2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben de sipariş verdim fileden bekliyorum gelmesini heyecanla :)

Hoş bulduk canım:)) ne güzel burdaymışsın sen de:) şimdi mail attım ben de sana :)) bu kadar olur, nasılsınız canım?

evet şimdi gördüm
walla ben hastayım boğazım ağrıyor antibiyotik verdi doktor bir de alerjik astım var ben de baharda başlar normalde,onun da öksürüğü başladı

kızım da annesi gibi alerjik o da gözlerini kaşıyor sürekli

bir de uyanıkken pek emmiyor etrafı izliyor,doktor ek birşey verme dedi,yoksa emmez bırakır dedi,ben de çok istiyorum emmesini o yuzzden ek gıdaya 6 aydan sonra geccicez,tadı guzel şeyler verme dedi doktor ara ara elma vericem

siz de iyiysiniz inş_

çok geçmiş olsun canım sana da...
çok şükür iiz bi, atlattık umarım bi daha da hastalanmayız
ayyy, bizim kızlar alerjik:)) bizimki de gözlerini çok ovuşturuyor alerjik olduğu için düşünmemiştim doğrusu
bizim de gündüz emmelerimiz eskisi gibi değil, gece uyurken çok güzel emiyor, ben de hiç veresim yok başka bişi emsin yeter, ama korkuorum da içten içe ya alışması zor olursa die ama bakalım bir aydan az kaldı...
canım görüşmek üzere ben mutfağa geçeyim artık, öpüorum bal kızınla seni:))

meraba kızlar bu meyve filesi nasıl kullanışlı bişeymi acaba benim pek ilgimi çekmemişti ama tavsiye ediyorsanız alayım bende sanki çok hijyenik değil gibi gelmişti.

slm bende heveslennip aldım meyve filesını ama kızım pek ılgılenmedı wee almıstım fıle kısmı bıraz sert oyuzden meyvenın tadını almak ıcın baya bı caba sarf edıo sonrada sıkılıp atıo

meraba kızlar bu meyve filesi nasıl kullanışlı bişeymi acaba benim pek ilgimi çekmemişti ama tavsiye ediyorsanız alayım bende sanki çok hijyenik değil gibi gelmişti.

meyve filesi nasıl birşey ki?..ben hiç duymadım...benim kuzu kucağımda durmuyor.....cevap veren olursa sonra okurum....

kızlar merhaba!
Umarım herkes iyidir.Biz de kızımla iyiyiz.Bir haftadır meyve püresi ve yoğurda başladık.Aynı zamanda su da vermeye çalışıyorum ama kızım biberonla su içmiyor.Çay kaşığıyla içiyor ama.sizler su olayını nasıl yapıyorsunuz?
Bu arada kızım ne meyve püresini ne de yoğuırdu yalnız yiyor ben de yoğurtla karıştırıp veriyorum.Elma dışında hangi meyveyi vereyim de çok düşünmüştüm.Muz kabızlık yapıyor armut mevsim meyvesi değil, portakal ve mandalina alerji yapıyor diye biliyordum.Doktorumuza sorduk portakal ve mandalinanın tadını bebekler genelde sevmez ama ağer bebeğin severse az miktarlarda dene herhangi bir döküntü kızarıklık yapmazsa gönül rahatlığıyla verebilirsin çok faydalı dedi.benim kızım da mandalinayı yoğurtla karışık çok sevdi.siz de deneyin bebişleriniz sever belki.

kızlar merhaba!
Umarım herkes iyidir.Biz de kızımla iyiyiz.Bir haftadır meyve püresi ve yoğurda başladık.Aynı zamanda su da vermeye çalışıyorum ama kızım biberonla su içmiyor.Çay kaşığıyla içiyor ama.sizler su olayını nasıl yapıyorsunuz?
Bu arada kızım ne meyve püresini ne de yoğuırdu yalnız yiyor ben de yoğurtla karıştırıp veriyorum.Elma dışında hangi meyveyi vereyim de çok düşünmüştüm.Muz kabızlık yapıyor armut mevsim meyvesi değil, portakal ve mandalina alerji yapıyor diye biliyordum.Doktorumuza sorduk portakal ve mandalinanın tadını bebekler genelde sevmez ama ağer bebeğin severse az miktarlarda dene herhangi bir döküntü kızarıklık yapmazsa gönül rahatlığıyla verebilirsin çok faydalı dedi.benim kızım da mandalinayı yoğurtla karışık çok sevdi.siz de deneyin bebişleriniz sever belki.

SELAM şöle bi göz attım yazılanlara bnde suyu kaşıkla verenlerdenim baska türlü içmiyor yoğurt,elma püresi yada muz kesinlikle 1 kasıktan fazla yemek istemiyor hele ki sebze yemeği hiç sevmedi,ek gıdaya gecmede epey zorlanıyoruz...file kullanmıyorum mandalina ucunu ısırıp emdiriyorum portakalıda aynı sekilde evet alerjikler ama doktorumuz kan damlasından sonra mutlaka ikisinden birini vermem gerektiğini söledi hmm birde bizim yediğimiz hersey den fazla faazla versek yicek kndine öz gıdalara karsı galiba

merhaba kızlar bende kasıkla verıyorum suyu baska turlu ıçmıyor o sekılde bıle yarısı agzına yarısını dısarı cıkarıyor ..
meyve sebze fılesını ben kullanıyorum mycey benımkı oğlumun beğendığı yuzunden anlasılıyor ee tabı dıslerınıde kasıyorya pek bı sevdı
hıjyen konusuna gelınce yere falan atıp dusmezse problem yok onun dısında zaten kendımız yıkayıp verıyoruz guzelce ...o meyvesını yerken bızde keyıf yapıyoruz yanında

Bizde de nuby nin meyve filesi var,ben hiç beğenmedim,bir dilim meyve bile sığmıyo içine,küçücük bir şey ancak giriyor,onunda suyu ne kadar çıkarsa o kadar emiyor,anlayacağınız çokda gerekli bir şey gibi gelmiyo bana..
Oğlum sebze çorbasına yavaş yavaş alışmaya başladı,ama geçende az bişe kereviz ekledim,onu hiç sevmedi..kahvaltıyada başladım 3 gündür veriyorum..yavaş yavaş artırarak devam edicez bakalım..
Allah bebişlerimize sağlık versinde,herşey olur..
Oğluşun babannesi geldi bugün 1 hafta kalırlar herhalde,yani bebeğimle ilgilenir bende ev işlerimi hallederim bu süre zarfında..dip köşe temizlik yapayım,fırsat bu fırsat..

Slmlar gece kuşu ben geldim :)
geçmiş olsun...

portakal mandalina gaz yapar bana bile çiğ meyve yasak ama birşey olmuyorsa no problem sanırım.
Şu tatlı erikler vardı yazdan komposto yapıp suyunu ayrı verdim ezdim püre olarak verdim.Kayısı yı kaynatıp komposto yapıp aynı şekilde verilebilir,hem kakası için de iyi :).
ben de aldım meyve emziği el göz koordiyasyonun geliştirmeye yardımcı oluyor ve tabiki kendi yemeği öğrenmesi için hem taze olarak yiyebiliyor, bakalım öreceğiz ne kadar yardımcı olacak bize bizimki biraz sıkıntılı :)

Hangi ürünlerde gdo bulunabilir hangisinde yok yazıyor...
GDO ürünlerden kaçınmanın ipuçları diye aratırsanız karşınıza çıkar site...
burada link ini veremiyorum...

Son düzenleme:
Anneler dikkat! Çocuklarınızı zehirlemeyin... - Gıda Hareketi
yine dedim yine aldım off m...pa almıcam dedim sonra şu 8 tahıllı ballı kahvaltı ya baktım hızlı hızlı aa dedim o gdo lu şeylerden yok.
Hızlı hızlı bakmamın sebebi eşim :
hadi ne 2 saat arkalarına bakıyorsun hepsinin niye tek tek okuyorsun al... işte bi tane
>:S
ve eve gelince yine içeriğine bakınca soya lesitini gördüm tüüüüh içine edeyim sinir oldum yaa.
Dediğim üründe de maşşallah çoğu var öff ne yedricess bu bebişlere ( canım sıkıldı

Son düzenleme:
Merhaba kızlar herkes iyidir umarım...

Sebze yemeyen bebekler için, sebze püresine tatlandırmak amacıyla biraz elma, ya da armut suyu koyun, işe yarayabilir.
Bir de "soya lestini" ile ilgili araştırma yaptım. Fazlasının zararlı olduğu yazıyor. Aksini okuyan varsa bana link atabilir mi??

Tatlım verdiğin linkte korkunç şeyler yazıyor. Doğru demişler demesine ama örneğin kabağı aşılayarak salatalık yapıyorlar. Geçen yaz soyduğum salatalık kabak gibi elimi yapış yapış yaptı, hem de kokusuzdu. Bu ülkede herşeyin genleriyle oynanıyor ne yazık ki. Sadece hazır mamalar değil, sebzelerimiz de tehlike altında.

selam güzel anneler ve bebişleri nasılsınız bakalım
benim kızımda tam tersine meyveyi severek yemiyo zorla yediriyorum sevmiycekmi ne :26: diğerlerini severek yiyo ama meyve için aynısını söyliyemiycem
şimdi uyuyoda ben bi sizlere bakim dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…