2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gunaydinlar herkese

Butun bebisler ve anneleri iyidir insallah Disler de cikmaya baslamis masallah darisi basimiza..
Ya ben bisey sorcam size bebis dogmadan aldigimiz banyo kuveti artik kucuk geliyo oglusa,banyo filesiyle yikamak bile cok zorlasti zip zip zipliyo olmadi kuvete su doldurduk oyle yikayalim diye bu seferde hep beraber banyo yaptik valla ayaklar hic durmuyo ki :76: Sizler nasil yikiyosunuz bebisleri artik cok zorlaniyorum bennn, sizinkiler nasil??

ay arkadaşım al benden de o kadar,e bebekte küvete koymak için bir zımbırtı gördüm böyle giderse onu alıcam sanırım..yoksa çok zor oluyo..Bir de ben hala tek başıma yıkayamıyorum,eşimle birlikte yıkıyoruz..birimiz su döküyor birimiz yıkıyor..o da şap şap ayaklarını ellerini çırpıyor :)

Ben de yalniz yikayamiyorum ne mumkun esimle birlikte yikadik hep, yikayanlara helal olsun valla

slm bayanlar ve mınık kuzucuklar kızlar bebişleriniz nasıl benm kız çok fena oldu ya ne yapacvağımı şaşırdım 5.5 aylık oldu hala 5900 kılosu sutum yetmedığı için 1 ay oncve ek gıdalara gectık hiç birşeyı kabul etmedeı 1 ay uğraştım zorladım bılemedım yaptığımı bıtırsın istedım şimdi bebeğim kaşığı gorunce ağlıyo sutum çok az bıbeonu yenı almaya başladı oda çok az dra gotryrm denemedığımz mama kalmadı tavsıye edeceğinz bir şey varmı dr acaba

walla tatlım biz daha ek gıdaya geçmedik ama gel gör ki gece çok sık kalkıyor diye bebelac sütlü pirinçli aldım biberona sulu yapıp veriyorum biberonu benimkide itiyordu kauçuk nukun biberon ucuunu aldım şimdi emiyor üstünede beni emiyor gece rahat ediyorum az kalkıyor dene istersen
bak bide cici bebe yap suyla ver tatlı olduğu için yer çay kaşığınşla dene plastik kaşıkla benim kızda yemiyor

Ben de yalniz yikayamiyorum ne mumkun esimle birlikte yikadik hep, yikayanlara helal olsun valla

Ben tek yıkıyorum veletimi. 11 kiloya yaklaştı bir de. Fileyi filan çökertiyor, eller ayaklar dıbıl dıbıl . Küvete ya o süngerlerden koyacağım ya da havlu, dolduracağım suyu cıp cıp yıkayacağım.

Canım ben similac kullanıyorum, bebeğin kilo alımı iyi. Yalnız benim kullandığım mama pek kolay bulunmuyor. O yüzden sen sma kullanabilirsin, humana filan da deneyebilirsin. Markette satılan mamalar hakkında birşey demek istemiyorum. Yalnızca benim oğlanı doyurmadı, onu bilsen yeter. Oğlum 10900gr, düşün artık ne doyurur oğlumu.
Ek gıdalara geçerken önce bir cam rende edin, ilk 3 gün muz, sonraki 3 gün elma püresi ver. Tatlı tatlı alacaktır ağlamadan. Sonra yoğurt mayalamaya başla. 200cc pastörize süte 2 tatlı kaşığı yoğurt ölçüsü canım. Hergün taze hazırla. Burun kıvırırsa içine meyve püresi kat. Sonra yavaş yavaş muhallebiye başla. Muhallebiye de alıştı mı, gece maması vermeye başlayabilirsin canım.

diş bugdayı yaza... bu cuma mevlut vede 6 ay kınamız var...buyrun gelın hanımlarrr

size doktorunuz 6 ay için kan sayımına bakacağız dedimi..D3 ve kan ilacının düzeyine bakılacakmış..kan sayımı yapılacak. bu arada kan ilacı ferro sanol'ü sabah 8 damla akşam 8 damlaya çıkardık...

Ben sadece sağlık ocağının dr una gidiyorum..kan sayımından bahsedilmedi bana..mart ın 3 ünde aşımız olacak..ferro sanol u bize sabah 4 akşam 4 damla demişti ve tam 5.ayını doldurunca başladık..o zaman kilosu yaklaşık 8 kg çıktığı için toplam 8 damla demişti..yani her kiloya 1 damlaymış..sizinki neden o kadar çok??

bize ilk sağlık ocağı ferro sanolü verdi 7 damla tek seferde demişti, kendi doktoruna rutin kontrole götürdüğümüzde sabah 8 akşam 8 diye değiştirdi, birazcık kilosu fazla 8500 gr.ama yinede kiloya göre damla sayısı fazla

Sizin bebişiniz kaç aylık.Benim oğlumYaklaşık 5,5 aylık.kilosu boyu normal şükürki..ama sizin damla çok fazla..bebeğinizin kilosu gelişimide iyiymiş.neden o kadar fazla ki?

Sizin bebişiniz kaç aylık.Benim oğlumYaklaşık 5,5 aylık.kilosu boyu normal şükürki..ama sizin damla çok fazla..bebeğinizin kilosu gelişimide iyiymiş.neden o kadar fazla ki?

benim kızımda 5,5 aylık, ama yarın doktoru arayıp tekrar teyid edeceğim.
benimde kafama fena takıldı..
yine yazarım....

bebegim altını acınca öyle mutl oluyorki.sizlerde deurum aynıdır herhalde.ama agzını falan siliyorsun öyle sinirleniyorki.bide biz kan ilacını öyle 8 damla vermiyoruz..ve ben kan sayımı falan yaptırmadım.ne zaman yaptırmak lazım bu kan sayımını..

selam ben geldim
kızım şimdi uyuyoda bende evi temizledim biraz dün çıldırmak üzereydim kızım bir türlü gündüz uyumak istemiyo aslında meme versem hemen uyuycak ama karnı tok sadece uyumak için istiyo emmek bende memede uyumasını istemiyorum yalancı emziğide almıyo zaten 3. ayında bıraktı onuda ama o kadar çok ağladıki dün bugün bende artık pes ettim dün çok ağlayınca dayanamadım bügün uyuyo
ben kan damlasını 3. aydan bu yana veriyorum bizde kansızlık çıkmıştı ferro sanol bizde kabızlık yaptığı için ben şimdi ferrum kullanıyorum damla sayısıda kilosuna göre günde bir kere

kan damlası ferrum sanolu geçen haftadan beri kullanıyoruz...ilk günden itibaren kakasında katılaşma oldu...ek olarak ne yapmam gerekiyor?

birkaç gündür ek besinler veriyorum alışsın diye...canım arkadaşım ve siteye çok faydalı olduğunu düşündüğüm (ki bana çooook oluyor) TaDukHePa'nın tavsiye ettiği Erhan Ateş'in kitabındaki çorbayla başladım...irmik konulan sebzeli çorba...çok severek yiyor...sorum şu:çorba yaparken su yerine et suyu kullansak olur mu?..yoksa erken mi?...

evet doktoru aradım, gerçekten bir yanlışlık varmış. ya o yanlış anlattı yada ben anlamamışım... neyse... günde bir dafa 8 damla olacakmış. eğer kan sayımında düşüklük çıkarsa bu sayıyı artıracağız dedi... iyi ki aramışım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…