2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

E aç uyanıyordur bebecik. Sabredemiyordur. Uyanınca önce emzirin, kahvaltısını bir iki saat sonra yaptırın. Hem o sabah bol sütü doya doya içsin o açlıkla.

günaydınnn nasılsınız kızımı uyutmuşken bi bakim dedim dün o kadar huysuzduki kafayı yiycektim nerdeyse herşeye ağlayıp durdu uyandi bile gerçi uyumamış herlde dünde böyle yapıp durdu yaa
kızlar bebişleriniz sizin odanızdamı yatıyo daha biz dün akşam kızımı odasında uyuttuk ama 2-3 akşam bende yanında yatıcam sonrasında o odasında yatcak bende odama geçicem çünkü artık bizim odamızdaki sepet küçük gelmeye başladı rahat edemiyo ondan dolayı artık ayırcaz yanımızdan

Günaydın kuşumm. Benim oğlum da çoğunlukla huysuz. Yemek yedirmeye çalışıyorum. Tıkıyorum kaşığı ağzına, dakikalarca yutmuyor, bekliyor ağzı dolu ve açık. Deli oluyorum ne yapayım? Ya bir de bu oğlan 2-3 gecedir hiç uyanmıyor, çok mu yorgun, acıkmıyor mu bilmiyorum. Gece kalkabilsem, onu da kaldıracağım ama... Gece 11 de yatıp, sabah 8 de uyanıyor. Normal mi ki bu?

günaydın herkese bugün zombi gibiyim ben kayra gece beni haşat etti 12de uyuttum her 15dk bir kalktı uyanmak zoruma gitmiyoda tam dalıyorum basıyor çığlığı emiziryorum dalıyo tekrar basıyo çığlığı offfff kafam kazaan gibi tutamıyorum uykusuzluk çok kötü hiç böyle yapmazdı şu bi kaç gündüür böyle bunları yazarken ellerim titriyo çok yorgunum sinir var
meralcim ben odasmızı ayırdım sadece 2 hafta sürdü uyanmaları sıklaştı anladı galiba geri alddık yanımıza uyku düzeni olmadan ayırmayı düşünmüyorum bizim için zor oluyor

çiğdemcim ne güzel işte deliksiz uyuyo acıksa mutlaka uyanır ben ne zaman uycam acaba deliksiz yaaa hasret kaldım uykuya gerçi sağolsun kızımda çok fazla kalkmıyo ama yinede insanın uykusu bölünüyo

bende deniycem bakalım zeynepcim ama ben mecburum çünkü sepete sığmıyo karyolasınıda bizim odaya getiremem o kadar yer yok malesef neyse deneyip görcez bakalım benim kızım napcak

canım keşke alışsalar iki taraf içinde çok iyi olur ama boddiler çok seviyolar bizi ayrılmaya tahammüleri yok

Bence iyi yapmışsınız.
Ben 2 aylıkken ayırdım bebeğimin odasını. Odasına geçmeden önce bir iki hafta odasında gündüz oynadık, yatırdım. Odasını tanımasını sağladım. İlk ayırdığım hafta saatimi saat başına kurdum, saat başı başına gittim. Zaten saat başı uyanıp uykum hafiflettiiğim için de o her uyandığında daha gözlerini açmadan bebefondan sesini duyup yanına koştum. Sonra uyanmalarımın arasını açtım. Ama hala her uyandığında dönme neredeyse dönme sesini duyar duymaz koşuyorum. Yani her istediğinde yanına olarak bana güvenini sağlıyorum, kendi başına uyumasını sağlayarak kendisine güvenini kazanmasına yardımcı oluyorum.
Bence çok uzatmadan ayırmak lazım. Bebeğin kendi başına uyuyabilmesi çok öenmli. Hem anne babanın özel ilişkisine şahit olması doğru değil. Bence tabi.
E bunun için de ilk başlarda ben çok zroluk çektim. Ama bebeğim anne babdan ayrı yatmaya başlama seramonisi yaşamayacak, o zorluğu çekmeyecek.

Ya benim oğlum da sebze ve kıyma yemiyor. Varsa yoksa yoğurt ve meyve. Gnüde beş öğün meyve versem yer. Ama sebze verince mama sandalyesinde ayılıyor bayılıyor, kafasını çeviriyor, oyun yapıyor. Ben de yoğurdun içine karıştırıp veriyorum. Gerçi onu da anlıyor ama eh işte yiyor. Ama öyle olunca da sebze, et ve yoğurdu tek öğünde almış oluyor. akşam öğününe mecburen muhallebi ya da mama yiyor ya da çorba.
Bebeğinin 11'den sekize kadar uyuması da çok güzel. Sütün yağlanmıştır, benim bebeğim ilk kesintisiz uyumaya başladığında doktor sütümün kalitesinin bebeğin ihtiyacına göre arttığını, o yüzden deliksiz uyuduğunu söylemişti. Sakın emzirmek için uyandırmak gibi bir fazntezin olmaısn acıkan bebek uyanır zaten demişti. Benim bebeğim de akşam 9-10 gibi yatıyor sabah 6.30'ta kalkıyor. İçinde çalar saat var sanırım. :))

çiğdemcim ne güzel işte deliksiz uyuyo acıksa mutlaka uyanır ben ne zaman uycam acaba deliksiz yaaa hasret kaldım uykuya gerçi sağolsun kızımda çok fazla kalkmıyo ama yinede insanın uykusu bölünüyo

Yatmadan önce kaşık maması ya da devam sütü takviyesi yapın biraz. Artık ihtiyaçları çok fazla bebeişlerin. Süt sabaha kadar idare etmiyordur.

Yatmadan önce kaşık maması ya da devam sütü takviyesi yapın biraz. Artık ihtiyaçları çok fazla bebeişlerin. Süt sabaha kadar idare etmiyordur.

evet cnm bende senin gibi düşünüyorum odaları ayırma konusunda bakalım bizde deneyip görcez
cnm yatmadan kaşık maması yiyo zaten uyumadanda emiyo akşamları 20.30 gibi yatıyo ama sanırım benimki meme bağımlısı yinede geceleri kalkıyo anlamıyorum yani bende

Kıyamam ya, geçen hafta benimki de öyleydi. Bu hafta coştu, bütün gece aralıksız uyuyor. Öğlen uyuyunca sen de uyu bari ne diyeyim. Diş falan çıkarıyorsa, gece tutarmış diş ağrısı, ben hiç çekmedim, bilemiyorum.

Hmmm, bir makale buldum Uzm.Dr. Esra Özaydın'ın orada "Günlük uykusu yaklaşık 14 saattir. 7 saate yakın bir süre hiç uyanmadan uyuyabilir." diyor. Sanırım normal bir durum, birden bire olunca şaşırdım.

Kıyamam ya, geçen hafta benimki de öyleydi. Bu hafta coştu, bütün gece aralıksız uyuyor. Öğlen uyuyunca sen de uyu bari ne diyeyim. Diş falan çıkarıyorsa, gece tutarmış diş ağrısı, ben hiç çekmedim, bilemiyorum. [/COLOR][/I][/B]

dişe dair damakta falan beyazlama yok ki belkide bi anda çıkacak ay maşallah kuzuya canım öğlen uyusamda bişşi anlamıyom ki:86: gece uykusu ne kadarda önemliymiş gece gece eşime kalk kalk oğlanla psikolojimiz bozuldu psikoloğa gidelim demişim

Son düzenleme:

Canım ben anne sütü veremiyorum maalesef, mamayla besleniyor oğlum. Sanırım karnı iyi doyuyor.

Evet canım çok iyi anlıyorum seni. Düzelir inşallah. Bugün, yarın bir şekilde düzelecek...

kızlar bebişlere sabahtan akşam yatana kadar neler veriyosunuz yemesi için
ben sabah kalkınca kahvaltı sonra meme bu saatlerde meyve sonra yine meme öğlen saat iki gibi çorbasını içiyo sonra yine meme emiyo akşam üstü yoğurt yiyo akşam yatmadanda kaşık maması aralarda emiyo tabi

ben genelde emziriyorum sabahları bazen aç olduğunu hissedersem bıldırcın yumurtası peynir portakal gündüz ve ikindide meyve püresi bebek büskivisiyel geceleri yatmadan muhallebi çorba yoruğurt gibi yok tuttucu şeyler yediriyorum yanlız çorbasına ekmek içi püreliyorum

Sabah, 1 gün kahvaltı, 1 gün süt.
Ara öğün, meyve püresi.
Öğlen, sebze püresi (sütlü).
Ara öğün, Süt ya da bebe bisküvili süt- yoğurt.
Akşam Gece maması+süt.

Evet gece uykusu çok önemli ya, bazen sırf uyumadığım için depresif oluyorum. Ama o kuzular her sabah yeniden başlama gücü veriyor insana. Tabi gece uykusuzluklarında öyle komik haller de oluyor. Bir sabah hiç unutmam, gece uyumadı sıpam, sabah da 6 da uyandıi üstelik haftasonu. Eşim biraz salona götüreyim de sen uyu hadi diye aldı. Anakucağına yatırmış, o da kanepede güya göz kulak oluyor. Az sonra bir ağlamayla uyandım. Benimki babasını uyutmuş kendi de anakucağından halınıon üzerine firar etmiş. Hem güldüm, hem üzüldüm.

Canım ben anne sütü veremiyorum maalesef, mamayla besleniyor oğlum. Sanırım karnı iyi doyuyor.

Önemli olan sağlıklı beslenmesi, demek ki güzel doyuyor maşallah.

Uyanınca emziriyorum, ben evden çıkınca kahvaltı yapıyor. Yumurta sarısı, tuzu alınmış peynir, pekmez ve yarım portakalın suyu ile. Yakında ceviz ekleyeceğim çay kaşığı kadar. Ondan daha da sonra azıcık tereyağı ekleyebilirim.
Bir iki saat sonra 80-150 ml anne sütü. (bir önceki gün işyerinde sağdığım sütün miktarına bağlı.
Uyku.
Uyanınca meyve püresi. İçine iki veya üç bebe bisküvisi.
Bir iki saat sonra yine 80-150 ml anne sütü.
Uyanınca kıymalı, sebzeli yemek. Tadını severse tek veriyorum, etteki demiri alabilsin diye. Tadını sevmezse yoğurtla.
Eğer ben işten gelene kadar acıkırsa devam sütü, acıkmaz sabredebilirse ben işten gelince beni emiyor.
Baba gelip yemek yiyene kadar bazen bir iki kez daha emiyor, bazen emmiyor. Oyun isteğine ve sütümün durumuna bağlı.
Akşam yemekte gündüz yemediyse yoğurt, yediyse tahıllı çorba ya da kaşık maması.
Bir iki saat sonra emzirip uyutuyorum. Eğer süt azsa uyanıyor bir saat sonra filan. Sütüm varsa gene emziriyorum, yok birikmediyse devam sütü ile takviye yapıyorum.
Bizim sorunumuz sebze yemeği ya da çorbası sevmemek. Kıyma da sevmiyor. Öğlen öğünü sorunlu. Ama ya yoğurtla ya da içine portakal suyu sıkarak tadını değiştirmeye çalışıyoruz. O zaman az az yiyor. Alışıyor yavaş yavaş.

tşk canım...yok çok olmadı kanamam ama ben korktum.çünkü 2 tane bebeğimi öyle kaybetmiştim.oğlumda hiç olmadı.hayırlısı bakalım.hafta başı dr a gidicem kontrole.umarım herşey yolundadır.

herkeze merhaba kızlar ben bebıse sabah yumurta sarısı peynır sut verıyorum sonra elma puresı cıcıbebe sut karıstırıp verıyorum yogurt sebze sut pırınc unu sut

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…