2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım merhaba....biz sünnetini 1 yaşına girmeden yaptırdık.....hiç bir sağlık sorunu olmadan yaptırmak istedik...lokal oldu...çok da rahat geçirdik...umarım senin de iyi geçirir...geçmiş olsun canım..

kizzlaaarr nerelerdesiniz??
bizde durumlar ayni, kres bakiyorum daha dogrusu oyun grubu, bulduklarimdan birinin kontenjani dolu, birine icim isinmadi.
bakalim nasil olacak

Ben geldiiimm.. Geçmiş bayramı kutlu olsun herkesin. Okuduğum kadarıyla iki yaş canavarları çıkmış çocukların içinden. Bizde de durumlar aynı. Bayramda eşimin babasının memelektine gittik. Orada kuzenler, yeğenler bir sürü çocuk vardı. Artık daha sosyal oğlum. Bu çok sevindirici. Arkadaşlarla oynamanın tadını aldı nihayet. Ama inat ve itiraz had safhada. "Sütünü iç anneciğim." El cevap "İçmicem." "E tamam koy o zaman masaya bardağı." "İçceeeemmm.." Bir de bağırmalar, kafa tutmalar... Kanatlarım çıkacka sabretmekten ama çok vahim değil. Biz sabırlı oldukça daha kolay geçiyor, diretirsem çok zorluyor beni.
Kelebekcim ben de kreş bakacağım bu hafta. Yavaş yavaş başlayalım artık. Bir iki seçeneğim var benim. Bakalım ne olur?
Meral sen nasılsın? Buralarda mısın?

Bu arada Elizzsa gelmişsin, çok sevindim iyi haberlerine. Bizi gene habersiz bırakma. Kuzunu kokla bizim için.

hoşgeldinnn:)))
2 yaş sendromunda bence de sabırlı olmak işi çözecek, yoksa zaten ailecek bunalıma gireceğiz
kreş konusunda en çok temizliğe ve öğretmene önem veriyorum ama o kadar çok şey var ki dikkat edilmesi gereken...
ilkokula başlayınca daha da zorlaşacak işler, gerçi bizimkiler okula başlayana kadar kim bilir neler değişecek.

Herkese merhaba herksede durumlar aynı demek bizde de öyle bide cumartesi gecesinden beri ateşliyiz pazar acile gittik 38.8 di boğaz dedi ama keyfi falan yerinde antibiyotik verdi ama benim içim rahat etmediğinden dün kendi doktorumuza gittik çünkü yemesinde keyfinde falan sorun yoktu baktığında boğzada falan sorun yok dedi idrar tahlili yaptı onda da bişey çıkmadı 2 daha düşmesse tekrardan getirin dedi şimdi 38 çıkmıyo ama böyle sabit duruyo ona canım sıkkın biraz bunun dışında birde 2 yaş falan yani zor geçiyo biraz günlerimiz.

Sağolasın kelebekçim çok şükür akşamdan beri yok ateşimiz bilmiyorumki neden çıktığını tahlilleri falanda temiz çıktı sanırım böyle bir salgın var dr.da beklerken nerdeyse tüm çocuklar ateşliydı.Bende bu sene hafta 2-3 günlüğüne oyun grubuna vermeyi düşünüyorum yine geçen sene gittiğimiz yere gidicek yine bakalım bu ay sonu yada önümüzdeki ay havalar soğumaya başlayıp dışarı çıkamıycağımız zamanlara denk getirmeye çalışıcam bende onun için biraz da havalara bağlı bizim başlama zamanımız çocuklar için süper olucak ama arkadaş ve değişik oyuncaklar falan umarım sorun çıkarmaz benimkide alışır hemen.

Meralcim ben de havalar soguyunca gondereyim demistim ama kreslerde kontenjanlar dolmus cok sasirdim
kreslerden biri acilacak grup var falan dedi, cocuk sosyallessin istiyorum bir de paylasmayi ogrensin diyorum bir an once krese karar versem iyi olacak

MErhaba bizim buranın demirbaşları toplandık yine. :)))
Kelebek evet hakılısın yaz boz tahtası eğitim sistemimiz vardı zaten bir de ideolojik müdehale karışınca işin içine iyice ele avuca gelmez oldu. Bizim 3-4 yılımız var, bakalım neler olur. Ama umudum yok gibi. Ben öğretmen çocuğuyum, her zaman gönlüm devlet okulundan yana. Özellerin nasıl ticarethane olduklarını iyi bilirim annemden babamdan. Ama devlet okullarının durumu da malum, bilimsel gereklere göre çağdaş eğitim alamadıktan sonra anlamı yok.. Neyse daha bir kreş işini halledelim de hele. :)))

Meralcim geçmiş olsun. Bir şeiklde virüs almış demek ki ama güçlü bebekler ayakta atlatıyor. Toparlanır yakında. Bu arada 38,5 üzerine pek çıkmıyorsa arka azıları geliyor olabilir. Bizim arka azılardan biri patladı, 2-2,5 yaş civarı geliyor onlar da.

evet evet kreşi halledelim oralara geliriz sonra

karanfilcim bizde yeni bir gelişme var: emziği bıraktı kızım
başardım sonunda
arada sırada soruyor, kısa cevaplar verip üzerine laf getiriyorum
bakalım bu iş bitti sanırım artık
maşallah falan diyeyim de

Maşallah çok sevindim. Benim oğlum çok gazlıydı, çok zor uyurdu. O zamanlar çok sitedim emzik alsın, denemediğim emzik markası kalmamıştı. :))Ama almadı bir türlü. Şimdi de iyi ki almamış diyorum.
Şimdi konuşması çok hızlanır bak. Emziği bırakmanın öyle de bir faydası oluyor.

benimki de gazlıydı Karanfilcim ama sonradan verdiğime ben de pişman oldum
çünkü geceleri emziği ağzında tutamayıp düşürüyordu bu sefer daha çok ağlıyordu, gaz derdimize bir de sinir ekleniyordu
çok çektim geceleri
bıraktırması zaten ayrı dert
hiç bırakmayacak gibi geliyordu.
bir arkadaşımın kızı bırakmış sonra küçük bir çocukta görünce yine başlamış emzik kullanmaya,
öyle olmaz umarım.
bu ara küçük bebekli misafir kabul etmeyeyim en iyisi

konuşması biraz geriden geliyor zaten
umarım dediğin gibi olur
iki kelimeyi yeni yeni yan yana getiriyor

benimki de gazlıydı Karanfilcim ama sonradan verdiğime ben de pişman oldum
çünkü geceleri emziği ağzında tutamayıp düşürüyordu bu sefer daha çok ağlıyordu, gaz derdimize bir de sinir ekleniyordu
çok çektim geceleri
bıraktırması zaten ayrı dert
hiç bırakmayacak gibi geliyordu.
bir arkadaşımın kızı bırakmış sonra küçük bir çocukta görünce yine başlamış emzik kullanmaya,
öyle olmaz umarım.
bu ara küçük bebekli misafir kabul etmeyeyim en iyisi

konuşması biraz geriden geliyor zaten
umarım dediğin gibi olur
iki kelimeyi yeni yeni yan yana getiriyor

Beni doktor uyarmıştı. "Emziğin sakıncası yok ama uykuya daldığında almazsan her emzik düştüğünde uykusu bölünür" demişti. Konuşmasında sıkıntı yok bence. 3 yaşında iki kelimelik cümle kurabilen çocuklar bile normal olarak değerlendiriliyor. O biriktirmiştir, yakında mısır patlatır gibi dökülür ağzından. Bizde öyle oldu, suskundu benim velet. Bir başladı 2-3 ay önce pir başladı. :)))

benim doktorum da uyarsaymış keşke
bekliyorum canım ben de konuşması her geçen gün farkediyor çocukların,
oyun grubuna da başlarsa onun da faydası olur diyorum

herkese merhaba dün ateşimiz yok artık diye sevinirken gece öksürmeye başladı ve burnu tıkandığı için gece çok uynadı şimdide burnumuz akıyo birde öksürüyoruz üşüttümü naptı anlamdım yaa.Karanfilcim benimde diş geldi aklıma baktım ama göremedim şimdide burnu akmaya başlayınca bak yine aklıam geldi benimki bebekken diş çıkartıcağı zaman burnu falan akıyodu acaba dişmi şimdi uyuyor uyanınca bi tekrardan bakim ben en iyisi umarım diştir başka bir sorun yoktur.
Kelebekçim çok sevindim senin adına kızını emziği bırakmış bende çok istedim emzik alsın diye sadece ilk 3 ay aldı o zamande benim çok işime yaradı ben sağarak süt verdiğim için o da emzikle oaylanıyodu sonra ne olduysa 3. ayında ellerini ağzına sokmaya başlayınca emziği almaz oldu kendisi bırakmış oldu:))emzik iyi bir yöndende sonrada bıraktırması mesele oluyo gerçekten ama neyseki atlatmışsınız.

canım ben çıkıyorum
öptümmm

Kelebekcim, dün birşey diyemeden çıktım, odaya birileri geldi. Öpüyorum ben de..

Tekrar geçmiş olsun Meral. Biraz üşüttüyse bile geçer. HAstalık arkasından gelen öksürük biraz uzun sürüyor, çabuk geçmezse telaşlanma. 1o gün filan sürerse götürürsün doktora. Ama gündüz de geceki kadar şiddetli ve boğulurcasına olursa zaman kaybetmedcen yeniden götür. Onun öksürüğü muktemelen yata pozisyonda burun akıntısının genze doğru akmasından kaynaklıdır.

Sağol karanfilcim çok şükür dün akşam daha iyiydik gece bir kere falan öksürdü ama burnu tıkandığı için iki kere falan uyandı şimdiye kadarda öyle çok öksürmedi bal veriyorum sabahta ihlamur falan içirdim umarım böyle çabucacık atlatırız bende eğer sorun olmazsa zaten doktora götürmeyi düşünmüyorum ama dediğin gibi baktım geçmiyo o zaman mecbur doktora gideriz.Sizde durmlar nasıl?2 yaş nasıl geçiyo?Bizim bazen şidettleniyo bazen uysal sakin oluyo belli olmuyo ama sebepsiz yere ağlıyo bişey istiyo mesela ama daha bana söylemeden ağlıyo, yada kapı çaldı eğer o açmazsa kıyamet kopuyo o açıcakmış ama dedim yaa bazen böyleyiz bazende normaliz:)))Ama ben çok zorlanıyorum sabretcem diye geçenlerde mesela çıldırdı benimde regl zamanım bende çıldırdım resmen(

Aynen tarif ettiğin gibi. Dün ekmeği böldüm verdim diye bastı yaygarayı. "Yabım epppmeeee." Yardım etmeyecekmişim. Sabır sabır sabır. Bir de ben "Ağlarken söylediklerini anlamıyorum anneciğim, ağlamazsan daha kolay anlıyorum." diyorum. Her zaman değil ama genellikle işe yarıyor. Ağlamasını bitirip istiyor. Ama zor valla. Sabahları işe gelirken ilk kez arkamdan ağlıyor. Daha doğrusu evden kim giderse gitsin "Ben de bipcceem." davası çıkıyor. Bakalım geçer zamanla.
İyi olmasına da sevindim. Bir iki güne tamamen iyileşir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…