2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Tünydınnnnnnnn :)
o kadar alıntı yaptım ama olmad hepsi boşa gitti sinir oldum :/ aklumda kalanları yazayım hemen :)

Hoppidik : elbette zorla kendini ne kadar emerse o kadar iyidir. yeter ki emsinler ve sütümüz olsun..
Gülayyusuf : tatlım üzülme sen ben düzenli sağım yapanlardan değilim oğlumun emmesine de bağlı sağdığım sütün az ya da çokolması.. bazen 200 cc bazen 100 cc belki daha az hiç belli olmuyor.
bebedor manuel el pombası kullanıyorum ben. hem Çiğdem inde bahsettiği gibi kilolarıyla da ilgisi var. ne kadar kilolu ise o kadar çok emer ve o yüzden ona yetecek kadar süt olur. sıkma canını pes etme sürekli sağ ve bol su iç.
Nazo : Hallisna ya msj at mail adresini ve facete bende olmak istiorum yaz. o seni vbulup ekler cnm.
yvzyvz : seni burda görmek ne gözelllll :)))
Çiğdem : canım zorlama eşini büyütme bu konuyu huzursuzluk olmasın boşver cnm uzatma bence. hem niye kötüsün bakiim sen ?

Hoşgeldin kuşum...
Kötü hissediyorum, çünkü oğlum da kötü. Ağlıyor, ağlıyor... Hayır yalnızca ağlamıyor; resmen sinir krizi geçiriyor. Oyunu bölersem (oyundan kasıt 8 kiloluk bebeğimi havalarda sallayacağım), 150ml süt içip yetmediğinde ve ben mama hazırlamaya giderken, herhangi bir şekilde odadan çıkmam gerektiğinde...
Sürekli krize giriyor, dayanamıyorum artık. Ben ona kızdıkça o daha da deliriyor. Hiçbir şey yapmayıp bekliyorum susmuyor. Şaştım kaldım.

ahh be kuşum yaaa
Allah yardımcın olsunn sakin olll ne söylesen de anlamıyor ki o seni
onunda sıkıntısı istediğinin olmaması ve şuan o hala hayata ve sana alışma çabasında
tek bildiği açlık hissi ve öğretilen oyunlar yeni alışkanlıklar
bnm oğlum çok sakin bir bebek olmasına rağmen ben bile bazen sinirleniyorum. ama çok üzülüyorum sonra hatta bazen sarılıp ağlıyorum kendime çok kızıyorum ona sinirlendiğim için.
sende sakin ol kızma bebeğine canım. geçecek bu günler bak bi başlasınlar konuşmaya :) laf yetiştiremicez sxonra. bu seferde dertlerini istediklerini söylediklernde off sus az dicez :)

Ben işteyim kızlar daha tam zamanlı çalışmaya bu hafta başladım iznim bitti.Konuşacağım patronlarla cumartesi yarım gün çalışıyorum.C.tesi günleri ben işe gelmeyeyim diycem bakalım ne diyecekler.Bence bişey demeye hakları yok.2 haftalık senelik iznimi kullanmadım bebeğim 47 günlükken işler yoğun diye haftanın 3 günü esnek çalışma saatleri şartıyla gelip çalıştım.Ayrıca günde 1,5 saat süt izni hakkım var onuda kullanmıyorum.Onlarda artık yarım günün lafını etmezler inşallah.

Sanırım birbimizin mutsuzluğundan besleniyoruz. Çok yorgunum tatlım; aylardır geceleri 3 saat uykuyla yaşamaya çalışıyorum; ev ve bebek tüm günümü alıyor, bazen aynaya bile bakamıyorum günlerce. Kendimi çok çirkin hissediyorum. Kocamın saçlarına hergün bir ak daha düşüyor ama bu onu yaşlandırmıyor yakışıklılığını artırıyor. Ya ben, korkunç görünüyorum. Anneliği ve bebeğimi çok seviyorum ama nefes almak istiyorum arasıra. Sadece bir anlık tek, derin bir nefes...

Sen o kadar fedakarlık etmişsin, onlar da karşılığını verirler umarım...

Çiğdemcim doğum yaptım inan ilk 1 - 1.5 ay bende aynaya bile bakmıodum öyle kötüü hisseidodum ki kendimi hatta eşim artık beni sevmez diye bile düşünüodum. öyle karamsar olmuştum ki anlatamam sana. üstelik ben sezeryanla yaptım doğumu 2gece hastanede kaldım annem yanımdaydı ama eve bi geldim ilk gece kaytınvalidem kaldı sonrasında hep tektim hala da öyle. ağrım olmadı değil hareket ettikçe içimden bişey çekiliodu resmen gözümden yaş geliodu bazen. üstelik ramazan ayındayız birde eşime iftar yemeği hazırlıyodum. hazır spfraya geliodu. ben sizler kadar kalmadım uykusuz. bnm bebeğim dünde söylediğim gibi sakin ve mutlu bi bebek hep onunla konuş oyun oyna yeter ona ve yatış saatide kalkış saatide ilk günden beri aynı ama bebeğim uyuyunca bütün iş güç beklio beni. eşim gelio 11 de zaten anca bitmiş oluo işlerim geç geldiği için yatmam 1.. tam yatacakken Uras acıkmış oluo hadi emzirip yatayım bida kalkmayım derken 2 den önce pek uyuyamıyorum. 7 de zaten Uras uyanıo yani 5saat uyku. anlıyacağın bebeğim düzenli ama eşimden dolayı bizim düzen biraz geç saate kaldığımız için bozuluo.
diyeceğim şu ki tatlım annelik zormuş! bir bebeğe bakmak eğitmek büyütmek vs.vs çok zor.
her birimizin eminim ki farklı farklı sorunları vardır. sen tek değilsindir inan bana. kızma o yüzden yavruna.
inş daha da bir düzene girersiniz sizde. bi düşün daha kötüde olabilirdi. onlar bizim canlarımız , onlar istemedi dünyaya gelmeyi. biz istedik. o yüzden onun bi suçu yok. sakin ol. olmaya çalış. ve fırsat buldukça önce kendinle ilgilen. canımsın yaa bak üzdün beni..

Son düzenleme:
Urasodasında yatmıo. park yatakta almıştık ilk başlarda yatak odamdaydı ama artık hep yanımda. salıncağı park yatağı oyuncakları ve 2li eğzersiz oyuncağı salonda :) zaten salonda oturuyorum ben. ve tüm gün park yatak salıncak eğzersiz oyuncağı elinde oynadığı oyuncakları derken paso bi orda bi burda zaman geçirioruz.
herşey 10 dakikalık sonrasında sıkılıp ağlıo. koltukta kucakta camda böyle sürekli yer değişimi yapiyoruz oturuorz oyun oynuorz üstelik hiç uyumuo.ta -ki akşam 8 e kadar sürüo bu maraton sonra uyuyo sabah 7 ye kadar.
ilk başlarda hep kucak istiodu ama ayağımda sallamaya başlayınca unutuu.

İşin kötüsü ne biliyor musun? Kocam beni hala seviyor. Ben kendimden vazgeçmişken o benden vazgeçmiyor. En ufacık sözüm emir gibi, her istediğim yapılıyor fazlasıyla. Aptamil kullanmak istemediğim için kocam dünden beri eczane eczane istediğim mamayı arıyor. Şimdi işten çıktı taa ebesinin köründeki eczaneye gidecek mama var mı diye bakmaya. Loğusayken depresyona girmiştim, hala çıkmaya çalışıyorum. Hamileliğim de kötü geçmişti. 3 aya yakın yürüyemedim. Doğumdan 1.5 ay önce su topladım, kalsiyum eksikliğinden sol bacağım resmen felce uğradı. Doğurdum 1.5 ay geçmedi. hastanede efsanurla karşılaşmıştık, yürüyemiyordum. O götürdü tahlillerimi. Ben de sezeryan oldum, hem de doğum yaparken aniden aldılar. 3 günde sancı çektim. Çisem doğurmadan 1 gece önceki nst kağıdımı gördü. Değerlerim 100lere vurdu yine de yatırmadılar. Kocam elinden geldiğince isteklerimi satın alıyor sağolsun. Hatta o korkunç görüntüme rağmen bazı geceler yakınlaşmaktan da geri durmuyor. Bilmiyorum yalnızca çok yorgunum, ya da rahat batıyordur bana.

Benimki sürekli sarılmak istiyor, dizimde hoplayıp zıplayacak. Yapışık gezecek yani. Tuvalete bile zor gidiyorum, dua ediyorum "Ah Allah'ım biraz uyusa da nefes alsam" diyorum. Şimdi de uyuyor ayağımda. Ayağımdan ana kucağına yatırdığım anda uyanıp ağlıyor. Kuyruk soklumum ve topuklarımın ağrısından ölüyorum.

Canım yaa oyuncak demişsin yaa merak ettim nasıl oyuncaklar aldın bebeğine.Bende oyuncak almak istiyorum ama herşeyi hemen ağzına götürüyor o yüzden tereddüt ediyorum

selam kızlar naıslsınız bakalım çok kalmıycam kızım uyuyo benimde işlerim var onları yapmam lazım
çiğdemcim inanırmısın benim kızımında bugün huysuzluğu üstünde sabah 7.30 da kalktı daha yeni uyudu ama nasıl ağlıyo anlatamam bıraktığım gibi avazı çıktığı kadar bağrıyo o uyuyuncada azcık evdeki işlere bakim derken bazen ben bile kendime bakamıyorum
ama bak seninde dediğin allahtan eşlerimiz bizi bu halimizlede seviyolar ya bunun tam tersi olsaydı o zaman napardık evet bu günlerimizde geçicek biraz sabırlı olmamız gerekiyo sadece

Allah yardımcın olsun canım bebek arabası ile gezdirsen odalarda susmazmı ve çıngırak ver eline ses çıkarınca onu dinliyorlar

kızlar cevaplarınız için allah razı olsun beni biraz rahatlattınz Benim oğlum babsına çekmiş sanırım iştahsız memeyi çıkarınca bi daha çekmiyo kendini geriye atıyo hoş mamayı da içmiyo Bi arkadaş yazmıştı iki saatten önce emmiyo diye benim kide öyle demek ki doyuyo çünkü ağlamıyo uykusunu da güzel uyuyo ilginiz için tekrar teşekürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…