merhaba valla kahvaltı olarak azar azar yumurta sarısı beyaz peynir 1 iki cici bebe ve süt (inek sütü değil)karıştırıp verilebilir.internette okuduğum kadarıyla.ama malesef benim oğluma eşim baktığı için yediremiyo devam sütü veriyo.
bende pirinçunu maması yapıyorum ona katıyorum.dokunma dokunmadı hatta sevdi diyebilirim de ama ağır gelir denilince bıraktım.
[ı]
bana doktorumuz: Pirinç unu verme, besleyiciliği yok, yalnızca şişirir ve kabız yapar dedi. O yüzden hiç vermedim.[/ı]
ne kadarlıkki oğlun.klsik olacak ama doktora gösterdinmi.:44:
6 aylık daha önce götürdüm ama hiçbirşeyi yok şımarık sadece dedi. Ama ölmek uzereyim uykusuzluktan , sinirlerim altüst oldu. Her gecen gün daha fena oluyo:95:
e onun yerine veriyosun NE canım.ben içine meyve falan katıp veriyorum.çorba falan yaptım ama sevmedi yemedi.mecbur devam sütü ve pirinçunu falan veriyorum.
allah allah 6 aylık normalde düzenli olması lazım.allah yardımcın olsun.
6 aylık daha önce götürdüm ama hiçbirşeyi yok şımarık sadece dedi. Ama ölmek uzereyim uykusuzluktan , sinirlerim altüst oldu. Her gecen gün daha fena oluyo:95:
Canım seni çok iyi anlıyorum, benimki daha da beter, bir de şarkı istiyor. Ben onu doğduğundan beri öğle uykusu yaptırıyorum biraz dinlenme fırsatım oluyor. Bunun için iki şeyi muhakkak yerine getirmem gerekiyor: 1- sıkı sıkı doyuyorum karnını, 2- beşiğinin yanında sallıyorum, dalınca hoop ağzında emziği ile yatağına atıyorum. 3-4 saat uyuyor öylece.
Şimdiye kadar 3-4 saat uyuduğu görülmedi oğlumun. Benimkide e eee yada pispis dememi istiyo. Bı defa hastalandı Kayinvaldem geldi ona alıştırdı. Banyodan sonra bile uyumuyo.
Benimkini de babaannesi alıştırdı maalesef. Sen onu iyice doyur, salla yatır beşiğine. Kalkınca yine salla yatır beşiğine. Yakında alışır.
Canım işim vardı cevap yazamadım, şimdi yazayım.
Sabah kahvaltı yapıyoruz onu anlatmıştım zaten. Öğleye doğru meyve püremiz var, biraz da biberon sütü veriyorum. Öğlen sebze püresi + süt. İkindi yalnızca süt. Akşam süt+gece maması. Gece uyandığında da süt veriyorum. Sebzeleri yemediyse içine elma suyu koy azıcık, meyve şekeri yemesi için teşvik edebilir. İlk zamanlar benimki de yememişti, nasıl püskürtürdü anlatamam. Azıcık azıcık alıştırdım. Sabahları pirinç unu yerine hazır kahvaltılardan verebilirsin.
maşallah.benim oğlumu babası baktığı için ancak akşam eve gidince çorba falan yapıp yedirebiliyorum.uyku düzenide bazen 12 bazen 11 bucuk bazen 1e kadar uyuyup uyanıyo ondan sonrada derin uykuya dalıyo.
merhaba,
benim oğlum da 6 aylık oldu artık. çalışmaya başladığım için ani geçiş olmasın diye 4. Ayı doldurunca meyve ile başladık ek besinlere.
Sabah kalkınca beni emiyor, ben evden çıktıktan sonra anneannesi ile kahveltı ediyor.
Tuzsuz peynir, yumurta sarısı, pekmez ve ıhlamur ya da ya da yarım fincan meyve suyu. (evde sıkılmış.)
kahvaltıdan sonra biraz oyun.
Saat 10 gibi benim bıraktığım anne sütü ve uyku.
Uyanınca meyve. (meyveyi püresiyle yiyor, suyunu ayırmadan. Bazen bebe bisküvisi ekliyoruz.)
biraz daha oyun.
Saat 13 gibi tekrar bıraktığım anne sütü ve uyku.
Uyanınca ev yapımı yoğurt.
Saat 4 gibi bazen formül süt (çünkü ancak iki biberon sağabiliyorum).
Saat 17.30 gibi ben evde oluyorum, yemek saatine kadar beni bir veya iki kez canı çok meme çekmişse üç kez emiyor. Biraz kestiriyor, tam bir uyku denemez.
19.30 gibi akşam yemeğinde bizimle birlikte sebze yiyor. (sebze çorbasına kesinlikle alışmadı, sebzeleri çok az zeytinyağında soteliyorum, çok pişirmeden, tuzsuz ve salçasız. ıspanak gibi zaten bizim de salçasız pişirdiğimiz sebze varsa ona tuzsuz ayırıyoruz ondan yiyor.)
21'e kadar babasıyla oynuyor, banyo yapıyor. Sonra da beni iyice emip gece uykusuna yatıyor.
Tabi biraz daha büyüynce gece uynamaya başlarsa yatmadan önce muhallebi ya da kaşık maması takviyesi yaparız. Yediklerini giderek çeşitlendiriyoruz. Bu hafta sebzesine kıyma koymaya başladık.
Böyle bir düzen kurdu oğlum, bizi çok uğraştırmadı. Düzeni seven bir bebek.
Ben evdeyken gündüz uykusu sorunu vardı, uyanıpğ uynaıp emmek isterdi 15 dakikada bir. şimdi anneannesi onu da düzene soktu.
Herkesin bebeğine sağlık ve kocaman gülücükler dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?