2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ay yok cnm ne dedikodusu sen sadece düşündüklerini ve hissettiklerini söyledin bence.Benimki uyandı ben şimdi kaçarım sonra yine görşmek üzere.

kizlarrrr cok kiskandimmmm:)))
ben de olsaymisim keske

benim kucuk sipa cok uykusuz cikti sormayin valla perisanim. hani soruyordum ya gogus yarasini ne gecirir diye, cevap veriyorum hiiiic bir sey( sagmak istemiyorum alismasin diye, epey zorlaniyorum.

buyuk sipa kiskanma belirtileri gosteriyor, sakin sakin konusuyorum anlatiyorum bakalim ise yarar umarim.

banyo sorunu bizde epeydir var hatta danismistim sizlere ama bizimki sac durulamada sorun cikarma gibi degil toptan banyoyla ilgili. zar zor sokuyorum dusa nerden baksaniz 4-5 ay falan oldu. degisik oyunlar, su dokme teknikleri deniyorum, tum cabalarim anca aglamasini azaltiyor.

boyle kizlar benden haberler, kocaman opuyorum sizleri

Nasıl sevindim ya güzel haberini alınca.Bak sen demenk pek uykuyla arası yok heee düzelir ama daha yeni adepte olmaya çalışıyo dünyaya.Demek ikincilerde de yara oluyo hee yaaa çok korktum şimdi bende üç ay çektim her emzirmemde ağladım benimde denemdiğim şey kalmamıştı en son ayva çekirdeğini denedim o iyi geldi birde dsayanabilirsen limon sık göğüs ucuna sonrada bepanten sür bu ikisi bana iyi gelmişti yada zamanı geldiği için geçmişti:)))Kızında alışır kardeşine merak etme doğladır kıskanması çünkü daha çok sen şimdi küçüğüyle ilgilenmek zorunda kaldığın için oluyodur kıskanmada ama umarım hemen alışır kardeşine.İlerleyen zamanlarda sende katılırsın yine sohbetlere kıskanma biraz düzene girdikten sonra çocuklar sende rahata kavuşmuş olcaksın.Fırsat buldukça girip bize haber vermeyi unutma.

merhaba güzel anneler...

kelebekcim...seni gördüğüme çooooooook sevindim canım...Allah kolaylık versin inşAllah....ben göğüs ucu yarası için (gülmeyin sakın) kavurma kullanmıştım..doğuma gitmeden önce kavurmanın yağını göğüs ucuna sürmüştüm..ayrıca bir pamuğa da yağından sürüp ucuna bırakmıştım...ve doğuma bu şekilde gittim...benim hiç ama hiç yara olmadı...en ufak bir acı bile çekmedim...bu bilgiyi bir arkadaşımdan öğrenmiştim...ayrıca geçmiş mesajlarımda bir topicte paylaşmıştım canım.....sen şimdi kullansan bir etkisi olur mu bilmiyorum...ama bir dene istersen...sağlıklı günler dilerim sana ve kuzucuklarına....

bizim minik kuzucuk çişe alıştı...çok hareketli olduğundan mıdır nedir biraz da zayıfladı...üzülüyorum ama yapacak birşeyim yok...kendi kendine yatmayı bir öğretebilsem başka birşey istemiyorum...bu da zor olacak gibi...

oyun hamuru aldım bugün...play doh...çok sevdi...bir çok oyuncağı var...hiçbiriyle oynamıyor...ne alacağımı şaşırdım...kağıtları koparıp bir kutu içine doldurmak daha hoşuna gidiyor...ben de oyuncaklarla oynamasını öğrensin istiyorum...nereye kadar kağıt yırtacak?....

yatağı uzun zamandan beri küçük geliyor...değişritip de yeniden alsam mı diye kararsızım..yastık kullanmıyorum şu an..bir kaç aydır kullanmıyorum yani...daha öncesinde kullandığım tüm yastıklar hep terleme yaptı...kaldırıp attım bir kenara...yastık kullanmalı mıyım arkadşlar sizce?..sizin memnun olup kullandığınız yastık nedir?..

aynı zamanda kahvaltılarımız problem...kahvaltıda sizler ne veriyorsunuz?...paylaşırsanız sevinirim....

ayşecik akşamki menü senin tavsiyenle belli oldu

ben 90-190 standart tek kişilik yatak aldım, kenarlarına korkuluk yaptırdım
yatak olarak lateks ya da yarı ortopedik tavsiye ettiler, ben lateks tercih ettim
bazaya korkuluk takılmıyor diye baza düşünmedim
yastık konusuna gelince hiç kullanmıyorum ben
böyle rahat rahat yatıyor

kendi kendine yatırmayı ben beceremedim henüz,
meral ve karanfil konuşurken dikkatle okuyorum nasıl yaptıklarını
masal hiç dinlemiyor benimki hala
masal kitabını elimden alıp kaçıyor
müzikle de denedim olmadı
zaten yatağa yatıramıyorum ki...

kahvaltıda zeytin, domates, ekmek, salatalık, biber veriyorum
omlet ya da haşlanmış yumurta yiyor haftada 3 kez falan yapıyorum
bir-bir buçuk saat sonra falan meyve veriyorum öğle yemeğine kadar böyleyiz

meralcim aklım sizde valla boş oldukça hemen geliyorum, şimdi ikisi de uyuyor hemen geldim
kıskanınca bebeğe dokunmak istiyor hiç engel olmuyorum ama çok dikkat etmek gerekiyor
bir anda vuruyor bebeğe, kaşla göz arasında
denge kurmak oldukça zor
kışın kreş düşünüyorum ben de ciddi ciddi
şimdi hemen veremem kendini kötü hisseder
biraz zaman geçsin ondan sonra.

karanfilcim sen nasılsın?

Herkese merhaba,
İki gündür girip okuyorum ama yazamadım. İşlerim sıkışık bayram öncesi. Bayram arkasına da tatil ekleyeceğim.
Kelebekcim, maşallah kızına oğluna. Artık iki çocuk annesi olarak daha çok yoruluyorsun ama mutluluğun da iki kattır eminim. Ama yazımından anladığım kadarıyla korkunç bir durum yok. Zor olsa da keyifili gördüm seni, çok sevindim. :)))
Meral sen nasılsın? Haavalar serin bol bol dıraşırdasınızdır siz ana kız.
Ayşe valla ben yastık koyuyorum ama oğlum genelde başı yastıkta uyuyp ayakları yastıkta uyanıyor. O yüzden kelin ilacı hesabı pek yardımcı olamayacağım. :))
Bizi sorarsanız keyfilerimiz iyi. Oğlum artık dilli düdük gibi, şaşırtıyor bizi günde elli kere. Bu hafta babaanne ile memelekete gidecekler. Aslında beraber gideceğiz de onlar iki gün önceden gitmek istediler. İki gece ayrıyım oğlumdan. Gene burnumda tütecek. Anneannesi yazlığa götürmüştü ya, şimdi babaannesi iki gün önce götüreyim deyince hayır diyemedim. Saç durulatma sorunumuz son hız devam ediyor. Bakalım nasıl aşacağız? KEndi kendine uyku meselesi konuşulmuş. Ben uyutamıyorum ki daha kendi kendine. Önce masal sonra şarkı, sonra da uyuyana kadar başında bekleme şeklinde bizim merasim. Elbet birgün kendi kendine gidip uyur, bakalım ne zaman?

Merhaba kızlar nasılsınız bebekler nasıl?
Uzun zamandan beri buraya gelmiyordum.Furkan ın pipisi illtihaplandı sonra çiş yapmayınca idrar yolu iltihabı geçirdi üstüne.Neyse iyileşti derken şimdi yine tekrarladı tam olarak geçemeden.
Dün dr a götürdük ben İstanbul' da annemdeyim bayramdan hemen sonra sünnet yaptırıcaz.
Hangi hastanede yaptırmalıyım bilemiyorum.Özel Meltem Hastanesi ni buldum ama annem Samatya devlet te yaptır orası çok iyi diyor :S
Devlet hastanesine yaptırmalı mıyım? Meltem hastanesi hakkında bilgisi olan var mı?
Bir de sünnet yaptıranlar ne zaman nasıl yaptırdılar? nasıl derken lokal mi yoksa genel anestezi mi uygun pff çok karışık kafam.

Herkese merhaba
Ayşecik bende bir yaşından sonra yastık kullanmaya başaldım bazen yatarken yastıktan kaydığı oluyo ama gece yine düzeltiyo kendini:))kahvaltı sormuşsun benimki ne hazırlarsam yiyo bazı sabahlar yumurta yapıyorum bazen krep yapıyorum krepide severek yiyor fırında yumurtalı ekmek hergün değişik bişeyler hazırlamay çalışıyorumki sıkılması diye.
Karanfilcim evet biz bu ara yine gezmeye başdık birde netten evde yapabilceğimiz aktivite falan bakıyorum bugünde yazıcıdan çıkartım akşama oyunumuz hazır:))demek sen yine oğluşundan ayrılcan hee özlersiniz biraz birbirinizi iyi gelir diycem ama diyemiyorum da:)burnunda tütücek
Toxicdaisy uzun süreden sonra ne güzel yaptın kendinden haber vererek çok geçmiş olsun genelde erkek çocuklarında rastlanılıyo bu durumla çözüm gerçekten erken sünnet.Umarım en kısa sürede geçer sorunu.

canım ya ayrı kalmak çok zor kısa da olsa...
valla ben uyku konusunda o kadar başarısızım ki, senin anlattıkların kendi kendine uyumak oluyor diye düşünüyorum
ne masal dinler benimki, ne şarkı söyletir.
o ne zaman isterse o zaman uyur benim çabalarım hep boşunadır

geçmiş olsun
benim de aynı sorular var kafamda, benimki daha küçük olduğu için hemen sünnet önermediler, o yüzden beklemedeyim
iki yaşından sonra psikolojik açıdan çocuğa zor olmasın diye önerilmiyormuş sanırım
kolay şekilde sorunsuz atlatırsınız inşallah

evde yapacağın aktiviteleri nereden indiriyorsun Meral'cim?
ben okul öncesi forumlarına bakıyorum
yaşına uygun olanları çıkarıyorum ya da kolaya indirgeyerek oynamaya çalışıyorum
bir de montessori blogu var ordan bakıyorum
boyama yapmak çok hoşuna gidiyor
sürekli hayvan resmi çizmemi istiyor
kendimi epey geliştirdim resim konusunda
kuş, aslan, fil falan rahatlıkla çiziyorum

herkese merhaba.Kimseler uğramamış uzun zamandır.Bizde iyi sayılırız kızımla gerçi benim tırlatmama az kaldı ama bayramın 3. gününden beri kızım sanırım 2 yaş sendromunu doruklarda yaşıyo daha önce görmediğim şeyleri görmeye başladım tepinmeler,inatlaşmalar,ben yapıcam,benim gibi kelimelerden fenalık geldi.Sebepsiz ağlamar falan çok kötüymüş yaaa neyseki bugün daha bir sorun yaşamadık.Banyo konumuzda aynı dün akşam resmen ortalığı ayağa kaldırdı saçını bir türlü yıkatmak istemiyo yoksa banyo yapıcaz dedimmi çok seviniyo ama gel görki sıra saçına gelince külahlar değişiyo.Bizden haberler böyle eee sizler nerdesiniz gelin artık.

herkerse mrb ıns.sızlerde bebıslerde ıyıdır bende ıyı olmaya calısıorum ıns.dahada ıyı olur dualarınızı beklıorum

herkerse mrb ıns.sızlerde bebıslerde ıyıdır bende ıyı olmaya calısıorum ıns.dahada ıyı olur dualarınızı beklıorum

seni gördüğüme nasıl sevindim elizzsa umarım daha iyisindir.Tedavin nası gidiyo?İnş. herşey yolundadır daha da güzel haberlerini vericeksin bize kendine çok iyi bak.

çok sevindim seni gördüğüme, dualarımız seninle canım...

ya Meralcim benimki de aynen anlattığın gibi
her şeye ama her şeye hayır diyor, çıldıracak gibi oluyorum bazen
bizim de banyo yapmayı reddetme durumumuz aynen devam ediyor, banyo dediğim an kıyamet kopuyor evde.
biraz arttı kelimeleri, ona seviniyorum
iki kelime kullanmaya az kaldı sanırım, ara ara söylüyor iki kelimeyi yan yana ama sürekli değil.
böyle çok şeker oluyorlar gerçekten
küçüğü geceleri huysuzluğa devam, ablasına benzerse 6 ay beni perişan eder, korkuyorum valla:18:

bir de Meralcim nereden buluyorsun oyunları diye sormuştum geçen gün,
görmedin sanırım başka sayfada kaldı
hani demiştin ya aktivite buluyorum diye, onları nereden buluyorsun canım?

Kelebekçim atlamışım sanırımsorunu kusura bakma link vermek yasak galiba ama ben sana özel msj atarım şimdi çıktı alıpta hazırlıyorum.Benimkde beni çok sinir ediyo yakında kafama takıcam bir huni öyle gezicem sanırım:))Herşeye itiraz,oyuncakları atma ve en önemlisi sinirlendiğinde vurmaya başladı ama hepsi bu 2 yaşla alakalı sorunsuz atlatırız inş.Benimkinin banyoda sorunu sadece saçının yıkanmasında onun dışında sorun yokta bakalım nasıl atlatıcaz bunuda.

evet benim banyo sorunum daha ciddi
neden oldu hiç anlamıyorum, bir de benimki aylardır sürüyor
ne yapacağımı şaşırdım
oyunla olmuyor, yani aklıma gelen her şeyi denedim yok olmuyor işte.

bu iki yaş sendromu 3,5 yaşına kadar falan sürebilirmiş
yandık yandık :18:
benimki her şeye benim diyor
bana bile vermiyor hiç bir şeyi, doğru düzgün oyun oynayamıyoruz
boyalarını falan bir sahipleniyor ki sorma

Evet bu 2 yaş sendromubirnevi erken ergenlik gibiymiş zor geçiyomuş bilemiyorum walla napıcaz.Benimkide ben yapcam,benim birde sebepsiz yere falan ağlamalar ben ne olduğunu anlamadım birde bakıyorumki kaıyamet kopuyo içerde ağlarken falan sabır etmekten başka çaremiz yok anladığım kadarıyla hasarsız atlatmamız gerek bu dönemi.Evet sizin banyo sorunu daha da kötüymüş bizde oyunla falanda olmuyo saç yıkanırken dönme dolap gibi döneniyo saçı yıkanırken(Kardeşine olan davranışları faln nasıl kıskanma oluyomu

mesajını aldım teşekkür ederim

kardeşine çok ellemeye çalışıyor, ondan biraz dertliyim
yapma dememeye çalışıyorum ama zarar verecek diye korkuyorum
aslında sevmeye çalışıyor.
onun dışında kucağımda görünce biraz canı sıkılıyor
hemen dikkatini dağıtmaya çalışıyorum
emmesini çok dikkatli seyrediyor, çocuğun kafasını çekiyor, bizi ayırmaya çalışıyor
şimdilik böyle idare ediyoruz
alışacak zamanla, daha çok yeni tabi
sabır gerektiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…