2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

MErhaba herkese,
Uzun zamandır bu başlık pek revaçta değildi, sanırım herkes benim gibi fırsat bulamıyordu.
Benim de bebeğim pazar günü altıncı ayını bitrecek.
Desteksiz oturabiliyor, çok uzun süre değil ama. Ayakta durmaya ve bağırmaya bayılıyor.
Bir de özellikle akşam eve ilk girdiğimde ısırmaya bayılıyor, iki tane dişi çıktı, dişlerinin havasını atıyor bize beyefendi.
İştahı yerinde bir çocuk. Kahvaltı, meyve, yoğurt yiyor. Sebze çorbasını hiç sevmediği için bazı sebze yemeklerini salçasız ve tuzsuz yapıp ona d a yediriyoruz. Haftada bir iki gün de formül süt ile muhallebi veriyoruz.
Bu arada ben işe başladım, işyerinde iki kez süt sağıyorum, ertesi gün iki ya da üç öğün de o sütü içiyor.
Pazartesi kontrolümüz var; boyunu kilosunu o zaman yazarım.
Hayat onunla çok güzel. Akşama kadar kokusuna hasretim. Ama akşamları herşeyi bir kenara bırakıp onunla vakit geçiriyorum. Gün içinde de anneanne ve dedesi ile güzel vakit geçiriyorlar.
Sizlerde de herşey yolundadır umarım.
Herkese bebeğiyle çok mutlu günler dilerim.

sağlıklı olsunlarda kuzucuklar etraftakıler çok bilio herkes çoçuk farklı ayy bn biyere gutmek istemıyorum insan tamasada canını sıkıyo yanı ne kadar zayıf ac bu çoçuk ac eskıden bu kadar bolluk nerde ne versek yerlerdı bir suru soylem birsuru

evet canım öyle.sanki biz bilmiyoruz.her çouğun bir huyu bir düzeni vede alışkanlıkları var.ama herkes birşey söylüyor.zayıf olur bu çocuk gelişmiyor.kilolu olur ay bu çocuk obez olur.bir bebek her ay alması kadr kilo alıyor vede boyu uzuyorsa problem yok.ama kimseye anlatılmıyor..................

arkadaşlar kılo konusunda benımkı 4.aydan berı kılo almıyo 2750 doğdu 6 kıloda kaldı denemedığim almaığım mama kalmadıgitmediğim dr prfsre gtryoruz şimdi bakalım bu sefer ne oldu ben zaten hiçbiyere cıkmıyorum eve odaklandım mama yapıp pure yapıp dokmekten bi hal oldum hep bnı emmek istyo oda yetmıo gecelerı bile biberonu bıraz alıyo daha istemıo basıyo çığlığı benı emmek için

Sıkma canını diş sıkıntısı bazen çok erken başlayabiliyor. Sonuçta daha önce anlattıklarına dayanarak gelişiminin çok iyi olduğu belli. Tek başına oturabiliyor demişsin. Önemli olan bu tür şeyler.

olabilir benı ısrmak için can atyo bide sacımı yakaladıysa bıraktırbılene aşk olsun

Öyle anlarda alıp geri içine sokmak istiyor insan değil mi? Ben de akşamları kapıdan girince heryerimi ısırmaya, yalamaya, öpmeye bayılıyor. Ben eriyorum o an. Sanki göğüs kafesimi açıp içine kaysam rahat edeceğim gibi...

Çok geçmiş olsun. Sonucu bize de haber ver lütfen.
neden ıhlamur.doktor tavsiyesimi kendi fikrinizmi.ben ek gıdalara başlamadımda.fikir alma açısından sordum................

Özellikle bir sebebi yok. Aklıma geldi. Kontrollerimiz esnasında onaylattım. Ama yumurta sarısının önce çeyreğini veriyorsun unutma. Yavaş yavaş arttırıyorsun miktarı.

benim kızımda haftaya pazar 6. ayına girecek, örümcek içine koymayı düşünüyorum, artık yatmak, yere bırakılmak istemiyor çok sıkıldı sürekli kucakta olmak, ayakta kalmak istiyor.

bence de canım her çocuk farklı doktoru normal diyorsa bence sorun etme.. herkesin herkonuda bir fikri oluyor. bebek büyütürken herkes birşeyler diyor. benimki fazla kilo aldı ben sıkıntı ettim doktor olabilir obez sayılmaz dedi. her çocuğun gelişimi farklı olabilir.

Son düzenleme:
neden ıhlamur.doktor tavsiyesimi kendi fikrinizmi.ben ek gıdalara başlamadımda.fikir alma açısından sordum................

İçine devam maması koyarsak onun içindeki kalsiyum demiri öldürür. Oysa ıhlamurdaki c vitamini demirin emilimini kolaylaştırır.

peki doymamasının bir nedeni varmı.doktorunuza danıştınızmı.......................

Arkadaşlar bilir, benim bebeğim doğuştan boğazlıdır. Emerken tam 1 saat cok cok emerdi beni. Ondan tombuldu, hala tombul ya...

Canım inşallah prensesimin bir şeyi yoktur. Güzel haberlerini bekliyoruz. Dualarım seninle.

aklıma gelmişken söyliyeyim örümcek dediğiniz yürüteç sanırım bizim dr kesinlikle kullanmıyoruz dedi daha biz sormadan sadece odasına girdiğimiz de bende almayı düşünmediğimden nedenini sormadım ama aklınızda olsun bence bi araştırıp öyle kullanın

Ben de kullanmaya pek gönüllü değilim. Yürüteç bebeğin yürümesini kolaylaştıracağına zorlaştırabilirmiş de. Çünkü bebek yürüteçte bacak kaslarını kullanır, kalça kaslarını kullanamaz. Oysa yürüyebilmesi için, iki tarafa da ihitiyacı var.

benim iki kızım daha var onlarıda yürüteçe koymuştum.şimdi 6 yaşındalar bir problem teşkil etmedi................

hepinize desteğiniz için teşekkür ederim çok şükür bişey çıkmadı önemli bişey değil dedi dr. sonuca göre zaten ultrasonla bakan dr.da daha bakmadan önemli bişeye benzemiyo ama yine her ihtimale karşı bakılsın diye istenmiştir dedi ama yinede her ay bakıp eliyle kontrol edicem dedi drmuz
bakalım bizde kahvaltıya başlıycaz yarın sabah tarhana çorbası dolma içklerinden tuzsuz olamk şartıyla tattır dedi zaten ben kızıma çoğu şeyden azcık azcık veriyorum tadını bilsin diye

gözünüz aydn.çok geçmiş olsun.

geçmiş olsun, Allah başka sıkıntı vermesin

Çok geçmiş olsun canım, gözün aydın olsun mu demeliyim yoksa? Herşeyin yolunda olmasına çok sevindim.
Benim oğlan ev tarhanasını hiç sevmedi. Hep sebze istiyor. Dedesi milupanın tavuklu sebze çorbasını almış, 6. aydan itibarenmiş. Bakalım onu deneyeceğim bugün, inşallah yer. Ya kızlar birşey sorayım aklıma gelmişken; aranızda doğumdan sonra kemikleri büyüyen-genişleyen var mı? 51.8kg geliyorum tartıda ama ne pantolonlarım oluyor, ne yüzüklerim. Haydi kalçam genişledi onu anladım, ya ayaklarıma ne demeli? 35 numara ayaklarım 37 oldu?

bez önlük kullanıyorum...bağcıklarını çok gevşek bırakmama rağmen boğazı kızardı yara oldu....kaç gündür kızarık ..geçer dedim geçmedi...ne yapmam gerek?...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…