2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben ek gıdaya 2 haftadır yavas yavas basladım.2 aydırda doktor kontrolüne gidemedik.bu pazartesi gitmeyi düşünüyoruz bakalım.her sey yolunda gibi sorun olmayıncada doktora kontrole gitmek biraz garip oluyor gibi gellyor bana.sizler ne yapıyorsunuz.her ay düzenli doktora götürüryormusunuz..

Aslında kızlarım var altı yaşında onları heray kontrole götürüyordum.ama bunu 2. Ayından beri götürmedim.ama götürsemmi bilemiyorum.nette bakıyorum herkes aylık kontrollerden bahsediyor.ama kış şartları bir fırsat bulup götüremedim.götürmek gerekiyormu bilemiyorum....

Eşim ek birşeylere başlarsam emmmeyi bırakır diyor beni korkutuyor bende korkuyorum acaba başlasammı bilmiyorum.neler versem .

dr un en doğru bilgiyi verecektir.bir danış istersen....

ben 3.ayını doldurduğunda götürmüştüm.dr uma sordum tekrar ne zaman gelelim diye o da en erken 6.ayda gelin dedi.yani benim bildiğim bir sorun yoksa 1 yaşına kadar 3 ayda bir kontrol normal.zaten sağlık ocağında tartı ve gelişim takibi için her ay kontrol oluyoruz biz.

selam anneler hepinize nice mutlu yıllar sevdiklerimizle beraber
hasta olan bebişlere acil şifalar diliyorum umarım biran önce sağlıklarına kavuşurlar
kaç gündür fırsat bulup girememiştik şimdi bi bakim dedim

slm herkese inş yeni yılda herşey gönlünüze göre olur kıslar oglusum hasta ya gecen emzırıken kafasının arkasında ensenın uzerınde beze gördm doktora goturdum enfeksıyon kapmıs dedı ozman olurmus bılmemne vırsu dedı kan aldı tahlıle yolladı ya hayırlısı bakılım ne olcak cok onemlı degl korkma dedı ama ben yınede korkuyorum

Merhaba arkadaşlar..umarım herkes bebekleriyle mutlu ve sağlıklıdır..ben çookk uzun zamandır nete giremedim.zaten doğumdan önce laptomuz bozuldu.sonrasındada doğum,bebek derken hiç giremedim.birde oğlum ertürk çok zor bir bebek.uyku sorunu var çok fazla.doğduğundan beri uykusu çok çok az.nasıl dayanıyor bu kadar uykusuzluğa valla anlamıyorum.beni çok yordu ve halen yoruyor..şimdi de sürekli kucakta sırt üstü yatırmak imkansız .altını bile hızlıca açıyorum.zaten tek başıma ona bakmam imkansıuz.tuvalete bile gitmeme izin vermiyor.birisi onu tutcakta öyle yemeğimi yiyip ihtiyaçlarımı görebiliyorum..ne gündüz ne gece uyuyordoğru düzgün.uyku süresi yarım saat kırk dakka civarı..gecede ilk uykusu en fazla 2 saatondan sonrakiler en fazla 1 saat..uykusuzluktan ölüyorum mahvoldum kaç kere ağladığımı bilirim geceleri hiç uyumuyordiye.dr a da gittim bişeyi yok diyolar..bitkisel çaylar,her şeyi deniyorum pek bi fayda görmedim.gelişimi kilosu boyu iştahı çok iyi..fakat uyku ve uyanıkken tek başına kalmak istememesi beni çok yıprattı.oğlum böyle olduğu içindünyadan koptum resmen..umarım sizler hiç bi sorun yaşamıyorsunuzdur ve herşey yolundadır..

merhaba anneler bebekleri hasta olanlar gemiş olsun ALLAH acil şifalar versin.Benim oğlumun acayip derecede damakları kaşınıyor gece bile uykuda elleri ağzında ve çok huysuz damaklarını rahatlatması için ne yapabilirim kullandığınız bir ilaç varsa banada söylermisiniz.

canım allah yardımcın olsun sen yazmıssın bende kendımı gordum aynı sorunları bende yasıyorum ınan cok zorlanıyorum hep bırılerını cagırıyorum annemı halamı vs nezman gecer bu dıye sabırla beklıyorum.6 aylık olsun belkı oturur dıye umıt edıyorum.

okuyunca be de çook üzüldüm ben hamile kaldığımda bir arkadaşım bebeğinin geceleri hiç uyumadığından yakınıyordu sonrasında tvde 1-2 çay kaşığı limon içirince uyuyabileceğini izlemiş ve denemiş işe yaradığını söylemişti bana da sıkı sıkı tembihlemişti.ben henüz dnemedim çünkü göğsümde emerken uyumaya alıştırdım.ışığı kapatıp öyle emziriyorum zaten gece ve gündüzü ayırt edebilmesi için de bu gerekiyormuş tabi gece lambası var. öyle de rahat uyuyor.bir de bunları deneyin Allah yardımcınız olsun .bizimki de başlarda aynı şekildeydi ben de ne yediğimi ne içtiğimi ne yattığımı ne kalktığımı biliyordum vallahi.

günaydın anneler canım bizimde gece uykumuz düzensiz bi kaç aydır ben çörek otu kaynatıp içiriyorum ozaman rahat uyuyor inşallah en yakın zamanda geçer Allah yardımcın olsun...

Oncelikle merhaba Benim oglum da 24 agustos dogumlu, 3.200 50 cm.dogdu.Su anda da 6.600 gr.ve boyu da 65 cm.seninkiyle nerdeyse ayni yani.. Gecen ay 450 gr almis sadece,doktorumuz ek gidaya baslamayi uygun gordu..iste 1 haftadir bir ogun meyve puresi ve bir ogun de sebze puresi veriyorum ben..Bi de biz her ay kontrole gidiyoruz, asilarini oluyo her ay..siz asi yaptirmiyo musunuz o zaman?

Benim oğlum 19 ağustos doğumlu 3,5kg dodu boyu 51 cm kilosu şuan 8 kg ama boyunu bilmiyoruz.biz de başladık ek gıdaya meyve püresiyle ama sebze olarak ne veriiyorsunuz nasıl veriyorsunuz?biz hiç vermedik sebze .

Benim oğlum 19 ağustos doğumlu 3,5kg dodu boyu 51 cm kilosu şuan 8 kg ama boyunu bilmiyoruz.biz de başladık ek gıdaya meyve püresiyle ama sebze olarak ne veriiyorsunuz nasıl veriyorsunuz?biz hiç vermedik sebze .

Sebze olarak havuc patates ve 1 tatli kasigi pirinci 45-50 dk.hasliyorum 2,5 su bardagi su ile sonra da 1 tatli kasigi zeytinyagi katip tel suzgecten gecirip yediriyorum bebise,cok da seviyo 2 gundur kabak da koydum..2ser gun arayla yeni bi sebze koyiyim diyorum, doktor da dedi zaten..Bi de meyve olarak bigun elma,bigun armut bigun de muzu cam rendeyle rendeleyip veriyorum.. yalniz dunden beri kati yapiyo kakasini yavrum cok zorlaniyo, ne yapsam ki pirinc kabiz yapar mi bilen var mi yerine bulgur mu koysam diyorum ya?? Yardim lutfen Sizler nasil yapiyosunuz?

Muz kabız yapar derler istersen onu kesmeyi dene..

kızlar elma püresini pirinçununa karıştırıp veriyorum oğluma acaba bi sakıncası olurmu bileniniz varmı.

kızlar benim meleğimin gelişimi 4.aya kadar çok iyiydi,4.ay kontrolünden sonra sizlerden de birçoğunuzun yaşadığı gibi meme emme problemi yaşamaya başladık,kabus gibiydi gerçekten.şimdi alıştım artık,sadece uykuluyken yiyor hanımefendi.bu durumun üzerinden 10 gün geçtikten sonra doktora gittik tabi ki kilosunu etkilemiş,100 gram almışız sadece,doktor gelişimi durmamış şuanda problem yok dedi,ek besinlere geçelim dedi,biz de geçtik,armut,elma suyu,yoğurtla başladık,arada da pirinç unundan muhallebi yapıyorum.sorunumuz benim kız mama yemiyor,biberon emmiyor.elimden geldiğince sık emdirmeye çalışıyorum,her uykuya dalışında:)aynı problemi yaşayan var mı yani mama da yemeyen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…