2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Naber kız Gurbet??

selamlar herkese , ya benim oğlum 10 gündür falan yarım saat emiyo ama sonrasında 3 -4 saat uyanık da olsa emme ihtiyacı olmuyo ağlamıyo çünkü , uzun emdiği için acaba artık sütüm yetmiyo mu diye düşünmeye başladım sizceeeee ???

Canım yeni geldik doktordan... 10 günlük sağılma süt ve mama takviyesi sonucunda benim oğlan 8000gr olmuş . Doktor 10 günde 700gr görünce şoka girdi; tabi ben de şaşırdım. Doktor "anne sütünden vazgeçme" dedi. Yine de yetmezse mamayla takviye edeceğim. Çok garip bir şey oldu; eve geldik sabah sağdığım 100ml'yi içti. Biraz uyudu, o uyurken 160ml daha sağdım; kalktı 1 saat sonra onu da mideye indirdi. Şişti, komik komik hıçkırıyordu. 1,5 saatte 260ml süt almış oldu. . Şimdi de gülle gibi yatıyor ayağımda.

Tatlımcım ben sütümün gece az geldiğini gece sağdığımda gördüm. Eğer bebeğin az emip, kilo alması da durduysa sütün yetmiyordur.

Kız dilini ısır ne güzel yarım saat emiyormuş. Toktur karnı, yoksa aç olsa uyumaz, uyusa da hemencecik uyanır.

Masallah ogluna, nasil becerdin yahu?ben biraz fazla emdirsem cikariyor hemen bir ayda almasi gereken kilo 10 gunde woooooow nazarlardan koru Allahim olan var olmayan var:)) mama sisiriyormu kilomu yapiyor bilemedim ben ya su katki malzemesi gdo falan, hangi mamayi verdin sen Çigdemcim

Hayatım ben mama miktarını gözlemle buldum. Süt sağdığımda 150ml süt içiyor. Yani 100ml süt çıkarsa anne sütünü aldıktan sonra 50ml mama verdim. 10 günde en fazla 3 kere gerekti. 3 gün değil ama 3 kere... Benim oğlan çok iştahlı. Biliyorsun daha önce 1 saat meme emen bebek. Senin bebek kusuyorsa, fazlasını çıkarıyor demektir. Doymasa acı acı ağlar. Bana ne iyi geldi biliyor musun? Hani şu stil tea var ya humananın o acayip süt yapıyor. Bir de ben bayramın 3. günü başladım mama vermeye. Sağmak için salak gibi bekledim kaç gün. Biz aptamil veriyoruz. Doktor "farketmez" dedi. O bitince yetmediği durumlar için sma vermek istiyorum.

missgrafik canım seninle oğluşlar aynı gün doğmuş heralde

evet cnm aynı gün doğmuşlar ayrıca Arda nın göbek adıda hamza :)

allah yardımcın olsun canım herseyi denemişsin senınkı inatcıymış epey ama bi yerde bebeklerin alışkanlıkları 3 gunde değiştirilebilir diyordu ama bunu söyleyen büyük ihtimalle erkektir:))

amin cnm inş. değişir geri döner o aşkı

maşallahhh bende birazdan götürücem aile hekimine bi kilosuna bakıyım olmadı doktoruna götürücem yarın zayıfladı ben hissediyorum nasıl yapcaz bu işi bilmem

Canım dert etme, ölümden başka herşeyin çaresi vardır. Meme almıyor mu? Sağıp verirsin. Sütün yetmiyorsa süt çaylarından içersin. Benim gibi dengesizse mecbur mama verirsin ara ara. Ne yapalım, yavrularımızın karnı doyacak, öyle ya da böyle. Sen üzülürsen sütün azalır. Üzülmemeye çalış.

zaten bi sağışta bi göğsümden 250 cc çıkarırken şimdi 100 cc zar zor çıkıyor üzüntüden çok azaldı sürekli sağıp veriyorum ama yetmiyor mama da korkum ya bnm sütümü istemezse hep mama isterse diye korkuyorum sütüm çok güzel yarıyordu tam 3 aylıkken 8000 gr dı her ay 1400 civarı alıyordu bakalım şimdi ne olmuşuz

Son düzenleme:
Bak canım şimdi süt sağdım 160ml çıktı; tam içtiği kadar yani. E çıkmasaydı ne olacaktı, aç bırakmamak için mecbur mama verecektim. Şükürler olsun ki pazardan beri hiç mamaya ihityacımız olmadı.

zaten bi sağışta bi göğsümden 250 cc çıkarırken şimdi 100 cc zar zor çıkıyor üzüntüden çok azaldı sürekli sağıp veriyorum ama yetmiyo

Üzüldüğün için işte... Humana çayından al, bak o iyi süt yapıyor. Bu arada 250cc kaç ml oluyor. Benim biberonlarda cc yazmıyor da. Doktorlar da cc'yi baz alıyorlar. Yardımcı olursan çok sevinirim.

Üzüldüğün için işte... Humana çayından al, bak o iyi süt yapıyor. Bu arada 250cc kaç ml oluyor. Benim biberonlarda cc yazmıyor da. Doktorlar da cc'yi baz alıyorlar. Yardımcı olursan çok sevinirim.

benim biberonda cc-ml yazıyor yani ikiside aynı şey... mesela sen her sağışta ikisini birden mi sağıyorsun yoksa önce birini 1 saat sonra diğerini mi?

Son düzenleme:
benim biberonda cc-ml yazıyor yani ikiside aynı şey... mesela sen her sağışta ikisini birden mi sağıyorsun yoksa önce birini 1 saat sonra diğerini mi?

Anladım canım...

İkisini de sonuna kadar sağıyorum canım, sıkıyorum memeyi son damlası gelene kadar. Yoksa doymuyor benim oğlan. Hatta gece, 4 saat aralıksız uyuyor, ben o yattıktan 2 saat sonraya saat kurup kalkıyorum gece sütünü sağıyorum, kalktığında veriyorum. O sütü içince, yatırıp tekrar süt sağıyorum, kalkınca yine veriyorum. Zaten gece 1 kere kalkıyor, ikinci kalkışında sabah olmuş oluyor. Sen nasıl yapıyorsun hayatım?

Cocuk doktoru olup cikacaz sonunda vallaha!! Keske okuyup doktor olsaydim, ben hep buyuyunce doktor olucaktim buyudum ama doktor olamadim( ahh cok pismanim cook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…