2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar merhaba ben aylar önce bir giriş yaptım sonra ortadan kayboldum.Ama bütün geçmişi okudum tatlı sohbetlerinizi.katılmadan edemedim.
Bu süre içinde çoğunuzun emzirme problemi olmuş.Sizleri çok iyi anlıyorum 3. ve 4. aylarda yaşadığınız bu sıkıntıları ben daha bebeğim 1 aylıkken yaşadım.Stresten sütlerim yetmiyor bebeğim de kilo almıyordu.Mecburen 1 aylıkken mamaya başladık.Bu süre içinde denemediğim yöntem kalmadı sonunda pes ettim hiç birşey yapmadım sadce hayırlısı buymuş deyip kabullendim.Allahın işi işte o günden sonra sütlerim artmaya başladı ilk günler memeyi tadımlık emerken şimdi mamayı tadımlık(günde 200 cc) yiyor bebeğim.Kilosu ve boyu da gayet iyi maşallah.
bazılarınız da uyku problemi yaşıyor galiba.Benim kızımın uykusu iyi ama biraz garip bir sistemi var.İlk zamanlar 4,5 gibi yatıp sabah 4,5 da kalkıyordu.Tabi 2,5 -3 saatte bir de emmeye kalkıyodu gündüzleri de doğru düzgün uyumuyordu.Çok zordu.Şimdi çok şükür bunu akşam 6 sabah 6 ya çevirdi.Biraz rahatladım.
Bir de ben daha ek gıdalara başlamadım.5 ayı doldurmadan da düşünmüyorum başlamayı.Erken ek gıdaya başlandığında bebeklerin bağırsak sistemi tam gelişmediğinden gıda alerjisi ve sindirim sorunları yaşanabiliyormuş.
Durumumu biraz özetlemek istedim.Hepinize sevgiler bebeklerinize de bol gülücüklü günler diliyorum.Sık sık görüşmek dileğiyle

herkese günaydınlar.ranay hoşgeldin.maşallah bebeğine.evdeysen ve sütünde yetiyosa 6 aya kadar hiçbişey verme derim.çünkü evdeysen çalışmıyosan bebeğin emdikçe sütününde olacağını düşünüyorum.bizimde dün kontrolomuz vardı ve doktor bana sadece anne sütü nekadar verdin diye sordu ve ben açıkcası üzülerek cevap verdim.3 ay verebildim.hoş şimdide veriyorum ama işe başladığım için ister istemez her acıktığında emziremedim ve sütüm çekildi.gerçi hala emiyo tabi ama yeterli olmuyo.mecburen ek gıdalara başladık.
bu arada oğlum 4 aylık kilosu 6900 boyu 61 cm.

herkese günaydınlar.ranay hoşgeldin.maşallah bebeğine.evdeysen ve sütünde yetiyosa 6 aya kadar hiçbişey verme derim.çünkü evdeysen çalışmıyosan bebeğin emdikçe sütününde olacağını düşünüyorum.bizimde dün kontrolomuz vardı ve doktor bana sadece anne sütü nekadar verdin diye sordu ve ben açıkcası üzülerek cevap verdim.3 ay verebildim.hoş şimdide veriyorum ama işe başladığım için ister istemez her acıktığında emziremedim ve sütüm çekildi.gerçi hala emiyo tabi ama yeterli olmuyo.mecburen ek gıdalara başladık.
bu arada oğlum 4 aylık kilosu 6900 boyu 61 cm.

hoşbulduk canım.İznimi raporla falan mart ayına kadar uzatıcam inşallah.bu yüzden 5-5,5 aylıkken ek gıdalara geçmeliyim ki ancak 1-1,5 ayda oturur.İşe başlamadan kendim halletmem lazım çünkü.Ben de senin gibi düşünüyorum canım.Zaten işe başlasam da öğle arasında gelicem eve, 1,5 saat evdeyim e süt izni nedeniyle öğlen 3,5 da da evde olurum.Lojmandayız ve görev yerimle ev arası arabayla 5 dak.Yani sütümün etkilenmemesi için uğraşıcam

Kızlar sizin bebişler de elektrikli süpürge sesiyle sakinleşiyor mu? Benim kızım çok seviyo bu sesi.Az önce odayı süpürürken bir döndüm arkama uyumuş meleğim üzerini örttüm uyuyor şimdi.

eveeeettt benim oğlumda bayılıyoo.bide onunla konuşmamıza bayılıyor.belli bir süre kendi kendine oynuyo sesler çıkarıyo.sıkılınca bu sefer sesini kalınlaştırıp bağırarak sesler çıkarıyor.bu benimle ilgilenin demek.biz konuşmaya başlayınca da gülüp tepkiler vermeye başlıyor.:90:

Selam annişler nasılsınız bakalım
Ben işteyim herzamanki gibi.Oğlum kabızolmuştu geçen hafta sonu mamasına zeytinyağı döktüm azıcık 2 defa.Neyseki ertesi gün düzeldi.Bende artık pirinç unu muhallebesini günde bir kereye düşürdüm sadece gece yatmadan önce veriyorum tok tutsunda uyusun diye.Pek bi faydası olmuyor yine uyanıyor ama neyse napalım.Önceden günde 2 kase veriyodum pirinçununu şimdi 1 e düşürdüm.Kaynanamıda tembihledim sakın fazla verme kabız oluyor diye.
Kızlar benim oğlan çok sinirli yaa sürekli bize bağırıyor çok tatlı oluyor sinirlenince.Kızdığı zaman ağlama falan yok sadece bağırıyor bize çok komik oluyor şebek yaa.

Aaa seninkidemi öyle ben senin yazını okumadan yazmştım aynı valla ilgi çekmek için bağırıyor onunla ilgilenip konuşuncada gülüyor.Valla şimdiki çocuklar çok zeki baksana el kadarlar ama nasıl ilgi çekeceklerini biliyorlar.

bayanlar türkselin ücretsiz bebek servisi var çok yararlı bilgiler gönderiyorlar

benim oğlum da saç kurutmanın sesinde sakinleşiyor sanırım elektrik süpürgesinin sesinden korkuyor..

evet nazo aynen.bizimde çok hoşumuza gidiyor.bazen isteyerek gitmiyoruz yanına sırf o sesleri çıkarsın diye.

benim oğlum da saç kurutmanın sesinde sakinleşiyor sanırım elektrik süpürgesinin sesinden korkuyor..

bebeklerin çoğu korkar zaten ben her seferinde şaşırıyorum kızıma.ne deolsa pek de sevimli bir ses sayılmaz.Eşim hiç dayanamaz süpürge sesine

evet nazo aynen.bizimde çok hoşumuza gidiyor.bazen isteyerek gitmiyoruz yanına sırf o sesleri çıkarsın diye.

yok güzelim benim kızım çok nazlı öyle bir durumda dudağını öyle bir büzüyoki daha sesi çıkmadan gözünden yaşı akıyor damla damla.eh annesine benzemiş biraz sulu göz olacak herhalde

ben dzenli oluyorum çok şükür

Emzirdikçe geç gelirmiş.netten okudum öle diyo.bakalım bizim ne zaman teşrif edecek..

Çok geçmiş olsun..

cnm bende kasımda olmuştum kasım sonu aralıkta olmadım geçen günde çok azcık geldi bi daha da gelmedi daha düzene giremedi heralde düzene girse çok iyi olcak çünkü artık iyice gerilmeye başladım

Valla ben gerilmiyom.böle çok rahatım..ne kadar geç okadar iyi benim için..

Aynen bende oğluma acıyorum hiç uyumuyor diye..yazık uyuyarak büyüyecekler ama bizimkiler uyumadan büyüycek sanırım..allahtan şimdilik işe gitmiyorum ama gidince ne yapcam diye kara kara düşünmeye başladım..

Huysuzlukta kimse benim oğlumun önüne geçemez..bu konuda iddialıyız yani :))

ben henüz hiç olmadım...24 Ağustostaydı doğumum...:18:

Benimde 13 ağustos tu doğumum..hiç bi belirti bile yok.

Emzirdikçe geç gelirmiş.netten okudum öle diyo.bakalım bizim ne zaman teşrif edecek..

hımmm bence vücut yapısıyla alakalı... ben hala emziriyorum çünkü.
günaydın buarada bayanlar kanal d yi izleyin bebek tepkilerini anlatıyorlar

günaydın kızlar.

evet kızlar emzik sürme deniliyomuş ona.kimisi emzirene dek hiç regl olmazmış.benim ablamda öyle bende öyleyim şuan.hiç regl olmadım.ablamda 1 yıl oldu hiç regl olmamış.halada emziriyo.

kızlar ticker yapmak istiyorum bana yardım edermisiniz.en son kısımda adresi nereye kadar kopyalıp nereye yapıştırıyoduk unuttum.

slm kızlar nasılsınız
biz iyiyiz çok şükür bişiler atıştırayım bide size bakayım dedim kuzmu uyuttum şimdi çorba yapıyorum ona umarım pişene kadar uyanmaz

hımmm bence vücut yapısıyla alakalı... ben hala emziriyorum çünkü.
günaydın buarada bayanlar kanal d yi izleyin bebek tepkilerini anlatıyorlar

Günaydın kızlar.Evet ben de doktorum programını soluksuz izledim.doğan cüceloğlu konuktu.anne babalık ve çocuk iletişimiydi konu.İşimiz çok zor çoook.
Siz ve bebişler nasılsınız kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…