2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

doktorumuzun verdiği beslenme tablosu;
4 aylık bebek beslenmesi;
Öneriler:
1- Öğün araları ortalama 3 saat olmalıdır.
2-Her sabah verilmesi gereken vitamin damlasını unutmayınız.
3-Yoğurt evde günlük olarak hazırlanmalıdır.
4-Meyve püreleri hazırlandıktan sonra bekletilmeden tüketilmelidir.

Meyve Püresi:
Mevsimine göre meyveler (elma,kivi,mandalina,muz) rendenin ince
tarafıyla rendelenir veya çatalla ezilir. Vitamin kaybı olmaması için
bekletilmeden verilmelidir.

Sebze çorbası:
1 su bardağı kadar mevsimlik sebze (taze kabak,bezelye,ıspanak,
karnıbahar,brokoli,lahana,pazı,enginar vs.), orta boy yarım patates
ve orta boy 1 tane havuç yıkanıp soyulup, ayıklanır. Pişirilmeye yakın
doğranır ve az suda ağzı kapaklı olarak haşlanır. Haşlanan sebzeler
ezildikten sonra kaynatma suyu ile karıştırılır. her 100 cc çorba için
1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilir.

Yoğurt:
1su bardağı pastörize süt kaynatılır. cam bardakta el değebilecek
sıcaklığa gelene kadar bekletilir. 1 çay kaşığı yoğurt ilave edilir.
üzeri örtülür kımıldatmadan 3-4 saat bekletilir.

Muhallebi:
1 su bardağı suya 2 tatlı kaşığı pirinç unu eklenir. karışrıırlarak pişirilir.
muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır. 1 tatlı kaşığı pekmez ve
5 ölçek devam maması ilave edilerek karıştırılıp ılıtılır.

Anne Sütü Alan Bebek
07:00 Anne sütü
10:00 Anne sütü
13:00 150cc sebze çorbası
16:00 Anne sütü
19:00 150cc yoğurt ve meyve püresi
22:00 Anne sütü
gece uyanırsa anne sütü

Anne Sütü Yetersizse
07:00 Anne sütü
10:00 150cc meyve püresi
16:00 Anne sütü
22:00 150cc muhallebi
gece uyanırsa anne sütü

Anne Sütü Yoksa
07:00 150cc hazır mama
10:00 150cc hazır mama
16:00 150cc hazır mama
22:00 150cc muhallebi
gece uyanırsa 150cc hazır mama

merak etme canım cok kısa bir süre sonra uykusunda kendisi bi sağına bi soluna yada sırt üstü olarak dönerek uyumaya başlıycak ben ardayı yan yatırıyorum kusmalara karşı korumak amaçlı bi bakıyorum sırtüstü yatıyor yada diğer tarafına dönmüş buluyorum hem kafasıda öle kalmaz düzelir daha çok küçükler için rahat olsun...

tatlım cok tesekkurler lıste ıcın bende nası yapsam dıye dusunuyorum... Bu aralar ne kadar surede acıkıyo anlamaya calısıyorum ama benım kızım 2:30 saatte bır acıkıyo aglamaya baslıyo... Ben ona gore boyle bı lıste hazırlayayım...

slm kızzlar hepınızı coook ozledım nezmandır gıremıyorum.yukarda yazılanları okudumda benım oglusuma kan ılacı verdıgımde meme emmıyor ve kakayı cok zor yapıyor doktor olsun ver dedı ama ben ne gece uyuyorum ne gunduz kan ılacı varken cok huysuz 3 gundur vermıyorum bebısım rahatladı sızce ne yapayım???eskıden kan ılacımı varmıs ya :):)
bıde kac dakka emıyor sızın kuzucuklar benımkı etraf ıncelemekten bu ay az kılo aldı 400 gr aldı dedım doktor olsun ıı dıyor kılosuda suan 7,900 ayın 19.da 5aylık olcak.hepınızı optuk oglusumla

canım merhaba 5. ayda bebekler doğdukları kilolarının 2 katı kadar olmalıymışlar ve artık ayda ortalama 500gr civarı alırlarmış gayet iyi bebeğin maşallah kuzuna

doktor kan ilacını kantahlili yapmadan vermiyceğini söyledi eğer düşükse kanı kullanırız değilse ne gerek var kullanmaya dedi istersen sende bi kan sayımı yaptır zaten 5. ayı doldurduklarında yapılıyormuş ona göre kullanıp veya kullanmaman gerektiğini anlarsın biliyosun hamileliğimizde biz bile kan haplarını içerken zorlanırdık değilki minnoşlarımız...

bebişinede sanada sevgiler...

meraba benim oğlumda etrafı izlemekden emmek istemiyor ben gözlerine mendil örtüyorum o zaman 5 10 dk emiyor

umarım canım... benim ki şu anda hiç dönmüyor yatarken..hep bıraktığım gibi buluyorum...

Selam kızlar, sağolun merak etmişsiniz beni. İyiyiz çok şükür. Oğlum da iyi. Antibiyotik ve kan ilacı alıyor. Kan değerleri düşük çıkınca verdi doktor. Kızlar benim sütüm gitmeye başladı. Günde 2-3 kere sağabiliyorum o daaz çıkyor. Ek gıda meselesine gelince, geçen bebelac'ın armutlu muhallebisini yaptım tükürdü hep, bu akşam da denedim azcık yedi maşallah. Antibiyotik deyince aklıma geldi: Dr Erhan Ateş, antibiyotiklerin bağırsaktaki faydalı bakterileri öldürdüğünü, bu yüzden antibiyotik tedavisi gören bebek ve çocukların muhakkak yoğurt tüketmesi gerektiğini söylüyor. Kitabında okudum. Günde 5-6 sefer kaka yapıyor, yararlı bakteri olmayınca sindirmeden atıyor sanırım yediklerini. O yüzden bu akşam 1 bardak sütten ilk kez yoğurt yaptım. İnşallah mayalanır da yediririm yarın.
Ayşecikcikim üzülme daha kafası süt onun, düzelir...
Ya kızlar yaaa benim bu süt geri gelir mi ki? Hele gece 10dan sonra hiç yok. Sabaha kadar taş kesiliyor. Yorgunluktan mı acep?

cok gecmis olsun canim, Allah bidaha yasatmasin. Benim memislerde tekliyor sanirim ek gidaya gecme zamani

canım cok gecmıs olsun kuzucuga... evet canım antıbıyotık bagırsaktakı yararlı bakterılerı olduruyo ama ben vıtamın alınması gerekıyo dıye bılıyorum...sut meselesıne gelınce aynen canım sabah tas gıbı oluyo... bebıs emıyo vede bıtıyo... yetmıyo artık ek gıdaya gectık bızde...

günaydın herkesin süt sorunu var benimde artık hiç ama hiç taş gibi olmuyo göğüslerim biz zaten geçmiştik yavaş yavaş ek gıdaya ama zorluk çekiyoruz kızım yemek istemiyo ne kadar zormuş yemeyen bebek yaaa :84:
geçen sabah armut verdim severek yedi ama dün bir türlü yediremedim ağzını bile açmıyo akşamları milupanın sütlü pirinçli muhallebisini severek yiyo ama gerçi geçen akşam onuda yemedi yaa neyse iki gündür yoğurt mayalamaya çalıştım ama olmadı da olmadı yaa yoğurtta vericem ama bi becerebilsem maylamayı :26:

ben henuz gecmedım ek gıdaya ...
en cok korktuğum sey zaten ek gıda ya yemezse dıyee ..
sabırlı olucaz ve deneyerek en cok neyı sevdıklerını oğrenıcez yemedıklerı seyın ıçıne bıraz ondanda katarak yedırmeye calısıcaz

selamlar herkese ben elmapüresi cicibe ve hero baby kaşık mamasıyla başladım kemiksuyu veriyorum gece yatmadan yoğurt yediriyorum çok rahat uyuyor severek yiyor muza başlaık arada ceviz ve şamfıstıı rendeleyip veriyorum yağlı şeyler yediriğimde mutlaka su içiriyorum kahvaltı zamanında ekmek içini domates suyuyla ıslatıp peynir eziyorum

Son düzenleme:
saol canım ıcımı rahatlattın bılgılerınle.dedıgın gıbı bı kan tahlılı yaptıraayım bende.benım oglusum cok kudubuk bısey oldu sureklı kucakta gezdır ıstıyor ve ben ne ev ısı yapabılıyorum nede yemekbır dakka mama sandalyesıne koyuyorum sonra cıglık cıglıga sankı bısey yapıyormus gıbı bagırıyor:)senın kuzucuk nasıl ?
meraba benim oğlumda etrafı izlemekden emmek istemiyor ben gözlerine mendil örtüyorum o zaman 5 10 dk emiyor

:)benımkı cok uyanık mendılı alır atar :) ben meyve suyu falan verıyorum yenı onda bıle kasıgı yakalıyor kendı sokuyor agzına ama heryerımı batırıyor aaa anelerımızın haklarını nasıl odıycez????????

ek gıdya geçen annleer siz bebişler nasıl yiyomu ve neler veriyosunuz ben napcam bu kızla yaa

canım ben 10gun once bı basladı az bısey meyve suyu ve yogurt ve pırınc unu cocuk 3gun kaka yapamadı gerı bıraktım suan sadece meyve suyu sıkıyorum 5.ayına tam gırsın ole baslıycam tekrar ama bebısler cok almıyor 2 kasık oda ıte ceke alıyorlar.cok zorlama hıc yemez dedı doktor yemezse bırak hemen dedı

maşallah kuzucuguma bendemı versem ya sut sankı az gelıo aama bızımkı kakayı zor yapyr ozman

rota vırus kız cocuklarına ıyıymıs erkek bbebege gerek yok dedı bana doktor ama kızlarada cok tavsıye etmıyoruz agır bı ası dedı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…