2010 Ağustos Anneleri

çok sevindim allah kucağına almak nasip etsin.benimde hayalim ikiz bebek ama henüz kese görmediğimiz için birşey diyemeyeceğim

hmm iyi bari:) bana boyunu filan da sölemedi, ama ultrason çıktısında 7.5mm diye bi yer var belki de odur dimi..
bide bazılarının tam olarak hangi gün hamile kaldığını da tespit etmişler sanki, o tür bir bilgi de vermedi... boyutlarından, gelişiminden mi anlıyor acep...
evet inşaallah iyi olacak bebişlerimiz:)

ebrucum ben kızıma hamıle oldugumu bılmıyodum sacıma hem dıp boya hemde rofle yaptırmıstım ondan bı kac gun sonra da ogrendım hamılelıgımı,,sonra az kımyasal ıceren bı boya bulduk renk kırma dıye bısey yapıyodu kuafor boyayı suyla sulandırıp sadece 3 dakıka bekletıp yıkıyodu ustunede dıplere degmeden rofle yaptırıyodum tabı maskede takıyodum cok sukur bı problem yasamadım ben,,hamıleyken hıc kısıtlamadım kendımı,bebegın saglıgı tabıkı cok cok onemlı ama annenınde kendını bu donemde ıyı hıssetmesı gereklı

Salgılanan hormonların etkisi ile erken gebelik belirtilerini hissedeceksiniz. Memelerde dolgunluk ve hassasiyet bu haftada en sık karşılaşılan yakınmadır.Sürekli uyku hali ve halsizlik genelde görülen bulgulardandır. Uterusunuzdaki büyüme mesanenizin kapasitesini azalltığı için sık sık tuvalete gitme ihtiyacı duyabilirsiniz. Eğer hala daha doktorunuza gitmediyseniz biran önce gidin çünkü içinizdeki canlı ile tanışma zamanı geldi.Doktorunuz vajinal ultrasonografi ile gebelik kesesini uterus içinde size gösterecektir. Eğer ultrasonda kese görülemez ise bu bir dış gebelik olabilir.Dış gebelik hayati tehlike yaratabilen ciddi bir durumdur, bu nedenle ilk kontrolünüzü geciktirmemeniz kendi menfaatiniz icabıdır

Döllenmeden sonraki 16. günde gelişim iyice hızlanır. Endoderm tabakasından akciğerleri çevreleyen zarlar, dil, bademcikler, ürethra, mesane ve sindirim sistemi gelişirken, mesodermden kaslar, kemikler, lenf sistemi, dalak, kan hücreleri, kalp, akciğerler ile üreme ve boşaltım sistemleri farklılaşır.Cilt, tırnaklar, saç, gözün lens tabakası, işitme sistemi, burun, sinüsler, ağız, anus, diş mineleri, hipofiz bezi, meme dokusu ve sinir sitemi ise ektoderm tabakasından farklılaşır. Döllenmeden 17-19 gün sonra embryonik alan bir armuta benzer. Kafa kısmı kuyruk kısmına oranla daha geniştir. Ektoderm tabakası nöral plakayı oluşturmak üzere kalınlaşır. Bu plakanın kenarları kıvrılır ve nöral oluk adını alır. Bu embryonun sinir sisteminin taslağıdır ve ilk gelişen organ sistemlerinden birisidir.

Bu haftanın sonunda bebeğin kan hücreleri oluşmuştur ve epitel hücreler arasında kanallar oluşturmaya başlamıştır. 21. güne ulaşıldığında mesodermden köken alan somitler nöral oluğun her iki yanında ve kuyruk kısmından başlayarak belirmeye başlar. Endokardial hücreler ise erken embryodaki ilkel kalp tüplerini meydana getirmiştir.

ortalama 5 haftalığız bu hafta bu şekildeymiş bebikler

çok sevindim allah kucağına almak nasip etsin.benimde hayalim ikiz bebek ama henüz kese görmediğimiz için birşey diyemeyeceğim

benımde aklımda yoktu sasırdım bıraz bıtane cocugumuz var dusunsene dogarlarsa bı anda uc tane cocugun olcak guzel ama bakalım zor olcak bıraz,,senınde ınsallah sorunsuz gecer hamılelıgın

Bu cin takvimi ile ilgili biraz bilgi verinarkadaslar cok merak ettim dogrusu gamyoncuiremsu

google'dan çin takvimi diye arattır bir tablo çıkıyor , hamile kaldığın ay ile yaşının kesiştiği kutuda kız veya erkek yazıyor. Bakalım kimlerinki tutacak.

http://www.kadinlarkulubu.com/bebeklerimizin-cinsiyetleri-isimler/259659-rus-cinsiyet-takvimi.html

Rus cinsiyet takviminde de erkek çıktı . Çinlilere göre de kızım olacak. Türk anamın da içine erkek doğuyor hatta bir de ikiz erkek diye de takılıyor. 1 haftadan fazla dursa yanımda gam yemem :)) Sevgiler

Çok güzel bir haber hayırlı olsun arkadaşım sana da su gibi bir hamilelik diliyorum. Biz de 3 kardeşiz aralarımız 2şer yaş annem için zor olmuş hele ki o zamanki şartlarla. Biri göbeğinde biri pusette biri de pusetin kenarından tutup yürümeye çalışan ki o benim :)) maçka parkına götürürmüş hava alalım diye. Ama hiç kıskançlık v.s. olmadı hatta hiçbirşey hatırlamıyoruz hep birlikte büyüyüverdik. Annem tabi üst üste hamilelikten kiloları kalıcı olmuş. Özellikle de bende çok kilo almış ve beni 3 günde doğurmuş. Bizim evden etfalde benim doğduğum oda gözüküyor ne zaman anneme gitsem şu odanın ağzı olsa da konuşsa der başka da birşey demez. İnşallah bizler o kadar sıkıntı çekmeyelim. Sevgiler

hahah bende de çinliler erkek ruslar kız diyor hadi bakalım :))) kahve fallarında da hep erkek çıkmıştı hcg ye göre de kız kaydirigubbakcemile3

selam kızlar aramıza yeni katılan annne anne adayları hoşgeldiniz a.s.
bende hemen baktım çin takvimine göre kız olcakmış :ecrin_bebek:

Bana da bekarken bir falcı bakla falı bakmıştı. Eşin karadenizli uzun boylu kumral , hem müdür hem asker allah allah demişti nasılsa. 2 tane oğlun olacak , prensesler gibi yaşayacaksın etrafında pervane gibi dolaşacak eşin v.s. demişti. Dediği gibi oldu ne tesadüfse eşim Karadenizli , uzun boylu kumral , emekli subay ve şimdi de yabancı bir ilaç şirketinde müdür ve dediği gibi beni prenses gibi tutuyor . Buraya kadar kehaneti tuttu , bundan sonrasını da kısmetse bekleyip göreceğiz. Çok enteresan değil mi? Fala inanma falsız da kalma derler... Sevgiler

:1shok::1shok: çok ilginç, ben hiç fal baktırmadım. Ne güzelmiş, hep dedikleri çıkar umarım:lepi:

Herkese merhaba, ben de 2010 Ağustos anne adaylarına kıl payı yetiştim sanırım. SAT 18 Kasım, Tahmini doğum 25 Ağustos. Henüz hamileyim demek için bile erken gibi ama Beta HCG 250:)

Herkese merhaba, ben de 2010 Ağustos anne adaylarına kıl payı yetiştim sanırım. SAT 18 Kasım, Tahmini doğum 25 Ağustos. Henüz hamileyim demek için bile erken gibi ama Beta HCG 250:)

Hoşgeldin arkadaşım hayırlı olsun , dualarımız seninle. 41 olduk mu 41 kere maşallah anne adaylarımıza Sevgiler

benim beta hcg 223 ifi iki gün önce.

hoşgeldin aramıza canım tebrikler

Hoşgeldin, hayırlı olsun Bugün baya gelen oldu,

Ağustos yolcusu kalmasııınnnn, kalkıyooooorrrrr!! kaydirigubbakcemile3

merhabalar :)
cok şükür bende bu ay hamile olduğumu öğrendim. siteyi herzaman kontrol ederim ama çok fazla dışa dönük olmadığım için genelde yazmadım. sat 12 kasım tdt 19 ağustos kilo 52
Rabbim tüm anne adaylarına ve bana anne olma duygusunu yaşatsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…