selamlar herekese oğluş bana küstüçağrıyom ecce yapıyom yüzüme bakmıyo kafasını dönüp gülüyooo
selam canlar....
ayy oğluşum çok huysuzlanıyor.alttan iyice şişmiş diş etleri çıkacak heralde. calgel diye bir jel var onu aldım rahatlatsın diye bakalım iyi gelir inş.bir dk yanından ayrılamıyorum.yemeyide emmeyide reddediyor.kavgayla ne yedirirsem artık.ter döküyorum onu doyurucam diye.
ağustos böcüklerimiz hep aynı valla.benim oğlan 3.5 aylıktı oturmaya başladı.4aylıktı ayaklarının üstüne basıyordu tam olarak.çivi gibi valla.yatmayı zaten hiç sevmiyor üzerine doğru yakınlaşınca hemen doğrulmaya çalışıyor.biraz daha zorlasa yatarken oturur vaziyete geçecek kuşum.baba,anne,mama hepsini söylüyor.hatta anlamsız bir sürü kelime daha.daha yazacaklarım var ama sıpa durmuyor.öptüm bebişleri ve sizleri
bu arada hallisna benide eklemedi face grubuna.belki benimki kişiseldir.siz bir özelden msj atın.....
2011 NİSAN ANNESİYİM..ÇOK SEVDİĞİM ARKADAŞIMIN İKİZ KIZINDAN BİRİSİ..EĞER BEĞENİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM.
BU SAYFAYI BEĞENİN Facebook'a Hoş Geldin SONRADA FOTOĞRAFLARDAKİ 4. SAYFA 54 NUMARALI BU GÜZEL MİNİĞİ BEĞENİN... RİCA ETSEM LÜTFENNNN....
Benimkide 13 ağustos doğumlu :) hımm o zaman bende yavaştan oturtayım..ek gıda konusunda neler dedi cnm dr? sen günlük nasıl besliyosun?
ya kızlar adet görmeye başlayanlarınızdan adetinde düzensizlik ya da gecikme yaşayanlar var mı? Benim çok düzenliydi ama bugün adet olmam gerekirken olmadım ve hiç bir belirti de yok olacağıma dair:Sizce korkmalı mıyım?
ne yalan söyleyim izmirin havası daha ferah atmosferi daha sıcak.evet itiraf ediyorum izmiri seviyorum :) çamdibide çok uzak beee yakın olsun diye çok dua ettim.. Ben eylül annelerindeydim..kızım sezeryanla gelince ağustosa kaydık :d
2 arkadaş daha var biri karabağlarda biri narlıderede..arada buluşuyoruz bebişleride kapıp..kafa dağıtıyoruz işte.. Ben kadroyu genişletiyim dedim..biraz ağustos biraz ekim :d nasıl fikir :)
şimdi çamdibindeydim anıttepedeyim gibi cümlelerin farkına vardımsen niye ankaraya gittin yahu
arkadaşım doktorumun bana anlattıklarının aynısını yazıyorum..artık yavaştan yavaştan başla dedi..ama istersen bi 10 gün daha bekleyebilirsin dedi..ben başlıcam çünkü tek göğüs emziriyorum..artısı var ben elma püresi ile yoğurt vermeye başlamıştım ama 4-5 kaşık ancak :)
elmayı dörde böl,ilk gün çeyrek ertesi gün yarım sonraki gün 3/4 ünü sonrada tamamını yedir dedi,cam rendede rendele pürütlü ver suyu yok dedi...sonrasında yoğurt mayalıyosun önce yarım çay bardağı kadar sonra3/4 kadar sonra çay bardağı sonra su bardağı kadar veriyorsun..
Sonra az havuç az patates azda pirinç kaynatıp süzgeçten geçiriyorsun veriyorsun,ertesi gün aynı şeyi yapıp içine bir çeşit sebze at,sonraki gün bunların hepsinin içine bir başka sebze daha şeklinde devam et..7. Ayından itibaren çorbanın içine bir gün kıyma bir gün tavuk ekliceksin tel süzgeçten geçirip yedireceksin,blender yok dedi :) 25 gr kadar olcakmış kıyma..
Sonra kahvaltılara başlıcaz,2 adet bebe bisküvisini 2-3 kaşık kadar anne sütü(yoksa pastörize süt verebilirsin ama 2 çorba kaşığı kadar) ile azip ver,ertesi günü tuzsuz peynir ekle,ertesi günü yumurta sarısı..yumurta sarısının tamamını 20 günde ancak vericekmişiz yani azcık parçalar halinde vericekmişiz..muz 9. Aydan itibaren,balda 1 yaşdan itibarenmiş..su vermeyi ihmal etme dedi..aklıma gelenler bunlar :)
benim kişisel ne problemim olabilir?selam canlar....
ayy oğluşum çok huysuzlanıyor.alttan iyice şişmiş diş etleri çıkacak heralde. calgel diye bir jel var onu aldım rahatlatsın diye bakalım iyi gelir inş.bir dk yanından ayrılamıyorum.yemeyide emmeyide reddediyor.kavgayla ne yedirirsem artık.ter döküyorum onu doyurucam diye.
ağustos böcüklerimiz hep aynı valla.benim oğlan 3.5 aylıktı oturmaya başladı.4aylıktı ayaklarının üstüne basıyordu tam olarak.çivi gibi valla.yatmayı zaten hiç sevmiyor üzerine doğru yakınlaşınca hemen doğrulmaya çalışıyor.biraz daha zorlasa yatarken oturur vaziyete geçecek kuşum.baba,anne,mama hepsini söylüyor.hatta anlamsız bir sürü kelime daha.daha yazacaklarım var ama sıpa durmuyor.öptüm bebişleri ve sizleri
bu arada hallisna benide eklemedi face grubuna.belki benimki kişiseldir.siz bir özelden msj atın.....
mecburen geldim eşim buralı ama semt i miz çok güzel napalım alıştım sayılır ama tabi izmir herzaman başka..
saol cnm bilgiler için ben geçen hafta başladım ek gıdalara meyve suyuyla başladım.elma ile.sonra havuç suyu verdim..dünden beridirde meyva pürelerine geçtim.elma ile yine.sonrada 3 gün armut püresi vercem.tam 5 aylık olucak bu plandan sonra.muhallebi ve sebze çorbasına geçicem o zamanda.yoğurdu biraz daha beklicem çünkü ben emziriyorum.
Sier arkadaşım yok pişirmiyorum,doktor rendeleyip ver dedi,suyunu değil pütürlüsünü vermen gerek,çünkü amacımız zaten pütürlü şeylerde yiyebilmesi dedi,pişirince onda vitamin falan bişe kalmaz ki zaten..yoğurtla emzirmenin bi alakası yokki;bende emziriyorum arkadaşım,doktorda zaten emzirmeye devam edeceksin,1,5 -2 yaşına kadar ne kadar emzirirsen o kadar iyi ama bi süre sonra senin sütün onu doyurmayacaktır dedi..ben doktordan tavsiye almadan öncede başlamıştım azar azar vermeye,doktorda söylediğine göre gönül rahatlığı ile vereceğim :)
TaDukHePa arkadaşım muz püresi için erken değil mi bebeğin kabız olur,bizim doktor onun için 9. ayı beklemem gerektiğini ama 7. aydan sonra meyve püresinin içine biraz ekleyebileceğimi söyledi..
siercim emziriyorsan eğer muhallebi verme onun yerine yoğurt ver zaten doktorlar ilk yoğurtla başlatıyorlar... eğer anne sütü almıyorsa bebek muhallebi var, anne sütü alıyorsa muhallebi yok bana doktorumun verdiği çizelgede böyle...
meyve püresini pişirmiyoruz ince rendede rendeleyip direk veriyoruz canım...
sebze çorbalarınızada her 100cc ye 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklemeyi unutmayın kabız olurlar...
bizde sabah kalhvaltısına başladık anne sütü alsa bile günde 3 öğün ek gıda vericez dedi doktor sabah kahvaltısı, sebze çorbası,yoğurt ve meyve püresi... dişler yüzünden midir bilmiyırum ama yemek istemiyor baştan sevmişti ama bikaç gündür hiç birini yemek istemiyor kilit vuruyor resmen ağzına...
Bide genel herkese sorayım; yine nette yoğurt için bebeklere hani 1 yaşına kadar inek sütü kullanılmayacak diyor ya, yoğurdu hazır toz mamalara mayalama yapılmasını yazıyordu..Sizlerde dr unuz yoğurt konusunda ne diyor yani inek sütü kullanıcazmı kullanmıcazmı ??? Cevaplayan herkese teşekkürler şimdidenn :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?