2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar elma püresini pirinçununa karıştırıp veriyorum oğluma acaba bi sakıncası olurmu bileniniz varmı.

yok canım sorun olmaz,zaten pirinç unlarının bazıları elmalı,armutlu falan satılıyor,benim arkadaşım da bebeği aynı taddan sıkıldığı için senin gibi yapardı.
buarada her ay kontrole götürüyorum ben.bence özellikle ilk 6 ay her ay götürmek lazım,kilo ve boy takibi nedeniyle,anne sütünün yettiğini başka türlü anlayamayız ki,hem ek gıdalara da geçiş dönemi önemli bir dönem.sağlık ocağında elbiseleriyle tartıyorlar,ve bizim her boy kilo ölçümümüz yanlış çıkıyor:)fazladan fazladan söylüyorlar,ben sadece aşılar için götürüyorum.
bir de kızlar benim doktor muz verme dedi kabızlık için.patates de kabızlık yaparmış.ben armut,elma verdiğim halde ek besinlere geçince bebişim eskisi gibi sık kaka yapmıyor,ve kakası nasıl kötü kokuyor:)

selam kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.......sütüm iyice azaldı doruk ta mamayı pek istekli içmiyor offf ki offffffff......yoğurt hergün veriyorum zaten.meyve suyu ve meyve püresi de hemen hemen hergün veriyorum.bugünde havuçlu çorba yaptım.uyuyor kalkınca yediricem.neden birden azaldı böyle sütüm anlamadım.moralim çok bozuldu.gündüzleri 3 kere falan sağıyorum sütümü ama yinede azaldı napalım kuzumun rıskı ne kadarsa o kadar içecek sütümü.

Canım seni çok iyi anlıyorum. Benim sütüm tamamen bitti maalesef. Sen elinden geldiğince sağ sütünü. Still tea filan iç. Bir de hangi mamayı kullanıyorsun?? Aptamil kullanıyorsan tadı korkunç, anne sütünü bırakmasın diye. Ondan hoşlanmamış olabilir.
Ben de yavaş yavaş ek gıda vermeye başlayacağım. Ama ben sebze çorbası değil de sebze maması yapacağım. İnşallah yer. Bir de yine cır cır oldu bebeğim antibiyotikten. Allah'tan nefes alabiliyor. Tekrar hava vermeye gerek kalmadı. Evdeki maskeye baktıkça çok kötü oluyorum. Sen sajın üzülme üzüntüden gitmesin sütün.

selam kızlar ben geldim ama çok yoruldum bugün evi temizledim bide üstüne kızmın mızmızlığı uykuzsuz ama yinede uyumamakta inat ediyo şimdi uyudu zar zorda bende çorba yapıcam şimdi ona bi bakim dedim sizler nasılsınzı diye

kızlar selam,

ben geldim kaynanam hala gitmedi evde savaş var.kıızm bile sevmiyor onu. bu arada çiğdoş girmiyor mu hiç

kızlar sütümü ben sağmıyorum emiyor bebeğim yetmesse ağlar sanırım.bu ara bolca çorba içiyorum sanırım ondan çoğalıyor.bazı arkadaşlar patates ve muzun kabızlık yaptığını söylüyorlar bize bu sorun yaşanmadı aksine kaka yapmamız düzeldi ek besinlere başlayınca pirinç ununa başladık.çok severek yiyor birde yemek yerken dilini dışarı çıkarıyor.dilinin üstüne koyuyorum yiyeceği yutuyor hemen

meralcim kolay gelsin çorbayı nasıl yapıyorsun sen?

neyse herkese kolay gelsin.daha işte 2. haftam göze batıyorum zaten 6ay izinden sonra bu hafta da bana müsade...

didem cnm hoşgeldin nasılsın kızın nasıl
allah kolaylık versin sana demek hala kaynanan sizde heee işe başlamışsın zor oluyodur herlde kızından ayrılmak

cnm ben patates pirinç havuç pişiriyorum sonra onalrı ezdirip zeytin yağıda koyup veriyorum içerisine başka sebzelerde koyuyorum arada değişik olsun diye hep aynısı olmuyo yani
ben kabak soğan sarımsak patates havuç koyuyodum.öyle deniyim birde ekmek verdiğin oluyor mu?

still tea bende hiçişe yaramadı valla. ben sma kullanıyorum tadı güzel ve anne sütüne en yakın iyi bir mama.içmemezlik yapmıyor mamayıda önce bi diliyle itiyor suratıma bakıp öle içiyor kuzum.geçmiş olsun canım inş çabucak düzelir.

hazır kavanoz mamalarından kullandınız mı hiç?ya da kullanmayı düşünüyormusunuz?ben evde hazırlamanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.en azından çalışmıyorum taze taze yaparım.çalışanların işi daha zor tabi.

yalnız arkadaşım direk una mı katıyorsun,onu bilemem,ben muhallebisinden söz ediyorum.

bende muhallebesine katıyorum tabiki.:)) bende her ay sağlık ocağına kontrole götürüyorum.bizide elbiselerimizle tartıyolar.diyelimki 6200 ise 6 kilo diyo.200 çıkartıyo elbiselere sayıyo bizim hemşire.

Benim oğlum gibi olan varmı diye çok merak ediyordum ama maalesef sende sanırım benim gibi zorlananlardansın..bugece mesela iyice kötüydü..doğru düzgün uyumadı bende yaşayan ölüye döndüm resmen.çocuğa sinirde yapmaya başladım valla azcık büyük olsa dövcem o seviyeye geldim artık.gazı da var.anlamıyorumki daha küçükken gaz sorunu yaşamıyorduk şimdi 4,5 aylık oldu gaz sorunu yaşamaya başladı..sık sık uyanıyor.uyurken kolumda en az 1 saat karnına poposuna masaj yapıyorum rahatlıyo gazınıda çıkıyor ama ondan sonra yine başlıyo kıpırdanmaya uyanmaya..isyanlardayım anlatamam..banada önce dediler 3 aylık olsun bakınmayı bilir rahat edersin.e bakınıyo ama kucakta bakınmak istiyo..yatırmak mümkün değil.abimin oğlu var 14 gün büyük bizim oğlandan çocuk lokum gibi yaa..uyuması süper saatlerce düzenli bir rutin halinde uyuyor..uyanıkkende yatarak kendi kendine oynuyo,gülüyo,sesler çıkarıyo vss..hiç kucağa almasan gık çıkarmıyo..çocuk kendi kendine oynarken uyuyormuş bide..hemde 4-5 saat..ben şimdiye kadar en fazla 2 saat uyuduğunu bilirim ertürk ün..o da ilk uykusu gece yani..ondan sonrakiler sürekli kıpırdanmalar,uyanmalar,ağlamalar..dr ada götürdüm bi yerimi ağrıyo diye ama bişey çıkmadı.gerçi özele gitmedim bide özele gitcez bakalım ne olcak.bide ertürk ün bıngıldağı erken kapanmaya başlamış dedi dr.d vitaminini kesti..onunla alakalı bişeymi diye düşündüm ama dr lar onada bağlamadılar..ama dediğim gibi bi özel dr a da gitcez bakalım ne olcak..bende senin gibi 6.ayını bekliyorum..bakalım ne olacak.sen ek gıda filan veriyomusun..senin oğluşun tam olarak ne kadarlık oldu..benimki 1o gün sonra 5.ayını doldurcak.yani 4 ay 20 günlük şu an..

Canım limon u ilk defa duydum ama deniycem..acaba direk limon suyumu vercez yoksa suya karıştırıp öylemi içirilcek..ekşi olmasından dolayı soruyorum içebilirmi diye..Bende geceleri evdeki ışığı kapatıyorum sadce tv nin ışığı oluyor onuda ertürk ü görebilmek için açıyorum..şu aralar iyice sapıttı uykusunu..ne yapcağımı şaşırdım.artık psikolojim bozuldu ağlama krizine giriyorum sinirlerim yıprandı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…