kan damlası ferrum sanolu geçen haftadan beri kullanıyoruz...ilk günden itibaren kakasında katılaşma oldu...ek olarak ne yapmam gerekiyor?
birkaç gündür ek besinler veriyorum alışsın diye...canım arkadaşım ve siteye çok faydalı olduğunu düşündüğüm (ki bana çooook oluyor) TaDukHePa'nın tavsiye ettiği Erhan Ateş'in kitabındaki çorbayla başladım...irmik konulan sebzeli çorba...çok severek yiyor...sorum şu:çorba yaparken su yerine et suyu kullansak olur mu?..yoksa erken mi?...
ben tavuk suyu ve et suyunu önümüzdeki ay yani 6 ayda başlamayı düşünüyorum. biraz sebzelere alışsın diye, ama zararı varmı yokmu bilemiyorum
bu arada ferro sanol bizimkinde kabızlık yapmadı, belki ek gıdalar la sindirim olayı değiştiğinden o etki etmiş olabilirmi...
olabilir canım...günde en az 5 defa yapan çocuk dünden beri hiç yapmadı...sonrasında ne olur bilmiyorum...zorlanacakmışız gibi geliyor.....:18:
arkadaşlar aranıza yeni katıldım ama aslında çok uzun zamandır sizi takip ediyorum.bende bir ağustos annesi olarak merhaba diyorum
arkadaşlar aranıza yeni katıldım ama aslında çok uzun zamandır sizi takip ediyorum.bende bir ağustos annesi olarak merhaba diyorum
Selam kızlar nasılsınız
bebişlerinize ne yediriryorsunuz arkadaşlar benimki sebze çorbalarına alışmadı daha hiç yemiyor tadına bakıyor sonrada ağzını kilitliyor yemiyor.Zorla,kandırarak falan veriyorum midesini bulandırıyor kusacak gibi yapıyor.Nasıl yedirebilirimbilmiyorum sizinkiler nasıl yiyorlarmı[/QU
benim bebiş yiyor, ben patates, havuç, kabak, karnıbahar (çok az) , pirinç , ıspanak kullanarak, bazen hepsi birarada bazen daha az yani sade patates havuç karıştırarak veriyorum,
ama kendisi reddettiğinde vermiyorum .. yemeği kavgaya dönüştümek istemiyorum, birsüre sonra ister.. bazı bebekler geç alışıyor.. ama bu dönem bayağı stresli bir dönemmiş bunu aanladım :)
Selam kızlar nasılsınız
bebişlerinize ne yediriryorsunuz arkadaşlar benimki sebze çorbalarına alışmadı daha hiç yemiyor tadına bakıyor sonrada ağzını kilitliyor yemiyor.Zorla,kandırarak falan veriyorum midesini bulandırıyor kusacak gibi yapıyor.Nasıl yedirebilirimbilmiyorum sizinkiler nasıl yiyorlarmı
Günaydın canlar!
Ben de pazartesi günü işbaşı yaptım
Kayınvalidem bakıyo,çok çok zor oldu ama geçiyo günler bi şekilde. Biz yaklaşık iki haftadır ek gıdaya geçtik,öğleden önce meyve püresi,öğleden sonra sebze püresi ve gece yatmadanda pirinç unlu muhallebi!! Kızım hepsini severek yiyo,inşallah aynen devam eder..Anne sütüne de devam...
Sabah anne sütü ile başlangıç,bi saat sonra falan kahvaltı! (iki tane cici bebe+süt)
Meyve püresi:Elma,armut ve havucu cam rendeden rendeleyerek veriyorum!
Sebze püresi:Yarım patates,yarım havuç,bi tatlı kaşığı pirinç ve bi çay kaşığı zeytin yağı ile pişiriyorum,daha sonra blenderden geçiriyom çok güzel oluyo,havuç her sebzede kullanılmalı bence tatlı bi tat veriyo çünkü!
Muhallebi:3 tatlı kaşığı pirinç unu,bi çay bardağı soğuk su ile pişiriyorum. Kıvama gelince ocaktan alıyorum iki tatlı kaşığı pekmez koyup karıştırıyorum bunu da çok sevdi (şeker yerine pekmez tercihim)
bu kadar sebze ve meyvenin yanında bence yoğurt ve peyniri de verisen iyi nolur benim kızım peyniri yoğurduda severek yiyor. Yoğurdunu genellikle meyvalı veriyorum.
bu kadar sebze ve meyvenin yanında bence yoğurt ve peyniri de verisen iyi nolur benim kızım peyniri yoğurduda severek yiyor. yoğurdunu genellikle meyvalı veriyorum.
Günaydın canlar!
Kayınvalidem bakıyo,çok çok zor oldu ama geçiyo günler bi şekilde. Biz yaklaşık iki haftadır ek gıdaya geçtik,öğleden önce meyve püresi,öğleden sonra sebze püresi ve gece yatmadanda pirinç unlu muhallebi!! Kızım hepsini severek yiyo,inşallah aynen devam eder..Anne sütüne de devam...
Sabah anne sütü ile başlangıç,bi saat sonra falan kahvaltı! (iki tane cici bebe+süt)
Sebze püresi:Yarım patates,yarım havuç,bi tatlı kaşığı pirinç ve bi çay kaşığı zeytin yağı ile pişiriyorum,daha sonra blenderden geçiriyom çok güzel oluyo,havuç her sebzede kullanılmalı bence tatlı bi tat veriyo çünkü!
Muhallebi:3 tatlı kaşığı pirinç unu,bi çay bardağı soğuk su ile pişiriyorum. Kıvama gelince ocaktan alıyorum iki tatlı kaşığı pekmez koyup karıştırıyorum bunu da çok sevdi (şeker yerine pekmez tercihim)
Günaydın canlar!
evetduruldu burasi :)selam yaa bu topik ne kadar sesiz kaldı ama yaaa eskiyi özlüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?