2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba annecikler.. uzun suredır gıremıyorum.. cok zor oluyo ıkı bebek ile ugraşmak..bıraz okudum gecmişi.. oyun grubundan bahsedılmiş.. bende gondermek ıstıorum.. nette arastırırıken ustun dokmenın oyun grubunu gordum bugun bır arayıp konusmak istıyorum bakalım ne dıyecekler.. ama ben hergun degılde haftada2-3 gun istıyorum sosyalleşmesi acısından.. acaba mumkun olur mu.. herkezivede tum kuzucukları opuyorum..

umarım her şey gönlünce olur canım benim
dualarımız seninle...
iki bebekle uğraşırken ben de giremiyorum fazla
sonunda ben de içime sinen bir yer buldum
işe yarar bence, artık yaşları bunu gerektiriyor diye düşünüyorum ben de,
ben de öpüyorum sizleriii

Son düzenleme:

Ne güzel senden iyi haberler almak nasıl çok ama çok sevindim senin adına.Bundan sonra daha da iyi olucaksın inş. dualarımız seninle.[/FONT]

Herkese merhaba uzun bir aradan sonra ne zamnadır bir türlü fırsat bulup uğrayamadım.Umarım herkesler iyidir bizde iyiyiz kıızmla oyun grubuna başladı bu hafta ikinci haftamız haftada iki gün gidiyo ilk gün sorunsuz geçti beni hiç aramamış ama ikinci gün ve geçen gün benden ayrılmadı dün biraz zor oldu ama ayrıldı biraz biraz aklına gelip ağlamış almaya gittiğimde de ''anne geldi '' dediklerinde nasıl ağlamaya başladı anlatamam beni görünce sarıldı hemen bana ama böyle böyle alışıcak yoksa bana bağımlı bişey olup çıkıcak ortaya o yüzden ağlasada bırakıcam orda alışsın.Bunun dışında iyiyiz artık herşeyi anlatıp kendini ifade ediyo rahatlıkla.Sizlerde durumlar nasıl?Uzun süredir kimseler uğramamış ama neyse...

merhabalar herkes artık arada uğrar olmuş elizzsa senden iyi haberler almak inan çok güzel Rabbim hep temiz sonuçlar göstersin sana... ben biraz geride kaldım hissediyorum meral ve kızı zaten çok hamarat herşeyi en ilk yapıyorlar :) diğer arkadaşlar 2 çocukla başediyorlar bizimde dilimiz yeni çözüldü ama birden çözüldü 2 günde herşeyi söyler oldu hiç susmuyor şarkılar türküler hikayeler bi tuvalet eğitimini beceremiyoruz bide hala kreşe gidemedim oyun gurubu için konuşmaya herkes tuvalet eğitimini tamamladı mı acaba doktor bize 10 kasıma kadar süre verdi oturmuyor otursada yapmıyor napıcam bilemedim...

Bu konuşma işi zaten birden oluyo sonrada hiç susmuyolar:))tuvalet eğitimide olur sen merak etme hem daha zamanı var bence sadece benim kıızm herzamanki gibi aceleci davrandı bu konuda da bunun dışında herşey normal:))

arkadaslar nedır bu oyun grubu ben hıc bılmıorum nası oluo noluyo bı acıklarmısınız?

Cnm kreşlerde küçük çocuklar için oyun grupları oluyo genelde aynı yaşta oluyor ve birlikte oynamış oluyor saatlik oluyor genelde.

Kızlar nerdesiniz yaa kelebek karanfil neden kimseler uğramıyo artık hadi ama gelinde azcık canlansın burası:))

MErhaba herkese,
Uzuun bir ara oldu ama burdayım yine. İş nedeniyle giremiyordum.
Herkes nasıl? Bizde bir sıkıntı yok. herşey yolunda. Bezi de çıkarıdk artık. İkinci haftamız. Arada kaçırma olsa da sorunsuz gidiyor. Aam henüz gece bezliyiz. Ama o da yakında çıkacak gibi. Herkesin iyi haberlerini bekliyorum. Sevgiler.

Evet aynen öyle oldu bizde de. İlk hafta aşırı istekliydi. Hatta ilk gün alamadım bile. 12de almam gerekiyordu, 3te çıkarabildim okuldan. Ama ikinci hafta ağladı bırakırken. Sonra o da geçti. Zaten her çocuk buna yakın tepki verirmiş. Hele o almaya gidince ağlaması yok mu? :))) Dudaklar kıvrılıp kıvrılıp da.

Canım benim, nasıl sevindim. Daha da iyi haberlerini bekliyoruz. Kızın için güçlü ol, acil şifalar dilerim.

Karanfilcim hoşgeldin cnm yaa bende merak ettim seni bende uuzn süredir girmemiştim msjımada cvp alamyınca acaba ne oldu dedim ama neyseki iyiymişsiniz.Bez olayına çok sevindim aferin oğluşuna demek doğru zaman bu zamanmış gecede kuru kalıyosa bezi demek gece içinde hazırdır.Bizde iyiyiz kızımla biraz soğuk algınlığı vardı bayramda sonrada sağ kulakta iltihaplanma başlamış antibiyotik kulllandım yarında kontrolümüz var bunun dışında iyiyiz sadece bana çok yapışık olmaya başladı ''anne de anne''deyip duruyo bu canımı sıkıyo bana bu kadar bağlı olması oyun grubumuzuda anne bebek grubuna çevirdim sanırım benim onu bırakıp gitmmem ters tepti bir süre böyle beraber gidicez eğer alışırsa sonraları bırakıcam bunun dışında herşey iyi.Umarım sizlerde de herşey yolundadır.

Çookkk uzun bir aradan sonra herkese merhabaaa...
Çocuklarla internet hayal :) yardımcım vardı o da gidince tüm işler haliyle bana kaldı..Mete herşeyi ifade ediyor karşılık bile veriyor,herşeye bir cevabı var..kardeşiyle oynamaya çalışıyor ama mert tam olarak onunla oynamaya istekli değil,fakat mete başka odada ikende durmuyor hemen onun peşine gidiyor..onun elindeki oyuncakları almaya çalışıyor,Mete kardeşini kıskanmıyor ama mert bey sanırım kıskanıyo :) mert geçen hafta yaşına girdi..geçmişe dönüp baktığımda herşey ne kadar hızlı geçmiş gibi..ama birde bana sorun valla kendimi olduğumdan daha yaşlı hissediyorum..Mert 11 aylıkken yüğrümeye başladı yürüyünce yakamdan biraz düşer rahatlarım diyordum ama değişen bir şey yok hatta dahada kötüsü yürüyerek buluyor beni,yine yapışıyor :)metenin yemek düzeni hala aynı doğru dürüst birşey yediği söylenemz ama ona yetiyor olsa gerekki enerjisi bitmek tükenmek bilmiyor..gündüzleri eskisi kadar uzun uyumuyor..geceleri hala 2 bazen 3 kez kalıyor,süt içmedende yatmıyor..günde 500 gr. içmesi tgerekiyor ama bizimkisi 800-900 gr içiyor sanırım..
oyun grubuna göndermek istiyorum ama onu getir götür olayı zor,eşim çalışıyor bende mert ile gidemem..bezi mizi atmadık hala,kakasını yaptıktan sonra söylüyor,bezini çıkarttığımda çişini yaparsa onu da biliyor ama ben nasıl yapacağımı hiç bilmiyorum,ne yapmalıyım,nasıl yaptınız,direk bezi çıkarıp attınız mı? yoksa ön hazırlıklar var mı?birde mert bezlenmeye devam edecği için acaba oda bir süre sonra bezini tekrar ister miki,uy uyyy.
Diyete başlamam lazım tığ gibi ben, 80 kiloa dayandım..kendimi çok rahatsız hissediyorum,bunu da nasıl yapıcam hiç bilmiyorum..sizlerle sohbet etmeyi de özledim valla..herkes kendine ve çocuklarına iyi baksın..görüşürüz..

Kızlar selamlar
çok zor giriyorum artık nete, küçük iyice çıldırdı bu ara, henüz erken ama dış mi çıkarıyor acaba diyorum. Kızım dış cikarirken boyleydi, gaz sorunu falan da devam ediyor Allah yardımcımız olsun.
Hepinizi çok özledim ben:-(
Tuvalet olayina giremedim henüz, Senemcim aynı şeyleri yaşıyorum ben de. Meralcim Karanfilcim siz ne güzel halletmissiniz masallah.
Küçük kucağımda şu an, fazla yazmadım ama çok özledim sohbet etmeyi kızlar. Çok çok iyi bakın kendinize optummm

kızlar selamlar
nerelerdesiniz??
bu ara kızım abarttı iyice, gece saat 2-3 e kadar oturmak istiyor.
bu arada sabah erkenden de kalkıyor, saat 7.30 da falan ayakta, öğlende 2 saat uyuyor.
gündüz oyun oynuyoruz, dışarı çıkıyoruz, elimden geleni yapıyorum ama olmuyor yine de.

ne yapsam bana akıl verin kızlar
kızmak istemiyorum ama sabrımı çok zorluyor
bu sorunu halletmem lazım
neredeyse evde hepimiz uyuduktan sonra o uyuyor, o derece yani

merhaba benimde kızım 13agustos 2010 dogumlu.7-8 aydır cok sıkıntılıyım kızım yuzunden.Aynı yaslarda oldukları icin sizlere yazıp sormak istedim benim gibi durumda olan varmı diye.Ben gecen yıl kpss ye hazılandım 12 yıldır atanamıyordum kursada gidince bu kez oldu allaha sukur ama kzımla cok uzaklastık.Cok moralim bozuluyor ve uzuluyorum.Acaba ilgim cok mu az geldi ondan mı boyle oldu bilemiyorum.

kızım babasına cok düşkündü baslangıçtan beri.ama o dönemden beri kesinlikle babasının oldugu ortamda kesinlikle benim ne yanıma geliyor ne yaklasıyor sanki ben orda yokmjusum gibi davranıyor.Tam bir oyun delisi.Bunu kulalnarak gönlünü kazanayım diyorum.gel oynayalım diyorum babasınla oyun oynamak istiyor.Bana pek gelmiyor sadece babası ilgilenmeyince ozaman geliyor.Birazda babamızın yoğun ilgisi sevgisi sanrıım bu durumua yol actı.neyse kzıma birsey soruyorum babasına soyluyor onunla konusyor benle cok ilgisi yok.kpss döneminde annem ve kaynanam donusumlu olarak son 2 ay kadar bize gelip kaldılar Ondan önce babanneyede annanneyede cok asırı bir düşkünlüğü yoktu.ama o dönem özellikle kaynananam (aramız iyi degildir zoraki yurutmeye calısyoruz ilişkimizi.)kızımı cok uzaklastıdı benden simdi farkediyorum tabii.cocugu alıp butun gun o ilgilenirdi oynardı vs.benim yanımada koca gün 10 dk falan ugrararlardı.tabii bende o kadar yogun cvalısıyordumki hem buduruma uzuluyordum hemde o gidince duzelir diyordum ama olmadı( kzım bu gidişlerden sonra iyice benden uzaklastı.Bulundugumuz ortamda eger babanne varsa onun peşinden ayrılmaz benim kesinlikle elimi tutmaz sacımı yolar babannesini goremiyor diyevs seyler ama annnemi de sever ama onun yanında boyel yapmıyor cocuk.Ama ortamda kaynanam varsa mutlaka yuzume bile bakmaz.Üstelik kaynanamı hic sevmiyorum cok kereler tartısmısıktır.bana kalsa kesinlikle hic gorusmeke istemyorum ama iste esler ugruna katlanılıyor ustelik esimde annesine cok duskun kaynanamda oglusuna cok duskun hatta biz evlendikten sonra daha bir duskun oldu.Cok kıskanıyor bizi hala kabullenmeyior kac yıl oldu.hep oglunun ilk ilgi alanı o olamk istiyor.neyse cok uzattım kusura bakmayın ama kzım kesinlikle benden cok uzak.beni sevmiyor gibi.Acaba ilerde düzelirmi bilmiyorum.cevremdede hic boyle bir durum yasayan yok.bazıları buyunce degisr falan diyor ama ya degismezse herkes anne cok onemlidir kimse onun yerini tutmaz dfiyor ama ya tutarsa bu susnceler artık beni iyice bunalttı.kara kara dusunuyorum.bu arada kızımla yanlız oldugumuzda kesinlikel beni cok seviyor gozukuyor devamlı yanımdadır seni cok seviyorum annecim canım annem falan diyor ama babanne gelsin yada baba gelsin elimi tutuyorsada hemen bırakır bana agresif davranır beni hemen satar .kaynanamıda birkac kez uyardım birarada oldugumuzda bazen onunla bu kadar ilgilenmesin kendi heline bıraksın diye ama oda hicbirdavranısını degistirmiyor.Ustelik artık calısmaya basladım 2aydır 1 haftalıgına istemediğimi belli etmeme ragmen geldi kaldı kızım hemen ertesi gun yine degisti zaten okul egitim derken 8de anca eve geliyorum.ertesi gun okula gierken opeyim ben okula gidicem dedim babannesinin bacagına sarıldı ne geldi ne opturdu.cok uzuldum ve sinirlendim.benim gbi durmu oloan varmı sizin kızlarınız ne durumda ?ne yapsam bilemiyorum normal mi acaba bu durumlar cok endiseliyim

çok zor bir durum gerçekten yaşadığınız.kayınvalidenizle aranızda ki sorun nasıl çözülür bilemem.ama kızınıza gelince doğduğundan beri ona gösterdiğiniz ilgi biraz azaldığı için böyle yapıyordur muhakkak.ne olursa olsun onu koşulsuz sevdiğinizi ona gösterin,hissettirin.hiç vazgeçmeyin.çünkü daha çok küçük ve bir zaman sonra o da bunu farkedecektir.çalışan annelerin en büyük sıkıntısı bu işte.kızınızla çok vakit geçirmeniz değil kaliteli vakit geçirmeniz önemli.inşallah herşey yoluna girer.

senin üzülmene çok üzüldüm...fakat bana kalırsa zamanla anne kavramı bilinci daha iyi yerleşecektir..şu an küçük olduğundan bilemiyor...sıkma canını..düzelir Allah'ın izniyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…