2010 Ağustos Anneleri

kilolarla başı dertte olan başka varmı aramızda.ben bayramda çok hastaydım yattım hep kalktığımda annemin iyi beslemesi sonucu 4 kg almış olduğumu gördüm.
2sini verdim. 73üm şimdi 10 kg alsam 83 kamyon tekeri gibi

nasıl olcak yaaa.doktorundan beslenme önerisi lisste falan alan varmı

Ben adetim 2 gün geçince idrar ardından da kan testi yaptırdım(arifeydi) Sonuç olumlu çıkar çıkmaz baytramın 1. günü söylemediğim kimse kalmadı ama sonra pişman oldum çok erken söyledim ya dış gebelik, boş gebelik vs. ise diye... Ama Allah'a şükür miniğim içeride...

dorukk ikiz bekliyosun galiba.bende ikiz istiyorum çok.farklı bi belirtisi oluyormu ikiz bebeğin

hepinize günaydın....... canım benim bebeklerim tüp bebek. belirti olarak sorarsan doktorumun söyeldiğine göre bulantılar iki katı oluyormuş hormon iki kat yükseliyor yani...
mide yanması çok fena... başkada bişiyimyok zaten... allahım gönlüne göre versin.ama doktorların önerisi tek gebelik sağlıklı diyolar. bakalım benimki sizinkilere göre çok daha fazla riskli.. allahım sağlıkla doğmayı nasip etsin inşallah hepimizin bebeğini...

Canım valla bebiş sağlıklı olsun da ben duba gibi olmaya bile razıyım. Ama aynı durumdayım şişkinlik de var kımıldayamıyorum daha şimdiden:1hug:

Canım ama şimdilik bir sıkıltın yok değil mi? Bebişler iyi di mi? Doktor ne dedi kalp atışı vs.

canım benim doktorum ban beslenme listesi verdi.ama azkilo al felan demedi. zaten bulantıların başlarsa vermrye başlıyosun ben 2.5 kilo vermişim 10 günde...verilen listeye uymak pek mümkün değil bu bulantılarla..
önemliolan haftada 2 gün et 2 gün balık 2 gün tavuk 1 gün bakliyat yemek . hergün süt yoğurt peynir yumurta ceviz tüketmek.bol bol meyve sebze tüketmek gerekiyormuş mümkün olduğunca hamur işinden uzak dur hiçbi faydası yokmuş ... amannnn algitsin kilolalrı valla hiçde umurunda değil benim kaydirigubbakcemile3 allahım sağlıklı sıhatli doğumlar nasip etsin bebişlerimize ve bizlerede gerisi kolay veririz elbet.. şimdi tadını çıkar....kaydirigubbakcemile3

Günaydın hanımlar, güzel anne adayları!!

Bende doktordan geliyorum, minik in kesesini gördüm, elhamdülillah:Saruboceq::Saruboceq:
Tam 5 haftalık. 2 hafta sonrasına randevu verdi, inşallah kalp atışlarınıda görmek nasip olur:Saruboceq:

Bende excel açan tek çatlak benmiyimdir diyodumkaydirigubbakcemile3

Parle, sat ın kaç? Hayırlı uğurlu olsun, hoş geldin aramıza!

Bizim anneler sabah bulantısıyla haşır neşirler sanırım :=) Bu arada biz de eşimle yasaklıyız

Bende doktordan geliyorum, bizede yasak. :lepi:

Canım benim, bazı hamilelerde oluyor. Benim ablam 3 ay anlamadı regl oluyorum sanmış hep. Umarım herşey yoluna girer, güzel haberlerini bekliyorum.

Bu aralar hormonlardan dolayı duygusallık, asabiyet normalmiş. Bunlarda belirtiler arasında:CüvCüv:

ailelerinize söyleinizmi kızlar

Sadece eşim ve ben biliyoruz, inşallah kalp atışınıda duyup öyle söylemek istiyoruz.

Canım ama şimdilik bir sıkıltın yok değil mi? Bebişler iyi di mi? Doktor ne dedi kalp atışı vs.

evet canım çok şükür dün duydum bebişlerim kalp atışlarını pıt pıt öle güzeldiki haytatta yaşadıüım en güzel duyguydu...rabbim cümlemize nasip etsin... şimdiklik bi sıkıntı yok ama 12. haftadan sonra rahme dikiş atılcakmış düşük önlemek için allah esirgesin önlemalmak amaçlı diyor doktorum... bende ne gerekiyorsa yapmaya hazırım zaten...

merhabalar 2010 ağustos anneleri.....

yazılarınızı okuyunca duygulandım birden..... geçen sene bizde bebeklerimizin keselerini kalp atışlarını görmek için ne kadar heyecanlanmıştık her dr. a gidişimizde milim milim büyüdüklerini görmek daha sonra cm ve kilolara dönüşmesi harika bi duyguydu..... zamanın tadını çıkartın hiçbirşeyi sıkıntı yapmayın.... daha doğum yapalı 5 ay olmama rağmen bazen hamile birini görünce heyecanlıyorum her dönemin ayrı bi güzelliği var.... şükürler olsun şuan kızım kollarımda ama hamileliğinde yeri apayrı içinizde kıpırtılarını hissetmek o aradaki bağ anlatılamaz.....

sanırım bazı arkadaşların kahverengi lekeleri geliyor... endişelenmeyin.... bu lekelenmeleri bende yaşadım... sanırım 5. yada 6. haftada başlamıştı ve nerdeyse 3. aya kadar devam etmişti.... alışmıştım artık.... progestan kullanıyordum sadece başkada yapacak birşey yoktu... benimki dengesiz sürüyordu lekelenmeler birkaç gün gelmiyordu sonra yine geliyordu.... tam seviniyordum bi ohhh çekiyordum artık gelmiyor diye ertesi gün bakıyordum gelmiş..... geçen sene yılbaşını unutamıyorum ogün hiç lekelenmem gelmemişti artık gece 12 olmasına sayılı saatler var lavaboya girdiğimde yine görmüştüm o lekeleri çok üzülmüştüm ama şükürler olsun bu sene yılbaşında kızım kollarımda... darısı inşallah sizlerin başına evlatlarınızı sağlıkla hayırla kucaklarınıza alacaksınız....

bir konuda endişelendiğniizde yada bir konuda merak ettiğiniz birşey olursa her zaman yardımcı olabilirim.....bu günlerin tadını çıkartın doya doya......

benim son sat 4 kasımdı varmı acaba aranızda satı 4 kasım olan:)))))

Valla canım bırak dikiş atmayı gerekiyorsa komple diksinler yeter ki onlar iyti olsun

gözünaydın cnm bende dün gördüm keseti ve banada iki hafta sonra gel dedi
kalp atışları için hayırlısı ile inş. kalp atışlarınıda duyarızda tam bi rahatlarız artık kaydirigubbakcemile5

Allah analı babalı büyütsün bebişini, darısı başımıza işallah. İnsan sabırsızlanıyor ama bence haklısın bu anların da güzelliği var:) Ama en azından bir kımıldasa da onu iyice hissetsem:1hug:

günaydın herkese.
ersasu çok teşekkür ederim canım inşallah hep beraber bu dönemi güzelce geçiririz.
sat 16 kasım
yaş 25
kilo 50
bu arada şu an bile bilgisayaın başındayken kocaman bi karnım olduğunu büyüdüğünü hissediyorum halbuki bişey yok belirginleşmesi 4-5. ayda olucakmış. vay halime diyorum.. psikolojikmi ya da böyle hissetmem normalmi acaba?

ben de sadece eşime söyledim ha bi de sizlere:)

Son düzenleme:
gözünaydın cnm bende dün gördüm keseti ve banada iki hafta sonra gel dedi
kalp atışları için hayırlısı ile inş. kalp atışlarınıda duyarızda tam bi rahatlarız artık kaydirigubbakcemile5

Bana da aynısını demişti 10 gün sonra gittim kalp atışını dinletmedi(zarar verir dedi) ama kalbin attığını görük lamba yanıp söner gibi pıtpıt atıyordu, o kadar güzeldi ki ben gittiğimde bebek SAT'a göre 6hafta 4günlüktü ama ölçtü 6 hafta 1 günlük dedi ama farkı kapatırmış. Çok ağladım o hafta ya göremezsem diye ama Allah'a şükür gördüm. Zaten kalp atımını gördükten sonra düşük riski %10'a geriliyormuş.alkisalkisalkis

50kg ve karnım kocaman gibi diyorsun ben 70kg ile ne yapayım şekerim (bu arada sana da hayırlı olsun bebişin) klava:

dün keseyi görünce kalp atışlarını duyamayınca moralim bozuldu benimde ama
doktorum hemen canı sıkma daha küçük 2 hafta sonra duyarız dedi ama inş. kalp atışlarınıda duyarız :Saruboceq:

çok teşekkür ederim serdemcim
ama ne yapayım öyle hissediyorum, benden önde gibi , bakıyorum yerinde ama:)
herkes bana kilo al al diyodu artık istedikleri olucak
sen de muhasebeciymişsin ben 3 ay önce bıraktım işi şu ana evdeyim bakalım bu durumları atlatalım tekrar düşünücem

slm tatlı anneler Allah sizede yavrunuzu kucağınıza almayı nasip etsin benim oğlum efelerin efesi bugün 1 yaşına giriyor Paşam hep çok güzel duygular yaşattı bana bu günde ap ayrı içim kıpır kıpır Allah sizede yardım etsin doğumdan falan hiç korkmayın tadını çıkartın her şeyiyle bi lutuftu oğlum

MEHMET EFEM E KAVUŞMA HıKAYEM

canım arkadaşlarım biliyosunuz çarşambadan sonra hafiif pembemsi parlak yapışkanlı akıntım geliyodu ama hiç sancım yoktu bende kendimi kandırdığımı düşünüyodum ama persembe günü akıntı biraz arttı ve sıvıklaştı acaba hafif hafif suyum mu geliyo diye düşünüyodum ama pek heveslenmek istemiyodum sabırsız annemin ısrarlarıyla dr aradım oda nişan geldiğini artvin e gelmeme orda bi yakınımdayada hastane beklememi önerdi bende boş yere o yolu çekmek istemiyodum hala kendimi kandırdığımı düşünüyodum dr rahat edemeyeceğimi sancım olmadığını olunca gelsem olur mu dedim oda su veya sancı gelirse hemen gel dedi perşembe saat 20.00 da tuvalete girdim oturur oturmaz sancı girdi istemsiz olarak kalktım zorla oturmaya çalışırken birden suyum geldi her an takipte olan annem tepeme dikilip ne yapıyon bişey varmı dedi bende panik olmasın diye yok bişey dedim hemen çıktım hazırlandım saçıma fön çektim eşim tv karşısında kestirmiş annem tv seyrediyodu hadi kalkın gidiyoz dedim inanmadılar hadi cnm dedi eşim şaka yapma dedi valla deyince yalan yere yemin ettmeyeceğimi bildikleri için inandılar eşyaları arabayayüklerken eltim ve kayınvlidemler çıktı tabi ben süslü püslü gülüyom kimse inanmadı 20.30 da evden çıktık arabada sancıların başladı 5 dk bi geliyodu ben sancı geldiğinde susuyo gittiğinde ben hariç herkesin paniğine gülüyodum hele annem bi ara evdeo odadan odaya koşuyodu annecim ne yapıyosun dedim tuttum bak panik yapma siz güçlü olcaksınız bana destek verecek siniz dedi m tamam tamam dedi öptü ama yine bi koşturmaca içindeydi 21.20 de hastanedeydik 5cm açılma var dediler sancı odasına aldılar ama benim ağrı eşiğim çok yüksek olduğu için hiç bağırmıyorum sancı olduğun eşimin ve annemin eline sıkıca sarılıyom geçtiğinde 1 -2dk arlarda uykuya dalıyodum bu benim yorulmamı engelledi ama annem ben uyudukça çocuğa bişey voluyo diye korkmuş dedevlet hastanesi olunca bide benden ses çıkmayınca ne gelen vardı ne giden sonunda baktım annem hemşirelerin odasına dalmış bağıryo niye kimse gelmiyo bi tansiyonuna bişeyine bakın diye hemşire geldi beni doğum odasına götürdü açılmaya bakalım dedi bişey beklemiyodu ama
aaaa dedi çocuk geiyo çok şaşırdılar 23.10 gibi doğuma girdim 23.30 gibi çıktım ebelerin talimatlarını uygulayınca iş birliğiiçinde halloldu oğluşum bayağı ağladı tabi bende dışarda annem kayınvalidemde bu arada gerçekten doğum yapacağımı duyunca bizim apartmanda bi koşu hastaneye gelmişlerdi onlar bana ben onlara şaşırdım
şu an azda olsa sütüm geliyo oğluşum çok güzel emiyo benim yalnız dikişlerim acıyo şuan yoksa koşup oynarım doğumda sanırım 7 kilo gitti

yalnız dr hiç gelmedi cuma günü çıkış için saat 4 gibi geldi oda eşim artık çok sinir oldu kkere aradık çok ayıp etti her ay düzenli gidiyoduk ve bence sezayanı ısrarla reddettiğim için gör gününü demek için gelmedi
ama ebeler dahi dedi hayatımızda senın kadar güçlü gebe görmedik iy ki normal yapmışsın diye
oğluşumun sünnetini de yaptırdık şuan bi sorun yok çok şükür kendinize güvenin ve normal doğumdan korkmayın siz neye inanırsanız o oluyo inanın oğlumada banada maaşallah darısı bekleyenlerin başına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…