selam kızlar, anca gelebildim ben...
Şimdi senin durumuna gelince.... Eminim okuyunca demişsindir ki benim elimde olsa ben de fedakarlık yapayım, ama annemler yapmıyorlar ki... Nişanlın muhtemelen şöyle düşünüyor, ne istedi ise yaptım, ne dediyse yaptım... Bi nikahı ayrı yapayım dedim, onun için de çok önemli değildi sonuçta. Ama annesine karşı gelemediği için onu yapmıyorum diye kriz çıkartıyor. Ben sana demiyorum ki sen yeterince sey almışsın annenleri karşına al bu sefer de onun istediği olsun...
Ama annenin ben gelmem o zaman demesi pek iyi olmamış tabi. Nişanlın da tepki göstermiş buna. E haklı adam, hele bi de inatçıysa... Bana öyle geliyor ki, sen de biraz dediğim dediksin...
Şimdi canım, iki yol var önünde,
1. nişanlını ikna etmek
2. aileni ikna etmek
Anladığım kadarıyla sen de nikah salonda olsun istiyorsun, bu durumda 1.si için daha cok uğras vermen gerekiyor. Ben senin yerinde olsaydım... " sen bakma anneme babama ben ikna ederim bir şekilde onları, bizim ne istediğimiz önemli, bunun olmasını çok isterim" derdim.. biraz cilve, biraz sırnaşma, biraz dudak bükme...
Ve son bir şey daha... Annenle babanı bence ikna etmelisin. Yani nişanlın nikahın salonda olmasını kabul etse bile, bunu onlar istediği için değil siz ikiniz istediği için olduğunu bilmeliler.
Çok uzun oldu, demek istediklerimi anlatamamış olabilirim. İş çok fazla (az olsa ne kadar yazacaktim acaba) geriye dönüp yeniden okuyamadım...
geceyimben konuya çok güzel yaklaşıp anlatmışsın bişeylerden fedakarlık etmek gerekli iki tarafta inat inat insanı bezdirir canından.khena 8 senedir tanıyormuş bu insanı kararından nasıl döndüreceğini en iyi o bilir.ama sinir yapma tatlı tatlı cilveli işveli anlat konuş nişanlıcığınla biz kadın milletinin isteyipte yaptıramıyacağı bişey yoktur
khenacım sen gercekten nikahın salondamı olmasını istiyorsun yoksa ailenden tepki alacan diyemi istiyorsun?yani senin kararınmı tatlım?
KHENA, durumuna çok üzüldüm ama bence bu noktada ailenin nişanlının düğünü nerede yapacağına karışması ne kadar doğru sence?
yani sonuçta anladığım kadarıyla çocuk düğünü kendisi yapmaya çalışıyor, nikah olsun düğün olsun ne farkeder ki, ben nişanlımın durumu olmasa düğün yerine nikah yapsak üzülmezdim. Önemli olan sevdiğin adamla evlenmek değil mi ?
sizleri bilmiyorum ama bizim ailede kız tarafı erkek tarafının düğünü nerede yapacağına, nasıl yapacağına, ne takacağına hiç karışmaz. Düğün erkek tarafınının şanındandır diye inceden bir laf sokar, gereği neyse ona göre yapılır.
Bir de senin nişanlın kaka, benim ki melek diye bir şey yok. Her insanın iyi yönleri ve kötü yönleri vardır üstelik şimdi iyi olanın ileride de iyi kalacağını ve şimdi kötü gibi değerlendirdiğimizin gelecekte yumuşak kalpli olmayacağını bilemeyiz. Bence elimizden yalnızca hayırlısı olsun diye dua etmek gelir..
Aslında tüm meseleler ailelerin her şeye çok fazla müdahil olmasından kaynaklanıyor. Gençlere bıraksalar ne güzel anlaşılır gider ama işte..
Tubişcim bizde adettir gerçi çok eskidendi ama babam hala eski kafalı olduğu için yapacak bişey yok amcalar dayılar teyzeler halalar düğüne çağırılırken davetiyeyle birlikte hediye gönderilir dayılara amcalara ayakkabı gömlek teyzelere halalara kumaş basma çünkü bu kişiler bilezik takacak kişilerdir o yüzden hediyeyle çağırırlır.
arkadaşlar bakın eşyaymış,gelinlikmiş,düğünmüş,altınmış hepsi boş önemli olan HUZUR..
ben ne saray gibi evde oturup dolu buzdolabından bir parça bişey yemesi yasak insanlar biliyorum kilo alacak diye,yada villanın havuzuna öyle uzaktan sadece bakanları,o evlerde dayak yiyip hakarete uğrayan kadınları...
nişanlılarınızdan eminseniz,ona güveniyorum diyorsanız gerisini boşverin gitsin...
arkadaşlar bakın eşyaymış,gelinlikmiş,düğünmüş,altınmış hepsi boş önemli olan HUZUR..
ben ne saray gibi evde oturup dolu buzdolabından bir parça bişey yemesi yasak insanlar biliyorum kilo alacak diye,yada villanın havuzuna öyle uzaktan sadece bakanları,o evlerde dayak yiyip hakarete uğrayan kadınları...
nişanlılarınızdan eminseniz,ona güveniyorum diyorsanız gerisini boşverin gitsin...
bu konuya katılıyorum ama hangisini boşvereceğimi bilmiyorum. ailemi boşveremiyorum. nişanlımıda boşveremiyorum kendimi boşverdim gitti Şeniz
yok canım tam öylede değil yani nikah salondamı kıyılacak yoksa nikah müdürlüğündemi yani bir kaç gün önce kıyılmasını istemiyor bizimkiler ve aynı zamanda nikah müdürlüğünde olmasınıKhena yani sorun düğün sırasında mı nikah kıyılsın yoksa düğünden önce mi kıyılsın bu mu yani?
tamam herşey tamam oldu şimdi o oklavayı bi sen almamıştın sende aldınn. bende onu diyorum işte ben yoksam onlarda yok. çok sıkıldım ya haftalardır. bu stres çok bunalttı beni.. şimdi durmadan yaptıklarını başşıma kakan biriyle nasıl evlenirim yada durmadan müdahaleci olan ailemle nasıl yaşarım kimse benim mutluluğumu istemiyormuu senağlamasenağlamasenağlamaKHENAAAAA deli etme beniiiiiiii!!!kızdım bakklava: en son kendini boşvereceksin sen olmazsan diğerleride yok unutma bunu:teselli:
khenaaa bu nikah salonda olacakkkklava: seni bu kadar üzmeye hakkı yok yaaa aaaaaaaaaaaaaaa delirdim bak artık yeterrr
OLMAZZZZZZ ASIL SENİN DİMDİK AYAKTA DURMAN LAZIM.Yeni bir hayata adım atan sensin ailen değil.Yeni hayatına eşlik edece kişi de eşin olacak bu noktada senin onunla olan ilişkin çokkkkkkk önem arzediyor.Böyle badirelerle evlenirseniz zaten yeterince zor olan evlilik kurumu çok sendelenir cnm.Lütfen orta yolu bul:1hug:
Canım benim bak benim eşimde aklının alamayacağı kadar inat.Ama birşeyi sakin sakin gerekirse 30 kez anlatırsam kabul ediyor.Belkide bu yöntemi denemen gerekiyor
ailen önemli KHENA onlar senin kötülüğünü asla istemezler,en kötü zamanında da tek yanında göreceğin insanlarda onlar canım
Canım benim bak benim eşimde aklının alamayacağı kadar inat.Ama birşeyi sakin sakin gerekirse 30 kez anlatırsam kabul ediyor.Belkide bu yöntemi denemen gerekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?