyorum özlüyorum ama eninde sonunda yapacaktı diyorum...katlanıyorum bi şekilde...
burcucum aslında benim kişisel fikrimi sorarsan evlenmeden önce gitmeleri daha iyi oluyor...gözlemlerim:

onunla aynı evde yaşamaya başlayınca ayrı bağlılık gelişiyor. ondan ayrı kalmak istemiyorsun. ama şimdi ztn ayrıyız gün içinde birlikte olsakta aynı evi paylaşmıyorz,farklı yataklarda uyuyoruz... sorumluluklarımız farklı... evli biri deil de nişanlı veya sevgilil olarak beklemek var, evli olarak beklemek var...ikisi çok farklı...kopmak daha zor oluyor...hele ki Allah korusun askerde başına bişey geldi şehit oldu diyelim ki...ozmn nolcak...sonuçta bu risk her zmn var kabul ediorum...askerde olmazsa sokakta yürürken olur...doğrudur...ama farklı işte cnm...zaten tahminimce yaşın daha küçük, nişanlında kısa dönem yapar büyük ihtimal eğer ihtimaliniz var ise evlenmeden önce gitsin derim...
benim bunalıma giren arkadaşlarım oldu...depresyonda gibi gezdiler eşleri askerdeyken... bi tane telefona bakıp bakıp ağlıyormuş düşünsene...en azından çok şükür onları yaşamadım...tamam özlüyorsun ama aynı ewi paylaştıın insanı beklemek daha zor...düşünsene ewe gidiceksin her yerde anısı ama o yok... sanki içerde bi yerde gibi gelecek ama yok... ozmn daha çok koyacak... ya annenin ewine gelip bekleyeceksin ya da yalnızlıınla başa çıkmaya çalışacaksın...ki bi de erkek ailelerinde şu mantık vardır... artık gelin bizim ondan biz sorumluyuz...üzerine daha bi düşecekler ilgilenmek adına ama daha bi bunalacaksın fark etmeyecekler... evlenmişsin daha onun ailesini çok iyi tanımadan gitti diyelim bişey söyleyecekler batacaki kendin halletmeye çalışacaksın... sana nedenini açıklayacak veya arayı düzeltecek denge olmayacak... herşeyler tek başına başa çıkmaya çalışacaksın... zor bu işler cnm zor...:ecrin_bebek:

bunlar benim düşüncelerim ve gözlemlerim... başka türlüsü de olabilir... ama genede eşini askere göndermek zor... hatta sevgilimle konuşuyorz bana diyorki iyiki evlenmeden gelmişim... burada evli arkadaşlar var okdr zorlanıyorlarki diyor... akılları hep eşlerinde... o ewde tak başına acaba başına bişey geldimi nolduki... ben sadece senin huzurlu musun mutlu musun onu düşünüorum ailen var yanında diyor...sorumluluk farklı yani...

bizde en uzun görüşmemiz 2 hftaydı o da iş için yurt dışına çıkmıştı o halde bile hergün mutlaka arıyordu okdr zor olduki... görmemek deilde telde konuşmadıın an bitiosun... biz gün içinde 20 kez telde konuşurduk şimdi sadece 1 veya 2 kez konuşabilioruz
ama başa gelen çekiliyor napalım...

canım oncelikle allah sabır versin.az kalmıs bak cabucak gececek.

cnm biz zaten 3 yıldır aynı evde yasıyoruz,nişanlanalı 8 ay oldu.yani her halukarda çok canımız yanacak askerdeyken.bize kalsa bizde evlenmeden once gitmesini istedik ama askere gidince maaş kesiliyor ya o yuzden gidemedi.haa benim su aralar beklediğim iş (universite de kadro ogretim gorevlisi vs.) olursa anıda gondericem askere ki aradan cıksın.işte dedğim gibi maddi kaygılar yuzunden erteleyip duruyoruz..

anladım cnm, ozmn fark eden bişey olmayacak sanırım sizin için:CüvCüv:tşk ederim şekerim umarım sizde bi an önce atlatırsınız ve rahata erersinizgamyoncuiremsu
inş senin iş olayıda olur...hangi ünvden bekliyorsun?
bana hocam teklif ettin geçen sene ama gitmedim...ben ank.da yaşamak istiyorum...sinoptaki ünv kadro vardı ve üst kadrolar da boş olduu için yükselme şansım fazlaydı...ama istemedim karar veremiorum pişman mı olsam olmasam mıkafamçokkarıştı

ailen nerde yaşıor burcucum? sanırım ank da deiller... yani bizimkiler olsa izin vermezlerdi, erkek arkımla aynı ewde yaşamama:)

evet canım çok haklısın şimdi samsuna,sinopa yada ankara dısındaki kucuk yerlere gitsek kadolar bos olduğu için anında baslıyoruz.. ben doğma buyume ankaralıyım hala da ankara olsun mezun olduğum uni. hacettepe olsun diye kasıyorum.nişanlım da hacettepe de ogretim gorevlisi.hacettepe olmazsa ankara da basvuracağım uni.ler var. aynen pişman olup olmayacaımı asla bilemeyeceğim kırgızistan manas uni. vardı.dolarla maaş alacaktık ama ailemden o kadar uzak olmayı asla gozum yemiyor.. 5 saatlik mesafelere bile gitmeye korkuyorum ama sonra nooluyor bak işsiz işsiz oturuyorum.. :)))

olsun cnm en azından nişanlın girmiş...sende eminim kadro alacaksın... ozmn herşey harika olacak... dediin gibi küçük yerde başladıın zmn yükselmesi de kolay ama işte göze alamadım... ya adapte olamazsam... ailem Ankara'da, dostlarım, arkadaşlarım, sevgilim, anılarım...bende aynen senin gibiyim ama 3 senedir boluda çalışıyorum...kadro gene boluda olsa belki düşünürdüm... gidip geliorum sürekli ne boluya yerleştim ne de Ankaradayım tam olarak...ama sinop a gitseydim orada kalmak ve yerleşmek zorunda kalacaktımfisfisfis

canım butun ailem ankarada yasıyor.tabiki oyle hemen kimse izin vermiyor.sonucta turkiye de yasıyoruz.neler cektim... once anneme dil doktum,"ben boşanmış parcalanmış aile cocuguyum,bunun psikolojik olarak nasıl zor olduğunu sen bile bilemezsin.ilerde buyuk konusmak gibi olmasın boşanmaktan ozellikle cocukla inanılmaz korkuyorum.omur boyu beraber olcağın aynı evi paylaşacağın insanı evlendikten sonra tanımak(cunku insanlar dısarda baska evde baskadır) buyuk risk,kumar gibi birşey.belki sapık?olmuyor mu bunlar?6 ayda biten evlilikler duymuyo muyuz?ya da burda yazamayacağım bazı seyleri duymuyor muyuz?anlayacağın gorup tanıyıp oyle evlenmek istiyorum" dedim.boyle demekle de olmuyo bu sefer aile buyukleri çok tavır aldılar,annem arada kaldı falan filan. ama sonucta kabul ettiler bi şekilde.şimdi maşallah benden çok savunuyorlar nişanlımı.oğul gibi goruyorlar.ben doğru insanı bulduğuma inanıyorum.maşallah 3 yıl oldu gul gibi geciniyoruz :)))

ha bu arada ben riski minimuma indirmiş olabilirim ama hayat hiç belli olmaz.10 yıl sonra insanların değişmeyeceği garantisi yok değil mi?

çok zor bi iş başarmışsın cnm, tebrik ediyorum seni... ama gerçekten doğru söylüyorsun insanlar içerde başka dışarda başka oluyorlar... ama şu da var erkekler evlendikten sonra değişir ister yaşa ister yaşama...umarım mutlu mesut bir yuva kurarsınız ve herşey gönlünce olur:CüvCüv:
ama dediin gibi bi bakımada olsa tanımış oldun evde nasıldır, ne yer ne içergamyoncuiremsu ayrıca rayına koymuşsunuz gibi gözüküyor herşeyi...sadece resmileştireceksiniz sanırım birlikteliğinizi...ozmn çoğu eşyanız vardır... baştan ev düzmeyeceksiniz sanırım?

yatak odası takımın çok hoş gerçekten... bende beyaz veya açık meşe istiorum cnm...
bende harika duruor. pahalıda değil ztn bu yaz ewlenen arkadaşlarım hep 2000-3000 arasında aldılar... sitelerden de bakabilirsin daha uyguna daha güsel modeller varmış... ben çizip yaptırmak istiyorum... bi arkadaşım öyle yaptırmış geçen ay 4000ytl mal olmuş. satın almaya kalksaydım 6000ytl yapıyordu dedi...

tesekkur ederim umarım hepimiz mutlu oluruz.sadece ne yer ne içer diil,sonuna kadar tanımış oluyorsun.

canım esyalar en bastan alınacak..bende nişanlımın ailesi de zaten istemedi yeni olsun esyalar dedik.yoksa burda bi evin ihtiyacı olan hersey var.bulasık mak. da dahil.ne gerekiyosa var ama bi kere evleniyosun.burda olan tum esyaları da bi ogrenciye hediye etmek istiyorum.bi faydası dokunsun

bi avantajım nisan da bu eve tasındık yapılı evlenince de oturulur diye anneme,annaneme ,teyzeme,dayıma yurume mesafesinde.ev belli olduğu için esyaları ona gore alıyoruz.

eğer yaşayacağımız ev kendimizin olursa ve yatak odasıda yeterli büyüklüğe sahip olursa bu şekilde dolap yaptırmak istiyorum...eminim çok pahalıya gelecek ama sonuçta sağlam olursa ömürlük olur... benim odamda kullandığım gardolabım alalı 12 yıl oldu hala taş gibi... kütüphanem ve masamda aynen öle takımdı ztn...

nastasia sen anladığım kadarıyla boluya git gel yapıyorsun.evlenince nasıl olacak?sen işin tam olarak neydi cnm?

evin belli olması büyük rahatlık cnm, ben mesela düşünüorum ama hep havada kalıyor onun içinde çok tedirgin oluyorum çünkü dediğim gibi çizip yapmak istiorum yatak odamı ama mümkün olmayacak gibi çok sıkışacağız... bi de alamazda kiraya çıkarsak hiç mantığı olmaz çizip yaptırmamın ozmnda çifte masraf. bikaç sene sora ev aldık diyelim ozmn baştan yaptırsam aldııma yazık olacak...

dolabın fazlasından zarar gelir mi?keske ev kendimizin olsa o zaman kose gardrop yaptırırdım bende.çok guzel gercekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…