2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar hepinize bana yardım etmeye çalıştığınız için teşekkür ederim.Kaynanamların evi uzak hem benim işime hemde eşimin işine vede sürekli kaynanam bakmayacak oğluma onlar nisanda falan köye giderler ekip biçerler kışın dönerler.Onlar köye gittiğindede annem bakacak bebeğe o yüzden taşınamam.Ve ben çalışmazsam kesinlikle geçinemeyiz kiradayız,eşimin maaşı çok düşük.Artık bi şekilde kaynanama bebek bakmayı öğreteceğiz nasıl olacak bilmiyorum ama öğrenmesi lazım

meralcim geçmiş olsun... aşı bizde ateş değil ama baya bi huzursuzluk yapmıştı bide aynı gün rota yıda olmuştuk...umarım siz rahat atlatmışsınızdır bugünü...

kaşık mamasına geçiceğini söylemişsin doktorun beslenme düzeni vermedi mi? süt arttırıcı bişeler kullanmıyor musun?
mama doğal beslenme olmucak ki bide ya seni bırakırsa mamaya alışıp...

Arda çok şükür 3 gündür az sürede olsa emmeye başladı biberonu 3 gündür sadece meyve sularında kullanıyorum öğlen 1 de sebze çorbası akşam 7 de yoğurdu ve meyve suyu var diğer saatlerde anne sütü veriyorum anne sütünün yetersiz olduğu durumlarda doktorun verdiği çizelgede muhallebi ve biberon maması bebelac1 önerdi doktorumuz beslenme saatleride 3 er saat arayla 150cc bakalım bu şekilde bizim bu ayımız nasıl geçicek...

bide kan damlasına başlayan varmı bu ay sonunda kan tahlili yapmadan asla başlama dedi doktorumuz bize eğer değerleri normalse boşu boşuna vermeye gerek yok dedi

merhaba kızlar meral ve cığdem gecmıss olsunn..
cığdemcım benımde bebeğım senınkı gıbı bırak desınler halt etmıss onlar bakarsın obezz derler bebek ıstemez zorla emzırmeye calasırsın beslensın dıyee bakamıyoo maamelesı gorursunn ...
nazocumm empatı kurdumda mını mını bana benım kokua sesıme muhtac bebeğımı en azından gunduz calısıyoo olsamda gece yanımda gormek ısterımm.. k.valıden uzak yazın annem bakcak demıssın yakınsa ona baktır en azında gece gorsun senıı unutur bee tatlım daha cok kucuk babanesını anne bılır ...yada samımı bı komsun yoku 3 5 baksınn ....yazarken bıle aglıycam nerdeyse allahım sana sabır versın

cok cok gecmıs olsun canım... Allah beterınden saklasın... nasıl sımdı benım tosunum... o hemsırelerın kendı bebeklerı zayıfmısta muratımıza laf etmıslerdır kıskanc seyler... op ogluus benım yerıme

cnm çok geçmiş olsun umarım şimdi daha iyidir bizde bugün aşılarımı olduk inş. ateş falan olmaz
inşallah canım...merak ettim şimdi....gününüz nasıl geçti?

cnm gündüz iyi geçti öyle huzursuzluk falan yapmadı şimdi yattı uyuyo yatmadan ateşini ölçtüm yoktu çok şükür inş. gecede rahat olur ateşi çıkmaz

sağol cnm huzursuzluk yapmadı gündüz ama bakalım şimdi artık yattı uyuyo gece nasıl olur bilemem
cnm ben süt artırıcı şeylerde içiyorum yiyorumda ama sanırım artık sütüm yetmiyo ben sabahları şimdi elma suyu veriyorum kaşıkla veriyorum ama onu zor oluyo ama zaten şimdi daha zorlamıyorum ne kadar içerse daha yeni başladığımız için bu akşamda milupanın sütlü pirinçli muhallebisini aldık onu verdim onuda kaşıkla verdim tabi onu severek yedi ama az hazırlamıştım daha yeni veriyorum diye 2 akşam daha vercem sonra akşamları yoğurda geçicem yarında elma suyu son sonra armuta geçicem dr.muz ne veriyosan onu 3 gün üst üste ver değiştimeden dedi eğer alerji falan olursa anlarsın neden olduğunu dedi sonra yavaş yavaş meyveleri falan karıştırarak verebilirsin dedi bir hafta sonrada sebze çorbalarına falan başlıycam
yani ben az az başladım cnm onun haricinde sürekli emziriyorum
ben kan damlası kullanıyorum ikinci ayından bu yana çünkü bizde kansızlık vardı önümüzdeki ay kan değerlerine bakılmasını istiycem bakalım artış olmuşmu diye

Selam arkadaslar
Bende ilk defa bu aksam elma ve havuc suyu verdim biberonla 40mm sizce cokmu?
Maalesef kuzumu 3 ay emzirebildim sutum yetmedi yarinda meyve puresi verecem sizler evdemi hazirliyorsunuz?
Yoksa hazirmi aliyorsunuz eger yardimci olursaniz sevinirim sevgiler.

selam kızlar hepiniz bi şekilde ek gıdalardan bahsetmişsiniz biz de geçen gün ki kontrolümüzde doktorumuz beslenme tabloso verdi başla diye önce yoğurtla başlayacakmışız bi hafta boyunca aç karnına her seferinde miktarını artırark devam edeceğim ikinci hafta yoğurt +yumurta sarısı en fazla 4 de bir olacakmış sonraki hafta yoğurt+yumurta sarısı+pekmez yani her hafta yeni bi besinle tanışacak alışması için ve kabızlık isal kusma alarji gibi etkilerini görmek için böyle olması gerektiğini söyledi

kızlar size önerim şu doktorlerınızın verdiği ek gıda listelerini paylaşaşalım

bi de kan damlası ebe verdi ama doktorum kullanma dedi sağlıkocağından erken veriyorlar bi ay sonra dedi
bi arkadaşımız rota virüsü ile ilgili bi uyarıda bulunmuş başka doktorlarından böyle bi uyarı alan var mı

selam herkese
nasılsınız?biz oğluşla iyiyiz.ek gıdalara başladık.şapur şupur götürüyor.çok sevdi yoğurt ve mevye sularını.aradada doymadığını hissedersem biberon maması veriyorum.yani sütüme bağlı.bazen az bazen çok takılıyor kafasına göre.
bazende meyveli yoğurt yapıyorum ohh değmeyin keyfine.bizden böyle....

Merhabalar,
Bebekler gece daha rahat uyuyabilsinler diye eskiler pek çorapla yatırmazlar. Ondan kalma bir alışkanlık olmalı. Ben de o aylarda bikaç kere çorapsız yatırdım,eğer üstünü açmadıysa ayakları sıcacık olurdu ve daha rahat uyurdu sahiden..Eğer çok sıcaklandıysa zaten elleri ve ayakları buz gibi olur, siz üşüyor diye daha da sıkı sıkı giydirirsiniz. Üşüdüğünü burnundan ve alnından anlarız. Soğuksa gerçekten üşüyor demektir.
Sonraları içim elvermedi, üstünü falan açıyordu, tekrar çoraba döndüm.Şu an 15 aylık oğlum..

Kaynanası bakan arkadaşa da çok üzüldüm.Keşke bir yolunu bulabilseler. İlaç konusunu okuyunca iyice dehşete kapıldım. Sebepsiz ağrı kesici falan verilir mi. Allah akıl fikir versin ama bildiğini okuyacaktır.

Okuyunca dayanamadım yazdım...Sevgiler

aklıma gelmişken yazayım....

benim minik kuzum hep sağa ve sola yatıyor..sırt üstü yatırmaya kalksam hemen gözlerini açıyor ve asla sırt üstü yatırmama müsade etmiyor... bu nedenle kafası yamuk bir hal aldı...arka kısmı şişik kaldı biraz...o kadar üzülüyorum ki bu duruma...bu saatten sonra ben nasıl sırt üstü yatıracağım ve kafası nasıl düzleşecek?...yoksa bu aylardan sonra artık düzleşmez mi?...üffffffffff.....

merhaba cnm yumurta için daha çok erken ama ben doktorumuzun dışında prof. dr. gülbin gökçay ın kitabndan faydalanıyorum ve 7-8. aylarda yumurtanın sarısını 1/4 olarak vermeye başlanabilir diyor daha bebişin 4 aylık çok erken senin için özellikle kitaba baktım genede sen bilirsin tabi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…