2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben tavuk suyu ve et suyunu önümüzdeki ay yani 6 ayda başlamayı düşünüyorum. biraz sebzelere alışsın diye, ama zararı varmı yokmu bilemiyorum
bu arada ferro sanol bizimkinde kabızlık yapmadı, belki ek gıdalar la sindirim olayı değiştiğinden o etki etmiş olabilirmi...

olabilir canım...günde en az 5 defa yapan çocuk dünden beri hiç yapmadı...sonrasında ne olur bilmiyorum...zorlanacakmışız gibi geliyor.....:18:

olabilir canım...günde en az 5 defa yapan çocuk dünden beri hiç yapmadı...sonrasında ne olur bilmiyorum...zorlanacakmışız gibi geliyor.....:18:

canım benim kız, 4 güne kadar yapmadı telaşlandım gece vakti eczaneye koşturdum.ilaç kullanmadan ertesi gün yaptı... 6 güne kadar yapmayabiliyormuş. sonra araştırdığımdada 6. gün tehlike sinyali demekmiş.

arkadaşlar aranıza yeni katıldım ama aslında çok uzun zamandır sizi takip ediyorum.bende bir ağustos annesi olarak merhaba diyorum

Selam kızlar nasılsınız
bebişlerinize ne yediriryorsunuz arkadaşlar benimki sebze çorbalarına alışmadı daha hiç yemiyor tadına bakıyor sonrada ağzını kilitliyor yemiyor.Zorla,kandırarak falan veriyorum midesini bulandırıyor kusacak gibi yapıyor.Nasıl yedirebilirimbilmiyorum sizinkiler nasıl yiyorlarmı

[

Benimkiside seninki gibi yapıyordu,hatta hala yapıyor,bir de üstüne püskürtüp her tarafı çorba yapıyor,zorla oyunla falan yedirincede kusuyor..bir iki gündür hiç zorlamıyorum o nerde durmak isterse o kadar,sonuçta bu çocuk süte alışkındı bu zor geliyo doğal olarak..bende patates havuç pirinç domates ve zeytinyağı sürekli olmak üzere,her gün yeni bir sebze ekliyorum,önce ıspanak ekledim,sonra bunların üstüne kabak..dünde ıspanak brokoli ve maydonoz ekledim..yarında az bişi karnabahar ve brokoli ekleyeceğim..sonrada kereviz falan filan..tabii yerse
ya ben çorbayı çok azcık yapamıyorum bu yüzden yaptığımı ertesi günde veriyorum yani 2 gün yemiş oluyo..

Ben hep bir öğün şeklinde verdim,yani meyve yoğurt kahvaltı vermiyorum çorba verdiğim zamanlrda..ne zaman tam öğünlü günlere geçsem bilemedim..

Merhabalar ben de ne yedireceğimi bilemiyorum hep pirinç unu elma muz veriyorum zaten emziriyorum arada bebe bisküvisi de veriyorum henüz sebzalere başlamadım nasıl yapılıyorr onu da bilmiyorum????????

Günaydın canlar!
Ben de pazartesi günü işbaşı yaptım
Kayınvalidem bakıyo,çok çok zor oldu ama geçiyo günler bi şekilde. Biz yaklaşık iki haftadır ek gıdaya geçtik,öğleden önce meyve püresi,öğleden sonra sebze püresi ve gece yatmadanda pirinç unlu muhallebi!! Kızım hepsini severek yiyo,inşallah aynen devam eder.. Anne sütüne de devam...

Sabah anne sütü ile başlangıç,bi saat sonra falan kahvaltı! (iki tane cici bebe+süt)

Meyve püresi:Elma,armut ve havucu cam rendeden rendeleyerek veriyorum!
Sebze püresi:Yarım patates,yarım havuç,bi tatlı kaşığı pirinç ve bi çay kaşığı zeytin yağı ile pişiriyorum,daha sonra blenderden geçiriyom çok güzel oluyo,havuç her sebzede kullanılmalı bence tatlı bi tat veriyo çünkü!
Muhallebi:3 tatlı kaşığı pirinç unu,bi çay bardağı soğuk su ile pişiriyorum. Kıvama gelince ocaktan alıyorum iki tatlı kaşığı pekmez koyup karıştırıyorum bunu da çok sevdi (şeker yerine pekmez tercihim)

Son düzenleme:

bu kadar sebze ve meyvenin yanında bence yoğurt ve peyniri de verisen iyi nolur benim kızım peyniri yoğurduda severek yiyor. yoğurdunu genellikle meyvalı veriyorum.

Ayşecikcikcikim, kitabı aldın mı anlayamadım ama şöyle diyeyim, kitapta et suyunun sadece lezzet verdiği, besleyici değeri olmadığı yazıyor. 6. ayda bir ceviz büyüklüğünde kıyma katacakmışız canım sebze pürelerine.

bu kadar sebze ve meyvenin yanında bence yoğurt ve peyniri de verisen iyi nolur benim kızım peyniri yoğurduda severek yiyor. yoğurdunu genellikle meyvalı veriyorum.

benim kızım yoğurdu sevmedi, formül mama ile yapıyorum üstelik (tatlıda oluyor), sebze çorbasını yediği gibi yemiyor...sabahları ağzına ufak peynir kırıntısı atıyorum, henüz kahvaltıya geçmedik

gurbetcim Allah kolaylık versin,ben bile simdiden calisinca ne yapacagim diye dusunuyorum ama zamanla alisilir herhalde

ya herkes baslamis ek gidalara benim doktora tekrar soracagim,daha 6 aylık olmadaık diye baslayamadık

cnm kimbilir ne zordur yavrunu bırakıp işe gitmen allah kolaylık versin eve biran önce gitmek için can atıyosundur
benim bazen dışarda işim olunca anneme bırakıyorum azcıkta olsa ama aklım sürekli onda kalıyo annelik bu olsa gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…