2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

çiğdemcim sabahtan beri bende bu konu hakkında netten bakıyorum pek bişi göremedim şu dikkatimi çekti '
'Beyin fonsiyonunu güçlendirici özelliktedir. Soya lesitindeki kolin sinir hücreleri arası iletiminde görev alarak hafıza için yararlı etki oluşturur''

Canım hoşgeldin. Benimki bayılıyor meyveye. Hem püre yapıp veriyorum, hem de kavanoz mamalarından kullanıyorum bayıla bayıla yiyor.

ben havuç püresi yaptığım da elma koymuştum evet işe yaradı.
şu gdo suz soya lesitini de varmış sanırım ama tek satılıyor.

ayy gerçekten mi???
off evet yaa üzülüyorum mevsimi olmayan meyve sebze almamaya çalışıyoruz ama mevsmi olanlarda böyle.Allah bunları ıslah etsin.Köyde oturuyoruz ama pazarda satılan fideler bile hormonlu garipler bahçeye de eksek fayda yok.
ben elimden geldiğince ne kadar uzak durabilirsem durucam bebeğim konusunda bi marka var artık karar verdim onu kullanıcam

Evet ben de öyle şeyler buldum.Hatta marankide bile kötü birşey yazmıyor nedense. GDO bir yana, gerçek ve asıl tehlike BPA'dır ona dikkat etmek gerek asıl.

ben havuç püresi yaptığım da elma koymuştum evet işe yaradı.
şu gdo suz soya lesitini de varmış sanırım ama tek satılıyor.

Evet işe yarar, malum 1 yaşından önce sofra şekeri yasak ve tabi ki tuz yasak. Sofra şekeri koyamıyorsak, meyve şekeri koyarız değil mi??
Nasıl yani, soya lestini mi satılıyor??

Organik dediklerinde de tohumlarını aşılıyorlar işte. Hangi marka Hipp mi??

hoşbulduk cnm bende püre yapıp veriyorum ama zor yiyo bakalım belki düzelir bu konuda bende pes etmiycam ısarala deniycem hep

Dur kavanoz pürede yazanlara bakim, öyle rendele ver belki yer benimki gibi...

Püreler: Şeftali,, elma, kayısı. Biraz da pirinç unu (sanırım cırcır olmasın diye). Kayda değer birşey yok başka. Sen de şeftali ve kayısı olmadığına göre, muz, elma ve armut karıştırıp dene istersen.

ben de mevsim meyvesi oolmayanalrdan alıyorum şeftali felan bir de içinde muz olanlardan
evde muz vermiyorum zaten kabız diye.

Nasıl bildim tahmin et, ben de alacaktım çünkü...
organik yulaflısını tavsiye ederim :))
şu bebe bis. de kansorejen olayı varya yüksek derecede kızartılıyor diye
ben de bu sabah bu yulaflıdan yaptım sütle içine peynir pekmez koydum süper oldu

kızım uynadı şimdi kendi kendine konuşuyo çenesi düştü yine
ben birazdan mızmızlanınca kaçarım artık

Oh bir de biberon ısıtıcısında hafif ısıtıyorum bayıla bayıla yiyor. Alırım canım söylediğini. Ben de kahvaltısına bebek bisküvisi yerine hazır kahvaltı koyuyorum; suya bastırılmış peynir+pekmez+gün aşırı yumurta+hazır kahvaltı... Ihlamur suyuyla ıslatıp veriyorum hapur hupur yiyor maşallah. Bir de gece mamasından fayda gördüm, aptamilin, 1 kaseyle 7 saat uyudu.

ohhh maşallah cnm 7 saat uyudu hee akşam kaçta yatıyo bebişleriniz benim kızımda artık az kalkmaya başladı geceleri maşallah diyim de ben akşamları yatmadan muhallebi yapıyorum piriç unu irmik bide pekmez katıp veriyorum sonrada emiyo ve uyuyo
çiğdemcim sen artık emzirmiyomusun sütün nasıl

yulaf çok yararlıymış hülya da kulanıyordu biz de beğendik.
biz daha 6 ayı doldurmadık aldım şu 8 tahıllı ballıdan dedm yaa dün işte ama açmadım 10 gün kadar kaldı bakalım.
ama yine sıkı bir kahvaltı tarifi bulmam lazım
muhallebiyi de birgün başka birgün başka veriyorum dönüşümlü sıkılmasın diye.
Neyse benim oğlan durmuyor görüşürüz :)

Merhaba anneler nasılsınız?
Bebişler nasıl?
Biz oğlumla ok iyiyiz.
Ne güzel buraları böyle kalabalık görmek?

Canım benim artık hiç sütüm yok. Formül süt kullanıyorum. Oğlum da en geç 10 buçukta yatıyor. Ben geceleri tatlı birşeyler vermiyorum, enerji yapıp uykusunu kaçırır çünkü. Gece mamasından 1 saat sonra sütünü verip uyutuyorum, tok yatıyor uyanmıyor sabaha kadar. Birazdan da öğlen uykusu yapacağız sütümüzü içelim önce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…