2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

maşallah.benim oğlumu babası baktığı için ancak akşam eve gidince çorba falan yapıp yedirebiliyorum.uyku düzenide bazen 12 bazen 11 bucuk bazen 1e kadar uyuyup uyanıyo ondan sonrada derin uykuya dalıyo.

canım eşiN mi bakıyor oğluna?şaşırdım açıkcası.benim eşim 5 dk zor tutuyor valla.ne yapacağını bilemiyor.oğlumda sağolsun kıpır kıpır durmaz yerinde.hayatta bakamaz babası keşkeeeee bakabilse.bütün gün de deil akşamları yarım saat ilgilense yeter bana.
 
Son düzenleme:

evet eşim bakıyo hoş kilosu falanda gayet iyi oğlumun ama istiyorumki çorbalara sebzeye alıştırayım.onuda ben akşamları yapmaya çalışıyorum.yinede az yo kadetmedik.ben çalışıyorum eşim şuan çalışmıyor.o yüzden eşim bakıyo.akşamlarıda o uyutur.gece biberon yiyecekse o verir beni uyandırmaz.emeceği zaman uyanıyorum zaten.canım bişy daha soracam sütün gelmesi için bol su iç diyolar.senin yaptığın özel bişey varmı.bebeğin 6 aylık hala sağıp bırakabiliyomusun.ben işe başlayınca epey azaldı.
 
maşallah.benim oğlumu babası baktığı için ancak akşam eve gidince çorba falan yapıp yedirebiliyorum.uyku düzenide bazen 12 bazen 11 bucuk bazen 1e kadar uyuyup uyanıyo ondan sonrada derin uykuya dalıyo.

Maşallah senin oğluna da. Babasının bakması çok güzel, için rahattır, şanslısınız. Eşim yoğurt verebilir aslında bir de sebzeyi ıspanak koymazsan akşamdan yapıp ertesi güne bırakabilirsin.
 

Fırsatın varsa işyerinde sağ. Azalmasını engellersin, ertesi güne de bol süt olur.
 

EVET GERÇEKTEN O KONUDA ÇOK ŞÜKÜR ŞANSLIYIM.BAZEN TAKILIYORUM HİÇ İŞ ARAMA SEN BANA ENESE LAZIMSIN.EVE GİDİNCE EV TERTEMİZ SÜPÜRÜLMÜŞ SİLİNMİŞ.TERTİPLİ DÜZENLİ.AMA TABİ O SIKILIYO İŞ BULAMIYORUM DİYE.BİDE FAKÜLTE MEZUNU.EVET GEÇEN PATATES HAVUÇ AZDA PIARASA İLE ÇORBA YAPTIM YAPTIĞIM AKŞAM FENA YEMEDİ ERTESİ GÜN ISITIP VERDİM HEP PÜSKÜRTTÜ TOSBAACIK
 
iş yerinde sağamadım hoş şuan sağacak kadar yokki.

Anladım, sağabilsen iyi olurdu ama dert etme. Benim bebeğim ilk ay az kilo almıştı, doktor "biraz daha deneyelim, gene az olursa kilosu mama takviyesi yaparız. MAmadan korkma, tabi ki anne sütü çok önemli ama bebek günde bir öğün bile anne sütü alabilse gerekli olanı alır ondan." demişti. Sen akşam bol bol emzirirsin o zaman. O da yeter.
Çorbayı benimki de yemiyor. Sıpaya soteleyip veriyorum. Doktora sordum "Olur tabi" dedi. Kızartma olmadıktan ve içine salça tuz koymadıktan sonra.
 

canım ben çalışmıyorum ev hanımıyım Yani eşim işim olsada alıp oyalamaz beslemek nerdeeeeee Benim sevgili oğlum 3 aylıkken falan emmeyi bıraktı ben de pompa aldım.ama emmediği için ev işlerinden fırsat bulup çok düzenli sağamadım.şimdi günde 2-3 kere sağıyorum.çerez niyetine içiyor işte.ama emmesi en öenmli sütün kaynağı bunu bil.tatlı sıvılar ve su çok önemli.soğan,bulgur,rezene,dereotu...inş istediğin kadar emzirebilirsin.
 
ayh kızlarrr ölüyorum ben oğluşa oda takımı aldık pazar günü dün getirip kurdular geç kurduklarından hiç ellemedim bugün bi giriştim yerlerini değiştim düzenli yerlere sabitlememişler çünki odayı sil süpür dolapların içini sil kıyafetleri yerleştir tabi bu arada kayra uyanıp durdu şu saat oldu daha heryer her yerde sırtımın ağrısından duramıyorummutfakta kahvaltı bulaşığı yatak odası dağınık çamaşır yıkamıştım onlar banyoda makinada yenileri yıkanıyor çok işim var çoooookkkkkk
 

hem güle güle kullanın hem de kolay gelsin...ben o işi hamileyken koca karnımla temmuz sıcağında yapmıştım...
 

ilgin alakan için çok çok teşekkür ederim.içimi rahatlattın.bende isterdim oğlum en az 6 ay emsin.ama olmadı 4. ayında ek gıdalara başlamak zorunda kaldık.şimdi işten geldiğimde ve gece emiyo yine.dilerim dediğin gibi aldığını alıyordur.
 

Ek gıdalara ben de 4. ay bitince başladım. Ani geçişte sersemlemesin diye doktorun da tavsiyesiyle. Tabi ki aslolan anne sütü ama 6 ay hiç deneme alıştırma yapmadan 6. ay bitince birden 3 öğüne geçmek şaşırtıyor çocukları. Hatta sağlık ocağındaki aile hekimi karşı çıkmıştı, o yüzden kendi doktorumuzla tekrar konuştum. Bana "aslolan tabi anne sütü ama 6 ay hiç kaşıkla tanışmamış çocuk birden ek gıdaya geçerse alışmakta çok zorlanır ve kilo kayıpları ve ek besinleri reddetme çok sık yaşanıyor. Bizim 6. ay dolana kadar amacımız ek besinle doyurmak değil kaşık alıştırması yapmak, bir öğün meyve ile başlamanın hiçbir sakıncası yok" demişti. Ben de sitede ve arkadaşlarımda dediği örnekleri birebir gördüm. İlk başlarken zaten çeyrek elma ile başladık, o hiçbir şekilde engel olmadı yeterince beni emmesine. Zamanla artırdık, yoğurda geçtik, sebze çorbasına geçtik. Hala beni dolu dolu emiyor ama o kaşık alıştırmaları sayesinde hiç zorluk çekmeden ek gıdaya geçtik.
Sen de gece ve işten gelince emzirmeye devam et. Haftasonları daha sık emzir. O alır alacağını.
 
kızlar dualarınızı bekliyorum...3.5 yaşındaki yeğenim şu an bademcik ameliyatı oluyor.çok moralim bozuk yavrum narkoz aldı uyanınca ağrısı acısı olacak.inş sonrasında çabuk iyileşir bir daha sorun yaşamazda çektiklerine değer.en çok üzüldüğüm ise yanında olamamam.oğlum daha çok küçük hastaneye götüremem.bu gece çıkarsa yarın görmeye giderim inş.allah ım sen koru sana emanet.
 

tamam canım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…