2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

evet canım aldım kitabı

Arkadaşlar hepinize merhaba
bende ağustos annesiyim hamileyken yazışrdık sizlerle burayı sürekli takip ediyorum ek gıdalara geçmişsiniz çoğunuz benim oğlum 5 buçuk aylık emiyor çok şükür, ama ben aralarda sebze püresi ve armut veriyorum.ek gıdaya fazla yoğunluk vermiyorum öncelikle emzirmeye ağırlık veriyorum.tam olarak 6.aydan sonra başlıcaz ek gıdalara şimdilik sadece tadımlıkmaceralarımızı paylaşmak üzere hoşçakalın

Selam kızlar nasılsınız bakalım?? Biz de eh işte fena değiliz oğluşla... Ya Ülker Hero Baby'e üye oldum, dün Milupa'dan paket geldi iyi mi? Hamileyken de yollamışlardı ya..
Mişimle gıdalara alışmaya başladık. Milupa'dan çıkan öğünlere göre besleniyor. Geceleri de daha çok uyumaya başladı şükürler olsun. Gündüz de malum doğduğundan beri 2-2,5 saat öğle uykumuz var.

Eee sizde ne var ne yok??

Kız Ayşecikcikcikcikcik, muhabbet kuşum, herkes bana adımla hitap ediyor, sen niye hala resmi resmi konuşuyon datlum??

Kızlar bide şu kitabı merak ettim adı ne acaba öpüldünüz

Canım Dr Erhan Ateş'in "Modern Bebek Bakımı" . Google'dan bakarsan, internet sitesi de var.

Herkese merhabalar..
Benimde yaramaz bir oğluşum var ara öğünlere yeni yeni alışıyoruz açıkcası daha tam olarak neler vereceğimide kesinleştirmedim.Şu anda meyve püresi ve çorbalardan yiyoruz.Uyku sorunumuz olduğu için bir düzen oluşturamadık çünkü oğlum maalesef çok çok az uyuyor diş te çıkaracak sanırım huysuzluğu üzerinde..
Allah tüm bebişlere sağlık versin..
Birde facebook'ta nerden konuşuluyor bilgi verebilen olursa çok sevinirim.

Kız Ayşecikcikcikcikcik, muhabbet kuşum, herkes bana adımla hitap ediyor, sen niye hala resmi resmi konuşuyon datlum??

canım benim....ben adını bilmiyorm ki...burada birçok arkadaşım birbirini çok iyi tanıyor ve isimleriyle hitap ediyor..fakat ben kimsenin adını bilemiyorum..adını bahşeder misin can parem?...:86:bne de adınla hitap ederim..bu benim de çoooooooooooooooook hoşuma gider...

Mrhaba :)) sebze çorbanı hazırladıktan sonra içine devam sütü mamasından 2-3 kaşık atıp öyle dene.eminim o şekilde sevecektir..bazı tariflerde sebze çorbalarına ya maması katılıyor yada 1 çay kaşığı irmik..ama sen mamasını ilave edip dene önce..umarım o şekilde sevmeye başlar :))

Cnm bende sebze çorbasını 2 günlük yapıyorum.zaten ne kadar az yapsamda yarısını anca yiyebiliyor.sonuçta mideleri daha ufacık ve yeni yeni alışıyolar bu tatlara..buzdolabına koyup ertesi gün bi daha veriyorum..yoğurttada aynen.2 günde bir keçi sütüyle yapıp mayalıyorum..

Cnm benim oğlumda yoğurdu sade çok sevmiyo.yiyo ama yüzünü buruştura buruştura..bende içine o gün sıktığım taze meyve suyu (elma veya armut) ondan katıyorum..tat veriyor ve o zaman daha bi güzel yiyor..hatta son zamanlarda yoğurdunu meyve suyuyla biberonda iyice çalkalıyorum ayran gibi oluyor yani.o şekilde biberonla veriyorum..buda benim yöntemim..

Merhabalar ben de ne yedireceğimi bilemiyorum hep pirinç unu elma muz veriyorum zaten emziriyorum arada bebe bisküvisi de veriyorum henüz sebzalere başlamadım nasıl yapılıyorr onu da bilmiyorum????????

Merhaba :)
Ben kahvaltı (devam sütünün içine 4-5 bebe büskivisi+2 çaykaşığı pekmez+tuzsuz peynir veya çökelek katıyorum.bazende devam sütü yerine ıhlamur kullanıyorum.aynı malzemeleri onunla yapıyorum.haa bi de arada yumurtanın sarısını 1 çay kaşığı kadar katıyorum)
Sebze çorbası(kesinlikle mevsim sebzelerinden.yani patates,havuç,brokoli,balkabağı,karnabahar kullanarak.dönüşümlü bu tarz sebzelerle çorba yapıyorum.mesela patates ve havuçla başlamıştım ben.küçük küp şeklinde doğrayıp suda haşlıyosun.ocaktan almaya yakın 1-2 çay kaşığı kadar zeytinyağı katıyorum.sonra suyuyla birlikte blendırdan geçiriyorum.ve çorbamız hazır..dün balkabağını 1 tatlı kaşığı piriçle yaptım.oğlum çok sevdi.mesela brokoliye havuç yakışır.karnabaharada.ve bazen bunların içine pirinç,erişte gibi malzemelerde katabilirsin.tabii 1 tatlı kaşığı kadar.)
meyve suyu(yine mevsim meyvelerinden.ama portakal,mandalina,kivi hariç.birde muz şimdilik yok.çünkü hazmı zor olduğundan kabız yapıyormuş.7.ayda öneriliyo muz.ben şimdilik elmasuyu,havuçsuyu ve armut suyu veriyorum)
yoğurt(2 günde bir mayalıyorum.markette satılan pastörize keçi sütüne mayalıyorum)
gecede ya muhallebi yada tahıllı mama..tabii aralrda anne sütü ve geceleri uyanınca..bol bol da su içiriyorumm.ben doğduğundan beri su verdim oğluma.6 ay su verilmez olayına kesinlikle karşıyım ve katılmıyorum..bunuda belirtmeden geçemiycem..

Merhaba kızlar nasılsınız .benim modem bozuldu bayadır giremiyordum neyseki hallettim.
Biz iyiyiz işte aynı şeyler sadece 1 haftadır gece yarısından sonra sabahın kör vaktine kadar uyku yok anlamadım gitti...

sibeellll havuç suyu kabız yapabiliyormuş annem demişti ondan ben vermiyorum sadece çorbalarda kullanıyorum.
bilginize

merhabalar kkya yeni uye oldum ve bende 9 agustosda anne oldum paylasımlarınızı ılgıyle takıp edıorum

Şekerim Çiğdem benim adım. Sen istediğin gibi Çidoş, pisi filan diyebilirsin. Tercih senin artık...

bende yeni üyelerdenim.bu forumdan çok şey öğrendim.facede katılmak istiyorum ama nasıl olduğunu bilmiyorum.bilen arkadaşlar bize bilgi verirse sevinirim.
merhaba canım.. facede kadınlar kulübü diye arattığında çıkar karşına grup..
ayrıca ağustos anneleri grubumuz güven ortamını oluşturamadığımız için kapandı:2:
paylaşımlarımızı bilgi alışverişlerimizi buradan yapıyoruz..
sevgiler..

Canlar merhaba, artık burdayız, ama eskisi kadar nerde fırsat bulupta girebileceğiz, kızım oyun istiyor, uynaıkken zaten onun zamanından çalmak da istemiyorum. o uyuyunca da yemekti, temzilik falan derken zaman nasıl geçiyor anlamıyorum.
biz de hala ek gıdaya geçmedik, bu hafat meyve sebze filesi alıcam, geçen gün elma cam rendede bi dilim rendeleyip verdim, yedi:) yemeklerden de biz yerken ağzına parmağımla tattırmak için yalatıyorum, çok hevesli görünüyor şu bat 20sine kadar bölde devam dr.umuz ek gıdayı illla 6. ayını doldurıunca geçicez dior, bn de harfiyen olmasa da katılıorum:))

merhaba canım
yeniden hoşgeldiniz buraaya :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…