2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Dün doktor randevusu vardı Masal Hanımın kızlar.Masal kız 7120gram 68cm olmuş çok mutlu oldum.Yoğurta da başlıyoruz. Ben çalışıyorum gidemedim anneannesi götürdü doktora...Ondan ayrı kalmak çok çok zor kızlar çok üzülüyorummmmmm

Kızlarr bazen delirecek gibi oluyorum,benim oğlanın gözlerinden uyku akıyor ama uyutmak istediğim her seferde ağlamaya başlıyo..diyorum az daha oynasın yorulsun ama nafile,uyumadıkça daha çok cırıldıyo uyutacağım zaman..nasıl uyutacam ben bu uşağı ya..eskiden gündüzleri 2 saat deliksiz uyurdu şimdi yok,yarım saat uyusa şükrediyorum..birde uyanık olduğu sürece beni yanında istiyo;kalktığımı anladığı anda yine ağlıyo..hiç bir işimi yapamıyorum,ne yemek ne temizlik,ancak eşim evden gelince yapabiliyorum...

helloooooooooooooooooo ben geldimmmmm

naber şekerlerrrrrr??? 2 gündür pek giremedim nasılsınız bakalım?biz oğluşla aynen devam.tek üzüntüm sütüm iyice azaldı.sağıyorum gün içinde 3 kere ama yetmiyor.mamaydı yoğurttu meyveydi idARe etmeye çalışıyoruz.geçen gün sağlık ocağına götürdüm tarttırmaya.7900 gr 71 cm olmuş mşlh ayına göre iyi.bakalım ay sonunda dr una gidicez o ne diyecek.şimdilik böleeee.....

bu arada doruk artık çok yaramaz oldu istediklerini ağlayarak elde etmeye çalışıyor.eğer vermezsek gözyaşlaıyla ağlıyor kuzum.dudağını uzata uzata büze büze duygu sömürüsü yapıyor.valla çekeceğim var bu kuş yavrusundan.nerden öğrendiyse ağlayınca isteklerini yaptıracağını....bizde kuzu kuzu yapıyoruz :26:

ben birkaç gündür yoğurda başladım...günde 1 veya 2 çay ksşığı yoğurt veriyorum...sütüm yetiyordu aslında...vermese miydim acaba?...tereddüte düştüm...zaten yoğurt yediğinden beri sanki iştahı azaldı....düşüncelerinizi yazar mısınız lütfen.....

Canım sen bilirsin ama sütün yetiyorsa ek gıdaya başlama derim ben.Uzmanlar üstüne basa basa 6 ay sadece anne sütü diyorlar.Zaten onları vakti geldiğinde yiyecek sen emzirmenin tadını çıkar.Pek çok anne var sütüm olsa da emzirsem diyen.seninle aramızda bir gün var ben 6 ayı beklemeyi düşünüyorum

Son düzenleme:
Kızlar hepiniz kan damlası kullanıyor musunuz? Ben pazartesi doktora gittiğimde sorucam ama bu konuda doktorlar da farklı farklı düşünebiliyormuş galiba.Kansızlık olsa da olmasa da kullanılmalı mı? sizler ne düşünüyosunuz merak ettim

bende arada bir veriyorum sordum doktora sayım yaptırıp veriyim mi diye her iki durumdada ver dedi

Ahh canım ahhhh...Seni çok iyi anlıyorum.benim oğlumda uykusu geldiği zaman sapıtıyo.özellikle geceleri..k.validem her gece geliyo bizde kalıyo..bütün gün hiç uyumayan oğlum gece 3-4 gibi anca uyuyor.bide bi huyu var.emerek uyudu diyelim yatağına yatırıyorum.saat tutuyorum tam 30-40 dakika sonra kalkıyo.hiç şaşmıyo..kolumda bile tutsam o dakkalarda kalkıyo..bi daha emzirip yatırıyorum..böle 2-3 kez yapıyo anca ondan sonra uyuyo..o uykuda zaten ennn fazla 2 saat..hatta bazen saatte bir kalkıyo..uyku konusunda çok çekiyorum..bende hiç bi iş yapamıyorum.bi de huysuz.kendi başına hayatta yatmayı oynamayı sevmiyo.hep başında insan istiyo..ondanda sıkılınca kucakta dolaşmak istiyo..mamasını bile zor hazırlıyorum..canım ben hiç bi çözüm bulamadım.dün bi komşumuz gece yatmadan önce pirinç unu yedir biraz dedi.öle tok olur saatlerce kalkmaz dedi ama bu planda tutmadı.bu gece bi daha deneyeceğim bakalım nasıl olcak..normalde ben ek gıdaya yeni başladım.o da sadece elma suyu ve havuç suyu şeklinde.bi de doğduğundan beri azda olsa mamada veriyorum.bol bol emziriyorum.maşallah çok iştahlı.gelişimi herşeyi güzel.yakında pürelere çorbaya geçicem.muhallebiye geçmeyi düşünmüyodum daha ama şu uyku meselesinden dolayı bikaç gün denemeyi düşünüyorum bakalım..

Canım allah sabır versin uykusuzluk çok zor.Ben çok kısa bir süre yaşadım çok şükür rayına oturdu.İlk günler de aynımıydı yoksa büyüdükçe şiddetlendi mi huysuzluğu.İnşallah tez zamanda bebeğin de sen de kavuşursunuz uzun huzurlu uykularınıza.

Ben denedim o muhallebi olayını ama ne kadar yedirsem bile beni emmek istiyor,üstüne birde beni emmek istiyor..yani karnının doyduğunu anlamıyor emmeden..benim gibi olan birini duymak içimi rahatlattı falla..insan kendini yalnız hissediyor..eşim akşam işten geldikten sonra oğluşla ilgileniyor ama bende şu işin ucundan tutayım demiyo gerçi o da çalışıyo akşama kadar dicek bişe yok..
Bizim serseride yanında birinin olmasını istiyo,bende tek başıma biraz vakit geçireyim demek yok :)İnşallah düzelirler en kısa zamanda..

galiba bütün bebekler ilgi delisi.benim oğlum emerken illaki parmağımı tutacak o şekilde emecek.bu da sanırım bebeklerin güven duygusuyla alakalı.

Doğduğundan beri uykuyla alakası yok.ama şimdi daha bi kötü oldu.zaten bizde bi düzende yok.yani büyüdükçe zorlaşıyo uykusu.hani diyolar ya 6 ay dan sonra veya yaşından sonra düzelir.bende önce 6 aylık olmasını baktım düzelmiyo yaşını beklicem yapacak bişeyim yok maalesef..inşallah cnm temennilerin için saol.

Deme yaa (( yapmaa...ben şimdi bugecede verdim muhallebiyi bakalım ne olcak..bugün netten bişey okudum..bebekler ek gıdalara geçince emme olayı azalırmış doğal olarak daha tok oldukları için..bu yüzden daha fazla emmek isterlermiş..sanırım biraz psikolojik boyutu da var bu işin.değişik bi ters orantı var bu işte..ama bu kadar olur,eşlerimize kadar aynı sorunları yaşıyoruz cnm..sen benim kaderdaşımsın..acayip herşeyimiz aynı bu kadar olur..yazdıklarınının harfi harfine bende yaşıyorum..umarım en kısa zamanda düzelirler yaa..((

mrb kızlar uzun zamandır gelemedim... uyku sorunu bizde de başladı gibi diş probleminden midir acaba diyorum dün doktorumuza gittik pişik sorunumuz vardı mantara çevirmiş merhem verdi... 9200gr olmuş kilomuz kahvaltı menüsü verdi bize dişlerimizde patladı patlıycak gibiymiş 2 gece fitil verdi biraz bugünler zorlu geçiyor bizim için...

hepinize bebişlerinizle sağlıklı günler...

Selamm kızlarr... Ne var, ne yok? Benim oğluş dirseklerinden destek alarak doğrulmaya başladı. Erken yürürse hiç şaşmam, anası da erken yürümüştü

galiba bütün bebekler ilgi delisi.benim oğlum emerken illaki parmağımı tutacak o şekilde emecek.bu da sanırım bebeklerin güven duygusuyla alakalı.

Benim oğlumda emerken elleri hep yüzümde özellikle dudaklarımda..evet galiba güven duygusuyla ilgili bi şey..

Çok geçmiş olsun..ben oğluma her altını açışta biraz havalandırıyorum bi de hametan,sebamed,bebe yağı sürüyorum..şimdiye kadar şükürler olsun pişik olmadı.az bişey bezlerin izleri kızarıklık yapıyo tabii ama kremlerle rahatlatıyorum..arada olmazsa poposunu yıkayın su iyi gelir..benim oğlumunda elleri sürekli ağzında yakında bizdede diş sorunu başlar..geçmiş olsun bebişine..

Selamm kızlarr... Ne var, ne yok? Benim oğluş dirseklerinden destek alarak doğrulmaya başladı. Erken yürürse hiç şaşmam, anası da erken yürümüştü

Benim oğlumda uzun zamandır dirseklerinden kalkmaya çalışıyo zaten çok hareketli sanırım bizimkide erken yürüycek..zaten çok meraklı etrafına..şu an hep kucakta bide ağırlaştı tabii çok yoruyo insanı..bi an önce yürümeye başlasa diyorum ama insanlar yürüyünce daha zor bu zamanları daha iyi filan diyolar..sanırım biz hep zorluk yaşıycaz hiç rahatlık görmücez..napalım canları saolsun..

Bugün doktorla randevumuz vardı,rotarix in ikinci dozunu da yaptırdık..sonra uzun uzun konuştuk,ohh be sorularım kafamdan silindi :) ek gıda olaylarınıda konuştuk..artık destekli bir şekilde oturtmaya başla dedi..akşam denedik çok hoşuna gitti :)
Sier evet aynıyız sanırım..iyi geceler çayı aldım bu arada humananın,işe yarıyor gibi görünüyor,2 gündür kullanıyorum,uykuya daha çabuk dalıyor gibi geldi bana..

günaydın güzel anneler ve bebişleri nasılsınız bakalım
biz dün akşam eşimle sinemaya gittik kızımı uyuttuktan sonra erken uyuduğu için annem geldi yanında durdu ama aklım hep kızımdaydı süt sağıp bırakmıştım eğer uyanırsa versin annem diye ama yavrum hiç uyanmamış dinlemiş yani ananesini
hala öksürüğü devam ediyo geçen dr. kontrolümüz 600 gr almış bana yine her zamanki gibi yine az geldi ama drmuz diş çıkarmasına rağmen yinede iyi kilo almış dedi öksürük içinde dişten dedi sırtını falan dinledi bişey yok dedi ama hala öksürüyo bu arada iki dişimiz çıktı alttan

çiğdemcim senle ne zamandır denk gelemiyoruz nasılsın bakalım kuzucuğun nasıl benim kızımda yatarken ellerinden tuttuğunda direk ayağa kalkıyo sanırım erken yürüycek bizim kuzular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…