2009 yazı evleneceklerin paylaşım alanı !!

geceyimben konuya çok güzel yaklaşıp anlatmışsın bişeylerden fedakarlık etmek gerekli iki tarafta inat inat insanı bezdirir canından.khena 8 senedir tanıyormuş bu insanı kararından nasıl döndüreceğini en iyi o bilir.ama sinir yapma tatlı tatlı cilveli işveli anlat konuş nişanlıcığınla biz kadın milletinin isteyipte yaptıramıyacağı bişey yoktur
khenacım sen gercekten nikahın salondamı olmasını istiyorsun yoksa ailenden tepki alacan diyemi istiyorsun?yani senin kararınmı tatlım?

valla aklım o kadar karıştıki kim ne desen evet doğru diyorum. ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. tabiki bizim istediğimiz önemli ben o istiyor diye salonda olmasından vaz geçebilirim. ama annemle babamı gider ayak kırmak istemiyorum..
yani ailemin hiç bir istediği olmadı.
biz 8 yıldır beraberiz ve daha 2 yıl önce sözlendik. ilk yıl nişanlım dediki gelip isteyelim babamlar erken diye kabul etmediler. bu sefer benim gönlüm olsun diye tamam dediler.
sonra nişanlımın babası abin var daha evlenmedi ona ayıp olur olmaz dedi biraz öyle erteledik. sonra askerliğini yapmadın dedi. biraz öyle erteledik. sonra iş bul dedi biraz da öyle ertelerdik. en sonunda artık kayınpeder söyleyecek bişi bulamadı geldi istedi. annem önce kız görmeye gelinir sonra istenir sonrada söz kesilir dedi. ama bizimki hepsi bir anda oldu çıktı. yıllardır beraber olmamızdn dolayı. isteme söz nişan hepsi 1 günde çıktı ve kimse görmedi sadece benim ev ahalisi bide onun ev ahalisi vardı. yani şöyle toplanıpta söz yapyoruz nişan yapıyoruz diyemedik. ve daha benimki düğünde yapmak istemiyordu . hiç bişi yapmadık zaten dedim zorla ikna ettim. şimdi ailem o günkü tartışmada annem biraz baskıcı bir şekilde hayır salonda olacak nikah dedi. benimkide ya ne gerek var gideriz bi gün ikimiz kıydırır geliriz dedi. tabi annem baya kızdı ne demek yani siz kimsesizmisiniz öyle nikahmı olur dedi.
yani biri sormuştu atladım galiba lojman falan için değil erken nikah bide erken dediği 2 gün önce falan. yani aylar öncesi de değil yani kime hak vereceğimi şaşırdım. senağlama

KHENA, durumuna çok üzüldüm ama bence bu noktada ailenin nişanlının düğünü nerede yapacağına karışması ne kadar doğru sence?

yani sonuçta anladığım kadarıyla çocuk düğünü kendisi yapmaya çalışıyor, nikah olsun düğün olsun ne farkeder ki, ben nişanlımın durumu olmasa düğün yerine nikah yapsak üzülmezdim. Önemli olan sevdiğin adamla evlenmek değil mi ?

sizleri bilmiyorum ama bizim ailede kız tarafı erkek tarafının düğünü nerede yapacağına, nasıl yapacağına, ne takacağına hiç karışmaz. Düğün erkek tarafınının şanındandır diye inceden bir laf sokar, gereği neyse ona göre yapılır.

Bir de senin nişanlın kaka, benim ki melek diye bir şey yok. Her insanın iyi yönleri ve kötü yönleri vardır üstelik şimdi iyi olanın ileride de iyi kalacağını ve şimdi kötü gibi değerlendirdiğimizin gelecekte yumuşak kalpli olmayacağını bilemeyiz. Bence elimizden yalnızca hayırlısı olsun diye dua etmek gelir..

Aslında tüm meseleler ailelerin her şeye çok fazla müdahil olmasından kaynaklanıyor. Gençlere bıraksalar ne güzel anlaşılır gider ama işte..

yok güzelim ben düğün salonunda istiyorum nikahııı, ailemde öyle istiyor ama annemin araya girip karışması olayı bozdu.. hani derler ya tartışmalar hep 3. kişilerden çıkıyor diye buda ole bişi aileme 3. kişi demek inan çok zor ama gerçekten karışılmaması gerek.

canım sorun düğünün nerde yapılacağı değil. düğün salonda yapılıyor asıl sorun nikah..
nikah salondamı kıyılacak yoksa nikah dairesindemi sorun bu yanii.
yolun bi tarafı düğün salonu diyo diğer tarafı nikah salonu diyo arada bi otarafa bi butarafa çakiyolar beni yakında kopucam oh dicekler senağlama

arkadaşlar bakın eşyaymış,gelinlikmiş,düğünmüş,altınmış hepsi boş önemli olan HUZUR..
ben ne saray gibi evde oturup dolu buzdolabından bir parça bişey yemesi yasak insanlar biliyorum kilo alacak diye,yada villanın havuzuna öyle uzaktan sadece bakanları,o evlerde dayak yiyip hakarete uğrayan kadınları...
nişanlılarınızdan eminseniz,ona güveniyorum diyorsanız gerisini boşverin gitsin...

OOOOO bu ne kız böyle çok ağır sizin adetleriniz.
Nerelisiniz siz merak ettim?

Hah işte tam yazacaktım devrem yazmış tüm fikirlerimi.Teşekkürler cnma.s.

bu konuya katılıyorum ama hangisini boşvereceğimi bilmiyorum. ailemi boşveremiyorum. nişanlımıda boşveremiyorum kendimi boşverdim gitti Şeniz

KHENAAAAA deli etme beniiiiiiii!!!kızdım bakklava: en son kendini boşvereceksin sen olmazsan diğerleride yok unutma bunu:teselli:

khenaaa bu nikah salonda olacakkk klava: seni bu kadar üzmeye hakkı yok yaaa aaaaaaaaaaaaaaa delirdim bak artık yeterrr

bu konuya katılıyorum ama hangisini boşvereceğimi bilmiyorum. ailemi boşveremiyorum. nişanlımıda boşveremiyorum kendimi boşverdim gitti Şeniz

OLMAZZZZZZ ASIL SENİN DİMDİK AYAKTA DURMAN LAZIM.Yeni bir hayata adım atan sensin ailen değil.Yeni hayatına eşlik edece kişi de eşin olacak bu noktada senin onunla olan ilişkin çokkkkkkk önem arzediyor.Böyle badirelerle evlenirseniz zaten yeterince zor olan evlilik kurumu çok sendelenir cnm.Lütfen orta yolu bul:1hug:

Khena yani sorun düğün sırasında mı nikah kıyılsın yoksa düğünden önce mi kıyılsın bu mu yani?
yok canım tam öylede değil yani nikah salondamı kıyılacak yoksa nikah müdürlüğündemi yani bir kaç gün önce kıyılmasını istemiyor bizimkiler ve aynı zamanda nikah müdürlüğünde olmasını

KHENAAAAA deli etme beniiiiiiii!!!kızdım bakklava: en son kendini boşvereceksin sen olmazsan diğerleride yok unutma bunu:teselli:
tamam herşey tamam oldu şimdi o oklavayı bi sen almamıştın sende aldınn. bende onu diyorum işte ben yoksam onlarda yok. çok sıkıldım ya haftalardır. bu stres çok bunalttı beni.. şimdi durmadan yaptıklarını başşıma kakan biriyle nasıl evlenirim yada durmadan müdahaleci olan ailemle nasıl yaşarım kimse benim mutluluğumu istemiyormuu senağlamasenağlamasenağlama

khenaaa bu nikah salonda olacakkk klava: seni bu kadar üzmeye hakkı yok yaaa aaaaaaaaaaaaaaa delirdim bak artık yeterrr

sağol nilo cummm bende delirdim vallaa çıldırdımmm

öylede beni bu yaşlara bu mevkiye getirende ailem onlara sırtımı dönememki. bi taraftanda bundan sonraki hayatımı paylaşacağım insan.
bu sorunlardan sonra doğru bir evlilik yapıp yapmadığımdan bile tereddütteyimsenağlama

ailen önemli KHENA onlar senin kötülüğünü asla istemezler,en kötü zamanında da tek yanında göreceğin insanlarda onlar canım

Canım benim bak benim eşimde aklının alamayacağı kadar inat.Ama birşeyi sakin sakin gerekirse 30 kez anlatırsam kabul ediyor.Belkide bu yöntemi denemen gerekiyor

Canım benim bak benim eşimde aklının alamayacağı kadar inat.Ama birşeyi sakin sakin gerekirse 30 kez anlatırsam kabul ediyor.Belkide bu yöntemi denemen gerekiyor

ayy mısra sen çok sabırlısın valla yaaaa ben 1 kere zor anlatıyorum anlamazsa yakıp yıkıyorum ortalığı :roflol: :roflol:

Mecburen mecburiyetten cnm yapcak bişey yok,bu yola başkoyunca bir tarafın sabretmesi gerekiyor.Tabi bu sabır işi daimi olarak uygulanabilir bişey değil:)

ailen önemli KHENA onlar senin kötülüğünü asla istemezler,en kötü zamanında da tek yanında göreceğin insanlarda onlar canım

evet bende ondan ne yapacağımı bilmiyorum. nişanlımla aramdaki sanki artık aşk değilmişte alışkanlıkmış gibi geliyor onu görmezsem konuşmazsam olmaz gibi.. ailemide sırt dönemem beynim allak bullak kafamçokkarıştı

evet ne gerekirse denemeye razıyım 50 kezde anlatırım yeterki anlaınn benneyaptımki

Üzgünüm kızlar ama aşk herşeyi çözmüyor ve artık iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor...Vereceğiniz her karar emin olun en iyi karardır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…