Aynen tarif ettiğin gibi. Dün ekmeği böldüm verdim diye bastı yaygarayı. "Yabım epppmeeee." Yardım etmeyecekmişim. Sabır sabır sabır. Bir de ben "Ağlarken söylediklerini anlamıyorum anneciğim, ağlamazsan daha kolay anlıyorum." diyorum. Her zaman değil ama genellikle işe yarıyor. Ağlamasını bitirip istiyor. Ama zor valla. Sabahları işe gelirken ilk kez arkamdan ağlıyor. Daha doğrusu evden kim giderse gitsin "Ben de bipcceem." davası çıkıyor. Bakalım geçer zamanla.
İyi olmasına da sevindim. Bir iki güne tamamen iyileşir.
Aynı taktiği bende kullanıyorum bazen işe yarıyo bende de baktım yaramıyo ben mutfağa çıkıyorum onada ''ben mutfaktayım ağlaman bitince yanıma gelir güzelce söylersin bana neden ağladını diyorum''ben çıkıyorum 2 dak. geçmeden susarak gelmiş yanıma anlatıyo derdini yoksa o ağlarken bende onun yanında dursam daha da sinir olucam o yüzden kendimi mutfağa atıyorum:)))Bizde de biri geldi gidiyomu o da hemen ayakkabılarını giymiş spor ayakkabılarını kendisi giyiyo ''bende ditcemmm''demeye başlıyo bugünde babasının arkasından ağladı ''bende babayla işi ditcemmmm''diye.Ne zor bir dönemmiş yaaa birde eskiden biri geldimi hemen oyuncak falan verirdim şimdi ''menim o menim''diye uzayıp giden kelimeler duyuyorum paylaşmakta kalktı ortadan buna çok üzülüyorum.
Aman boşver geçecek. Bazen de çok sevimli oluyorlar ya öyle diretirken. Bir başlıyor aynı cümleyi kurmaya. Gece yatakta mesela, aşağı inecekmiş. "İiibem, iibem, iibem, iibem..." Kaç yüz kere tekrarlıyor. Bir gülüyorum bir dişimi sıkıyorum. Ama Meral sen zaten sakin ve olgun bir annesin. Ben hiç öyle gergin sinirli hallerini düşünemiyorum. Eskiye göre zor ama o dingin tavrınla aşarsın kısa sürede. Kendime de güveniyorum senin kadar olmasa da ben de sabırlıyım. Ha hiç mi taşmayacak taşacak elbet, insanız. Ama en önemli şey bunun çekişme haline gelmemesi, inatlaşmaya binmemesi, bebeklerimizle ilişkimizin yüz göz olmaması. Bunun da farkında anneleriz zaten. Biraz yazıp yazıp kendini övmek gibi oldu özür diliyorum bunun için ama 2 senede toplasan 10 kez sesim yükselmiştir. Bilerek kızdıklarım hariç tabi, bazen sinirlenmesem de sesimi yükseltiyorum, hani bir şekilde olumsuz davranışın olumsu geri dönüşünü görmesi için. Ama sinirlenip de bağırdığım dediğim gibi çok az. Senin de öyle olduğunu biliyorum. Hasarsız atlatacağız, merak etme. Ama bugünlerde de bunaldıysan eşin iki gün izin alsın, kızla kalsın, sen biraz dolaş hava al. İyi gelir.
[FONT=Comic Sans MS]Ayy cnm ne kadar güzel anlatmışsın yaaa evet geçicek bugünler bazen öyle şeyler söyleyip beni güldürüyoki anlatamam yaa sanki arkadaşımmış gibi bide birleyi merak edip ''ne anne ne''demesi yokmu deli oluyorum yaaa:))Aslında bende kendimi bu kadar sabırlı olduğumu bilmezdim belkide bu kadar sabrım sadece kıızma var onuda bilmiyorum ama dediğini yapıyorum bu aralar annem bana çok yakın bazen ona bırakıp ben biraz kafa dağıtmaya diye çıkıyorum bu konuda rahatım hem onlarda azcık anane torun başbaşa kalsınlar deyip arada kaçıyorum.[/FONT]
meraba şekerler..bende ağustos annesiyim arasıra girip sizleri takip ediyorum ben şeyi merak ettim..bebeklerimizin yakın zamanda yaptırmamız gereken aşıları varmı en son ne zaman hangi aşıyı yaptırdınız sizleri ve pamuşlarınızı öpüyorum
Hoşgeldin aramıza. 13-14 aylıkken su çiçeği, 2 yaşında da hepatit A aşısı olduk. 2,5 yaşında hepatit A tekrarı var. Bildiğim kadarıyla okul dönemine kadar yok artık başka aşı.meraba şekerler..bende ağustos annesiyim arasıra girip sizleri takip ediyorum ben şeyi merak ettim..bebeklerimizin yakın zamanda yaptırmamız gereken aşıları varmı en son ne zaman hangi aşıyı yaptırdınız sizleri ve pamuşlarınızı öpüyorum
Merhaba aramıza hoşgeldin.Biz en son 2 yaşında hepatit aşısını olduk özel birde 2,5 yaşında ikinci dozu bunun dışında başka bilmiyorum bende.
Merhaba Meralcim. Nasılsın? Tatlı kızın nasıl oldu, toparlanmıştır iyice. Benim sıpa pazartesi oyun grubuna başlıyor, haftada 3 gün. Baya araştırma yaptım. Hani oyun grubuna değil de kreşe başlıyor gibi düşünerek yaptık seçimimizi, çünkü artık eninde sonunda başlayacak ya kreşe, oyun grubunda alıştığı arkadaşları alıştığı çğretmenlerle devam etsin diye. Şimdilik baya içime sindi. Sahibi tecrübeli bir kadın, eğitimci. Cumartesi 4 okul gezdik. Yalnız ilk kez çocuktan al haberi durumunu yaşadık. Dolaşıyoruz okulları, 2. okulda "Hadi gidiyoruz" filan derken demesin mi "Anne başka okula da bakacak mıyız?". Şok olduk resmen. Kadın da anladı, güldü, dedim "Yalan yok, birkaç okulu gezeceğiz bugün.":)))) Bu arada okulla ilgili güzel çağrışımlar var, sohbet ediyorduk. "Oğlum oyun okuluna gidecek, hangisine gideceksin?" filan diye. Dedim ki "balıklıya gideceksin" (Okulun bahçesinde bolca balık figürü var.) "Adı ne senin okulunun biliyor musun?" dedim "Arkadaş" dedi. Oyun okulunun adı bu değil ama demek ona öyle bir çağrışım yaptı, sevindim.
Böyle işte. Cuma günü veli toplantısı varmış. Çok tuhaf hissediyorum, kuzum büyüdü de veli toplantıları oluyor. :)))
Merhaba karanafilcim sağol iyiym kıızmda iyi çok şükür toparlandı biraz daha burnumuz akıyo ama geçer heralde birde iştahsızlığımız vardı çok şükür bugün yemeğede başladı buna çok sevindim sanırım hastalıktan pek yemek istemedi.Ne güzel okullu oldu he yakışıklımız demek ki bizde önümüzdeki ay başlarız heralde oyun grubuna seneyede kreş diye düşünüyorum bakalım bir aksilik çıkmazsa.Haftada 3 gün tam günmü yoksa yarım gün falanmı olcak onun içinde çok ama çok güzel bir değişiklik olmuş olucak.Evet çocuktan al haberi diye boşuna dememişler bak sen şu laf ebesine neler neler söylemeye başlamış.Birde oğluşun için tuvalet eğitimide kolay olabilir bundan sonra çünkü orda diğer çocukları görünce o da yapmak istiyebilir tuvalate hayırlısı olsun bakalım.Ufaklığada bol şans diliyorum.
Günde 2'şer saat. Onun tolerans alışma durumuna göre zaman içinde yarım güne ve tam güne de geçeriz. Artık anneannemiz yoruldu. Mayıs sonu gibi zaten gider sanırım, öyle söylüyor. Mayıs sonunda giderken oğlumu da götürmek istiyor. "Denize bolca girsin, siz de yıllık izin alır gelirsiniz" birkaç hafta sonra diyor. Bakalım, olabilir. En kötü ihtimal seneye yaz tatilindne sonra tam güne geçmiş oluruz.
Tuvalet eğitiminde ben de çok etkili olacağını düşünüyorum. Çünkü artık bezi de istemiyor ama cesareti yok, tuvalete gitmeye direnci var. Kendi yaşıtlarının tuvalete gittiğini görünce heveslenir gibi geliyor. Dün gec euyutmaya çalışırken beli kaşındı, kaşıdık gene devam etti. Uyku arasında bana "Anne bezi çıkar ondan oluyooo" dedi. Bezi çıkardık uyuyunca bağladım. Bunlar hep yaklaştığımızın göstergesi bakalım.
Sen nasılsın, herşey yolunda mı? Burun akması dert değil, geçer ama gece tıkanıyorsa o zor. 2 yaşla aranız nasıl? Dün akşam yatağına gitmemek için kıyameti kopardı benimki. Ne desem tersi. Annem bezini değiştirmek istese evde ben varken "Anne dğeiştirsin" Ben değiştirmek istesem "Anneanne dğeiştirsin." Ne yapsam tersini istiyor. Ama tatil dönüşü huzursuzluğunu atınca biraz sakiniz -3 gündür.
Evet başlangıç için 2 saat olabilir sonra alışınca ve sevince kendisinede az gelir 2 saat ve kalmak isteyebilir.Ananenin yorulması çok normal yeri gelyo ben bile bazen yoruluyorum akşam da eşim işten gelince onada ''bugün çok yoruldum bundan sonra sana ait dedim:))''o da sağolsun ilgilendi yemek yemesi kaçgündür beni çok yordu ona bişey söyleyemediğim için sinirlendim tabi ama bellide etmek isteedim kızdığımı falan inatlaşmak istemedim yemek konusunda ondan dolayı biraz zor geçti 3-4 gün neyseki bugün normaliz artık çenemde ytoruldu ona laf anlatmaktan :))herşeyi soruyo bazen ''yeter annem çenen ağrımadımı konuşmaktan diyorum:))''o da ''hayıı annee nee nee''deyip devam ediyo.Böyle böyle büyüycekler işte.Sizinde yakındır o zaman benzden kurtulmanız biraz daha cesaretlense bu iş tamamdır demek.Bizde arasıra inatlaşmak böyle herşeyin tersini yapmak bizde de var yaa bugün öğleden önce bir arkadaşım çağırdı kahve içmeye gittik aynı yaşta kızı var 20 gün falan büyük biraz orda sorun yaşadık oyuncak konusunda kız normalde benim kızımdan daha sakin bir kızdı ama bu 2 yaşla evrim geçirmiş sanki benimki oyuncak alıyo eline oynamak için o hemen saldırıyo benimki''accık oynuycam''diyo ama imkanı yok kız ikna olmuyo hatta o sinirle benimkine geldi vurdu benimkide başladı tabi ağlamaya.Onu görünce çok şükür biz daha hafif geçiriyoruz bu dönemi diye düşündüm ama tabi bunların günü günü tutmuyo.Şimdilik bizde biraz yavaşlama var ama şimdi uyanınca ne olur bilmiyorum:))
"Ben" ve "benim" herhalde en çok duyacağımız sözler bu dönemde. Ama gene de uysallar. Okulları gezerken birinde danışmanları da vardı, "2,5 yaşında tavan yapacak daha" dedi, gözüm korktu biraz.:))
Anneanne tabi haklı yorulmakta. Tatilden gelirken getirdik, gelmeden önce gene konuştum, "yorulduysan, sıkıldıysan söyle, kırılmayız, gücenmeyiz, istediğin anda bırakırsın" dedim. Tabi denge hassas bunu çok ısrarla söyleyip onu istemediğimizi düşünmesini de istemem. :))
Siz arkadaş bakımından daha şanslısınız bize göre. Ne güzel.
Ayy evet bu kelimelerden fenalık geldi yok yaaa daha tavan falan yapmasın bu kadarla kalsın:))Benimde gözümü korkuttun bak şimdi:))Ne şanslısınki bıkmadan usanmadan bakıyolar ama tabiki böyle bir mecburiyetleri yok sende haklısın bunu sürekli dile getirirsen yanlış anlama olabilir.Evet arkadaş bakımından daha şanslıyızda böyle hırçınlaşma olmasa ama illaki olucak bunun önüne geçemeyiz.Mesela dışarda oynarken falan biri elinden benimkinin bişeyini alıp ağlamaya başladığı anda bana geliyo ''tırmık aldı benim''diye söylüyo ben o sırada pek müdahele etmiyorum ''sen gidip arkadaşaından onu sana geri vermesini söyleyebilirsin''diyorum bana bakıp tekrardan gidiyo arkadaşının yanına kendisi halletsin diye bekliyorum bazı şeyleri sonuçta her zaman ben yanında olamıycam yarın öbür gün okula falan başladığında.O yüzden çocuklarla arasında geçen şeyleri genelde görmemezlikten geliyorum ama vurma falan olunca benimde canım sıkılıyo doğal olarak.
arkadaşlar ya...siz 2 yaşındaki aşıdan bahsetmişsiniz de bize kimse bahsetmedi....daha önce aşı yaptırırken bize denildi ki "aşılar bitti..artık bir sonraki aşı ilkokul 1.sınıfta olacak"....şimdi zaman geçti ..geç mi kaldık..şimdi yaptırsak birşey olur mu..hiç yaptırmasak birşey olur mu..biraz bilgi verir misiniz lütfen..kafam karıştı şmdi yazdıklarınızı okurken..offff...
Selam canımHoşgeldin aramıza. 13-14 aylıkken su çiçeği, 2 yaşında da hepatit A aşısı olduk. 2,5 yaşında hepatit A tekrarı var. Bildiğim kadarıyla okul dönemine kadar yok artık başka aşı.
Selam canım
2 yaşında yani 24 aydan sonra Hepatit-A Aşısı var birde 30 aylıkken yapılıyorama bunu sağlık ocakları yapmıyor özel aşı eczaneden alıp yaptırıyorsunuz..yaptırıp yaptırmamak tecihiniz ama hiçte fena olmaz açıkcası
merhbalar 7ay sonra bugun evımdeım dun aksam esımle bırlıkte geldık reyyan anneannesınde bundan sonra evde kalıcam bugun bı dr. randevumuz var ıns. hayırlı guzel sonuclar cıkar evımı coook ozlemısım yaa ruya gıbı odaları gezıorum dolaplara bakıorum hersyın yerını bılıorum ama yabancı gıbıyım dua edın bana kızlar ................
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?