2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Eheheh evet fazlasıyla iyi çalışıyor maşallah. Benimki de sabaha karşı 4'te kalktı 1 kere. Şimdi uyuyor işte, baktım yatağında ağlıyordu, emziğini verip kaldırayım dedim, baktım memeyi alınca gözleri kapandı ellemedim ben de. Bebeğinle mi uyuyordun? Hoş huzursuz olması için varlığını hissetmemesim bile yeter.
Off çok geçmiş olsun canım. Ben de hap kullanıyorum ya, ara kanama yapıyor. Karnım felaket ağrıyor. Bakalım bugün gelecek mi?

buara evet uyutmak için ama işte gece ayrı ayttınca 2 kez uyandı okadar
umarım olursun canım.ağrıda olmasa büyük bir hikmet

buara evet uyutmak için ama işte gece ayrı ayttınca 2 kez uyandı okadar
umarım olursun canım.ağrıda olmasa büyük bir hikmet

Ay canım birden aklıma geldi, yarın doktorum programında bebek beslenmesi konusu işlenecek. Evdeysen bakarsın olur mu?

Slm kızlar iyi haftalar.
Ben hafta sonu oğlumla beraberdim çok tatlı oldu.Bütün derdi oyun hep onunla oynayalım onu güldürelim istiyor.Aslında o bizi daha çok güldürüyor farkında değil.Sizler nasılsını bebişleriniz ne durumda.

Oleyyy yuppiii, az önce herşeyi birbirine karıştırdığım bir mama yaptım oğluma, gık demeden 1 kase yedi veee üzerine deee 90cc sütünü içti... Bu tarifleri yazsam ne güzel olur. Gelinime veririm torunum olunca, inşallah tabi...

maşallah oğluşuna, benim kızım 1 kase çorba içince ben artık vermiyorum, korkuyorum yediğini de çıkarır diye....bence de tarifleri saklamakda yarar var.... insan bebekle birlikte yeni şeyler keşfedebiliyor

Günaydınnn, nasılsınız kızlar??

maşallah oğluşuna, benim kızım 1 kase çorba içince ben artık vermiyorum, korkuyorum yediğini de çıkarır diye....bence de tarifleri saklamakda yarar var.... insan bebekle birlikte yeni şeyler keşfedebiliyor

Kız olur mu öyle şey, soran olursa paylaşmaya hazırım tarifimi.

paylasırsanız cok ıyı olur cunku bazen ne pısırsem dıe sasırıorum

Malzemeler:
1/2 dal brokoli
1/3 havuç
Yarım patates
1 tatlı kaşığı irmik
1 çay kaşığı pirinç unu (tat vermek için)
Yarım tatlı kaşığı zeytin yağı

Hazırlanışı:
Brokoli, havuç ve patates ayıklanır, temizlenir ve 3 bardak suda haşlanır. Yaklaşık 1 bardaklık su kalınca da içine irmik atılır. İrmik şişince tüm sebzeler blenderdan geçirilir, en son içine pirinç unu ve z.yağı ilave edilir. Soğuyunca bebişe ham yaptırılır. Bu arada benim bebeğim "devam sütü" aldığı için içine 15cc de devam sütü ekledim, besin değeri artsın diye.

Afiyet bal şeker olsun kuzuna.

selam kızlar dicem ama bugün kimsecikler yokmuş
çiğdem dün, bugün için doktorumda bebek beslenmesi var diye erkencikten kalktım bugün değilmiş yarınmış

kızlar artık babylerimiz 6. aylarını geçtikleri için muhakkak 1 öğünlerinde tahıl olması şart sebze yemeklerine veya çorbalarına 1 çorba kaşığı erişte, makarna, pirinç, irmik, şehriye katabilirsiniz ve günde 500 ml anne sütüne, anne sütü yoksada devam sütüne ihtiyaçları var...

Evet canım ya, günleri karıştırmışım

tekrar merhaba arkadaşlar çok teşekkürler yanıtlayan herkese.. tel süzgeçten geçiriyorum artık su gibi olmuyor çorbaları..aslında demir değmesin diyo bizim dr ama katı meyve sıkacağını sorduğumda alabilirsiniz dedi.. hani meyveyi önce iyice yıkayıp sonra kaynar sudan geçiriyoruz ya,sonra bıçakla soymuyor muyuz?yada çorbaya koyduğumuz patatesi vs bıçakla soymuyor muyuz?ee yine değdi işte :26:
bizim dr beslenme kitapçığı verdi, öğlen sebze püresi,ikindi meyve püresi,bizimki yemio artık ama bi de yoğurt..
amaaaaan en iyisi annem usülü aslında ver tarhanayı gitsin dicem amaaaa kıyamıyorum gözümün bebeğine ,yine biçok şeyi doktorun dediği gibi yapıyoruz

herkese merhaba,
bizim günlük uykumuz 2 defa artık, sabah 9 gibi tam olarak uyanıyoruz, bir öğle uykusuna yatıyor birde akşam üzeri uyuyor...toplamda 3 saat kadar. gecede 10 gibi artık yatırıyorum..ama sabaha kadar 8 defa kalkıyorum, :84: sizin uykular kaç defa, ne kadar süre uyuyor.

selam kızlar nasılsınız biz bugün evde değildikte kızımla şimdi bi bakim dedim
benim kızım gündüzleri 4 kere uyuyo sabah 9-9.30 arası bi uykusu var ama bizim uykularımız 20 yada 25 dak. oluyo öğlen 12 gibi yatıyo o zaman biraz fazla uyuyo sonra saat üçte ve altıda tekrardan bi şekerleme yapıyo sabahlarıda 7.30la 8 arası kalkıyo geceleri hiç belli olmuyo canı nasıl isterse davranıyo benim kuzum

Günaydın herkese;
Dün bebeğim ateşlendi. Evde düşürdük. Bakalım bu sabah az gibiydi ateşi, dün evde olduğum için bugün işe geldim. Yükselirse apar topar giderim.

canımn cam rende al ,ben onda rendeliyorum katı meyve sıkacağını çoğunluk önermiyor zaten 2 gıdım şey için makinayı açmaya temizlemeye değmez :).
Bu arada karnıbahar,mercimek vs. dikkat vermeni tavsiye ederim.Çünkü Aslı'nın da dediği gibi intikamı acı olabiliyor.Bizim ufaklığa vereyim denemek için dedim azıcık mercimekli çorba yaptım vayy halimize yavrum 2 gün ciyak ciyak ağladı gazdan.

Günaydın kızlar... Aaayyy çok kötüyüm, iğfal edildim, pis adam beni kirli emellerine alet ettiiiii :84: . Zapıkkk n'olcak!

Bebekleri hasta annelere acil şifalar diliyorum...

Benim oğluşumun ortalama 2 saatte bir uykusu geliyor. Yatırıyorum yatağa, uyuyor kendisi. Günde 3 kez filan uyuyor. Öğle uykusu var 3 saat civarı. Gece de iyice yoruyorum, yatırıyorum, zınk 10-25dk sonra kalkıyor. Almazsam ağlıyor, alırsam kucağımda sızıyor, elini saçıma sokuyor oynaya oynaya uyuyor. Yeni moda oldu o da. Ayakta sarılarak uyuyor. Bacağımda kasım çekti bu yüzden. Ama ne yapalım, madem öyle istiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…