2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

herkeze merhaba.. kıslar kızımı hastaneye yatırdık 2 gun once... amıp ve bronsıt baslangıcı dedı doktor...serum tedavısı uygulandı... 2 hastalıgı zor kaldırrır evde tedavıyle dedı... bugun taburcu olduk... kuzum baya ıyı balgam cıkarma evresıne gectık... hepınızı ve kuzularınızı opuyorummm

geçmiş olsun şeymacım

ah canım benim çok geçmiş olsun...

benim minik kuzuya da doktor bronşit dedi...1 dakika bile muayene etmeden böyle bir sonuç söyledi bize....bana soğuk algınlığı gibi gelmişti oysa...bronşit belirtileri nedir canım?...

şeyma canım çok çok çok geçmiş olsun.inş hemencik düzelir kızın.

Canım çok geçmiş olsun. Allah bir daha göstermesin.

Bebeğin içtiği suları kaynattığın halde nasıl amip olmuş?

Sana da çok geçmiş olsun hayatım. Bronşitin en önemli belirtisi göğüsteki hırıltıdır.

Son düzenleme:

Şeyma geçmiş olsun..çok sevindim kızının düzelmesine..bu amip nerden kapmış olabilir ki..

Ay kızlar çok mutluyumm..oğlum ilk defa gece 3 saat uyudu :)))
İlk defa mamasına bebe bisküvisi kırdım gece yatmadan önce yedirdim ondanmıdır bide banyo yaptı ondanmı bilmiyom ama bu kadar saat hiç uyumamıştı kesintisiz.
Bugün itibariyle (oğlum artık 5.ayını doldurdu 6. aydan gün alıyor) ek gıdalara tam anlamıyla geçtik..
inşallah uyku konusunda bu ek gıdaların faydasını görürüm.

Bugün kahvaltı, sebze çorbası, meyveli yoğurt, ve gecede bisküvili mama vercem..şimdiye kadar sadece meyve suyu ve püresini vermiştim..

Öğlende ilk defa 45 dakika uyudu :)) hep yarım saat uyurdu hiç şaşmazdı saat gibi kalkardı yani yarım saatte..onada çok sevindim..inşallah bu dakkalar saate döner..

hadi gözün aydın canım.bende ek gıdalara geçince rahat ettim.uykusu biraz da olsa düzene girdi.ben kaşık maması veriyorum yatmadan önce 3-4 saat uyuyor bazen.

oğlum ilk defa bukadar çok kustu.şok oldum.diş çıkaracak ondan heralde.dünden beri az az kusuyordu.ama bu akşam şooorrrrr anakucağındayken çıkardı.gözümün içine baktı yavrum acaba kızarmıyım diye heralde.güldüm bende.kus annecim rahatlıyorsun kus dedim o da gülmeye başladı.hemen apar topar banyo yaptırdım.biraz bekledim sonra kaşık maması yedirdim.yattı.sonra emmeye kalktı şimdi uyuyor yavrum.ama banyo yapıcaksın annecim dedim alkış yapmaya başladı.haa bu arada oğlum alkış yapmayı öğrendi.sevindiği zaman alkış yapıyor.ölürüm ben ona yaaaa.hayat bu işte.onun bir el çırpması bile beni mutluluktan uçuruyor.allahım ömür versin tüm bebişlerimize....

hadi gözün aydın canım.bende ek gıdalara geçince rahat ettim.uykusu biraz da olsa düzene girdi.ben kaşık maması veriyorum yatmadan önce 3-4 saat uyuyor bazen.

Ay saol cnmm..inşallah uykuları artar artık oğlumun çünkü bende o da perişan olduk bu zamana kadar..Kaşık maması derken pirinç unu muhallebisimi yapıyosun cnm?

Amiinnnnnnnn..

senin gibi bende denedim oturmayı ama yamuluyor. dün doktora götürdüm hem rota virüsü aşısı hemde rutin kontrol için 6. aya kadar oturtmayın dedi.

Kızlar merhaba umarım hem anneler hem de bebişlerin keyfi yerindedir.
Bir konuda fikrinizi öğrenmek istiyorum.Bugün doktorumuza kontrole gittik.Doktorumuz Bebeğime boyu kilosu gelişimi herşeyi gayet iyi dedi.Yalnız sıramızı beklerken başında şapkası vardı kızımın başı biraz terledi.Doktor başı çok terler mi diye sordu bazen terler özellikle de emerken deyince bu d vitamini eksikliği ile ilgili olabilir devit i aksatmayın ilaveten size bir kemik iğnesi vereyim faydalı olur dedi.Görev nedeniyle şu anda doğudayız.Malum güneş görmüyoruz.Doktor da bu yüzden iğneyi verdi.İğneyi aldım ama yaptırmadım başka bir doktora danışmayı düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Son düzenleme:

Canım çok geçmiş olsun.Rabbim yavrularımızı korusun

Bebeği hasta olan anneler öncelikle geçmiş olsun..

ranay benim bebeğim de çok terliyor,azcık sinirlense terliyor hemencecik..emerkende öyle..d3 mü eksik acaba bizimkinde de..
sier sevindim bebeğinin 3 saat uyumasına,biz daha tam olarak geçemedik şu ek gıda olayına,napcaz bilmem,dün yoğurt verdim yedi,bugün biraz daha artırarak yoğurt vereyim dedim püskürtüp durdu,her yer yoğurt oldu :86:..emzirmek daha kolaymış..beceremicekmişim gibi bu ek gıda olayını :)

valla canım ben de araştırıyorum.Anladığım kadarıyla 3 sebebi olabilirmiş:
-D3 eksikliği
-demir eksikliği
-kalıtsal
Sen devit3 ü kaç damla veriyosun hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama damla sayısını artırmak da bir çözümmüş sanırım.

ben zonguldaktayım; d3 ü kaşıkla verdiğim için 4 damla veriyorum..2-3 haftadır terleme olayı hızlandı bizde,durduk yerde terliyo,kalıtsal mı bilemiyorum tabi,eğer böyle devam ederse doktorla bir görüşme yapmak lazım..zaten 1 ay sonra kan sayımı yapılacaktı belkide öne çekeriz..

herkeze cok tesekkurler kızlarrr... amıp bence banyo yaparken kaptı... sudan korkuyo hala... basına yavas yavas dokuyorum onda bıle korkup agzını acıyo su yutuyo.. ondan oldu dıye dusunuyorum... bronsıt belırtılerıde oksuruk burun akıntısı ve asırı balgam... o balgam cıgerlerıne ınıce bronsıte cevırıyomus.. bıde nefes alıp verırken hırıltı ıhmal etmeyın varsa boyle bısey... 1 hafta hergun doktoa gıttık nerdeyse ama cıgerlerıne ınmesıne engel olamadı doktor[/B]

selam herkese...
yağmurlu bir günden sonra bir göz atayım dedim.canım sıkkın.oğlumun bacak araları yara oldu.yani hani bezlerin iç tarafında ince lastikli yerler var ya onların denk geldiği yerler kıpkırmızı soyulmuş ve kesin oğlumun canı acıyor.bol bol yıkıyorum ve kremliyorum.acaba ne yapsam bilemedim.bu akşam ilk defa pudra sürdüm belki iyi gelir.ay ne yapsam z.yağı bile sürdüm geçmedi.dr a mı götürsem ne yapsam bilemedim.inş canı çok acımıyordur yavrumun çok üzülüyorum

geçmiş olsun,hametan iyi geliyor ona..ben bebek bezini bağlamadan önce lastikli yerlerini mutlaka elimle gererek gevşetiyorum ve aşırı sıkı bağlamıyorum.
bizde de pamukçuk sorunu var 1haftadır, ilaç-karbonatlı su-serum fizyolojiği gazlı bezle silme vs denemediğim yöntem kalmadı ama ben gyno ve eleviti 3.ayın sonunda bıraktım demir eksikliğinden olabilir mi acaba diye aklıma geliyor.ferrosanolü cts verdi dr, yarın sabah başlıycam.. bakalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…