2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydııın doktorumu açın kızlar bebek beslenmesi varrr...

Benim yerime de izleyin. İlginç birşeyler söylenirse paylaşalım. Ben işteyim.

Geçmiş olsun canım.Sadece ateşi mi var yoksa grip felan mı oluıyor??

Grip ya maalesef. Dün öyle başı ağrıyordu ki. Kafasını boynuma gömüp gömüp uyudu. Tabi uyku uyku olmadı sık sık uyandı kuzum. Anneanne ve dede çok ağır grip geçirdiler. Ne kadar korumaya çalışsak da bulaştı aynı evin içinde.

Teşekkürler, herkesin bebeği iyi olsun.

Son düzenleme:
kızlar en önemli demir yumurta ve sebze püresi/çorbasıymış tabiki içinde mutlaka bir köfte kadar kırnmızı et...
ıkındıd...e mutlaka yoğurt ve ozellıkle ev yapımı
ve her besını tek tekk
her ek gıdanın uzerıne bebegımız emerse sındırımı kolaylastırıyormus aanne sutunde emzımler olduğu ıçın
Dr çinko dan bahsetmişken.Ablam demişti çinko erek çocukları için çok önemliymiş
Çinko en fazla, su ürünlerinde (balık, midye vb.) bulunur. Ayrıca mantar, badem ve cevizde zengin çinko kaynaklarıdır.
ÇİNKO EN FAZLA NELE...RDE VAR? (100 gramda)

İstiridye 7 mg ..
Peynir 2-4 mg ..
Sığır eti 5 mg ..
Sütsüz çikolata 2 mg ..
Kuru fasulye 3 mg ..
Yumurta 1.5 mg ..
Mısır 2.5 mg ..
Brüksel lahanası 1 mg..
Karides 2.3 mg ..
Brokoli 1 mg..

Selam .Bu arada hep soracağım bu fotodaki mehmet kuzu mu??
yok cnm mehmet değil,daha doğmadan önce koymuştum ama mehmete çok benziyordu
geçmiş olsun cnm size de

selam çiğdem ,kız yoktun burda bir tek pelin vardı :78:

Benim oğlum sebzeyi ve eti tek başına yemiyor maalesef. Ya portakal suyunun içinde ya da yoğurdun içinde verince yiyor. İştahlı bir bebeğim var ama tadları çok ayırıyor. Yoğurtla verince de demiri kalmıuor etin maalesef.

bizde 2011 ağusto sbebeği olacazğız inşallah....merk ettiğim için sormak istedim ağustos bebekleri ve huylarının genel bir seyri varmıdır?Çok ağlayan ve şımarık bir bebeğim olacak diye çok endişeliyim Bilgilerinize ihtiyacım var 2010 ağustos anneleri...:80::80:

sebzenin içine devam sütü veya kendi sütünü denedin mi öyle de yiyebilir...Geçen meyvesini veremedim kaydı saatler dedim ilk defa yoğurta karıştırayım değişiklik olsun hem sıkılmasın sade yoğurttan.Suratını büktü istemedi meyveli. benimki de ters :)

günaydın herkese hasata olan bebişlere geçmiş olsun benim kızımda bugün biraf fazla hapşırmaya başladı umarım hasta falan olmaz
yarında dr kontrolümüz var yarın drmuza kızımın şu kaka probleminide söyliycem 2-3 günde bir yapıyo yaa hiçte uğraşmıyo yapmaya gelincede zorlanıyo yaparken bakalım ne diycek drmuz bu duruma

Melabaaa Öslemcimmmm, kuzumu yıkayayım geliyorum...
sıhhateler olsun şimdiden

hiç bir bebek aynı olmaz cnm,2 kuzum var,ikisi de birbiirnden farklı,Allah hayırlı evlat versin,gerisi boşş

Ağustos bebekleri şöyledir diye bir genelleme olmaz tabi. Ama şöyle bir genelleme olabilir. Sizin endişeli olduğunuz, sorun olacağını düşündüğünüz konularda genellikle bebek sorunlu olur. Yani siz bebeğim uyumayacak diye düşünürseniz büyük ihtimalle uyku problemi olan bir bebeğiniz olur. Bütün uyku problemi olan bebekler bu yüzden uyumaz demek istemiyorum tabi ki ama bebekler daha anne karnında annelerin endişelerini hissediyor. Siz güzel düşünün, çok mutlu sakin hayaller kurun, ona müzik dinletin, bol bol okşayın ve "Benim uslu bebeğim" gibi şeyler söyleyerek sevin onu. O duyacaktır ve sizin sakinliğinizi kendine geçirecektir. Hamileliğinizin tadını çıkarın.

Ben çalıştığım için gündüz iki biberon anne sütü alabiliyor. Onu da uykuya dalması için uyku öncesi veriyor anneannesi. Anne sütü de devam sütü de yoğurt gibi demiri bağlar zaten. Ne yapalım yavaş yavaş alışacak böyle böyle.

offf ya bugün ne yapsam kuzumada yedirsem bi akıl verin bana yaaa

Burada bir arkadaş yazmıştı tarfini, geçen gün yaptım, bebeğim bayıldı. Bir kuru inciri bir su bardağı suda yumuşayana kadar haşla. Yumuşayan inciri ve suyunu blenderdan geçir, sonra onu pirinç unu ile muhallebi yapıp piştikten sonra 5 ölçek devam sütü ekle. (Eğer inek sütü veriyorsan baştan muahllebiyi süt ile pişirebilirsin.) Tadı çok güzel. Ama bu gece için daha uygun bir mama. Tahıllı filan ya tok tutar gece.

değişik bi tarif bende deniyim ama bugün yapamıycam çünkü incirim yok eşime söylerim alsın bende akşam denerim bunu hiç daha inek sütü eklemedim bişeyine şuana kadar bende

İnşallah birş eyi yoktur.
offf ya bugün ne yapsam kuzumada yedirsem bi akıl verin bana yaaa
ev de neler var ki ?
tarhana,şehriye çorbası,yoğurt çorbası yapabilirsin.Derken yoğurt mayalayacaktım tüh yaa ( neyseki evde vardı bizim için mayalamıştım

değişik bi tarif bende deniyim ama bugün yapamıycam çünkü incirim yok eşime söylerim alsın bende akşam denerim bunu hiç daha inek sütü eklemedim bişeyine şuana kadar bende

Şimdi aklıma geldi köfteli çorba yapabilirsin. Minik pirinçli köfte yapıyorsun, onu haşlıyorsun. Sonra üzerine un ve yoğurtla (bazıları yumurta da koyar) terbiye döküyorsun. Dün sevdi benim bebeğim. Sebze yok içinde ama, sebzeyi ayrı bir öğünde verirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…