2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

masallah barekallah rabbım korusun ne yedırosun canım yaaaaaaa

8 buçuk kiloyken memeyi bıraktı. 9 kiloyken de sütüm kesildi. Formül süt ve mama programımız var. Çok hızlı büyüdükleri için doyurmak kolay olmuyor haliyle. Çok yedirmesem de, reddedene kadar yediriyorum...

Merhaba ek gıdalara başladınızmı.benim bebeğim 5 ay 9 günlük.6 ayın bitiminde başlamayı düşünüyorum ama neler versem nasıl versem bilemiyorum.

Merhaba ek gıdalara başladınızmı.benim bebeğim 5 ay 9 günlük.6 ayın bitiminde başlamayı düşünüyorum ama neler versem nasıl versem bilemiyorum.

Ben 5 aylikken başladım. Bı arkadasım 6 aylikken ilkkez verdi annesutunun dısında birseyler cocuk reddediyo. Korktum onun gibi olur diye verdim. Gerçi bizdeki babalar kendileri ne yiyorsa oğlumun agzinada veriyolar..

ben 5 aylikken başladım. Bı arkadasım 6 aylikken ilkkez verdi annesutunun dısında birseyler cocuk reddediyo. Korktum onun gibi olur diye verdim. Gerçi bizdeki babalar kendileri ne yiyorsa oğlumun agzinada veriyolar..

bende ufak ufak veriyorum.ama sadece tattırıyorum alıyor.benim ikiz çocuklarım var onları emzirememiştim[tam anlamıyla]4.5 ay mamyla karışık emmişlerdi.o yüzden bunu herkesin yaptığı gibi 6 ay sadece emzirmek istiyorum.zaten şurda 20 gün falan kaldı.ama ne versem bilemiyorum.ilk önce.birde korkuyorum birşeyler verince emmeyi bırakırmı................

anne sutune duskun bebekler ıcın 6.ay gec olabılıo (istisnalar dısında)meyve suyu yogurt meyve puresı ıle baslayın bence farklı tadlarla damak zevkı olussun

merhaba anneler bende ek besinler 5. ayın başlarında başladım 1hafta sonra baktım emmek istemiyo kestim hemen şuan tekrar başladım akşamları kaşık maması bisküvi katarak bazen çorba bazen yoğurt veriyorum sabahlarıda bıldırcın yumurtası peynir pekmez falan yediriyorum ara öğünlerde muz elma kiv püreleri veriyorum yalnız ayrı ayrı karıştırarak değil

bende 4.5 aylıkken ek gıdaları sadece parmakla tattırdım. 5. ayda düzenli olarak sebze çorbası, meyve, yoğurt, muhallebi vermeye başladım... bencede ek gıdalara geç başlamamak gerek, alışması zor olabiliyor
gece karnını doyurup uyuttuğum halde çok sık uyanıyor. geceleri sadece meme veriyorum, azıcık emsede rahatlıyor...

bu aralar hepimizin aklında ek gıdalar olduğu için hep ek gıdaları yazıyoruz, bebekleriniz neleri yapabiliyor.
benim bebiş kişileri ayırt etmeye başladı önceden herkesin kucağına giderken şimdi canının istediğinine gidiyor. henüz oturtmaya başlamadım doktorumuzda 6.ayda destekli oturmaya başlayacak dedi. kendisi çok çaba sarfediyor ben oturtmak istediğimde ayağa kalkmaya çalışıyor, çok güzel yuvarlanıyor (en büyük başarısı), ben konuşmadığım zamanlarda kızım sürekli kendi kendine konuşuyor
müzik dinlemeyi çok seviyor özellikle ferhat göçer ''üzüm '' şarkısını seviyor..

Benim oğlumda insanları ayırt ediyor.10 gün önce memleketten annemler geldi kıyametler koptu.yüzlerine bakıp bakıp ağladı.beni çok iyi tanıyor.sesimi bile duyunca dönüp bakıp ağlıyor onun kucağıma almam için.dönüyor.oturmak istiyor.hatta ayağa kalkmak istiyor.birde televizyon vede bilgisayar çok dikkatini çekiyor. birşey soracağım yürüteçe koymak konusunda ne düşünüyorsunuz.benim iki kızım daha var onları 7 aylıkken koymuştum bir sakıncası olmadı .ama yinede düşünüyorum.

anakucağındayken ters dönüyo aşağı iniyo
odanın ortasına yatıdığım zaman döne dönde diğer uca kadar gidiyo
emcek emmeye başladı
babasını görünce çıldırıyo
dayısını ve babasını çok özlüyo onlar kucağına aldığı zaman başını omuzlarına koyuyo ve kokluyo
artık yabancıları tanıyo ona ilgi göstermeyenlere pas vermiyo
sıvı birşeyler versem bile ağzını geviş getirtiyo
tek başına uyuyabiliyo
adım atabiliyo ayaklarının üstüne bastırdığımızda
daha aklıma geldikçe yazarım

çok tatlılar ya... iyiki varlar

bu konuda çok görüş var ama ben koymayı düşünüyorum.kısa süreli olarak, hem biz rahatlarız hem bebişlerin çok hoşuna gidiyor...

senin ikizlerin var demek, ikiside erkek mi, allah bağışlasın, bakması zor ama çok seviliyor işte.

evet canım ikiz kızlarım var.birde 5.5 aylık bir oğlum.kızları büyüttüm zor oldu ama.şimdi tek çocuk kızlarda yetişemiyordum.buna daha özen göstermeye çalışıyorum...................

bu konuda çok görüş var ama ben koymayı düşünüyorum.kısa süreli olarak, hem biz rahatlarız hem bebişlerin çok hoşuna gidiyor...

bende düşünüyorum.oğlumu çabuk yürüteceğinden değil biraz eğlence olsun ona.biraz benide rahatlatır.ama zarar verebileceğini düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…