Şimdi aklıma geldi köfteli çorba yapabilirsin. Minik pirinçli köfte yapıyorsun, onu haşlıyorsun. Sonra üzerine un ve yoğurtla (bazıları yumurta da koyar) terbiye döküyorsun. Dün sevdi benim bebeğim. Sebze yok içinde ama, sebzeyi ayrı bir öğünde verirsin.
Malzemeler:
1/2 dal brokoli
1/3 havuç
Yarım patates
1 tatlı kaşığı irmik
1 çay kaşığı pirinç unu (tat vermek için)
Yarım tatlı kaşığı zeytin yağı
Hazırlanışı:
Brokoli, havuç ve patates ayıklanır, temizlenir ve 3 bardak suda haşlanır. Yaklaşık 1 bardaklık su kalınca da içine irmik atılır. İrmik şişince tüm sebzeler blenderdan geçirilir, en son içine pirinç unu ve z.yağı ilave edilir. Soğuyunca bebişe ham yaptırılır. Bu arada benim bebeğim "devam sütü" aldığı için içine 15cc de devam sütü ekledim, besin değeri artsın diye.
Afiyet bal şeker olsun kuzuna.
sağolun kızlar bende geçen yapmıştım tarhana bak ama hiç aklıma gelmedi yoğurt çorbası bende şimdi bişeyler uydurdum bile patates havuç kereviz birazda bulgur koydum değişiklik olsun diye pişsinler diye koydum bile
selamlr
biraz önce baktımda şöyle bir herkes bebeklriyle mutlu mutlu onlara bişeyler hazırlama çabası içindeler.Derken dayanamayıp bnde biraz önece ocağa koyuduğum tarifi yazmak istedim belki denemişsinizdir,denemeyenlre br fikir olur düşüncesiyle.Bir küçük patates,yarımhavuç,bir dal brokkoli bitane sarımsak,pşmeye yakında irmik atıyorum çok az tuzla,bir çay kaşığıda tereyağı oğlum bayılıyor.bu arada oğlum 12 ağustos doğumlu.
NOT:Ya arkadaşlar bişey rica etsem bu arada şu ticker olayını birisi benim için değiştirebilir mi?çok teşekkür ederim öpüldünüz
Afiyet olsun kuzuya. Ancak sarımsak, tuz ve tereyağı koymamaya dikkat et. Sarımsak tansiyonu etkiler, tuz böbreklere oturur, tereyağı damar sertliği yapar. Zeytinyağı çok şahane olur. Özel mesajla bebeğinin cinsiyetini, üzerine yazılmasını istediğin şeyi ve doğum tarihini gönderirsen sana ticker hazırlayabilirm canım.
Arkadaşlar bide şunu söylim ben yoğurdu kndim mayalıyorum ama prebiyotik yoğurtla danonenin çok güel oluyor ve daha faydalı bebklerimize özelliklede kabız bebişlere çok iyi geliyor.Tavsiye ederim.
selamlr
biraz önce baktımda şöyle bir herkes bebeklriyle mutlu mutlu onlara bişeyler hazırlama çabası içindeler.Derken dayanamayıp bnde biraz önece ocağa koyuduğum tarifi yazmak istedim belki denemişsinizdir,denemeyenlre br fikir olur düşüncesiyle.Bir küçük patates,yarımhavuç,bir dal brokkoli bitane sarımsak,pşmeye yakında irmik atıyorum çok az tuzla,bir çay kaşığıda tereyağı oğlum bayılıyor.bu arada oğlum 12 ağustos doğumlu.
NOT:Ya arkadaşlar bişey rica etsem bu arada şu ticker olayını birisi benim için değiştirebilir mi?çok teşekkür ederim öpüldünüz
merhaba kızlar.hasta olan bebişlerimiz ve annelerimiz yoktur inşallah.ben çorbaları oğluma arada yapıyorum.fazla sevmiyor.bu arada babası oğlumuza bişey öğretti onu söylemeye bayılıyo.eveet öğrendiği şey kaaoğlum biz kaa diyince hemen tekrarlıyo.babasına dedim bari baba demeyi öğretseydin.
selam meralcim benim akıllı kocam geçen kafasına göre başka marka bir mama almış o da egemi kabız etmişti ben kahvaltıda peynirin yanına kayısıyı haşlayıp verdim öğlen akşam da armut o gün yemeğimizde kabaktı walla yavrum taaa göbeğine kadar doldurmuştu sana da tavsiye ederimgünaydın herkese hasata olan bebişlere geçmiş olsun benim kızımda bugün biraf fazla hapşırmaya başladı umarım hasta falan olmaz
yarında dr kontrolümüz var yarın drmuza kızımın şu kaka probleminide söyliycem 2-3 günde bir yapıyo yaa hiçte uğraşmıyo yapmaya gelincede zorlanıyo yaparken bakalım ne diycek drmuz bu duruma
sebzenin içine devam sütü veya kendi sütünü denedin mi öyle de yiyebilir...Geçen meyvesini veremedim kaydı saatler dedim ilk defa yoğurta karıştırayım değişiklik olsun hem sıkılmasın sade yoğurttan.Suratını büktü istemedi meyveli. benimki de ters :)
selamlr
bilgiler için teşekkürler bayanlar....Bilgileri Deneyeceğim inşallah akillı bir bebeğim olur.....Tabiki duygu dalgalanmaları ve stresler beni basmaya başlamışken zorlanacagım kesin ama zorlayacagım kendimi
bizim canavar önceleri anni diyordu şimdi sürekli bababababa diye bağırıyor eşimi görünce benim yüzüme bile bakmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?